Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
msat sam uzeo zbog toga što je mnogo jeftiniji od Total TV, odnosno msat TV i 4G internet koji mi koristi nekad su 2000 din sa 5 meseci po 1 dinar, dakle 1583 din. Total je 1737 din sa uračunatim popustima, za manje kanala, naravno bez interneta.

Upoređuješ najskuplji paket Totala sa osrednjim paketom mts sat sa kojim opet moraš da platiš iole pristojan internet?
Ja opet kažem, ako je problem lokacija za malo više para dobro je dobiti kvalitetnu uslugu, uz Total bi imao i eon i hbo go i Sport klub i Fox, Cinestar Premium, 38 kanala u HD. Bolje tv ponuda nema. Samo samostalan hbo go košta oko 800 dinara.

Zovi kbc net i pitaj o 5ghz mrezi tu.

Uostalom ne znam kako bi sad prekinuo taj mts ugovor, supernova ili orion šta imaš već.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

> Upoređuješ najskuplji paket Totala sa osrednjim paketom mts sat sa kojim opet moraš da platiš iole pristojan internet?
Najskuplji total ima 30 kanala manje od srednjeg msat paketa.

Svakako je sada kasno. Ugovor sa mts-om ne mogu raskinuti bez nadoknade štete (jer sam pravo na raskid bez nadoknade NAVODNO ODBIO), a nadoknada štete je trenutno 7865,83 din.

KBC Net neće da odradi instalaciju bez potpisa vlasnika objekta, koji to neće. Dodatno, KBC daje do 20 Mbps, što je malo.

Supernova, uz svu svoju nestabilnost, ima 120 Mbps, plus je delim sa vlasnikom objekta (on plaća fiksni i TV i koristi na 3 televizora, ja koristim Internet i plaćam mu proporcionalnu cenu).

Orion je raskinut, vratio sam opremu.

Najjeftinije mi je supernova + msat sa 4G netom (koji eto sad i radi OK, kad supernova crkne, izvlačim oko 30 Mb).

Hvala na sugestijama, ali sam zaključan sa ugovorima i priključnim taksama stoga od raskida nema ništa. Eventualno bih mogao da tužim Telekom za obmanu i pružanje netačnih i neistinitih informacija regulatornom telu, kao i uskraćivanje informacija korisniku, i naravno kršenje ugovornih odredbi o rešavanju problema u roku od 48 sati i standardima kvaliteta usluge, ali bi to ispalo skuplje nego da im platim 8000 din za raskid.

@mwsavko: I kakve razlike ima da li koristiš samostalan torrent klijent ili koristiš torrent klijent u sklopu Kodi addon-a? Za dijagnostiku problema koji čovek ima? Isti je protokol u pitanju... pa ako stvarno postoji neki problem sa korišćenjem istog ništa nije uradio.

Naročito ako je "blokira izlaz na net" bukvalno ne radi / ne otvara ništa. Dakle ne otvara uopšte ni posle X vremena, a ne samo otvara sporo.

@Aleksandar@1389: U svakom slučaju na torrent klijentu uzmi isključi DHT i smanji max broj konekcija po torrentu, plus što ti je rečeno da staviš limit i za upload i za download. Pa onda vidi šta se dešava sa browserom.
Jer lako moguće da se krš od rutera raspada sa uključenim DHT i sa previše otvorenih konekcija.

Iole popularniji AceStream ima da ti "pojede" komplet upload i odmah kreće raspad svega drugog što pokušava da koristi istu internet konekciju.
Apsolutno si u pravu. Sve to znam. Moj mu je predlog bio sano da ne skida vise torrente vec da ih uzivo gleda. Da bar ublazi problem. Jer kada uzivo gleda neki torrent tj. film svakako nece tada surfovati netom vec gledati film. A mislim bar sa moje tacke gledista da u 2019 nepotrebno skidati pa kasnije gledati torrente, kada svi imamo barem pristojne brzine neta da to uzivo gledamo. Jedino ako je neko toliki filmofil da skida sve sto se pojavi na netu pa kasnije gleda.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

@mwsavko: I kakve razlike ima da li koristiš samostalan torrent klijent ili koristiš torrent klijent u sklopu Kodi addon-a? Za dijagnostiku problema koji čovek ima? Isti je protokol u pitanju... pa ako stvarno postoji neki problem sa korišćenjem istog ništa nije uradio.

Naročito ako je "blokira izlaz na net" bukvalno ne radi / ne otvara ništa. Dakle ne otvara uopšte ni posle X vremena, a ne samo otvara sporo.

@Aleksandar@1389: U svakom slučaju na torrent klijentu uzmi isključi DHT i smanji max broj konekcija po torrentu, plus što ti je rečeno da staviš limit i za upload i za download. Pa onda vidi šta se dešava sa browserom.
Jer lako moguće da se krš od rutera raspada sa uključenim DHT i sa previše otvorenih konekcija.

Iole popularniji AceStream ima da ti "pojede" komplet upload i odmah kreće raspad svega drugog što pokušava da koristi istu internet konekciju.

Veceras cu da pokusam sa ovim sto si napisao pa javljam.

Nešto su dirali i padne Upstream level na 37 dBmV što je idealni kvalitet i jačina signala za upstream, izmerim upload punih 15 Mb (pošto sam video da je nestao net, kad je došao odmah sa proverio parametre i brzinu), i posle nekih pola sata opet oni resetuju modem i sad sve po starom. Upload oko 8 Mb.

edit: Gašenje FTA i nekih analognih kanala ne važi za sve, ažurirana je vest: https://mojasupernova.rs/a625/Priva...vestenje-za-korisnike-iz-Borce-i-okoline.html

Poslednja izmena:
Nešto su dirali i padne Upstream level na 37 dBmV što je idealni kvalitet i jačina signala za upstream, izmerim upload punih 15 Mb (pošto sam video da je nestao net, kad je došao odmah sa proverio parametre i brzinu), i posle nekih pola sata opet oni resetuju modem i sad sve po starom. Upload oko 8 Mb.[/url]
Uuuh, teško da je vrednost za jačinu kanala od 37 dBmv za Upstream idealna!
Evo ovde ima link gde kaže koje su vrednosti idealne i preporučene!
https://www.speedguide.net/faq/what-cable-modem-signal-levels-are-considered-good-78

Nije meni problem da ubacim spliter i podignem na 41.7dBmV. Nizak Power za Upstream samo znaci da je veoma kvalitetna veza do CMTS-a pa su on i CM dogovorili da bude nizak nivo.

https://www.cisco.com/c/en/us/suppo...r-coaxial-hfc/7137-rf.html#docsic_us_rf_specs

Sent from my Galaxy A50 using Tapatalk

Vidiš i kod mene u CBN modemu je ta vrednost za upstream oko 35 dBmV i nemam ama baš nikakavih problema sa uploadom i kada merim download uvek je oko 14 Mbps!

CBN i Cisco nisu isti, kao ni ex-provajder. Osim toga, ja tvrdim da je bolje 37 dBmV od 41.7 dBmV što ako sam dobro razumeo ti potvrđuješ (na 35 dBmV je dobar upload). Nije isključeno da je problem do modema. Ja sam ubacio spliter, podigao vrednost na 41.7 dBmV i upload je 6-7 Mb. Paket je za 15 Mb, a treba da bude min. 12 Mb po propisima (80% od reklamirane brzine).

CBN i Cisco nisu isti, kao ni ex-provajder. Osim toga, ja tvrdim da je bolje 37 dBmV od 41.7 dBmV što ako sam dobro razumeo ti potvrđuješ (na 35 dBmV je dobar upload). Nije isključeno da je problem do modema. Ja sam ubacio spliter, podigao vrednost na 41.7 dBmV i upload je 6-7 Mb. Paket je za 15 Mb, a treba da bude min. 12 Mb po propisima (80% od reklamirane brzine).

Probaću i ja sa dodatnim spliterom (ako sam te dobro razumeo kada dodaš još jedan spliter ispred modema vrednost se poveća sa 37 dBmV na 41.7 dBmV)!?
Mada sećam se ranije dok sam imao CISCO EPC3925 i dok je ta vrednost bila oko 45 dBmV da je i onda upload bio OK.

ja tvrdim da je bolje 37 dBmV od 41.7 dBmV što ako sam dobro razumeo ti potvrđuješ (na 35 dBmV je dobar upload). Nije isključeno da je problem do modema. Ja sam ubacio spliter, podigao vrednost na 41.7 dBmV i upload je 6-7 Mb. Paket je za 15 Mb, a treba da bude min. 12 Mb po propisima (80% od reklamirane brzine).

Kako mi par dana nije radio fixni telefon kod Supernove (Kopernikus) (neki globalni kvar, nema veze sa mojom linijom jer mi je net radio normalno sve vreme) i juče bili tehničari i ja im se požalim kako su mi parametri u modemu loši i da mi ponekada TV u večernjim satima secka i da to pogledaju!
Rekoše da njih ne zanimaju parametri iz modema već samo sa linije i sa svog mobilnog se konektovaše na moj nalog i kažu da mi je linija skroz ok i da su svi parametri EXTRA!
A evo i screenshot-a iz CBN modema, pa procenite i sami da li su to dobri parametri!;)

Prilozi

• Signali.jpg
    Signali.jpg
    150.5 KB · Pregleda: 109
  • 8540458778.png
    8540458778.png
    19.6 KB · Pregleda: 92
Poslednja izmena:
Bili supernovci, stavili oslabljivač signala, srećom meni baš tad počeo da štuca net, zabeležili i slikali dokaze i rekli da će da provere CMTS. Dodatno, kažu mi da se niko nije žalio, ja odem do komšija (barem onih koje dobro poznajem) i pitam "Jel Vam radi Supernova internet", generalno im ne radi. Tj. pitao sam ženu koja izdaje 3 kuće kinezima, dakle ima 3 ugovora na svoje ime, kaže da joj se svaki dan žale kinezi da im ne radi. Dodatno, još jedan komšija koji izdaje ali ne kinezima isto ima problem. Eto, 5 u mojoj ulici, 1 od njih sam i ja, koji imaju probleme.

Tj. pitao sam ženu koja izdaje 3 kuće kinezima, dakle ima 3 ugovora na svoje ime, kaže da joj se svaki dan žale kinezi da im ne radi. Dodatno, još jedan komšija koji izdaje ali ne kinezima isto ima problem. Eto, 5 u mojoj ulici, 1 od njih sam i ja, koji imaju probleme.

Hahaaa, ta što izdaje Kinezima računaj da noću ima bar 20 njih koji dele net!
Zato svima Vama u ulici ne radi i štuca net! ;):D

Uzgred parametri iz modema su ti super!

Poslednja izmena:
Kineza ima po 5 po kući u 3 kuće, svi non-stop na četu, gledaju serije, skidaju filmove, šalju slike i audio klipove, svako ima telefon i još par laptopova.

> Uzgred parametri iz modema su ti super!

Znam. Bili su odlični, sad su još bolji, no problem se dešava svakako. CMTS je problem definitivno. Evo neupotrebljiv je Net, svako drugo učitavanje bilo čega ERR_TIMEOUT.

Evo sad je malo bolje, kupio sam jači oslabljivač na svoju ruku..

https://www.speedtest.net/result/8540901718

Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 0.3 dBmV 40.7 dB
Channel 2: -0.1 dBmV 40.9 dB
Channel 3: -0.2 dBmV 41.0 dB
Channel 4: -0.1 dBmV 40.9 dB
Channel 5: -0.1 dBmV 41.1 dB
Channel 6: 0.5 dBmV 40.7 dB
Channel 7: 0.3 dBmV 40.5 dB
Channel 8: 0.1 dBmV 40.3 dB

Upstream Channels
Power Level:
Channel 1: 45.5 dBmV
Channel 2: 0.0 dBmV
Channel 3: 0.0 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmV

Kakav je ovo kvar trenutno kod Kopernikusa u Kotežu? Pola kanala ne radi, EPG nigde, samo ispisuje Kodiran signal? Koristim super sve paket..

Kao što sam i mislio, zaključali su kanale a nisu korisnicima aktivirali Conax kartice. Potpuno očekivano od njih, čak sam im napisao komentar na Fejsbuku upozoravajući na pometnju koju će da izazovu tim postupcima.

https://mojasupernova.rs/a625/Priva...vestenje-za-korisnike-iz-Borce-i-okoline.html

> Obaveštenje za korisnike sa teritorije Borče,Ovče,Padinske Skele,Krnjače,Kovilova,Jabučkog Rita,Glogonjskog Rita, Besnog Foka i Vrbovskog.

> Super je kada imaš promotivni period celokupne ponude TV kanala, jer tada znaš u čemu najviše uživaš. Izaberite omiljeni sadržaj, jer promotivni period SUPER TV L paketa ističe u ponedeljak, 26.08.!

> Za instalaciju digitalnih uređaja ili izbor dodatnih TV sadržaja očekujte poziv našeg operatera ili pozovite naš kontakt centar na 19911.

Ko nije na tim teritorijama gde je već sada ugašen FTA DVB-C, može da proveri da li mu je aktivirana kartica puštanjem kanala CCTV4 (kineski) koji je zaključan svim korisnicima na svim lokacijama, osim onima sa aktivnim Conax modulima.

Da se razumemo, nije problem sto zakljucavaju, naravno, vec sto se prvo odradi kompletna digitalizacija i svima se aktiviraju kartice pa tek onda se zakljucava.
94900a749628ac1f661fdc185f14c0e9.jpg

Sent from my Galaxy A50 using Tapatalk

A sto je problem sto NISU zakljucani kanali?
Problem je (bi bio) da su bili otkljucani pa sad nakon ukidanja promocije u kojoj su svi otkljucani kanali, zbog neaktiviranja kartica u cam postali nedostupni (zakljucani) neki ili svi kanali...

Danas bio do poslovnice da trazim umanjenje racuna ili gratis meseci posto njihovi tehnicari ne mogu nista da urade povodom kockanja slike samo te otkace a ovaj lik sa saltera ladno kvar prijavljen doci ce ekipa pa po koji put brate.Prosli put kad bili zamenili neki stari spliteri stavili dva velika jedan do drugog i zamenili filter stari bio probusen. Ima nas 6 na toj banderi slika kocka jos vise meni i komsiki koji smo na prvom spliteru odmah do pojacivaca(mozda i to pravi problem) pitam komsiju preko puta koji je prikljucen na donji spliter kaze slika super. Jer neko zna koliko decibela treba da bude signal za kablovsku ne za internet posto mi internet radi odlicno_Ovo nema ni kod dantea u 9 kruga pakla.

U kojoj si ulici?

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

Meni da je slika u redu sigurno ne bih bio na ovom delu foruma nego oni uredno naplacuju obaveze koje ne ispunjavaju.

Evo i ja da se ukljucim u temu..Posle 12 god koriscenja sbb neta i tv-a presao na super par kod nove (oko 230kanala i 100/10 optika) 8 meseci po dinar na dve god ugovor posle 2600din..dok kod sbb-a nisam duze bio pod ug i tako im davao oko 3050 za 50/4 i oko 123 kanala lopovi..Za neke dve nedelje koriscenja nemam nikakvih primedbi kanali su ok stb nesto bolji i brzi od sbb-ovog net duplo manji ping i bez padova brzine za sad.
upload je oko 11.5 inace

8 meseci po dinar kako si to dobio?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Вероватно им рекао да ће да напусти СББ ако му дају повољније услове. Уцена, како другачије. :d

To im je neka fora "precutno" sto nigde na sajtu ne pise...toliko su dobili svi u komsiluku koji su se prebacili sa sbb-a moguce da je i zbog toga otimanja klijenata..A kablove su razvukli pre tipa mesec ipo dva max.

Znači, nova infrastruktura i opet ne mogu da ti isporuče više od 80% od propisane brzine. Baš profesionalno, kvalitetno i pouzdano.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno