Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bio u SC da raskinem tv. Ne prihvataju onaj efektiva obrazac. Kaze ne može to da primi a i nema pecat u radnji tako da nema svrhe ostavljati. Na njihovom ima da se štriklira da ćete platiti gratis ili ostatak ugovora. Nema treće. Ja to precrtao i napisao da se ne slažem. I u napomeni se pozvao na clan 107. Za 30 dana cu dobiti odgovor. A onda mogu da se žalim. Imam sve snimljeno koga zanima.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Bas hteo da pitam: od kad je wifi rezultat bitan za bilo sta, kada ga niko ne uzima za ozbiljno?
Previse parametara utice na dobar wifi... samo kejbl rezultati su merodavni.

...riding on 720p...
Slažem se sa tobom ali ipak bih ruku na panj stavio da kada bi se CBN i Tehnikolor zamenili nekim malo kvalitetnijim ruterom da bi i wifi davao mnogo bolje rezultate i onda ova konstatacija ne bi imala vise smisla...

Poslato sa Huawei P30 PRO pomoću Tapatalk

Kao sto rekoh, zavisi od previse parametara i zato se ne uzima za validno.
Imam i krseve i odlicne i dobijam mesane retultate...

...riding on 720p...

Kod mene je WiFi u kuću odradjen sa 3 Asus rutera koji su u mesh režimu, pritom na kanalu koji se ni malo ne guši sa ostalim WiFi mrežama iz komšiluka koje su uglavnom na default podešavanjima.

Poslato sa AUM-L29 pomoću Tapatoka

Vi sa Vektora konkretno iz blokova koji ste u SN bas uzeli ovaj super par ugovor od kad su nova firma, jel imate sada extreme sports, comedy central, fine living?

Po listingu sa sajta ne bi trebalo sa tim paketom, ali ne znam kakvo je realno stanje jer je opsti haos sa kanalima od kad se sve spojilo

Meni sasvim OK WiFi radi na Technicolor.
Jel ste možda obratili pažnju kakva su vam podešavanja WiFi mreže, dal se "gušite" sa komšijskim WiFi mrežama?
6051067924fb95887fbe09abc1d4a0e1.jpg
65d2eead32636d7aa6169671e3c0b300.jpg
7c3fe98c605e57d01e3e5fa5c59d98ff.jpg

Poslato sa AUM-L29 pomoću Tapatoka

Jesi to merio preko LAN? Ako jesi onda vrv koristis od telekoma kabl. Zameni za CAT5e.

Bio u SC da raskinem tv. Ne prihvataju onaj efektiva obrazac. Kaze ne može to da primi a i nema pecat u radnji tako da nema svrhe ostavljati. Na njihovom ima da se štriklira da ćete platiti gratis ili ostatak ugovora. Nema treće. Ja to precrtao i napisao da se ne slažem. I u napomeni se pozvao na clan 107. Za 30 dana cu dobiti odgovor. A onda mogu da se žalim. Imam sve snimljeno koga zanima.

Mene bas zanima, posto se i sam spremam da pokusam raskid ugovora bez placanja bilo kakvih penala. Bio sam njihov korisnik samo zbog SK kanala, ovako bez tih kanala mi ne trebaju. Imam ugovor do septembra. Nece se oni dati, a nase je da pokusamo. Kao korisnici smo u pravu, Zakon je na nasoj strani ali njih briga za Zakon. Bas me zanima sta ce ti odgovoriti.

Zadatak zaposlenih na prodajnim mestima nije samo da udovoljavaju korisnicima vec moraju da rade i u korist firme, tako da svakako nemojte naivno ocekivati da vam oni pomognu oko raskidanja ugovora.

Njihov posao je da vas odvrate od toga, kao i da vam daju sto manje benefita kada potpisujete, tek koliko moraju, a vase je da znate kako sistem funkcionise.

Ja verujem da se sada raskida bez ikakvih problema, ali kao sto rekoh nemojte da ocekujete da vam oni pomazu oko toga.
Nasuprot ovome mnogo teze je raskinuti kod sbb-a jednostavno su bolje obuceni i organizovani.

Poslednja izmena:
Nisu se uopšte trzali. Raskidate? Aha. Ok. Evo potpišete ovde.

Jesi to merio preko LAN? Ako jesi onda vrv koristis od telekoma kabl. Zameni za CAT5e.

Mislim da se lepo vidi da je screen shot napravljen na mobilnom telefonu u trenutku i po završetku merenja. WiFi je.
@Pedja1987 I sada kreće tvoja agonija da dobiješ tih 350Mbps u downloadu

Pa dobicu ih, nikad’ [emoji23]Sent from my iPhone using Tapatalk

Lepo si trebao da "teraš" taj stari paket koji ti je bio sasvim super 150/20 i nikada nisi imao cimanje sa njime,ovako...
Kreni da ih cimaš budi dosadan veruj mi namestiće da sve radi kako treba. Jeste da je meni trebalo 3 meseca borbe sa njima ali odradili su.

Od sutra krecem u akciju [emoji23] Iscimacu ih dobro, samo zato sto su rekli da postoji tehnicka mogucnost za tu brzinu, bez izlaska na teren.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nisu se uopšte trzali. Raskidate? Aha. Ok. Evo potpišete ovde.

Naravno, mi smo njima +/- 1, samo broj. Ja sam raskid obavio za 2 minuta, radnica je bila ljubazna i nezainteresovano hladna. Vizuelni kontakt minimalan, ona zauzeta, ja u verbalnom performansu i koncentrisan na sve njihove fore i na obrazac za raskid. U suštini, ona ima zadatak da samo primi zahtev, kasnije se to obrađuje pa te eventualno neko zove da ti nešto nudi. Ispred mene je bio jedan dečko koji je hteo 6 meseci free kao stari korisnik, ona ga je oduvala a ipak je potpisao raskid i obavešten da vrati opremu za mesec dana. Tipujem na to da su ga zvali posle dan, dva, kao i mene, da nude 6 meseci dinar. Oni imaju iskustva, znaju kome se kako obraćaju i procene šta se može. Mislim na veterane Vektora, nova deca ne znaju i nisu razvili veštine za taj posao. Par dana pre raskida bio da se raspitam o proceduri, ona meni o novim paketima, ja njoj o raskidu, i tako jedno tri minuta. I onda je odustala, shvatila da s budalom ima posla...:p

Dakle moze se iskoristi situacija da se potpiše raskid pa da te zovu da ti nude gratis mesece?

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Koliko ja znam, raskid može da se povuče u tih mesec dana, pre vraćanja opreme. Ne znam po kom kriterijumu pozivaju i da li sve pozivaju. Vrši se neka procena sigurno. Lokacija, konkurencija na lokalu, strategija opstanka operatora u nekom kraju, veličina paketa, minuli staž korisnika itd. Kad je SN jedini provajder na lokaciji, zna se da je puška prazna.
Možda navesti kao razlog raskida "neadekvatne pogodnosti za postojeće korisnike"...

Poslednja izmena:
Dakle moze se iskoristi situacija da se potpiše raskid pa da te zovu da ti nude gratis mesece?

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока
Već sam pisao da je kum tražio i dobio 6 meseci gratis ali mu je ugovor isticao u februaru. Nije potpisao za raskid i ne znam da li su nekog zvali i nudili gratis mesece pošto je podneo zahtev za raskid.

Poslednja izmena:
Meni WiFi ne orelazi 35mbps. Ne znam kako da ga podesim. Jedan jedini kabl ulazi u modem i taj ide u switch.

Meni WiFi ne orelazi 35mbps. Ne znam kako da ga podesim. Jedan jedini kabl ulazi u modem i taj ide u switch.

Skeniraj mrežu okolo tebe i vidi koji se kanali koriste, ako možeš ti stavi da tvoja mreža bude minimum 3kanala razlika od ostalih.
U opcijama stavi da ti je bandwidth 40MHz, a opcija Sideband for Control Channel stavi Lower onda će ti se uredjaj koji se kače preko WiFi-ja kačiti na brzini od 150Mbps jer verovatno ništa nisi dirao i sve po defaultu ti je i kače se na 72Mbps.

Zašto koristite radius vektor server kada merite brizinu, evo malopre u ovim divnim večernjim časovima kako izgleda radius vektor server i serbia broadband.

Ovaj Serbia Broadband daje rezultate kao i fast.com, i realan je odraz trenutnog rada interneta, ovo preko radius vektor servera ne služi ničemu, osim da se tešite kako super radi, a nije tako.

Radis vektor server speedtest postavi po defaultu za merenje.

Ako je sbb realno, kako onda da sa rumunskim serverima koji su dalji dobijam bolje rezultate?

Skeniraj mrežu okolo tebe i vidi koji se kanali koriste, ako možeš ti stavi da tvoja mreža bude minimum 3kanala razlika od ostalih.
U opcijama stavi da ti je bandwidth 40MHz, a opcija Sideband for Control Channel stavi Lower onda će ti se uredjaj koji se kače preko WiFi-ja kačiti na brzini od 150Mbps jer verovatno ništa nisi dirao i sve po defaultu ti je i kače se na 72Mbps.

Nigde ne mogu da nadjem sideband for control channel [emoji15] A ne mogu ni 40MHz da izaberem, vec samo 20 ili 20/40MHZ.

Nigde ne mogu da nadjem sideband for control channel [emoji15] A ne mogu ni 40MHz da izaberem, vec samo 20 ili 20/40MHZ.

Ja imam CBN modem. Kod drugih je u slicnim opcijama za podeavanja.

Wireless/Basic. Kod CBN-a ,dole je podesavanje za bandwidth. Ja sam stavio i 20/40. Ostale opcije na auto. Na uredjajima je povecan maximum na 150 mbs. To sam uradio prvog dana i oseti se razlika.
Podesi 20/40.

Poslednja izmena:
@Pedja1987
Koji modem imas? Ako je CBN on podrzava samo 8 kanala u Downstream-u i tesko da moze 350Mbit da ti da. Morace da menjaju modeme svima koji hoce vece brzine.
Vreme je za optiku, coax u istoriju.

Eto, sad vec znas i sta zaboravljam...
Itekako placaju ljudi i to iz srb, jer ni jedan prenos ne nudi toliko opcija za fanove f1 kao direktan prenos od strane f1, gde sam biras kamere, svaki bolid ima vise kamera za biranje, cujes svu komunikaciju iz timova, nema reklama, vidis full garaze i osoblje... sam sebi si reziser.
Imas na yt full trke iz kamere jednog bolida, to ti je to.
Preskupo ti je? Imas iptv liste, boxove na crno bla bla... Reseno.

...riding on 720p...

Itekako u Srbiji plaćaju 205 eura za godišnji paket F1 i Moto GP?

Ne znam, ti verovatno imaš uvid u akaunte ove 2 organizacije i broj korisnika iz Srbije, ja nigde ne čuh niti pročitah da je neko to platio.

Ono što znam je da od stotina i stotina ljubitelja NBA i NFL sa kojima sam u kontaktu uživo ili preko neta/foruma niko ne plaća pass. Osim par bosanaca koji kupuju ukradene naloge za 20 eura.

NBA League Pass košta, kako koje godine, od 90 do 100 eura. Ja ga imam već deceniju, omogućava ne samo sve live utakmice već je moguće gledati celu sezonu u punom vremenu trajanja ili kondenzovanu verziju na 20-tak minuta sa koševima i najbitnijim momentima utakmice koja se pojavlju dan nakon odigrane utakmice.

Sveukupno skoro 1.400 utakmica po sezoni (1.230 regularni deo + plejof)... i za toliko sporta ljudi neće da plate 90-100 eura (toliko košta i NFL samo za mnogo manji broj utakmica) ali će za 40 trka da plate 2x više...u zemlji košarke? Čisto sumnjam.

Na kraju, onaj ko nema SK će EON van mreže platiti 80 eura za celu godinu, mora da si baš potpuni frik da bi platio 205 radi onih mogućnosti koje pružaju njihove TV.

I da ne bude totalni off,

Meni ex RV kod Arene radi bez zastoja zadnja 2 dana tj večeri, nijedno štucanje neta, EON app SK bez greške.

Probao sam danas da objasnim ocu kako bi mogao da mu omogućim da i on gleda SK, ne postoji ni teorijska šansa da ukapira šta bi trebao da radi ... i zato sam besan na obe strane.

Jule sam zbao SBB kontakt osobu za moj kraj u Borči da vidim dokle se stiglo sa uvođenjem njihove kablovske. Video sam ih da nešto mere, beleže oko zgrade i tako to. Odgovor je da će mi danas javiti, konkretno za moju zgradu, al koliko sam razumeo, nemaju dozvole za kopanje i postavljanje infrastrukture, , što bi se reklo, između redova, malo ih sabotiraju za iste, pa su sad status kvo.

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno