Šta je novo?

Supernova (2024+)

Ja da platim racun kad ono 3959 a trebao je biti 1999 jer imam promociju 14meseci 50% a prošlo je 4 meseca. Baš lepo šta da radim sad moze pomoc

Pišeš prigovor na [email protected] ili koji već mejl sada piše na računu, ali provereno može i na ovaj koji sam naveo. U suštini napišeš isto što si ovde, da imaš promociju upola cene, a da ti je stigao račun sa punom i to je to. Naravno, podrazumeva se da si prethodno proverio specifikaciju računa, da nije taj višak nešto drugo neočekivano, poput rominga,

Imam Supernova kablovski net 200/20 gde mi ugovor istice krajem ovog mesecai TTV nesrecni po ugovoru do septembra ove godine.I prekjuce kada sam pre podne seo za komp i poceo da skidam nesto vidim da je dosta sporiji download i onda krenem po redu kablovi,restart kompa,peglanje modema i sve kako dolikuje.I nista i nakon toga krece merenje i brzina downa je 97.5mb/s a up je 9.60mb/s.Ja mailom prijavim to i odgovora nema bukvalno ceo dan.I pozovem kol centar i javi se jedna dosta agilna i otresita zena i kaze mi da je pre 2 dva dana smanjena brzina korisnicima za duplo koji nemaju Supernova tv kanale.Sto je sve suprotno ugovoru jer po ugovoru imam 200/20 a ne 100/10 i racun koji je stigao je uvecan jer su na njemu dosadasnja usluga za 200/20 i nova pridodata 100/10.Znaci kaznjavaju sada one koji imaju samo net i max brzina koju moze neko bez TV da ima je 100/10.A inace sam planirao da kad istekne TTV predjem na Supernova TV.I posle maratonskog razgovora koji je bio koristan apliciram da uzmem Supernova TV sa 50posto popusta na 3 meseca i da zadrzim 200/20 brzinu neta.I da pokusam od nedelje da probam da raskinem bez penala ugovorom sa TTV zato sto ostajem kod njih kad je net i TV u pitanju.A ako ne uspem da raskinem ugovor bez penala imacu obe TV usluge ali u zbiru zbog popusta cu manje placati nego do sada jer sam do sada placao sve oko 6000 a sada ce biti negde 5 i nesto hiljada.A od nedelje kada ne budem radio ce doci ekipa da mi montira 2 STB za prizemlje i sprat, a kablove vec imam razvucene i gore i dole kada sam renovirao sprat.Inace sa tim paketom imam mogucnost da menjam brzinu u ponudi su 400 i 600mb/s.Videcu sta ce sve da ispadne do kraja a lepo se vidi da im je TTV balast.Sorry ako sam u tragovima bio malo off.Inace to smanjenje brzine protivno ugovoru se nigde na bilo kom njihovom sajtu ne spominje.
Kod mene ista situacija, pisao sam zalbu i cekam odgovor, ali necu pristati na 3 meseca popusta za taj paket sa TV-om. Misli da je na njima da smisle kako da mi ne uspore internet a da mi ne naplate dvostruko za to. Besmisleno je da u isto vreme i podignu cenu i prepolove uslugu, sto je mnogo - mnogo je. Ili neka me vrate na stari paket do isteka ugovora (jos 12 meseci) ili neka daju taj sa TV-om (kojii mi ne treba jer ne gledam TV) sa popustom do kraja ugovora. Znam da ce to biti natezanje i gubljenje vremena i zivaca, ali ovakvu pljacku bas ne mogu da iskuliram.

Gde to pise u ugovoru
Ugovor o opštim uslovima. po zakonu su svi operateri u obavezi da ti daju minimalnu brzinu tj odstupanje do 80% od napisane brzine - zato i piše do. Ukoliko dokažeš da nemaš tu brzinu imaš pravo na raskid bez penala ili kompenzaciju. Ali dokazivanje je teško jer speed testovi nisu pouzdani sami po sebi i nisu relevatna metoda prigovora

Ugovor o opštim uslovima. po zakonu su svi operateri u obavezi da ti daju minimalnu brzinu tj odstupanje do 80% od napisane brzine - zato i piše do. Ukoliko dokažeš da nemaš tu brzinu imaš pravo na raskid bez penala ili kompenzaciju. Ali dokazivanje je teško jer speed testovi nisu pouzdani sami po sebi i nisu relevatna metoda prigovora
Ratel NetTest

da ali to ne prolazi kao relevantno jer se samo računa brzina na kablu. Gde uvek može da se kaže da ti mrežna kartica nije u dobro stanju. ili drajveri , ili kabal ili šta god što nije do njih zato i kažem da je teško dokazivo. Oni imaju svoja unutrašnja merenja i koliko sam ja do sad imao iskustva tamo gde stvarno postoj problemi ili ih reše ili kompenzuju . ali ti kao ti ako hoćeš da ideš u sutna crevca prevelika borba i mnogo resursa treba da bi to dokazao

da ali to ne prolazi kao relevantno jer se samo računa brzina na kablu. Gde uvek može da se kaže da ti mrežna kartica nije u dobro stanju. ili drajveri , ili kabal ili šta god što nije do njih zato i kažem da je teško dokazivo. Oni imaju svoja unutrašnja merenja i koliko sam ja do sad imao iskustva tamo gde stvarno postoj problemi ili ih reše ili kompenzuju . ali ti kao ti ako hoćeš da ideš u sutna crevca prevelika borba i mnogo resursa treba da bi to dokazao
Jalov je to posao i nije vredno ni energije ni truda a zena i tasta hoce kanale i to je sto je.Tako da sutra verovatno treba da dodju da mi namontiraju sta treba,bez penala raskidam ugovor za TTV 3 meseca pre isteka dobijam tih 50% popusta tri meseca i placacu manje nego sto sam do sada i kada ta 3 meseca prodju ide sisanje i to je to.

Eto kod mene problem sa brzinom 600/30, ne prelazi posle podne 200, zalio se smanjili racun na 50% . Videcu dalje kako ce biti.

Nazad
Vrh Dno