Kod mene ista situacija, pisao sam zalbu i cekam odgovor, ali necu pristati na 3 meseca popusta za taj paket sa TV-om. Misli da je na njima da smisle kako da mi ne uspore internet a da mi ne naplate dvostruko za to. Besmisleno je da u isto vreme i podignu cenu i prepolove uslugu, sto je mnogo - mnogo je. Ili neka me vrate na stari paket do isteka ugovora (jos 12 meseci) ili neka daju taj sa TV-om (kojii mi ne treba jer ne gledam TV) sa popustom do kraja ugovora. Znam da ce to biti natezanje i gubljenje vremena i zivaca, ali ovakvu pljacku bas ne mogu da iskuliram.Imam Supernova kablovski net 200/20 gde mi ugovor istice krajem ovog mesecai TTV nesrecni po ugovoru do septembra ove godine.I prekjuce kada sam pre podne seo za komp i poceo da skidam nesto vidim da je dosta sporiji download i onda krenem po redu kablovi,restart kompa,peglanje modema i sve kako dolikuje.I nista i nakon toga krece merenje i brzina downa je 97.5mb/s a up je 9.60mb/s.Ja mailom prijavim to i odgovora nema bukvalno ceo dan.I pozovem kol centar i javi se jedna dosta agilna i otresita zena i kaze mi da je pre 2 dva dana smanjena brzina korisnicima za duplo koji nemaju Supernova tv kanale.Sto je sve suprotno ugovoru jer po ugovoru imam 200/20 a ne 100/10 i racun koji je stigao je uvecan jer su na njemu dosadasnja usluga za 200/20 i nova pridodata 100/10.Znaci kaznjavaju sada one koji imaju samo net i max brzina koju moze neko bez TV da ima je 100/10.A inace sam planirao da kad istekne TTV predjem na Supernova TV.I posle maratonskog razgovora koji je bio koristan apliciram da uzmem Supernova TV sa 50posto popusta na 3 meseca i da zadrzim 200/20 brzinu neta.I da pokusam od nedelje da probam da raskinem bez penala ugovorom sa TTV zato sto ostajem kod njih kad je net i TV u pitanju.A ako ne uspem da raskinem ugovor bez penala imacu obe TV usluge ali u zbiru zbog popusta cu manje placati nego do sada jer sam do sada placao sve oko 6000 a sada ce biti negde 5 i nesto hiljada.A od nedelje kada ne budem radio ce doci ekipa da mi montira 2 STB za prizemlje i sprat, a kablove vec imam razvucene i gore i dole kada sam renovirao sprat.Inace sa tim paketom imam mogucnost da menjam brzinu u ponudi su 400 i 600mb/s.Videcu sta ce sve da ispadne do kraja a lepo se vidi da im je TTV balast.Sorry ako sam u tragovima bio malo off.Inace to smanjenje brzine protivno ugovoru se nigde na bilo kom njihovom sajtu ne spominje.
Ugovor o opštim uslovima. po zakonu su svi operateri u obavezi da ti daju minimalnu brzinu tj odstupanje do 80% od napisane brzine - zato i piše do. Ukoliko dokažeš da nemaš tu brzinu imaš pravo na raskid bez penala ili kompenzaciju. Ali dokazivanje je teško jer speed testovi nisu pouzdani sami po sebi i nisu relevatna metoda prigovoraGde to pise u ugovoru
Ratel NetTestUgovor o opštim uslovima. po zakonu su svi operateri u obavezi da ti daju minimalnu brzinu tj odstupanje do 80% od napisane brzine - zato i piše do. Ukoliko dokažeš da nemaš tu brzinu imaš pravo na raskid bez penala ili kompenzaciju. Ali dokazivanje je teško jer speed testovi nisu pouzdani sami po sebi i nisu relevatna metoda prigovora
da ali to ne prolazi kao relevantno jer se samo računa brzina na kablu. Gde uvek može da se kaže da ti mrežna kartica nije u dobro stanju. ili drajveri , ili kabal ili šta god što nije do njih zato i kažem da je teško dokazivo. Oni imaju svoja unutrašnja merenja i koliko sam ja do sad imao iskustva tamo gde stvarno postoj problemi ili ih reše ili kompenzuju . ali ti kao ti ako hoćeš da ideš u sutna crevca prevelika borba i mnogo resursa treba da bi to dokazaoRatel NetTest
Jalov je to posao i nije vredno ni energije ni truda a zena i tasta hoce kanale i to je sto je.Tako da sutra verovatno treba da dodju da mi namontiraju sta treba,bez penala raskidam ugovor za TTV 3 meseca pre isteka dobijam tih 50% popusta tri meseca i placacu manje nego sto sam do sada i kada ta 3 meseca prodju ide sisanje i to je to.da ali to ne prolazi kao relevantno jer se samo računa brzina na kablu. Gde uvek može da se kaže da ti mrežna kartica nije u dobro stanju. ili drajveri , ili kabal ili šta god što nije do njih zato i kažem da je teško dokazivo. Oni imaju svoja unutrašnja merenja i koliko sam ja do sad imao iskustva tamo gde stvarno postoj problemi ili ih reše ili kompenzuju . ali ti kao ti ako hoćeš da ideš u sutna crevca prevelika borba i mnogo resursa treba da bi to dokazao
Eto kod mene problem sa brzinom 600/30, ne prelazi posle podne 200, zalio se smanjili racun na 50% . Videcu dalje kako ce biti.da ali to ne prolazi kao relevantno jer se samo računa brzina na kablu. Gde uvek može da se kaže da ti mrežna kartica nije u dobro stanju. ili drajveri , ili kabal ili šta god što nije do njih zato i kažem da je teško dokazivo. Oni imaju svoja unutrašnja merenja i koliko sam ja do sad imao iskustva tamo gde stvarno postoj problemi ili ih reše ili kompenzuju . ali ti kao ti ako hoćeš da ideš u sutna crevca prevelika borba i mnogo resursa treba da bi to dokazao
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari