Šta je novo?

Supernova (2024+)

Opet slepci poslali uvecan racun. Sad opet pisanje, cekanje korigovanog racuna. Mislio sam da cu da se odmorim od ove Supernove ali mucak, ne mogu matorci da se izbore sa ovim prevarantima...

Meni su poslali 2 racuna jedan na 1700rsd drugi na 1500rsd,a istekao mi ugovor i uredno najavio mesec dana ranije da necu produziti i vratio opremu,trebam samo da platim od 1.apr do 17.apr uslugu.Sad opet cimanje do poslovnice.

Meni su poslali za 300 dinara uvecan racun za ono sto treba da im platim za april. Hvala bogu, raotsiljao sam se ovih beda. Iskreno, ne zelim da gubim ni sekundu svog vremena sa ovim olosem za 300 djunti. Alal im, nek kupe burek i nek se udave.

Pitanje za korisnike Super plan paketa: Koliko ste najviše meseci upola cene dobijali prilikom obnove ugovora?

Da li se može dobiti više od 6 meseci 50% za Super Plan 2 (istekao ugovor sa Orionom) pa me zanima šta će da ponude za ostanak?

Koliko ja ovo kapiram, ako i dalje vazi Zakon o elektronskim komunikacijama 2023, ako ugovor nije istekao onda je ugovor na Odredjeno vreme sto bi trebalo da znaci da korisnik kome uskoro istice ugovor u bilo kom trenutku moze da vrati opremu, plati racun/e do dana isteka koji je u ugovoru i nema otkaznog roka jer ne pise nista o otkaznom roku. Kad ugovor istekne onda se automatski nastavlja i postaje na Neodredjeno vreme i onda provajder moze da te zeza sa 30 dana.
Znaci trebalo bi da je ovako, provajder je duzan najmanje 30 dana ranije da te kontaktira i kaze da ti istice ugovor, sto naravno ne uradi, ili odes do poslovnice i kaze ti nema otkaznog roka i vrati opremu narednog dana posle isteka. Odneses opremu cim istekne ugovor i u poslovnici ti kazu pa sad imas otkazni rok i obmanom izvlace dodatne pare.
Posto ne zele da prime opremu malo je i efektiva pojasnila u postu na fb od 14 Aprila sta treba ciniti. Mozda je bas to ono sto trazis..

Istekao mi je ugovor u Supernovi i treba da vratim opremu. Rekli su mi da posle najave moram da cekam 30 dana, efektivno jos jedan racun da platim. Jel stvarno mora ili samo pokusavaju da me izrade?

Član 126 Informacije o uslovima ugovora
Pružalac javno dostupne elektronske komunikacione usluge, osim pružaoca usluga komunikacije između mašina, dužan je pre zaključenja ugovora sa potrošačima, odnosno krajnjim korisnicima, gde je posebno naznačeno, pruži informacije koje naročito uključuju:
3) rok važenja ugovora i uslove pod kojima se ugovor obnavlja i raskida, uključujući i troškove raskida;

Član 128 Zaključenje ugovora
4) rok važenja ugovora, kao i uslove pod kojima se ugovor produžava i raskida, uključujući naknade za prevremeni raskid i način korišćenja terminalne opreme;

Član 129 Važenje i raskid ugovora
Period važenja ugovorne obaveze koji pružalac javno dostupne elektronske komunikacione usluge, osim pružaoca komunikacione usluge između lica koja nije zasnovana na korišćenju numeracije i pružaoca usluga komunikacije između mašina zaključuje sa potrošačem na određeno vreme, ne može biti duži od 24 meseca.
Pružalac usluge iz stava 1. ovog člana najkasnije 30 dana, pre isteka perioda na koji je ugovor na određeno vreme zaključen, na trajnom nosaču podataka ili na drugi odgovarajući način koji omogućava krajnjem korisniku da sačuva obaveštenje na trajnom nosaču, obaveštava krajnjeg korisnika o periodu važenja ugovora i o njegovim pravima i obavezama s tim u vezi i istovremeno ga savetuje o najboljim tarifama u vezi sa svojim uslugama.
Nakon isteka perioda na koji je ugovor na određeno vreme zaključen, ugovor se automatski produžava na neodređeno vreme i krajnji korisnik ima pravo na raskid ugovora u bilo kom momentu uz maksimalni otkazni rok od mesec dana bez plaćanja troškova vezanih za raskid ugovora, uz izuzetak naknade za korišćenje usluge tokom otkaznog roka.

Član 130 Usluge vezane u pakete
Rok trajanja ugovora za usluge vezane u paket ne produžava se prilikom pretplate na dodatne usluge ili kupovine terminalne opreme osim ukoliko potrošač izričito pristane na produženje roka važenja ugovora.

Bilo bi lepo da i neki pravnik uskoci i dodatno pojasni ili potvrdi ovo sto sam napisao.

U teoriji je baš tako, ali u praksi često i nije. Neko bi morao da proveri kakva je sad tačno Telekovoma procedura, ali SBB je recimo poznat po tome što forsira otkazni rok čak i ako im se dođe pre isteka ugovorne obaveze. Oni prosto smatraju (bilo to opravdano ili ne) da je ugovor sve vreme na neodređeno, samo sa minimalnim periodom važenja, koji čak i nije deo samog ugovora nego njegovog priloga, gde su nabrojane i pogodnosti. Isto, inače, piše u novim MTS-ovim ugovorima, to mogu sa sigurnošću da tvrdim. Iz tog razloga je ipak najsigurnije doći mesec unapred, ukoliko se želi raskid na dan isteka UO. To je objektivno najbolji savet, jer u žalbama posle prođe i mnogo više vremena. Svakako, ništa se ovo ne odnosi na Terzu, jer on kaže da mu je UO istekla. Drugim rečima, sve i da bi mu ranije priznali ugovor kao da je na određeno i prihvatili odmah raskid, sad mu je svakako na neodređeno.

Ima li nekog kome je istekao ugovor a imao je na koaksu 200/20? Da li je sad stvarno max 100?

Rođacima stari paket "Super PLAN 3 lite (Fiksni + Net 200 + TV)" sa 4600 poskupeo na 4919din.
U septembru im ističe obaveza pa i njih prebacujem na lokalnu optiku i to mogu da uzmu samo kada su tu mesec dana leti pošto nisu ovde.
Pitanje, oni ako hoće da ostave samo fiksni kod Supernove da li to može ili ne? Mada ih teram da to ukinu, kome treba fiksni više.

@ darko88 - istekao ugovor 1 mesec .. brzina nakon isteka prebacena sa 200/20 na 400/20 ..
racun jos nije formiran da vidim kolika je cena bez UO ..

UBAČENI NOVI TV KANALI NA DVB-C SUPERNOVA ZA SLOVAČKU NACIONALNU MANJINU:

28 Markiza Dajto Slovacka
50 Markiza Doma Slovacka
51 JOJ Plus Slovacka
52 JOJ Sport Slovacka
56 JOJKO Slovacka (deciji kanal)
57 Markiza Klasik Slovacka
58 Markiza Krimi Slovacka
59 OTA EKT
60 OTA HDX32C
61 Slager Muzika (Češka)
62 STV 1 Slovacka (Javni servis)
63 STV 2 Slovacka (Javni servis)
64 STV 24 Slovacka (Javni servis)

Zdravo svima,

Juce je tastu stigao racun uvecan na 4499 din iako je prosli mesec bio 4099 din. Pisao sam reklamaciju i danas dobio odgovor:

"Poštovani,

Od aprila meseca počelo prebacivanje svih korisnika na aktuelnu ponudu i korisnici sada mogu da uživaju u svim pogodnostima aktuelnih BOX i Super PLAN paketa, solo Internet i TV paketa.

Iznos na računu je ispravno obračunat, a u skladu sa najavljenim prelaskom na aktuelnu ponudu, o čemu su korisnici blagovremeno obavešteni putem SMS poruke, ili MOVE platforme.

Srdačan pozdrav,

Suzana "

On to uopste nije ni video gde je i kako stiglo. Ne želi da plaća više za neke usluge koje ne zna nikako se zovu a ne čemu služe. Da li postoji mogućnost raskida ugovora i kako. Ugovor ističe novembra 2026 god.

Hvala na odgovorima..

Neka piše prigovor na [email protected] da se ne slaže sa poskupljenjem jer ga nisu obavestili.
Meni su tvrdili da su me obavestili SMS-om, ali ja SMS o poskupljenju nikada nisam dobio, dok SMS-ove o iznosu za uplatu mesečnog računa redovno dobijam.

Zdravo svima,

Juce je tastu stigao racun uvecan na 4499 din iako je prosli mesec bio 4099 din. Pisao sam reklamaciju i danas dobio odgovor:

"Poštovani,

Od aprila meseca počelo prebacivanje svih korisnika na aktuelnu ponudu i korisnici sada mogu da uživaju u svim pogodnostima aktuelnih BOX i Super PLAN paketa, solo Internet i TV paketa.

Iznos na računu je ispravno obračunat, a u skladu sa najavljenim prelaskom na aktuelnu ponudu, o čemu su korisnici blagovremeno obavešteni putem SMS poruke, ili MOVE platforme.

Srdačan pozdrav,

Suzana "

On to uopste nije ni video gde je i kako stiglo. Ne želi da plaća više za neke usluge koje ne zna nikako se zovu a ne čemu služe. Da li postoji mogućnost raskida ugovora i kako. Ugovor ističe novembra 2026 god.

Hvala na odgovorima..

Nažalost kasno je.
Trebalo je da se predprošli mesec piše oko ostanka na stari paket do kraja ugovora.

Мени никад нису слали поруке ваљда не шаљу на припејд бројеве.

ili MOVE platforme
Au, znači oni ovo i zvanično pričaju. Pisalo se već da su nekome stizala obaveštenja na televizor, ali to se baš i ne može računati kao trajni nosač podataka. Tast svakako treba da dopuni žalbu tvrdnjom da ga nisu obavestili. Oni su pritom dužni da dokažu da mu jesu poslali poruku, pri čemu bi SMS bio okej, ali MOVE im je stvarno smešna ideja...

Nazad
Vrh Dno