Šta je novo?

Supernova (2024+)

Kvalitet slike i rezolucija podešene na max?

Taj STB jeste težak krš ali kod mene boje nisu muljave i ne izgleda kao da nije FHD ili 4K slika recimo na Eurosportu 4K....

Raspali coax nasleđen od Kopernikusa a oni kupili lokalni tdv,slabo šta je ulagano u mrežu od početnog vlasnika lokalnog tdv-a.Mada su pre par meseci počeli da postavljaju podzemno creva za optiku za Telekom.Sada ne znam da li je za mts ili Supernovu,sačekaćemo da završe pa da vidimo ponudu.

Не знам шта је у питању. Доћи ће сутра екипа да погледа.
Колика ти је брзина ДЛ?

Исто. И колико постиже у пракси?
Ovo je trenutni test,možeš videti da ima prilično gubitaka paketa,nekada je tako a nekada i nema gubitaka.Kažem raspali coax...I da,ne koristim njihov ruter koji mi služi samo kao modem a za rutiranje koristim Xiaomi AX 3200 ruter.

Prilozi

• Screenshot 2026-04-30 215335.png
    Screenshot 2026-04-30 215335.png
    69.8 KB · Pregleda: 60
Upravo, zasto bi neko uzeo hibrid koji ubedljivo najlosije radi pored ovog novog. Drugo je ako nekome nije bitno vracanje kanala ili ako ne zeli dodatni uredjaj i daljinski pa onda uzme samo kam i karticu. Plus sto novi MOVE i obicne televizore pretvara u smart, ako nista drugo barem youtube moze da se gleda.
Pa zato sto ces da pustis da gledas neki prenos, pa kad padne gol, tvoje komsije ce da proslave, a ti ces da cekas da tek izvedu aut. Pri tom, slika NIKAD nece da bude ista.Sve u svemu.... DVB-C je tata i tako ce i da ostane.

Ajde neka vam bude.

Masa kanala koji su SD na dvb-c su FHD na Move. Još kad zaobiđeš Move aplikaciju pa gledaš na TiviMate čak je i zapping mnogo brži nego na dvb-c.

Čačka me nešto da kupujem nepotrebne stvari, pa da pitam da li ovo ima smisla.
Trenutno imam 200mb coax, a trebalo bi za 3-4 meseca da pređem na optiku koja bi bila 400mb. Da li ima smisla uzeti wifi ruter TP Link Archer AX55, ako bi dobio kasnije njihov Huawei ruter za optiku? Sa trenutnim Technicolorom od 200mb izvlačim 100-110mb na 5ghz, pa bi kupovina novog i imala smisla. Ali ako Huawei može da izgura punih 400mb na 5ghz onda i nema smisla. Koliko vam Huawei izvlači u istoj sobi na 5ghz ko ga ima?

Supernova na optici uglavnom daje ZTE koji mogu da izbace te brzine, ali dok ne ugradis ne mozes biti siguran kako ce raditi i koliko prostor pokrivati. U principu ih generalno boli uvo da se cimaju oko kvaliteta opreme, redovno se uvaljuju polovni i reparirani uredjaji.

Daju i reparirane F680.

Nazad
Vrh Dno