Šta je novo?

Supernova (2024+)

Kvalitet slike i rezolucija podešene na max?

Taj STB jeste težak krš ali kod mene boje nisu muljave i ne izgleda kao da nije FHD ili 4K slika recimo na Eurosportu 4K....

Raspali coax nasleđen od Kopernikusa a oni kupili lokalni tdv,slabo šta je ulagano u mrežu od početnog vlasnika lokalnog tdv-a.Mada su pre par meseci počeli da postavljaju podzemno creva za optiku za Telekom.Sada ne znam da li je za mts ili Supernovu,sačekaćemo da završe pa da vidimo ponudu.

Не знам шта је у питању. Доћи ће сутра екипа да погледа.
Колика ти је брзина ДЛ?

Исто. И колико постиже у пракси?
Ovo je trenutni test,možeš videti da ima prilično gubitaka paketa,nekada je tako a nekada i nema gubitaka.Kažem raspali coax...I da,ne koristim njihov ruter koji mi služi samo kao modem a za rutiranje koristim Xiaomi AX 3200 ruter.

Prilozi

• Screenshot 2026-04-30 215335.png
    Screenshot 2026-04-30 215335.png
    69.8 KB · Pregleda: 62
Upravo, zasto bi neko uzeo hibrid koji ubedljivo najlosije radi pored ovog novog. Drugo je ako nekome nije bitno vracanje kanala ili ako ne zeli dodatni uredjaj i daljinski pa onda uzme samo kam i karticu. Plus sto novi MOVE i obicne televizore pretvara u smart, ako nista drugo barem youtube moze da se gleda.
Pa zato sto ces da pustis da gledas neki prenos, pa kad padne gol, tvoje komsije ce da proslave, a ti ces da cekas da tek izvedu aut. Pri tom, slika NIKAD nece da bude ista.Sve u svemu.... DVB-C je tata i tako ce i da ostane.

Ajde neka vam bude.

Masa kanala koji su SD na dvb-c su FHD na Move. Još kad zaobiđeš Move aplikaciju pa gledaš na TiviMate čak je i zapping mnogo brži nego na dvb-c.

Čačka me nešto da kupujem nepotrebne stvari, pa da pitam da li ovo ima smisla.
Trenutno imam 200mb coax, a trebalo bi za 3-4 meseca da pređem na optiku koja bi bila 400mb. Da li ima smisla uzeti wifi ruter TP Link Archer AX55, ako bi dobio kasnije njihov Huawei ruter za optiku? Sa trenutnim Technicolorom od 200mb izvlačim 100-110mb na 5ghz, pa bi kupovina novog i imala smisla. Ali ako Huawei može da izgura punih 400mb na 5ghz onda i nema smisla. Koliko vam Huawei izvlači u istoj sobi na 5ghz ko ga ima?

Supernova na optici uglavnom daje ZTE koji mogu da izbace te brzine, ali dok ne ugradis ne mozes biti siguran kako ce raditi i koliko prostor pokrivati. U principu ih generalno boli uvo da se cimaju oko kvaliteta opreme, redovno se uvaljuju polovni i reparirani uredjaji.

Daju i reparirane F680.

Istekao mi je ugovor u Supernovi i treba da vratim opremu. Rekli su mi da posle najave moram da cekam 30 dana, efektivno jos jedan racun da platim. Jel stvarno mora ili samo pokusavaju da me izrade?

Navodno su od aprila opet počeli da primenjuju otkazni rok, i to za sve usluge, ne samo za Supernovu. Ranije ga je imala samo Supernova, pa je ukinut krajem 2024, pa je sad izgleda opet vraćen. To je svakako u skladu sa opštim uslovima poslovanja, koji sve vreme predviđaju maksimalno 30 dana, a to je i u skladu sa zakonom. Privremeno su to po nekoj internoj odluci smanjili na nulu, tj. svima su dozvoljavali da raskinu na licu mesta, a sada očigledno opet koriste to. Dobiješ još jedan račun, ali i priliku da se predomisliš, uz eventualnu dobru ponudu za ostanak.

Koji je to zakon koji te sprečava da kada istekne ugovorna obaveza moraš da koristiš i plaćaš još 30 dana? Mada sa ovima na vlasti ništa nije čudno, i sad pokušavaju da ukinu i ovo malo što štiti potrošače.

Upravo se raspitujem da znam kako da se svadjam sa razbojnicima.

U konkretnom slučaju je reč o Zakonu o elektronskim komunikacijama, i to na neki način primenjuju svi veći igrači (Yettel/SBB, A1), ali i bez toga pojam otkaznog roka nije nešto što smo mi izmislili. Vrlo je poznata stvar maltene kod svih ugovora na neodređeno, bilo da je reč o poslu, zakupu ili nečem trećem. Jedino što ovde nije sasvim okej jeste to što su naprasno promenili odluku o (ne)primenjivanju toga, bez ikakve najave ili sličnog, pa je čak i na forumu bio jedan zanimljiv slučaj tim povodom.

Mrzi me sad da tražim na kojoj temi je tačno bilo (možda BOX), ali šta se desilo, pa neko je krajem marta pitao šta treba za raskid. Dobio je odgovor da je dovoljno da dođe sa opremom. Početkom aprila je došao i odbijen je, uz informaciju da su počeli da primenjuju to opet. Žalio se, budući da je faktički dezinformisan neki dan pre toga, pa su mu ipak dozvolili brži raskid nakon razmatranja i prihvatanja te žalbe, bez čekanja svih 30 dana. Pa sad, ne znam da li bi ti mogao da složiš neku takvu priču.

Da li mozemo da ako nam istice ugovor 30.06 da odemo 30 dana ranije pre isteka ugovora i podnesemo zahtev za raskid da nemoramo da cekamo jos mesec dana posle isteka ugovora .

Je l' se pojavio nekome jutros račun u MojMts app? Sada kada odem piše svi računi su izmireni, i nemaju mi ih prethodni računi, ne znam da li je neki bag ili šta...

Imaju "izazov". Piše se o tome u mts box temi.

Nazad
Vrh Dno