Šta je novo?

Supernova (2024+)

Za razliku od tebe, sigurno se razumem u zakone, to mi posao.
Baš ne znaš ni da razumeš napisano, šteta. Nigde nisam napisao da ne plaćaš račune nego da ne platiš taj poslednji i odmah ih tužiš, kakav izvršitelj?
Pošteno je da se izignorišemo.
Srećno i tebi.

Za sta ih konkretno tuzis ? Valjda pises prigovor na racun a ne tuzba sto ti je poslat racun.

Za raskid ugovora ide tužba. U redu, možeš poslati prigovor na penale što su ti poslali. Ako su ti poslali račun sa srazmernim obračunom gde pristaju na raskid, to ćeš naravno platiti. I kraj.

Mislim da ova prica sa nosenjem u poslovnicu i ostavljanjem bas i ne pije vodu. Ta oprema se duzi, znaci mora i da se razduzi, odnosno da neko pogleda da li je sve ispravno i onda uradi razduzenje.

"Poštovani,

obaveštavamo Vas po prigovoru broj 1-162120104028 da se za korišćenje paketa usluga Super PLAN 2, zbirni 8 račun, već primenjuje mesečna naknada po uslovima važećeg ugovora, kao i da će se primenjivati ista do isteka ugovorne obaveze 01.07.2026. godine."
Da li je neko dobio ovakav odgovor i kako ga tumači? Ostaje ista cena ili ne?
Kolko sam razumeo ostaće ista cena.
Ja još uvek nisam dobio ništa.

Mislim da ova prica sa nosenjem u poslovnicu i ostavljanjem bas i ne pije vodu. Ta oprema se duzi, znaci mora i da se razduzi, odnosno da neko pogleda da li je sve ispravno i onda uradi razduzenje.
Pa razdužiš je. Ne mogu da odbiju razduženje kad kažeš da raskidaš ugovor.

Kolega je zvao koji je cuo od mene, a nista nije dobio i rekli su mu da se od 1. povecavaju cene i podneo zahtev da se ne slaze. VIdecemo , mozda nisu ni oni upuceni .
Ja kad sam zvao prvo se javio čovek i reče mi da prelazim na isti paket samo što je 600 brzina neta ja sam rekao da bi ostao na istom kao i sad i prebacio me na kolege koji su za to zaduženi jer taj broj 0800 100 150 je za prodaju.
Javi se žena, i kažem takva takva stvar, sačekao par minuta, i rekla je da je napisala prigovor i da ću biti obavešten sms porukom.
Isto tako je bilo i prošle godine, i ostao na istoj ceni.

@scouser

I sta ces da uradis ako kazu da ne prihvataju raskid ugovora, ili prihvataju raskid ali da moras da iaplatis sve do kraja ugovorne obaveze ?

Tužiš, rekao sam već.
Jasno mi je da svi izbegavate sudove, advokate i ostalo ali nema druge u tom slučaju.

Mislim da je bila prica ovde, kod proslog poskupljenja, da nema osnove za raskid ako ostanu isti uslovi? Mozes ti da se ganjas sa njima po sudovima, ali na osnovu cega, ako ti stizu racuni sa istom cenom kao i u ugovoru koji si potpisao...

Proverite i obaveštenja na tv-u ili Move aplikaciji. Počeli su i tako da šalju

Po Zakonu obaveštenja operatera o bitnoj promeni uslova i/ili cena usluga moraju biti jasna, nedvosmislena i preneta do korisnika na trajnom nosaču podataka koji omogućava skladištenje i kasniju upotrebu tih podataka.
Baneri na tv aplikacijama se ne mogu smatrati trajnim nosačima podataka, niti se mogu skladištiti i čuvati za kasniju upotrebu.

Po Zakonu obaveštenja operatera o bitnoj promeni uslova i/ili cena usluga moraju biti jasna, nedvosmislena i preneta do korisnika na trajnom nosaču podataka koji omogućava skladištenje i kasniju upotrebu tih podataka.
Baneri na tv aplikacijama se ne mogu smatrati trajnim nosačima podataka, niti se mogu skladištiti i čuvati za kasniju upotrebu.
Sve je meni jasno, ali mom ocu je juče iskočilo to obaveštenje, a videćemo da li će i na računu nešto da piše kad mu stigne

Prilikom prethodnog dizanja cena, ja sam poslao mail u kom sam zahtevao raskid postojeceg ugovora zbog poskupljenja usluge na koju ne pristajem. Nakon toga operaterka me je pozvala i pitala da li zelim da ostanem, jer ce cena ostati ista ona koju sam potpisao. Znaci nije mi rekla da cena ostaje po starom, sto automatski mi onemogucava raskid ugovora, vec je pitala da li bih ostao ukoliko bi ugovor ostao nepromenjen. Pristao sam da ostanem jer nisam imao nekih opcija. Trazio sam da mi sve to potvrde i preko emaila, sto su i uradili. Sa zadovoljstvom bi im raskinuo ugovor, jer mi je tad kretala full cena paketa.

Nisam pravnik i ne bih zeleo nekom da napravim probleme. Ako su vas obavestili o poskupljenju, oni time krse ugovor i raskid ne bi smeo da problem. To sto oni naknadno nude ostanak na starim uslovima je beznacajno. Najava poskupljenja je cin kojim su vec prekrsili ugovor. Sve nakon toga je vasa dobra volja.

Ne bih isao duboko u diskusiju tuziti Supernovu, nisam pravnik ali onako laicki evo mogucnosti.
Tuzis i siguran si da ces dobiti, moras platiti advokata, oni ne izadju na jedno rociste, spreceni su a naci ce vec razlog, ti opet placas advokata sto je izasao, tj, nije ali ti pretpostavljam naplacuje jer je morao otkazati druge obaveze u tom terminu, zatim opet... i tako te *******cije se oduze mesecima. Na kraju ces dobiti spor ali ces se zato *****avati, plus sto moras pucati kintu koja nije mala. Ajte ljudi pa zivimo u Srbiji, znamo vec sta je i kako je. Najbolji nacin je dogovoriti se ako moze raskid bez penala super, ako ne moze, nek ide stara cena pa kad istekne, odes gde zelis i resena stvar.

Ja sam decembra 2024te uputio prigovor na promenu cena i trazio raskid ugovora. U mejlu mi je napisano da moj paket nece biti migriran. Kako mi je aprila 2025te isticalo 50% popusta (paket je bio 4850, ja sam placao 2499 dinara) odmah nakon tih 12 promo meseci prebacen sam na novi paket gde mi je naplacen i dodatni uredjaj i jos nesto, sto sve ukupno kosta oko 6000 dinara. Ali, nekim cudom u sistemu je ostao popust 50% i racun mi stize na 2999 dinara umesto na minimalno 4850 koliko je trebalo po ugovoru ili cak 6000 kolika je puna cena ovog paketa. Sve u svemu, bez obzira sto su napisali u mejlu da nece da mi migriraju paket, to su uradili posle vec par meseci.

Mislim da je, kod prošlog poskupljenja, ovde na mts temi bilo.primera da su ljudi raskidali bez penala i ako su im ponudili zadržavanje starih cena.

Јел потребно да се најави раскид уговора месец дана раније, истиче ми 16.04. УО па не бих да након тог датума улазим у нека плаћања или само раздужим опрему тог датума?
Posto i meni istice oko 10.aprila, rece mi danas teta da se kao podnese raskid ranije ako hoces da te zovu za neku ponudu a ako ne, samo odneses opremu tad kada ti istice i to je to.

Ja mislim da Move apk nema ni inbox ni push notifikaciju, jedino ako ne misli na Moj Mts apk, ali valjda ni ona nema inbox i push notifikaciju.

Bio juce do poslovnice,kaze meni radnica nakon provere po IDu korisnika bilo bi povecanje za 500 dinara, trebao sam da placamm 4200, reko sem cene sta s emenja, dobija se navodno umesto 200/200 400/400, razmislim nije to losa brzina, realno ne treba mi, reko mogu prigovor da ulozim. Dade papir ulozih prigovor da zelim da mi ostane stara cena, videcemo sta ce biti

Каква обавештења на телевизору на којем каналу?

Ja mislim da Move apk nema ni inbox ni push notifikaciju, jedino ako ne misli na Moj Mts apk, ali valjda ni ona nema inbox i push notifikaciju.
Moj ćale ima prvi move uređaj koji su delili i skymaster (valjda se tako zove) stb. Na jedno od ta dva mu je iskočila poruka. Proveriću tačno gde

Budite oprezni i ne nasedajete na ove sveznajuce tupadzije
Placajte racune,salju izvrsitelje
Sud je skup i veoma spor proces koji se moze godinama razvlaciti

Ignore si "expert",ne truj etar
Budite oprezni i ne nasedajte na neznajuce tupadzije koji samo placaju koliko god im se trazi. Izvrsiteljima se podnese prigovor i ide automatski na sud (ako do toga dodje, a nece, jer znaju da gube spor).
@scouser

I sta ces da uradis ako kazu da ne prihvataju raskid ugovora, ili prihvataju raskid ali da moras da iaplatis sve do kraja ugovorne obaveze ?
Obavestis ih koji racun ces jos izmiriti i da ti jave kada i gde mozes da vratis opremu, u suprotnom ces smatrati da su odustali od iste. Jednostavno ignorises njihovo odbijanje prihvatanja raskida, jer je to APP i krsenje zakona.
Mislim da je bila prica ovde, kod proslog poskupljenja, da nema osnove za raskid ako ostanu isti uslovi? Mozes ti da se ganjas sa njima po sudovima, ali na osnovu cega, ako ti stizu racuni sa istom cenom kao i u ugovoru koji si potpisao...
Osnov za raskid je najavljeno povecanje cena, to je jednostrana izmena ugovorenih uslova. Jer tebi ne stizu racuni sa istom cenom zbog njih, vec zbog tebe koji si ulozio reklamaciju. Da nisi tj. da je do njih, stizali bi ti veci racuni.
Ne bih isao duboko u diskusiju tuziti Supernovu, nisam pravnik ali onako laicki evo mogucnosti.
Tuzis i siguran si da ces dobiti, moras platiti advokata, oni ne izadju na jedno rociste, spreceni su a naci ce vec razlog, ti opet placas advokata sto je izasao, tj, nije ali ti pretpostavljam naplacuje jer je morao otkazati druge obaveze u tom terminu, zatim opet... i tako te *******cije se oduze mesecima. Na kraju ces dobiti spor ali ces se zato *****avati, plus sto moras pucati kintu koja nije mala. Ajte ljudi pa zivimo u Srbiji, znamo vec sta je i kako je. Najbolji nacin je dogovoriti se ako moze raskid bez penala super, ako ne moze, nek ide stara cena pa kad istekne, odes gde zelis i resena stvar.
Pokretanje potrosackih sporova je besplatno, advokat ti ne treba, zavrsava se sve na jednom ili dva rocista, nije to americka serija o pravnicima. A uopste i ne moras da ih tuzis, obavestis ih da si zavrsio s njima i da te tuze ako smatraju da mogu da dobiju. Nece jer znaju da ne mogu.

p.s. Jedna prica o raskidima ugovora: pre par meseci podnesem reklamaciju na neki uredjaj, trazim povrat novca, ostavim broj racuna.
Posle 8 dana dobijem odgovor da je reklamacija odbijena.
Posaljem mail, pitam na osnovu cega je odbijena reklamacija, da cu podneti ponovo, uz prijavu inspekciji a ako bude potrebno i sudski.
Posle 3-4 dana zove neki nezvanicni mobilni broj, kaze zenska "odobrena vam je zamena za uredjaj, cekace vas u toj i toj radnji". Pitam kakva zamena, kaze "to nam je stiglo danas, ne znam nista vise". Da li mogu da umesto te zamene dobijem povrat novca u radnji, "Ne, to morate videti sa centralom". Ok, dovidjenja.
Opet posaljem mail, pitam na osnovu cega su mi odobrili zamenu ako sam trazio povrat novca a oni odbili reklamaciju, da u radnji to ne mogu da izmene, itd.
Posle 3-4 dana stize SMS da je odobrena zamena i da me novi uredjaj ceka u toj i toj radnji.
Ponovo posaljem mail, pitam zasto se prave ludi, ne odgovaraju na pitanja vec zovu i salju SMS, napisem da im rok za resavanje istice za desetak dana, ako ne bude do tad uplaceno angazujem inspekciju, pokrecem potrosacki spor, itd.
Posle 3-4 dana stize mail da je odobren povrat novca ali u toj i toj radnji tog i tog datuma.
Opet saljem mail, trazim da, kao sto je navedeno u reklamaciji (prilozim skeniranu) uplate iznos na racun da ne idem do radnje, odgovaraju vec sledeci dan kako ne mogu da uplate na racun vec moram do radnje po novac ali bilo kada, kad god meni odgovara.
I to sve za uredjaj od 5000din, dakle kao jedan mesecni racun provajdera.

Nadam se da ce neko sa ima herca da ovo uradi, licno mislim da je utopija. Mene ne pogadja pa ne mogu da probam i prenesem iskustvo.

Код мене има и на скајмастеру а словачка телевизија само на мув.

Malo off topic

Samo FYI - poskupljuju i postpaid pakete za mobilnu telefoniju, odnosno "migriraju" sve stare Omorike, Soko tarife u "5-ica" tarife sa vishom cenom.

Malo off topic

Samo FYI - poskupljuju i postpaid pakete za mobilnu telefoniju, odnosno "migriraju" sve stare Omorike, Soko tarife u "5-ica" tarife sa vishom cenom.
Pouzdana i tačna informacija?

Od 01.04.2026. čak i MOBILNE LINIJE ( postpaid paketi ) poskupljuju od ovog navedenog datuma?

Imate teme za mt:s, morate tamo napisati ovo obaveštenje ako je pouzdano a najviše istinsko i tačno.

Malo off topic

Poz!
To je od decembra, od kada su uvedene petica tarife.
Ko je pod ugovorom ne bi trebao da bude migriran automatski.

Poz!
To je od decembra, od kada su uvedene petica tarife.
Ko je pod ugovorom ne bi trebao da bude migriran automatski.
Ovo je informacija od mts kontakt centra.
2 operatera su mi potvrdili, 1 je rekao da ce da migriraju u 5ice sa najslicnijim sadrzajem, samo da jos nemaju egzaktnu informaciju kada, ali verovatno 1.4.

Da, tarife su pustene u prodaju sa lansiranjem 5G mreze, ali sada krecu da migriraju korisnike.

Stare: https://mts.rs/Binary/13177
Nove: https://mts.rs/Binary/13176

Kako kod supernove funkcionise zahtev za raskid ugovora? Posto kada sam podneo zahtev zbog povecanja cene u poslovnici i samo su mi rekli da ce da mi se javi neko. A u aplikaciji vidim zavedenu smetnju i resenu smetnju istog dana.

Nazad
Vrh Dno