Budite oprezni i ne nasedajete na ove sveznajuce tupadzije
Placajte racune,salju izvrsitelje
Sud je skup i veoma spor proces koji se moze godinama razvlaciti
Ignore si "expert",ne truj etar
Budite oprezni i ne nasedajte na neznajuce tupadzije koji samo placaju koliko god im se trazi. Izvrsiteljima se podnese prigovor i ide automatski na sud (ako do toga dodje, a nece, jer znaju da gube spor).
@scouser
I sta ces da uradis ako kazu da ne prihvataju raskid ugovora, ili prihvataju raskid ali da moras da iaplatis sve do kraja ugovorne obaveze ?
Obavestis ih koji racun ces jos izmiriti i da ti jave kada i gde mozes da vratis opremu, u suprotnom ces smatrati da su odustali od iste. Jednostavno ignorises njihovo odbijanje prihvatanja raskida, jer je to APP i krsenje zakona.
Mislim da je bila prica ovde, kod proslog poskupljenja, da nema osnove za raskid ako ostanu isti uslovi? Mozes ti da se ganjas sa njima po sudovima, ali na osnovu cega, ako ti stizu racuni sa istom cenom kao i u ugovoru koji si potpisao...
Osnov za raskid je najavljeno povecanje cena, to je jednostrana izmena ugovorenih uslova. Jer tebi ne stizu racuni sa istom cenom zbog njih, vec zbog tebe koji si ulozio reklamaciju. Da nisi tj. da je do njih, stizali bi ti veci racuni.
Ne bih isao duboko u diskusiju tuziti Supernovu, nisam pravnik ali onako laicki evo mogucnosti.
Tuzis i siguran si da ces dobiti, moras platiti advokata, oni ne izadju na jedno rociste, spreceni su a naci ce vec razlog, ti opet placas advokata sto je izasao, tj, nije ali ti pretpostavljam naplacuje jer je morao otkazati druge obaveze u tom terminu, zatim opet... i tako te *******cije se oduze mesecima. Na kraju ces dobiti spor ali ces se zato *****avati, plus sto moras pucati kintu koja nije mala. Ajte ljudi pa zivimo u Srbiji, znamo vec sta je i kako je. Najbolji nacin je dogovoriti se ako moze raskid bez penala super, ako ne moze, nek ide stara cena pa kad istekne, odes gde zelis i resena stvar.
Pokretanje potrosackih sporova je besplatno, advokat ti ne treba, zavrsava se sve na jednom ili dva rocista, nije to americka serija o pravnicima. A uopste i ne moras da ih tuzis, obavestis ih da si zavrsio s njima i da te tuze ako smatraju da mogu da dobiju. Nece jer znaju da ne mogu.
p.s. Jedna prica o raskidima ugovora: pre par meseci podnesem reklamaciju na neki uredjaj, trazim povrat novca, ostavim broj racuna.
Posle 8 dana dobijem odgovor da je reklamacija odbijena.
Posaljem mail, pitam na osnovu cega je odbijena reklamacija, da cu podneti ponovo, uz prijavu inspekciji a ako bude potrebno i sudski.
Posle 3-4 dana zove neki nezvanicni mobilni broj, kaze zenska "odobrena vam je zamena za uredjaj, cekace vas u toj i toj radnji". Pitam kakva zamena, kaze "to nam je stiglo danas, ne znam nista vise". Da li mogu da umesto te zamene dobijem povrat novca u radnji, "Ne, to morate videti sa centralom". Ok, dovidjenja.
Opet posaljem mail, pitam na osnovu cega su mi odobrili zamenu ako sam trazio povrat novca a oni odbili reklamaciju, da u radnji to ne mogu da izmene, itd.
Posle 3-4 dana stize SMS da je odobrena zamena i da me novi uredjaj ceka u toj i toj radnji.
Ponovo posaljem mail, pitam zasto se prave ludi, ne odgovaraju na pitanja vec zovu i salju SMS, napisem da im rok za resavanje istice za desetak dana, ako ne bude do tad uplaceno angazujem inspekciju, pokrecem potrosacki spor, itd.
Posle 3-4 dana stize mail da je odobren povrat novca ali u toj i toj radnji tog i tog datuma.
Opet saljem mail, trazim da, kao sto je navedeno u reklamaciji (prilozim skeniranu) uplate iznos na racun da ne idem do radnje, odgovaraju vec sledeci dan kako ne mogu da uplate na racun vec moram do radnje po novac ali bilo kada, kad god meni odgovara.
I to sve za uredjaj od 5000din, dakle kao jedan mesecni racun provajdera.