Šta je novo?

Supernova (2024+)

Pozdrav ljudi ja sam potpisao ugovor u oktobru 2024 za super plan 2M tad je bila neka promocija 14 meseci dzaba i posle toga 3300. Pre neki dan mi stigao racun 4200. Planiram da idem da trazim raskid ugovora jer se izivljavaju sa narodom, da li je neko imao slicnu situaciju?

Nezavisno od promo prvih 14 meseci free, da li si tokom prošlog januara 2025. tražio ostanak na staroj ceni od 3300 din ?
Bilo je obaveštenje isto ovakvo prošle godine.

@miljan988 Posle ovog poskupljenja biće ti račun: 5800 jer ćeš biti migriran na naj noviji SuperPlan 2M (ako te prebace na plan 2S (čekamo tabelu migracije) biće 5200.

Moramo obratiti pažnju da ne stave na sajt obaveštenje a sms ne pošalju. Na sve sam spreman kad je mts u pitanju iako mi je veoma lako da se tužakam sa njima.
Ali živci...

Pozdrav ljudi ja sam potpisao ugovor u oktobru 2024 za super plan 2M tad je bila neka promocija 14 meseci dzaba i posle toga 3300. Pre neki dan mi stigao racun 4200. Planiram da idem da trazim raskid ugovora jer se izivljavaju sa narodom, da li je neko imao slicnu situaciju?
Uloži prigovor, pa će ti poslati korigovani račun.
Možeš i na email [email protected]

Мени још није стигла порука од супернове, имам још годину дана уговора код њих, плаћам 2200 до краја уговорене обавезе, шта се дешава ако не стигне порука од њих??? Гледао сам на њиховом сајту, нисам ништа видео!!!

Nije ni meni stigla, polako, videćemo razvoj događaja. Ja ću preventivno poslati mejl, krajem nedelje, samo da pitam da li se to super poboljšanje usluge uz promenu cene odnosi i na mene imajući u vidu da mi je tetka dobila sms o tome.

Ma opusteno,ispostovace nas 5% koji smo obavesteni

Ostali ce platiti sve i cutati

Moj komsija,isto ex Jotel,dobio 12m pola cene a ja 18m free

Otiso sam u poslovnicu i zakovali ga,jos mi se hvali kako dobar popust dobio

Tao što je bivši Jotel korisnik. Pre nekoliko godina su slično davali 18 i 20 meseci SBB korisnicima koji su dolazili iz SBB-a.

Jel su te zvali ili putem sms-a ti je stigla ponuda ? I kada ti istice ugovor ?

Ugovor mi ističe za 2 dana 11.marta i nisu me zvali jer smo imali jako teških reči kako preko maila tako i usmeno.

Ja sam njih zvao da pitam koja je procedura razduživanja opreme.
Potom u roku od 1h su me zvali da mi daju ponudu za produženje.
Ponudili 8 meseci 50% u iznosu od 2700 a potom 5400.
Tražio sam i besplatan HBO, ali operaterka je bila kategorična s ponudom pa sam rekao da moram da razmislim.

Zvali su me ponovo posle 30min da vide da li sam razmislio i tada sam posle računice tražio 5meseci 50% i besplatan HBO paket (sa Max app) ili vraćam opremu. Na ovo sam se odlučio jer sam do sada plaćao 3800 sa HBO (i to na "mišiće" jer su mi svaki mesec dodavali na račun dodatak od 850din a ja ulagao žalbu i zahtevao raskid, dok oni su bezobrazno tvrdili da posle spajanja supernove i mts mora novi nalog za HBO i da se plaća distributeru ali mi ipak ispravljali račun na ugovorenu cenu.. Da ne dužim - tako je bilo zadnjih 7 meseci svaki mesec). Elem, kako sam do sad plaćao 3800 sa hbo, ali kako sad obnavljam, a u pitanju su neke skroz druge cene, sada sam pristao na kompromis i tražio 5meseci popusta od 50% sa uračunatim hbo paketom. Kad se to sve pomnoži, sabere i podeli izlazi me u proseku mesečno 4650 din. Tj. Kao dosadašnjih 3800 uz doplatu za HBO od 850 din. koju su toliko želeli da mi nametnu do sad, pa sam im sada popustio (ko razume, shavata šta sam napisao 🙂 ).

Ovo nije prihvatila na keca, ali sad sam ja bio kategoričan i da u suprotnom vraćam opremu. Morala je da dobije odobrenje od nadeređenih pa me je zvala po 4ti put da kaže da nadređeni pristaju.

i tako sam produžio ugovor.

Da se razumemo, od starta sam blefirao jer nemam drugih bajnih opcija na lokaciji sem A1 kućnog [običnog, a ne 5G] interneta gde sam ograničen sa 100/10 bez TV i HBO za 2300 din... Nadam se da će u naredne 2 god proći optika i kroz moju ulicu ili će se pak pojačati pokrivenost A1 5G na mojoj lokaciji pa ću moći da odem od ovih hoštaplera sa kojima sam imao velikih svađa zadnjih godinu dana...
I da ostao mi je dodatni stb uređaj gratis (koristim jedan CA+ modul u TVu i dva još move stb uređaja)

То значи да свима повећавају брзине на 400 и 600? Да нису набавили нове рутере код мене шви имају рутере са осам канала не видим ни један техниколор да у исто време ради и на 2.4 и на пет гигахерца.

Tao što je bivši Jotel korisnik. Pre nekoliko godina su slično davali 18 i 20 meseci SBB korisnicima koji su dolazili iz SBB-a.
Davali su i celu UO free, lično dobio ponudu kao Sbb korisnik ali se uredno zahvalio. Jedino me prevariše kad su kupili bivši Exenet, pa sutradan digli cene. Ali evo za 10ak dana se rastajemo. Malo mi je žao jer godinama koristim tu optiku sa svojom opremom i nemam primedbi na uslugu, ali zato sa paketima i cenama su užas.

Ovo sa poskupljenjem mi je super ispalo.
Čekam samo da mi pošalju SMS ili da okače obaveštenje na sajt i ćao.

Kako si dobio ugovor na 24m u kome imas 18m besplatno?
Potrebno je samo prodaji (0800 100 150) mailom da posaljes fotku poslednjeg racuna iz Jotela (svog ili photoshopirano svog 🙂
Proveravajte s vremena na vreme, mozda opet puste gratis godine/mesece uz Telekom fiksni prikljucak, to im je trenutno off

Imam Super plan 2 s brizna 200/200 optika , gledam na sajtu taj paket je sada brzina 400/400 za 5200, ako se dobro secam paket je bio oko 4000 kada sam potpisivao ugovor
Potpisao 14 meseci free, imam jos 2 meseca promocije
Jel ja mogu da trazim raskid ugovora?

Evo Člana 131 Zakona o telekomunikacionim uslugama

Pružalac javno dostupne elektronske komunikacione usluge, osim pružaoca komunikacione usluge između osoba koja nije zasnovana na korišćenju numeracije i pružaoca usluga komunikacije između mašina, dužan je da krajnjeg korisnika, najmanje 30 dana unapred, na jasan i razumljiv način, na trajnom nosaču podataka ili na drugi odgovarajući način koji omogućava krajnjem korisniku da sačuva obaveštenje na trajnom nosaču podataka, obavesti o nameri jednostrane izmene uslova ugovora, kao i pravu krajnjeg korisnika na raskid ugovora pre isteka perioda na koji je zaključen, bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom.

Pružalac usluge iz stava 1. ovog člana je dužan da vodi evidenciju o dostavljenim obaveštenjima iz ovog člana, koja obuhvata ime i prezime potrošača, korisnički broj, kao i vreme dostavljanja obaveštenja.

Krajnji korisnik ima pravo na raskid ugovora, bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom, u roku od 30 dana od dana prijema obaveštenja o nameri jednostrane izmene uslova ugovora od strane pružaoca javno dostupne elektronske komunikacione usluge, osim pružaoca komunikacione usluge između lica koja nije zasnovana na korišćenju numeracije, ako se najavljenim jednostranim izmenama bitno menjaju uslovi pod kojima je ugovor zaključen, na način koji nije u korist krajnjeg korisnika, a naročito u pogledu specifikacije usluga i uslova za korišćenje usluga u vezi sa ponuđenim promotivnim pogodnostima.

Krajnji korisnik nema pravo da raskine ugovor, bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom, kada je jednostrana izmena uslova ugovora od strane pružaoca usluge iz stava 2. ovog člana administrativne prirode i nema negativnih posledica na krajnjeg korisnika ili je posledica zakonskih i regulatornih promena.

Shodno članu 129. st. 2. i 6. ovog zakona pravo na raskid ugovora bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom podrazumeva i pravo krajnjeg korisnika da zadrži terminalnu opremu uz plaćanje preostalog iznosa do povlašćene cene terminalne opreme utvrđene u momentu sklapanja ugovora ili plaćanje mesečnog iznosa naknade za preostali period važenja ugovora, ako je to povoljnije za krajnjeg korisnika.

Pružalac usluga iz stava 3. ovog člana dužan je da bez naknade ukloni sva ograničenja u korišćenju terminalne opreme, a najkasnije prilikom isplate iznosa iz stava 5. ovog člana.

Za usluge prenosa signala koje se koriste za usluge komunikacije između mašina, prava krajnjih korisnika iz st. 3-6. ovog člana se odnose samo na potrošače, mikro i mala pravna lica i neprofitne organizacije.

Regulator bliže propisuje sadržaj obaveštenja iz stava 1. ovog člana.

Zanima me šta podrazumeva "osim pružaoca komunikacione usluge između lica koja nije zasnovana na korišćenju numeracije"

Mozda je to da izbacuju neki stari paket, ali je cudno da nisu naveli ni cenu, ni o kom paketu se radi,ni nista...onda ne bi ne trebalo jos da krene mesec dana rok da vazi, vec kad konkretno promene nesto. kakvi lopovi

Upravo se čuo sa operaterom supernove. Kaže da ovo obaveštenje znači povećanje cena. Imamo pravo da raskinemo ugovor bez ikakvih posledica ili da podnesemo prigovor na promenu cene usluge da bi nam trenutna cena važila do kraja ugovorene obaveze. U mom slučaju bi cena sa 4.300 išla na 4.750 dinara sa SP 2s + treći STB

Upravo se čuo sa operaterom supernove. Kaže da ovo obaveštenje znači povećanje cena. Imamo pravo da raskinemo ugovor bez ikakvih posledica ili da podnesemo prigovor na promenu cene usluge da bi nam trenutna cena važila do kraja ugovorene obaveze. U mom slučaju bi cena sa 4.300 išla na 4.750 dinara sa SP 2s + treći STB
jel se pise mail, ide u poslovnicu jel treba da se navede koja je cena(jer nemam pojma koja je bila cena a ko zna gde mi je ugovor) ili je dovoljno da se zapreti raskidom ugovora a da trazimo da nam ostane ista cena?

Управо сам их звао, чуо се са оператером уложио жалбу на поскупљења и остаће ми оста цена до краја уговорене обавезе, мени исто није стигла порука али сам их звао, јер сам прочитао овде шта и како, коме није стигла порука нека их зове, без обзира што није стигла порука!!!

Odlična prilika da se raskine usluga, i da se isproba TP-Linkov WiFi bridge između mene i komšije.

Nazad
Vrh Dno