Šta je novo?

Supernova (2024+)

Морају раније су телевизију давали на 36 канала сада само на 29.

Razumem da su morali da prave neki kompromis zbog manjka frekvencija ali pored jedno 150 kanala koji su tu samo da popune listu. Kom li geniju padne napamet da uzme pa osakati filmske kanale pritom Cinemax, Cinemax 2 su doplatni kanali što posebno što okviru HBO max premium paketa.

Moze spisak koji su to sve kanali u pitanju?
01. Cinemax 1
02. Cinemax 2
03. Euro Cinema 3
04. Euro Cinema 4
05. Filmbox Premium
06. Filmbox Extra
07. 24 Kitchen
08. Turizam Plus
09. E !
10. Sci Fi
11. TLC
12. Top TV
13. Zona Plus
14. Dizi Timeless Channel
15. Hayat
16. Gametoon
17. Dorcel XXX
18. Brazzers
19. Erotic 6 7 8 - UKINUTI
20. Adult Channel 5 6 7 - UKINUTI.

18 kanala vraceno u SD + ukinuto 6 kanala XXX.

To je ono sto je za sada primetno.

Da li su vam ukinutu kanali isto i na move aplikaciji ili samo CATV. Ako je na obe varijante ko ima 18+ paket pošto je doplatni a ukinut je značajan broj kanala eto razloga za raskid bez penala. I bolju poziciju u pregovorima da bi vas zadržali da minimum zadržite stare niže cene sa novom UO.

Osnovna usluga je kablovska, a ne Move.
Postoje paketi kablovske gde se uopste na nudi pristup Move aplikaciji.

И два музичка укинута а на мув ништа није укинуто

Osnovna usluga je kablovska, a ne Move.
Postoje paketi kablovske gde se uopste na nudi pristup Move aplikaciji.

Da li su i vama ko kod move usluge na tom osnovnom podeljeni kanali ko doplatni filmski,muzički,dokumentarni sportski da svaki ima svoju cenu. Pa da biraš koja ćeš npr 2 besplatno da koristiš a ostale da moraš da doplatiš.

Onda bi to stvarno mogao biti razlog za prevremeni raskid UO 8 ukinutih kanala koji i dalje postoje i pritom su u sklopu doplatnih paketa a ne osnovnih. Vas ovde baš ima dosta koji za novu UO traže neke dodatne popuste od više meseci a koji su odbijeni ili su dobili neku smešnu ponudu tipa jedan mesec 50%. Ovo bi moglo biti neko oružje u pregovorima,da izdejstvuje to što želite ako nemate drugih povoljnih opcija da bi vas zadržali.

Ugovori koje oni sastavljaju imaju puno toga gde je PAT pozicija.... Tesko da bilo koji cak i advokat moze da ti okrene ono sto ti bude provider rekao. Eto konkretno ta situacija sa kanalima: Niti mozes da dokazes da negde pise da se odnosi na taj i taj kanal, niti ti imas negde bilo sta sto te VEZUJE da si ugovor potpisao bas ZBOG TIH kanala.
To ispada da bi prilikom potpisivanja svakog ugovora, svako trebao da napravi klauzulu, gde se jasno stavlja operateru na znanje da ukoliko se ukine to i to, onda imas pravo na raskid.
Ima tu svega.... ali nekako mi deluje da je uvek borba sa vetrenjacama, bar sto se potrosaca tice.
Evo situacija najnovija oko promena frekvencija, sta donosi.

Prvi minus, izgubio si gomilu kanala HD. Realno, mi zivimo u eri 4K kanala, Full HD 1080p bi trebalo da je STANDARD. Mi u praksi imamo kanale koji su SD i to kakvog kvaliteta tek....
Ddrugi minus: To sto je neko rekao da je sad kao bolje sto je manje frekvencija.... a gde je to bolje ? Jel znate vi da svaki muxx ima 50 mbit/s saobracaja. Sad kad su stavili gomilu kanala na jednu freq, sta moze da se ocekuje.... Ukoliko neki kanali podignu bitrate samo malo, eto seckanja na svim kanalima te freqvencije. Znaci to nije resenje.
Prva freq u nizu je sada 466.000 Mhz. Mene jako zanima, zasto nije dodata i 458 i onda na njoj se lepo poredjaju 6 kanala filmskih, ovo sto je vraceno u SD i to je to.
Onda dodati i 450, tu staviti ove koji su izbaceni, kojih ima 6, ali su SD i dodati jos 3-4 HD i problem resen.

На 450 и 458 је интернет (од 210 до 258) на 202 су сад радио канали + тв Кристал. Нисам видео да су телефони правили сметње само базне станице тако да нису морали да укидају све канале после 690 само 762 и 770.

На 450 и 458 је интернет (од 210 до 258) на 202 су сад радио канали + тв Кристал. Нисам видео да су телефони правили сметње само базне станице тако да нису морали да укидају све канале после 690 само 762 и 770.
Tako je, 706 i 714 su mogli lagano da ostanu.

Да ли је доцсис интернет отпорнији на сметње од телевизије, како би радио интернет да га пребаце на 700-900 мегахерца?

@пек naravno da nije, internet moraju da drže na "čistim" kanalima. I to treba im bar 20 ili čak 28 kanala samo za kablovski internet. Na ostalim "čistim" kanalima mogu da drže DVB-C muxeve

A da se idio*i dosete da izbace 50+ kršina lokalnih kanala sa DVB-C, umesto što sakate ponudu HD kanala.

Milion puta smo pisali da šutnu lokalce sa DVB-C i da ih ostave na Move da idu preko IPTV-a.

A da se idio*i dosete da izbace 50+ kršina lokalnih kanala sa DVB-C, umesto što sakate ponudu HD kanala.

Milion puta smo pisali da šutnu lokalce sa DVB-C i da ih ostave na Move da idu preko IPTV-a.
Zanimljivo kako im je drugačije od MTS i njihove IPTV gde na stb uređaju imaš samo lokalne kanale iz svog okruga,dok na Iris TV box imaju lokalni kanali iz svih gradova bez ikakve blokade kom regionu pripadaju.

Pozdrav! Verovatno je već bilo ranije, ali nisam uspeo da nadjem. Imam ruter koji sam dobio jos pre 5-6 godina, imao sam opticki exe-net, pa pre 1-2 godine presao na supernovu, ali mi je oprema ostala ista, samo sam dobio kartice za tv. E, sad, po ugovoru imam bas dobar net (400mb), ali kad uradim proveru na svim uredjajima gde se povezujem preko wifi-ja tu je brzina neuporedivo manja (20-50mb), cesto se i gubi signal, posebno i prizemlju, dok je ruter na spratu. Ulozio sam primedbu, covek dosao, izmerio u samom ruteru i stvarno je bila ta koja je ugovorena, ali su meni svi uredjaji povezani preko wifi-ja. Da li imam pravo i da li predlazete da trazim novi ruter od Supernove i da li ce to nesto poboljsati? Sad imam onaj huawei gde dolazi optika, on je verovatno ok i onaj neki mercusys ac1200 (valjda), sa neke 4 antenice, ne znam da li je on ustvari problem?

@Nenadk8
Kazes dolazio covek i merio, ako je sve OK, to je to, oni su ispunili svoju obavezu, e sada sto ti nemas wifi signal po celoj kuci to je vec tvoj problem. Dakle, nemas problem sa supernovom i nemas se na sta njima zaliti vec pogledaj malo takozvane pojacivace signala, ali ne one sto bi rekli, naridske, vec nesto krsteno tipa Ubiquiti, TP-link, itd, itd, a koji ce ti najvise odgovarati zavisi od daljine, prepreka, itd. Mozes proci sa 50-tak e, a moze te izaci 200-300e, sve zavisi. I ja se licno *****avam sa tim... hocu poslati signal u bastu na oko 40m od kuce, da mogu leti slusati muziku, gledati tv, itd, napolju i kako god okrenem, vrtim se oko 200e.

U Srbiji ne postoji operater koji se cima za wi fi,mozda u Svicarskoj itd...

Supernova imam 3x nedeljno prekide,apsolutno ih ne zanima

Dobio 18m free pa ih tolerisem,to jest cekam da dignu cenu pa raskid

Pozdrav! Verovatno je već bilo ranije, ali nisam uspeo da nadjem. Imam ruter koji sam dobio jos pre 5-6 godina, imao sam opticki exe-net, pa pre 1-2 godine presao na supernovu, ali mi je oprema ostala ista, samo sam dobio kartice za tv. E, sad, po ugovoru imam bas dobar net (400mb), ali kad uradim proveru na svim uredjajima gde se povezujem preko wifi-ja tu je brzina neuporedivo manja (20-50mb), cesto se i gubi signal, posebno i prizemlju, dok je ruter na spratu. Ulozio sam primedbu, covek dosao, izmerio u samom ruteru i stvarno je bila ta koja je ugovorena, ali su meni svi uredjaji povezani preko wifi-ja. Da li imam pravo i da li predlazete da trazim novi ruter od Supernove i da li ce to nesto poboljsati? Sad imam onaj huawei gde dolazi optika, on je verovatno ok i onaj neki mercusys ac1200 (valjda), sa neke 4 antenice, ne znam da li je on ustvari problem?
Ovako, ruter ti radi na dve mreže 2.4 i 5ghz, preko koje mreže ti hvataš wifi signal? Meni liči da si na 2.4ghz. Ako je tako onda probaj da prebaciš uređaje rade na 5ghz.
Ako imaš neki ruter viška koji radi na 5ghz onda ga stavi u AP mod i proveri kako ti tad radi. A njihov wifi obavezno isključi na dugmence Ima razlike ogromne. Ja sam preko njihovog rutera na 2.4gh imao brzinu 30-40mbs, do je sa 5ghz dobijao oko 100-120mps.
Kupio sam Asus ax57 i sad imam brzinu na wifi 320-340mbs na telefonu na mreži od 5gh.

Video onomad, lik ima radionicu 20-30m iza kuće a ruter negde napred, zidovi... Razvukao majstor kotur strujnog kabla iz kuće i na kraj uštekao drugi powerline (prvi je naravno kod rutera). Verovatno je bio sa wifi, ali može i bez, uz dodatni AP. 🙂

@Nenadk8
krsteno tipa Ubiquiti, TP-link, itd, itd, a koji ce ti najvise odgovarati zavisi od daljine, prepreka, itd. Mozes proci sa 50-tak e, a moze te izaci 200-300e, sve zavisi. I ja se licno *****avam sa tim... hocu poslati signal u bastu na oko 40m od kuce, da mogu leti slusati muziku, gledati tv, itd, napolju i kako god okrenem, vrtim se oko 200e.

Нека избаце оне које су почели да избацују оне на 800 само сметају.

Nisam znao da postoje i "Super Plan lite" paketi.
Screenshot_20260218_145959_Drive.jpg

Nazad
Vrh Dno