Šta je novo?

Supernova (2024+)

Danas su prepakovali frekvencije u Aranđelovcu. Morao sam da preskeniram kanale. Sada ponovo imaju Arena 1x2, Viasat nature i ostali koji su bili na frekvencijama kojima smeta 5G

Pozdrav svima, pre 2 meseca sam prešao sa Jotela i dobio sam dobre uslove, 16 meseci po 1 dinar. To je super ali mi Eurosport kanali mnogo štekaju - zamrzavaju. Zna li neko do čega je to?. Nisam na optici jer je nema kod mene

Ima li neko na teritoriji Bežanije/Ledina problem sa signalom?? Ceo dan bukvalno ni tv ni net... Bukvalno isto se desilo pre mesec dana...

Pozdrav svima, pre 2 meseca sam prešao sa Jotela i dobio sam dobre uslove, 16 meseci po 1 dinar. To je super ali mi Eurosport kanali mnogo štekaju - zamrzavaju. Zna li neko do čega je to?. Nisam na optici jer je nema kod mene
Gde ti secka, cam ili move box? Proveri jacinu i kvalitet signala. Obrati paznju da li zeza kad je neko na netu. Najbolje iskljuci modem pa onda vidi. Ako bez modema radi dobro, onda kupi filter i zavrni pre move boxa ili tv. Kosta oko 200 din

Znam da su idiJoti, ali neopevana lopovska stoka!
Dana 14.01. sam raskinuo preth. ugovor, vratio TV opremu i potpisao samo za Net.
Danas sam dobio dva računa:
Prvi na 791 RSD, drugi na 2330RSD.

Po prvom trebam da platim 65 posto starog mesečnog računa, a po drugom 49 posto mesečnog računa po novom +
po drugom trebam da platim 8,06 RSD za dodatni STB....

Lopovluk je lopovluk. Nema sitnih lopova kad su moje pare u pitanju.

Ima li neko na teritoriji Bežanije/Ledina problem sa signalom?? Ceo dan bukvalno ni tv ni net... Bukvalno isto se desilo pre mesec dana...
To traje od novembra prosle godine gotovo svakodnevna ispadanja neta i tv-a zovem ih svakodnevno ali da spuste racun ne pada im na pamet jer kaze da u ugovoru stoji da umanjenje racuna vazi kad nema usluge duze od 48 sat. Kada ih zoves onda navodno proveravaju da bi ti posle kazali da je grupna smetnja i mole za strpljenje. Kada ih zoves samo sto ne traze broj cipela i trenutni BMI indeks. Da imam mogucnosti sutra bi raskinuo ugovor

ali da spuste racun ne pada im na pamet
Da ne shvati neko da branim Supernovu, ali eto meni su spustili jedan mesec racun za 50% a bez da sam trazio. Razlog spustanja je bio taj sto sam 2 dana bio po pola dana bez neta i tv-a. Koliko se secam na racunu je i pisalo umanjenje zbog smetnji.

Malo glupo pitanje ali me zanima kako se uvodi fiksni telefon u kući gde nikad nije postojao fiksni i nema onu utičnicu za fiksni telefon?

Preko Supernove to ide preko kabla. Telefon se ,,ubode,, u ruter.

Preko VoIP, ruter koji daju i na optici i na coax ima dva porta za telefon - jedan je standardno aktivan a ako doplatiš mogu da aktiviraju novi broj na drugom portu.

Danas su prepakovali frekvencije u Aranđelovcu. Morao sam da preskeniram kanale. Sada ponovo imaju Arena 1x2, Viasat nature i ostali koji su bili na frekvencijama kojima smeta 5G
Kako radis preskeniranje?

Svi na optici imaju pravo na nove MOVE uredjaje koji rade samo preko interneta. Pitanje je samo koliko takvih uredjaja moze da se dobije. To zavisi od paketa i od toga koliko ste spremni da se sa njima ubedjujete.
Na koji nacim se upucuje taj zahtev?

Da li još neko ima problem sa kanalima? Stiglo mi je obaveštenje od Telekoma da uradim ponovnu pretragu kanala od jutros i od svih Arena ostalo je par njih nebitnih.
Kako uraditi pretragu kanala?

Код мене нису мењали фреквенције али нема више сметњи можда су појачали сигнал.

Kada se već piše o fiksnom telefonu, kod mene je postojao klasičan priključak i sada kada sam uključio fiksni u okviru paketa prebačen je da ide preko rutera što mi nikako ne odgovara zbog prostorije u kojij se nalazi ruter. Nisam znao da to tako ide.

Da li postoji neka alternativa ili moram da razvlačim kablove po kući?

Kada se već piše o fiksnom telefonu, kod mene je postojao klasičan priključak i sada kada sam uključio fiksni u okviru paketa prebačen je da ide preko rutera što mi nikako ne odgovara zbog prostorije u kojij se nalazi ruter. Nisam znao da to tako ide.

Da li postoji neka alternativa ili moram da razvlačim kablove po kući?
Jedina alternativa je samo bežični telefon ako si u mogućnosti, ili razvlačenje kablova...

tako sam i mislio, al rekoh ajd' da pitam..

imam bežični fiksni ali mislio sam da prebacim sve kompletno (bazu) jer mi je tako praktičnije, hvala na odgovoru @zexoni70

Kako radis preskeniranje?
Radi se kroz meni televizora. Izmene frekvencija se odnose na one koji program gledaju preko koaksijalnog kabla i CI kartice. Ne odnosi se na one koji gledaju preko interneta, tj. Move boksa i/ili aplikacije.

U Jagodini i dalje nema kanalana 762 MHz
Verovatno će i kod vas ovih dana to srediti. U Aranđelovcu je sad Arena 1x2 na 466 Mhz, a Viasat nature na 594 (oba su bili na 762).

tako sam i mislio, al rekoh ajd' da pitam..

imam bežični fiksni ali mislio sam da prebacim sve kompletno (bazu) jer mi je tako praktičnije, hvala na odgovoru @zexoni70
Znam lakše je zbog punjenja bežične slušalice da ti je baza tu negde blizu, ali ja sam davno mojim roditeljima rešio to tako što sam uzeo dve baze i jednu koristio kao bazu a drugu samo kao punjač... ali davno to beše ne koriste fixni telefon već 10 godina. 😉

Nije moje ali danas imati fiksni i placati pretplatu ma kolika da je je totalno van pameti. Ljudi izbacili fiksne odavno i presli na mobilne pa cak i bake i deke od 80+ godina. Kod mene svi penzioneri godinama znaju da pozovu i jave se na viber, video poziv i to im bolje nego samo glas preko fiksnog, a uz to, besplatno. Danas vise zaista ne vidim svrhu ponovnog uvodjenja fiksne telefonije.

^^ slažem se 100%, ne koristim ga ja zato i hoću da ga izbacim iz prostorija gde je ruter jer je tu nepotreban.

Zanimljivo je što ga provajder i dalje gura, na primer manji paket bez fiksnog nema hbo paket kanala i app, a ovaj ima..

Лакше се памте бројеви и по броју знаш одакле неко зове ја верујем огласима само ако је уписан фиксни.

Pozdrav , interesujeme da li moze da se dobije od supernove neki bolji ruter imam zte f680 preko 4 godine . Makar i uz doplatu . Brzina je 1000/500 optika +tv

Tracing route to dns.google [8.8.8.8]
over a maximum of 30 hops:

1 189 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 4 ms 2 ms 2 ms 100.104.160.1
3 * * * Request timed out.
4 5 ms 4 ms 4 ms 192.168.55.0
5 * * * Request timed out.
6 5 ms 5 ms 5 ms 212-200-216-46.dynamic.isp.telekom.rs [212.200.216.46]
7 11 ms 10 ms 10 ms 79.101.106.242
8 10 ms 10 ms 10 ms 172.253.51.195
9 17 ms 10 ms 11 ms 216.239.35.183
10 10 ms 10 ms 10 ms dns.google [8.8.8.8]

Trace complete.

Pozdrav , interesujeme da li moze da se dobije od supernove neki bolji ruter imam zte f680 preko 4 godine . Makar i uz doplatu . Brzina je 1000/500 optika +tv

Tracing route to dns.google [8.8.8.8]
over a maximum of 30 hops:

1 189 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 4 ms 2 ms 2 ms 100.104.160.1
3 * * * Request timed out.
4 5 ms 4 ms 4 ms 192.168.55.0
5 * * * Request timed out.
6 5 ms 5 ms 5 ms 212-200-216-46.dynamic.isp.telekom.rs [212.200.216.46]
7 11 ms 10 ms 10 ms 79.101.106.242
8 10 ms 10 ms 10 ms 172.253.51.195
9 17 ms 10 ms 11 ms 216.239.35.183
10 10 ms 10 ms 10 ms dns.google [8.8.8.8]

Trace complete.
Huawei HG8310M je daleko bolji od bilo cega sto mozes da dobijes od MTS-a, ali ti treba i sopstveni ruter.
Time HG8310M sluzi samo kao ONT, odnosno konverter optike u RJ45, pa onda ti koristis koj god ruter zelis.
Sto se tice optickog konektora, APC (Zeleni) je malo bolji od UPC(Plavog). HG8310M koji daje mts je uvek plav ali svakako daleko bolje nego da koristis njihov ONT Modem combo.

Za DNS nadji na ovom sajtu najbolji: https://dnsspeedtest.online/
Generalno to ce biti ili Cloudflare, google, ili Quad9 koji ja koristim.

Moj predlog ti je da probas da ti srede HG8310M (to zavisi samo i iskljucivo od instalatera i njegove dobre volje). I posle da stavis ruter tipa asus tuf AX6000 i stavis mu OpenWRT. Sto se tice kablova Cat6 ili bolje. Opcionalno je da placas staticku IP adresu, sto ce srediti da nisi iza CGNAT-a i time smanjis broj hopova za jos 1 ili 2. i imaces open nat.

Nazad
Vrh Dno