Šta je novo?

Supernova (2024+)

Napisah negde već na forumu da jedna kladionica sa žutim kružićem na svim televizorima u celoj zemlji ima instalirane orion tv aplikacije 🙂 i bude kašnjenje naravno. A jedna druga sa imenom najpoznatijeg kompozitora koristi mac stakler portale verovali ili ne. Ko zna koliko je tu nek kašnjenje.. Pa vidim da ne smeta konzumentima koji tu sede i gledaju.
E kad dočekasmo da i Joksimović dobije kladionicu sa svojom imenom.
Šalu na stranu, mislim da se ovo kašnjenje tv signala u kladionicama odnosilo na onu priču (neću da ulazim u njenu istinitost), da je neka ekipica provalila kako da zavrne kladionice tako što će da se kladi na trke pasa. Naime, jedna trka traje svega 20ak sekundi, pa su....da ne ulazim u detalje, shvatili ste.

Poslednja izmena:
Napisah negde već na forumu da jedna kladionica sa žutim kružićem na svim televizorima u celoj zemlji ima instalirane orion tv aplikacije 🙂 i bude kašnjenje naravno. A jedna druga sa imenom najpoznatijeg kompozitora koristi mac stakler portale verovali ili ne. Ko zna koliko je tu nek kašnjenje.. Pa vidim da ne smeta konzumentima koji tu sede i gledaju.
Ne smeta gledanju, ali je smetalo samoj kladionici.
Sada su rešili svi to u svojim sistemima (portalima sa rez.) ali pre 5-6 godina bilo je čupavo.
Znam čoveka koji je zaradio 30-tak hiljada € na razlici u vremenu u Babušnici.
Radio je samo on-line na neki određeni rezultat, čekao gledajući peko sat-TV-a, a okidao uplatu peko mobilnog čim se dogadjaj desi, bio je u prednosti negde do dva minuta. Uspevalo mu je jer je znao da ograniči uplatu, nije bio agresivan. Za nekih manje od dve godine imao je par hiljade dobitaka, nekoliko grešaka prei kucanju i pedesetak ugašenih naloga.
Malo kasnije tešili su to aktivacijom on-line naloga pomuću zvaničnih dokumenata.

Juče mi nešto pobrljavi movie box!Upalim ga ispiše offline mod i izbaci mi spisak kablovskih kanala i to sve duplirana.Pozovem podršku Supernove,posle minut dva javi se operater kaže probaj ponovo pokreni,promeni port ,sve uzalud.Čekaj servisere kaže .Kontam nova godina ,praznici ,ovi neće izaći do polovine januara!Pritisnem crveno dugme na daljincu reset uređaja,OK prebacim na WiFi posle nekoliko pokušaja preko žice al uzalud.,ispiše mi problem sa internetom.Internet mi radi evo upravo koristim preko tableta.Ugasim i ostavim tako nemam više ideja šta da još pokušam!?

Prilozi

• IMG_20251231_153547.jpg
    IMG_20251231_153547.jpg
    110.4 KB · Pregleda: 20
Resetuj ga na fabricka podesavanja pa vidi sta ce biti.

To je obican restart. Ukucaj na daljinskom DEL1042DEL pa kada ti sa strane otvori "meni" idi na Device Preferences i skroz dole na Reset.

Restartuj ga kao do sada na dugme sto si radio, kada se upali i dodje do onog MOVE logo-a kucaj opet ono na daljinskom. Onda ga u onom meniju povezi na WI-FI i vidi sta ce biti. Ako ne proradi sam zovi ih opet da ti ozveze signal.

Nije da ih branim ali MTV se generalno gasi, nije do njih. Šta će da puste umesto MTV-a ....???

Да ли си га искључивао из струје?

Restartuj ga kao do sada na dugme sto si radio, kada se upali i dodje do onog MOVE logo-a kucaj opet ono na daljinskom. Onda ga u onom meniju povezi na WI-FI i vidi sta ce biti. Ako ne proradi sam zovi ih opet da ti ozveze signal.
Rešio jutros!Držanje dugmeta za uključivanje dog ga ušteko u struju (gledao neki video na YouTube tube),factory reset pa dalje pratiš uputstva.Hvala ti što si se angažovao oko mog problema i sretna ti nova godina.

Sest MTV kanala su izbacena, tj. ugasena.

Obaveštavamo korisnike da, od 1. 1. 2026. godine, prestaje emitovanje MTV 80s, MTV 90s, MTV 00s, MTV Hits, MTV Live HD, Club MTV kanala. Od navedenog datuma TV kanali više neće biti deo naše ponude, na svim platformama: iris TV, MOVE, Super TV i Total TV.
Izvor: Supernova sajt

Da se izbacivanje, ukidanje MTV kanala može uzeti kao opravdani razlog za raskid ugovora?

Srećna nova godina Supernovci, jedno pitanje. Listao sam ovu temu i spominje se statička adresa. Pošto ja imam moj ruter D link koji je n 300 ruter.
1. Dali to znači da on ne može da prenese preko 300mb/s? To bi značili da je prevaziđen.
2. Čuo sam priče da wifi ruter koji daje Supernova nije dobar i da ga treba staviti u bridge mod a koristiti svoj ruter. Dali bi neki od gigabitnih Asus ili TP link modela bio u redu? Tu su im cene od 8-10 hiljada dinara.
3. Ako je tako nameravam da taj wifi koristim za kućnu mrežu i da preko njega spojim move iređaj na drugom TV-u. E sad dali je zbog toga ili iz nekog drugog razloga neophodan zakup statične Ip adrese (ako se tako zove)?

Ако ти на вдсл није требала статичка адреса неће ни на супернови овде имаш и ип в6 адресе.

Ако ти на вдсл није требала статичка адреса неће ни на супернови овде имаш и ип в6 адресе.
Nije mi trebala. Ako se dobro sećam samo sam kablom spojio telekomov ruter i D link ruter, stim da sam isključio wifi na telekomovom i to je tako radilo....

Da se izbacivanje, ukidanje MTV kanala može uzeti kao opravdani razlog za raskid ugovora?
Ne, jer je MTV kao emiter ugasio te kanale, što se smatra izmenom specifikacije usluga koja je administrativne prirode.
Krajnji korisnik nema pravo da raskine ugovor, bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom, kada je jednostrana izmena uslova ugovora od strane pružaoca usluge iz stava 2. ovog člana administrativne prirode i nema negativnih posledica na krajnjeg korisnika ili je posledica zakonskih i regulatornih promena.

Kako kod matoraca da sortiram na novom TV kanale ? TCL sortira samo po abecednom redosledu - coax plus kripto kartica je izvor TV.

Probaj Nemacki region

Stavili smo Nemačku. Može valjda Danska i Finska još? Da li to ima nekog uticaja na redosled?

Ako ti nece Nemacka probaj cini mi se Francusku i da li bese Britaniju mora da uspe

Ima naravno poredjace pravilno.

update: Nemacka, Ceska, Svajcarska, Svedska. I vidi da onaj LCN bude OFF.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno