19911Sta je sa netom i kablovskom, okolina Svilajnca, juce pola dana nije radilo, sad opet... Ima neki broj da se pozove, da se vidi sta se desava?
Aha to je onda druga prica... Za to nemam pravi odgovor...Kod mene izlogovano, a sa podacima mtsa ne mogu da se log, nemam opciji da izaberem telekom kao pre, pricam za app na webos lg.
Sta je sa netom i kablovskom, okolina Svilajnca, juce pola dana nije radilo, sad opet... Ima neki broj da se pozove, da se vidi sta se desava?
@djalf regulisi too..![]()
Tako je već 3-4 dana. Od 13h prestanu da rade kablovska TV i internet. Izgubi se signal od 13h do otprilike 16h ili 17h i nešto. To je prvi put da je tako kod nas za do 4-5 god. otkad smo na Supernovu. Jedino ako iz MTS-a nisu negde počeli na bandere da menjaju koaksijalni kabl za optički. Ex-Kopernikus Svilajnac (selo Kušiljevo).Istopili se kablovi... Grad Svilajnac, sve normalno radi...
i kod mene, samo sto nije bilo grmljavine nije nistaPozdrav svima, korisnik Supernove, ZTE ruter (beli), isao na dan ipo od kuce i zbog oluja i grmljavina, iskljucio komp i lan kabl, dosao kuci, spojio sve, ne radi, pokusava komp da se nakaci ali ne moze, ubacim poslednji LAN driver, promenim kabl, resetujem ruter, resetujem komp, mrezu.... nista, na kraju uz kor. sluzbu, skontamo da mi prvi LAN ne radi? Da li je nekom nekad iznenada crkao LAN port, bas me interesuje?
Isto beli ZTE ruter? Sad sam probao drugi LAN kabl u port koji mi ne radi, i gle cuda, radi... Ali je neki stari LAN pa nema toliki propust, vratio ovaj al na drugi port. Bas mi nije jasno, sta se desava. Jel si i ti primetio da ne radi tako sto u donjem cosku Windowsa neprestano pokusava da se konektuje (identifikaciju vrti)?i kod mene, samo sto nije bilo grmljavine nije nista
jednostavno pre mozda dan je samo prestao PORT 1 da radi i to je sve nije teo vise da konektuje nista .
DA ZTE beli sija nocu ko svetlo . ne znam testiracu jel radi sada ali znam da do juce nije teo nista da prihvatiIsto beli ZTE ruter? Sad sam probao drugi LAN kabl u port koji mi ne radi, i gle cuda, radi... Ali je neki stari LAN pa nema toliki propust, vratio ovaj al na drugi port. Bas mi nije jasno, sta se desava. Jel si i ti primetio da ne radi tako sto u donjem cosku Windowsa neprestano pokusava da se konektuje (identifikaciju vrti)?
imam isti taj ruter za optiku vec skoro 4 godine, tacnije u oktobru ce biti 4 godine, router je za wifi ocajan, mislim da je napravljen 2017 godine, na kablu radi odlicno, imam 1000/500 i toliko i postize brzinu, ali na wifi jedva prebaci 200/150 kad sam sa telefonom pored njega, posto mi je kuca na sprat, vec u drugoj sobi jeta brzina manja a na drugom spratu oko 50/20 i zapucava mi i viber pozivi cak, bas zato sto je router toliko star nije napravljen za tolike brzine wifi a i range mu je los, poslao sam ove godine jedno 5 puita razlicitih emails za tu temu njima i ne zele da mi zamene ruter za noviji koji svi dobijaju i sto su dobijali korisnici iz MTS, njihov odgovor je bio dok radi ne mozemo da menjamo.Jedna molba za ljude koji su u ovoj temi, ako nije problem da napisete koje rutere koristite od Supernove. Ako je neko od skorije kod njih tim bolje, cisto da vidim sta sad daju.
Kod mene je sad ZTE F680. Vertikalna kutija sa 4LAN porta.
isti ruter F680Jedna molba za ljude koji su u ovoj temi, ako nije problem da napisete koje rutere koristite od Supernove. Ako je neko od skorije kod njih tim bolje, cisto da vidim sta sad daju.
Kod mene je sad ZTE F680. Vertikalna kutija sa 4LAN porta.
prebaci se na 5GHZ da vidis kako je ocajan meni bije svu brzinu na wi fiimam isti taj ruter za optiku vec skoro 4 godine, tacnije u oktobru ce biti 4 godine, router je za wifi ocajan, mislim da je napravljen 2017 godine, na kablu radi odlicno, imam 1000/500 i toliko i postize brzinu, ali na wifi jedva prebaci 200/150 kad sam sa telefonom pored njega, posto mi je kuca na sprat, vec u drugoj sobi jeta brzina manja a na drugom spratu oko 50/20 i zapucava mi i viber pozivi cak, bas zato sto je router toliko star nije napravljen za tolike brzine wifi a i range mu je los, poslao sam ove godine jedno 5 puita razlicitih emails za tu temu njima i ne zele da mi zamene ruter za noviji koji svi dobijaju i sto su dobijali korisnici iz MTS, njihov odgovor je bio dok radi ne mozemo da menjamo.
Pre neki dan mi se u MTS app pojavilo da obnovim ugovor dugme, kliknuo sam da vidim sta je i pisalo je da ce me neko pozvati sa najboljom ponudom, vec sutra su me zvali i posto imam taj najjaci paket box4 oko 8100 dinara placam, plus sam uzeo telefon preko njih i otplatio ga, ponudili su mi 50% na mesec dana, ja sam rekao da je to sramota i da bi trebalo da mi daju vise, stavila me na cekanje i vratila se sa 50% na 6 meseci, s`obzirom da gde zivim nemam drugu opciju za optiku rekao sam da je to korektno ali da je moj zahtev da mi zamene ruter za novi i ona je posle provere rekla da ona ne moze nista tu da uradi i da posaljem email, reko poslao sam brdo emails i nista od toga i reko ja necu produziti ugovor dok ne dobijem novi ruter i otici cu kod drugog provajdera i rekla je da ne moze nista da uradi i to je bilo to, cekam da vidim sta ce biti jos nekih mesec dana pa cu krenuti da ih bombardujem sa emails, morao sam pre 3 godine da kupim dva dodatna rutera da bi mi wifi bio ok u kuci koja nije nesto ogromna, ne znam samo odakle im ideja da bih postpisao ugovor na jos dve godine i da na kraju ugovora imam ruter star 10 godina, po meni velika sramota
Losa praksa, zapravo, takva im je direktiva, cesto i kubure sa opremom, daju staru, od proslog coveka koji ju je koristio, meni su dali neki stari MOVE Box, nije bio nov, daljinac bio izgreban, nazovem ih, i posalju novi i zamene. Ti treba da trazis nov ruter na kontru toga da ne ispunjava uslove iz ugovora, ne moze ni priblizno na WiFi koliko ide preko kabla.imam isti taj ruter za optiku vec skoro 4 godine, tacnije u oktobru ce biti 4 godine, router je za wifi ocajan, mislim da je napravljen 2017 godine, na kablu radi odlicno, imam 1000/500 i toliko i postize brzinu, ali na wifi jedva prebaci 200/150 kad sam sa telefonom pored njega, posto mi je kuca na sprat, vec u drugoj sobi jeta brzina manja a na drugom spratu oko 50/20 i zapucava mi i viber pozivi cak, bas zato sto je router toliko star nije napravljen za tolike brzine wifi a i range mu je los, poslao sam ove godine jedno 5 puita razlicitih emails za tu temu njima i ne zele da mi zamene ruter za noviji koji svi dobijaju i sto su dobijali korisnici iz MTS, njihov odgovor je bio dok radi ne mozemo da menjamo.
Pre neki dan mi se u MTS app pojavilo da obnovim ugovor dugme, kliknuo sam da vidim sta je i pisalo je da ce me neko pozvati sa najboljom ponudom, vec sutra su me zvali i posto imam taj najjaci paket box4 oko 8100 dinara placam, plus sam uzeo telefon preko njih i otplatio ga, ponudili su mi 50% na mesec dana, ja sam rekao da je to sramota i da bi trebalo da mi daju vise, stavila me na cekanje i vratila se sa 50% na 6 meseci, s`obzirom da gde zivim nemam drugu opciju za optiku rekao sam da je to korektno ali da je moj zahtev da mi zamene ruter za novi i ona je posle provere rekla da ona ne moze nista tu da uradi i da posaljem email, reko poslao sam brdo emails i nista od toga i reko ja necu produziti ugovor dok ne dobijem novi ruter i otici cu kod drugog provajdera i rekla je da ne moze nista da uradi i to je bilo to, cekam da vidim sta ce biti jos nekih mesec dana pa cu krenuti da ih bombardujem sa emails, morao sam pre 3 godine da kupim dva dodatna rutera da bi mi wifi bio ok u kuci koja nije nesto ogromna, ne znam samo odakle im ideja da bih postpisao ugovor na jos dve godine i da na kraju ugovora imam ruter star 10 godina, po meni velika sramota
Isto, ali tako i treba. Meni jako cesto ne stane 5.0GHz mod, jednostavno imam samo 2,4GHz...isti ruter F680 Pogledajte prilog 500361
prebaci se na 5GHZ da vidis kako je ocajan meni bije svu brzinu na wi fi
na 2.4 ne mogu da presmrdim 50
Pozdrav svima, korisnik Supernove, ZTE ruter (beli), isao na dan ipo od kuce i zbog oluja i grmljavina, iskljucio komp i lan kabl, dosao kuci, spojio sve, ne radi, pokusava komp da se nakaci ali ne moze, ubacim poslednji LAN driver, promenim kabl, resetujem ruter, resetujem komp, mrezu.... nista, na kraju uz kor. sluzbu, skontamo da mi prvi LAN ne radi? Da li je nekom nekad iznenada crkao LAN port, bas me interesuje?
O gluposti... E a sad radi i ovaj port sto nije, al brzina nece preko 100mb, a na ostalim portovima normalno 200/200 koliko i treba da bude. A do ovog "kvara" radio i prvi port 200/200
meni je tako od pre par nedelje , samo uzmem promenim port na lan kabal i onda sve lepo radi nedelju dana pa ponovo zamenim i tako u krugtehnicolor modem
Pa moguce. Ja kad sam nazvao korisnicku sluzbu nije mi zvucalo iznenadjeno ili da ne zna o cemu se radi, kao da je pre mene njih 10 zvalo za isto.Ipak mislim da je to njih nesto generalno ,video sam da su ljudi proslog meseca masovno prijavljivali slicne probleme.
isti ruter F680 Pogledajte prilog 500361
prebaci se na 5GHZ da vidis kako je ocajan meni bije svu brzinu na wi fi
na 2.4 ne mogu da presmrdim 50
xD radi i meni 200/200 sad prebacio reko da testiram hahahahaO gluposti... E a sad radi i ovaj port sto nije, al brzina nece preko 100mb, a na ostalim portovima normalno 200/200 koliko i treba da bude. A do ovog "kvara" radio i prvi port 200/200Apsolutno nista mi nije jasno, nigde logike
![]()
Al definitivno ruter pravi problem, probao 3 lan kabla, isto se ponasa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari