Šta je novo?

Supernova (2024)

Ovo je sve meni stiglo na naplatu za april 2025:

za februar je bilo stiglo samo za paket + dodatni STB 50, za mart još plus za tv uslugu "TV gledaj unazad", a za april imam umanjenje od -116,12 din jer sam uložio prigovor. A tokom meseca Aprila sam aktivirao tri paketa, koji su mi u martu nestali a koje sam imao godinama na tv-u. Prema mom cenovniku za paket koji plaćam imam pravo na 3 paketa, a za ostale ako hoću moram da ih aktiviram. Od paketa koji su preostali su Elita (njega nisam imao ni ranije), Radio S Music (ti kanali su već aktivirani u sklopu drugog paketa) i Mađarski...tako na kraju ja sam "moje" kanale vratio.

To pravo na 3 paketa se misli samo na kombo pakete, ne na extra, stingray itd.

Da li moze da se na neki nacin iskopira i prenese move smart aplikacija sa tv-a sa webos operativnim sistemom?
Ili mozda ako moze aplikacija da se skine sa neta?

Ovo sto su uradili sa ogranicenjem Move aplikacije na jedan tv je bas veliko unapredjenje usluga... Se...ro...nje

Da li je neko u poslednje vreme tražio novi ruter? Da li u opšte imaju neke rutere i koje? Pretpostavljam da su svi polovni. Hoću napokon da ih zovem i da zamenim moj prestari Cisco.

nema usluge od pre 20 min. vidim da ne mogu ni komšijin otvoren da navatam pa mi to daje nadu da je do njih, a ne do mene (optiku mi krpili vec 3 puta nece da zamene kompletno)

Da li je neko u poslednje vreme tražio novi ruter? Da li u opšte imaju neke rutere i koje? Pretpostavljam da su svi polovni. Hoću napokon da ih zovem i da zamenim moj prestari Cisco.
Zavisi da li misliš na nov model, ili na nov neraspakovan ruter. Svi ruteri koje imaju za coax su stari modeli, nekom donesu već korišćen, nekom donesu nov neraspakovan, zavisi šta u tom trenutku imaju u magacinu u tom mestu.

Колико знам користе само техниколор и цбн.

Izmene u zoni emitovanja kanala TV AS​

Obaveštavamo Super TV korisnike da je od 6. maja 2025. lokalni kanal - TV AS dostupan na poziciji 578, na teritorijama opština: Bogatić, Inđija, Irig, Krupanj, Loznica, Ljubovija, Mali Zvornik, Mionica, Osečina, Ruma, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Šabac, Šid, Pećinci i Ljig.

Link: https://mojasupernova.mts.rs/a1949/...je/Izmene-u-zoni-emitovanja-kanala-TV-AS.html

Izmena naziva TV kanala​

Obaveštavamo vas da je došlo do promene naziva dva TV kanala u okviru Super TV paketa.

TV kanal Moj astrolog promenio je naziv u Ona TV i nalazi se na poziciji 147, dok je Viasat Kino novi naziv kanala TV 1000, dostupnog na poziciji 221.

Link: https://mojasupernova.mts.rs/a1950/...isne-informacije/Izmena-naziva-TV-kanala.html

Updateova mi se Move uredjaj na novu platformu i sada nemam neke kanale, iako bi trebao da imam 3 dodatna paketa i HBO+ po onom sto stoji na sajtu. Da li treba da ih zovem? Inace, stara Move Smart aplikacija na smart televizorima jos uvek radi. Kolilo dugo, pitanje je.

Ja sam se zalio 5 x za slotove na novoj Move, i kazu da nisu imali reklamacije na to i da ih cudi :D Cekam vec 3 nedelje odgovor i dalje stoji da nije reseno. Ne znam da li se jos neko zalio na to :)

jedno pitanje, sta je tacno ova bela kutija sto je osvanula na banderi danas?

1000024498.jpg

Supernova? malopre sam bio u poslovnici u MTS pitaju "jel pise mts na kutiji" reko ne pise nista, ima crno zuti trougao, kazu "sad cemo da proverimo... nema."
Supernova vise ne siri opticku mrežu, samo mts a na njihovim kutijama obično stoji oznaka mts ili Telekom Srbija ali svakako to što kod njih u sistemu nema ne znači da nije mts, verovatno još nije puštena u rad ako je danas postavljena
Edit: tek sad vidim da u kutiju još nije ni uveden optički kabl

Supernova vise ne siri opticku mrežu, samo mts a na njihovim kutijama obično stoji oznaka mts ili Telekom Srbija ali svakako to što kod njih u sistemu nema ne znači da nije mts, verovatno još nije puštena u rad ako je danas postavljena
ja bi reko da je danas, ne secam se da sam juce video... malo mi sumnjivo sto ne pise nista, zato reko da pitam ovde da znam bar da li da ocekujem nesto ili nista kao do sad

Da li imate problem sa ruterom/ modemom tehnicolor uspravni Supernova?Meni su u 21 veku savetovali da mu gurnem čačkalicu u dugme on/of i tako radi pa kad iskoči ponovo čačkam sa čačkalicom, dva tri polovna su mi menjali ali opet isti problem.E sada više ne mogu da se igram ili nov ili...., vaša iskustva? Pozdrav

Da li imate problem sa ruterom/ modemom tehnicolor uspravni Supernova?Meni su u 21 veku savetovali da mu gurnem čačkalicu u dugme on/of i tako radi pa kad iskoči ponovo čačkam sa čačkalicom, dva tri polovna su mi menjali ali opet isti problem.E sada više ne mogu da se igram ili nov ili...., vaša iskustva? Pozdrav
Ako radi dobro bolje cackalica,

Pozdrav narode. Da li neko ima liste kanala po paketima za supernovu? Mislim za ove sad dodatne pakete kanala kao sto su dokumentarni, filmski, deciji, muzicki..?

Pozdrav ekipo. Ima li neko iskustva sa supernova optikom na teritoriji opstine Surcin? Danas su nudili meni 400/400 na optici naviodno. Pre 2 godine su bili i penjali se na banderu i rekli da je daleko i da ce biti lose tako da ne znam sta mi je ciniti. Trenutno smo na Box 3 paketu 20/4 i placamo 4700rsd. Katastrofa!

Uzmes online i imas prava da u roku od 14 dana odustanes ako nije ok.

Pre 2 godine su bili i penjali se na banderu i rekli da je daleko i da ce biti lose tako da ne znam sta mi je ciniti.
Ne znam za Surčin, ali GPON optika može da ide kroz 3 splitera i do 20km. Ukoliko signal koji dobiješ bude iznad -27dBm (-25, -23, -20, -17) radiće bez ikakvih problema, pa ne znam šta im znači "daleko".

Supernova i mts su dva brenda Telekoma Srbije, sad imaju identičnu cenu usluge i identičnu ponudu (TV kanali, brzina net-a na istoj tehnologiji - npr 20/4 na VDSL, 150/10 na Coax, 200/200 na optici koštaju isto - 4600 mesečno sa e-računom). Za optiku čak koriste i iste modele OLT rutera - ZTE/Nokia za neke gradove a Huawei za druge.

Ako je u pitanju optika, mislim da nema šta za razmišljati, u svakom slučaju je bolje od VDSL. Bar na jugu (bivši Exe-Net), prekidi su retki isto kao na mts-mreži, prosečno jednom kratko u dve godine od kako postoje.

Hvala puno. Optika je GPON. Samo su mi pravili probleme kada sam prvi put hteo da je uvedem. Daleko je bice lose tako da ne znam. Ne moze niko da mi garantuje.

@dreamy
Koliko je to daleko tacno ( u metrima banderama :p )da li znas od prilike ? Ja imam optiku i kabel od internet kutije do moje kuce je 100 + metara. I radi bez problema a komsiji je kabel od opticke kutije do kuce nesto preko 150 metara i radi bez problema .

@dreamy ako je kabl ukupno od telekomovog centra do tvoje kuće kraći od ~15km, moralo bi da radi bez ikakvih problema. Apsolutno nema nikakve veze koliko je dugačak kabl od kutije sa spliterom do tebe.

Ako su ti nudili prihvati. Njihovo je da reše kabl do tebe. Nemaš apsolutno šta da izgubiš. Porediti 400/400 GPON na Supernovi sa mts VDSL 20/4 je besmisleno.

• Like
Reagovanja: uji
Nazad
Vrh Dno