Aj što je vdsl nego i cena kao da imaju optiku, a brzina kod većine jedva 20Slažem se.
Kao što je bezobrazluk i uvaljivanje SD verzije svih kanala VDSL korisnicima.
Heh teško da je i toliko. Ogroman broj ljudi van većih gradova ima "parice" dužine od preko 3 kilometra i može samo da sanja brzinu preko 5-6 Mbps a i toliko samo kad ugase Iris boxeve 🤣🤣🤣🤣a brzina kod većine jedva 20
Mislim da ima i tu neka *******cija izmedju ugovora na odredjeno i na neodredjeno vreme. Ako se dobro secam, kao ako si u poslednjem mesecu ugovora na salteru ce reci da nema otkaznog roka, mada je uvek bolje tacno mesec dana pred istek da se bar mejlom posalje zahtev za raskid. Ako se nastavi sa koriscenjem usluge bez ugovora, onda ima otkazni rok od mesec dana, tako nekako...Nema više otkaznog roka, taj aspekt je već neko vreme izjednačen sa MTS-om. Može odmah da se odnese oprema, bez ikakve najave. Tako sam ja raskinuo jedan ugovor za kablovsku pre tačno dva meseca (15. januar), mada jesam pre toga išao da pitam, isto misleći da imaju otkazni rok. Hoću reći, potvrđena je informacija i teorijski i praktično.
Imao sam priliku jos pre 10ak-15 godina da slusam price za hosting gde obecavaju brda i doline od usluga mesecno ili na godisnjem nivou i onda bude problema sa nekim smesnim ogranicenjima koje obesmisljavaju uslugu. Tako da sve sto je nerealno jeftino i super povoljno bi po pravilu trebalo da bude neka vrsta prevare, a mi u nasoj drzavi mozemo da se pohvalimo da imamo doktore nauka iz te oblasti. Opste je poznato da se krene sa manjim kriminalnim aktivnostima gde se testiraju korisnici, pa se onda ide u krajnjost...Umesto što dižu cene svako malo, bolje neka smanje ove besmislene promocije tipa 18m po 1din, lepo kao Yunet, nek budu neke normalne cene, ali da nema uopšte promocija, ali nee...
Kako nema gledanje unazad, radi premotavanje nego nesto kilavo mota nazad, od jutros na boxu izmenili i nekako glupoMalo je nebulozno dati tolike novce, a nemati gledanje unazad. Tako piše po slici.
Svakako može da se najavi, to sada dođe kao "prigovor" ili "prijava smetnje" na osnovu koje očekuješ da te neko pozove i ponudi pogodnosti za obnavljanje ugovora, ali definitivno nije neophodno ukoliko si sasvim siguran u odluku. Svaki ugovor sa njima je na neodređeno vreme, jedino što ima minimalni period važenja (ugovornu obavezu), u toku kojeg odgovaraš za štetu nastalu po njih (otud penali). Nema promene tipa ugovora u smislu da se računa da je na određeno dok traje ugovorna obaveza, a da posle toga prelazi u neodređeno, ako si na to mislio (primetio sam da se taj mit pominje na forumu). Sve vreme je na neodređeno, i za takve ugovore važi da mogu imati otkazni rok (nezavisno od toga imaju li minimalni period važenja), ali Supernovini više to nemaju, kao ni MTS-ovi. S druge strane, npr. SBB-ovi imaju, a za ostale ne znam.Mislim da ima i tu neka *******cija izmedju ugovora na odredjeno i na neodredjeno vreme. Ako se dobro secam, kao ako si u poslednjem mesecu ugovora na salteru ce reci da nema otkaznog roka, mada je uvek bolje tacno mesec dana pred istek da se bar mejlom posalje zahtev za raskid. Ako se nastavi sa koriscenjem usluge bez ugovora, onda ima otkazni rok od mesec dana, tako nekako...
dobija se sms poruka.Kako znate da li možete da aktivirate muve aplikaciju ? Da li treba da se zove kol centar? Meni još uvek piše pogrešno korisničko ime i lozinka.
Danas stiglo na SMS,
Pogledajte prilog 484355
Trenutno kod njih nema otkaznog roka, tako da će Miloš moći da raskine ugovor na licu mesta. To je ceo kontekst, šta je trenutno na snazi. Šta će biti nekad kasnije, ne možemo da znamo. Kako si i sam pomenuo, menjaju se uslovi maltene proizvoljno, a obaveza da korisnici budu obavešteni o promenama se labavo sprovodi. Nisam ni ja naveo da će zauvek biti tako.Ako mislis da je tako u redu, ali ako nije tako i savetujes ljude pogresno da li si spreman da doniras ljudima novac za poslednji racun u slucaju da bude problema?
Zakon je to, makar po mom mišljenju, ne tako dobro odradio. Po njemu stvarno otkazni rok postoji tek nakon isteka ugovorne obaveze (u tom delu koji je kao na neodređeno), ali to bi onda značilo da ti ništa ne znači najava (jer ti najavljuješ dok si u delu ugovora koji je na određeno) i da je faktički minimalni period važenja ugovora mesec duži (ukoliko otkazni rok postoji). Kad bi stvarno bilo tako, onda ni tvoj savet ne bi bio od pomoći, zar ne. Ili bi se ta najava računala kao zahtev za prevremeni raskid ugovora, ali kao nema penala koje bi mogao da platiš, jer si svakako u poslednjem mesecu. Konfuzno je... 🤷♂️Nevezano za ovo sto sam napisao, mislim da u ZEK pise nesto o tome da nema otkaznog roka, ali mrzi me da opet sve to citam.
Da, ostao je samo jedan Smart TV slot potvrdio mi je jedan forumaš... Ček, ne radi ti više Move Smart na TV ili? A MOVE N GO, i Supernova OTT na kompjuteru? Ja sam mislio da će ostaviti i stari servis da radi dok ne prebace sve korisnike, pošto se javilo par forumaša da im nakon migracije radi i dalje stara app.I kakvi su utisci na novoj platformi? Je li definitivno jedan Smart TV slot, je li kontestirao na vise?
Meni najavili migraciju za 18.mart, a ugasili apk za TV juce.
Hajde da ostavim rezervu da je bio neki problem do mi boxa, ali pojavio mi se mali android znak na ekranu u vrhu TV-a, ali ostale apk na boxu su radile pa sam povezao da je do migracije. Mozda stignem danas da to dodatno proverim posto sam juce, kao i vecina, bio zauzet 😂Da, ostao je samo jedan Smart TV slot potvrdio mi je jedan forumaš... Ček, ne radi ti više Move Smart na TV ili? A MOVE N GO, i Supernova OTT na kompjuteru? Ja sam mislio da će ostaviti i stari servis da radi dok ne prebace sve korisnike, pošto se javilo par forumaša da im nakon migracije radi i dalje stara app.
zar nije na 1 smart tv i 3 mobilna uredjaja ? sta oni podrazumevaju pod 3 mobilna uredjaja ????Da, ostao je samo jedan Smart TV slot potvrdio mi je jedan forumaš... Ček, ne radi ti više Move Smart na TV ili? A MOVE N GO, i Supernova OTT na kompjuteru? Ja sam mislio da će ostaviti i stari servis da radi dok ne prebace sve korisnike, pošto se javilo par forumaša da im nakon migracije radi i dalje stara app.
Da, 1 smart tv, a u 3 mobilna uređaja spadaju i mobilni i PC. Tako da 4 uređaja maks, od kojih je samo 1 Smart TV...zar nije na 1 smart tv i 3 mobilna uredjaja ? sta oni podrazumevaju pod 3 mobilna uredjaja ????
znaci moze 3 andoid tv box-a ? pa tolko i bilo i ranije. samo su dodali jedan smart TV.Da, 1 smart tv, a u 3 mobilna uređaja spadaju i mobilni i PC. Tako da 4 uređaja maks, od kojih je samo 1 Smart TV...
Ako mislis na tipa Xiaomi android boxeve, njih valjda racuna kao smart tv slot... Svakako ovi njihovi novi MOVE boxevi koje daju ne racunaju ni kao Smart TV slot, ni kao mobilni slot. Dakle na TV-u je ukupno moguce gledati na 5 uredjaja - 1 Smart TV slot i 4 MOVE BOX-a, 2 daju valjda besplatno uz bilo koji paket, 2 uz doplatu. Na ovoj trenutnoj MOVE'N'GO/MOVE Smart platformi je moglo do 5 uredjaja nebitno kojih, moglo je sve smart tv, sada je ogranicenje samo na jedan smart tv nazalost...znaci moze 3 andoid tv box-a ? pa tolko i bilo i ranije. samo su dodali jedan smart TV.
E i meni isto ovako a poruka mi stigla pre par dana? I idalje nece.A na Supernova ott i na Move n Go ulazi i dalje sasvim normalno. Stari interfejs, tamo se nista nije promenilo.Kako znate da li možete da aktivirate muve aplikaciju ? Da li treba da se zove kol centar? Meni još uvek piše pogrešno korisničko ime i lozinka.
ja imam 2 onn-a i jedan saomi. plus imam 2 Move boxa da mogu ukupno 5 uredjaja sve ono nije nista definisano jer ako ukinu slotove to je razlog za raskid ugovora.Ako mislis na tipa Xiaomi android boxeve, njih valjda racuna kao smart tv slot... Svakako ovi njihovi novi MOVE boxevi koje daju ne racunaju ni kao Smart TV slot, ni kao mobilni slot. Dakle na TV-u je ukupno moguce gledati na 5 uredjaja - 1 Smart TV slot i 4 MOVE BOX-a, 2 daju valjda besplatno uz bilo koji paket, 2 uz doplatu. Na ovoj trenutnoj MOVE'N'GO/MOVE Smart platformi je moglo do 5 uredjaja nebitno kojih, moglo je sve smart tv, sada je ogranicenje samo na jedan smart tv nazalost...
Naravno da ne znači i naravno da ne može 😂znaci moze 3 andoid tv box-a ?
Pozdrav, zato što još uvek niste prebačeni na novu platformu, tako mi izgleda.Da li ima neko slican problem...imam Supernovu.Imam dva televizora,laptop,telefon.Na oba tv imam move box onaj supernovin i to sve radi.Nije stiglo ovo zadnje azuriranje za 2025 godinu.Jos stoji ono iz 20230425. Oba move boxa su pahuljice sa znakom. Na laptopu imam supernova ott sajt i tu se ulogujem sa email adresom kao korisnickim imenom a sifra je ono sa racuna,sifra korisnika. i to sve isto radi bez problema,pusta sve okej. na telefonu imam onu "staru" move n go aplikaciju sa google stora i tu se logujem sa istim podacima kao sto su na supernova ott sajtu i uspesno i tu sve radi i dalje. E sad...udjem na mojasupernova sajt i tu reklama za novi move.Udjem tu i kaze idi na google store i skini novu move aplikaciju.Uradim to i instaliram na telefonu,bez problema.Onda otvorim aplikaciju,potvrdim ono prvo "Telekom Srbija" ali sada na onom drugom delu gde pise korisnicko ime i sifra,e to me buni.Zato sto kad tu unesem iste one podatke za supernova ott i "stari" move n go,kojeg i dalje imam na telefonu i koji radi i dalje,na ovoj novoj move aplikaciji pise da je neispravno korisnicko ime ili sifra.To mi nije jasno.Jer ne postoji drugo korisnicko ime niti druga sifra,jer je korisnicko ime i sifra ista od pamtiveka i radi mi i supernova ott i "stari" move n go i oba move boxa na tv sa istom email adresom i sifrom koja je u stvari sifra korisnika na racunu. Ima li neko slican problem ili da ih zovem za pomoc? Pre par dana su mi poslali sms na telefon ono da ce biti pustena nova platforma,medjutim,niti su move boxevi azurirani na tv na 2025 god niti mogu na novu ovu move aplikaciju njihovu da se ulogujem.Meni pada na pamet jedno...da dok ne azuriraju na tv stari box na 2025 da do tad necu moci da se ulogujem na novu move aplikaciju sa istim podacima,tj.da mi jos nista to nije azurirano.Cuprija grad je u pitanju.
Nece ti se sam azurirati. Iskljuci ga iz struje pa ukljuci, ako si prebacen na novu platformu onda ce povuci update.Da li ima neko slican problem...imam Supernovu.Imam dva televizora,laptop,telefon.Na oba tv imam move box onaj supernovin i to sve radi.Nije stiglo ovo zadnje azuriranje za 2025 godinu.Jos stoji ono iz 20230425. Oba move boxa su pahuljice sa znakom. Na laptopu imam supernova ott sajt i tu se ulogujem sa email adresom kao korisnickim imenom a sifra je ono sa racuna,sifra korisnika. i to sve isto radi bez problema,pusta sve okej. na telefonu imam onu "staru" move n go aplikaciju sa google stora i tu se logujem sa istim podacima kao sto su na supernova ott sajtu i uspesno i tu sve radi i dalje. E sad...udjem na mojasupernova sajt i tu reklama za novi move.Udjem tu i kaze idi na google store i skini novu move aplikaciju.Uradim to i instaliram na telefonu,bez problema.Onda otvorim aplikaciju,potvrdim ono prvo "Telekom Srbija" ali sada na onom drugom delu gde pise korisnicko ime i sifra,e to me buni.Zato sto kad tu unesem iste one podatke za supernova ott i "stari" move n go,kojeg i dalje imam na telefonu i koji radi i dalje,na ovoj novoj move aplikaciji pise da je neispravno korisnicko ime ili sifra.To mi nije jasno.Jer ne postoji drugo korisnicko ime niti druga sifra,jer je korisnicko ime i sifra ista od pamtiveka i radi mi i supernova ott i "stari" move n go i oba move boxa na tv sa istom email adresom i sifrom koja je u stvari sifra korisnika na racunu. Ima li neko slican problem ili da ih zovem za pomoc? Pre par dana su mi poslali sms na telefon ono da ce biti pustena nova platforma,medjutim,niti su move boxevi azurirani na tv na 2025 god niti mogu na novu ovu move aplikaciju njihovu da se ulogujem.Meni pada na pamet jedno...da dok ne azuriraju na tv stari box na 2025 da do tad necu moci da se ulogujem na novu move aplikaciju sa istim podacima,tj.da mi jos nista to nije azurirano.Cuprija grad je u pitanju.
Daj Bože da bude nikadDa li je neko sa juga Srbije dobio obaveštenje kad će biti migracija na MOVE 2.0? Meni još nije stiglo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari