Sve si to lepo napisao, ali nijednu korisnu informaciju nisi dao da bi neko mogao da ti pomogne.Da probam ovde...
Imam problema sa internetom unazad dve godine, prvo je pocelo samo kad su visoke temperature ,a u poslednje vreme i nema nekog pravila. Nestaje mi veza potpuno, to traje par minuta ili sati, nekad kad ima neta merim brzinu pa to isto padne na 10% od ugovorene. Uglavnom, katastrofa. Pre toga godinama bez problema, kako kod njih tako i kod Kopernikusa kojeg su kupili i nasledili. Zvao, zalio se dosta puta. Nesto resetuju pa malo radi. Posalju njihovu ekipu, momci pojma nemaju, razvlacili kablove u Kopernikusu, nisu mrdnuli od tog nivoa sa poznavanjem materije. Mere signal na kablu i naravno bude dobar, jedan od njih tvrdi da nesto pravi smetnje, tipa neki TV. Meni to nelogicno, imam dva LG televizora, ajde ipak da probam da ih iskljucim sa kabla kad je problem sa internetom, i naravno nista se ne desi. Posto sam pred istekom ugovora, zvao sam i rekao im da necu obnoviti ugovor ako ne srede internet. I stvarno su nesto odradili daljinski i imao sam petnaestak dana odlican net, bez i jednog prekida. I pre dva dana opet sve po starom, danas prekidi sto puta. Iskreno, ne bih ni sekund razmisljao o promeni operatera da imam nekakav izbor. Mislim da mogu ici samo na ADSL ili kod jednog operatera wireless. Sta raditi?
Da li je optika, koja brzina, koji grad, koji paket, koji operateri su ti dostupni, da li neko iz komsiluka ima slicne probleme i sta oni imaju od interneta?
I ono najbitnije, tebe zanima samo tvoje mesto, tako da glupe komentare od clanova iz drugih gradova ignorisi.