Šta je novo?

Supernova (2024)

Da probam ovde...
Imam problema sa internetom unazad dve godine, prvo je pocelo samo kad su visoke temperature ,a u poslednje vreme i nema nekog pravila. Nestaje mi veza potpuno, to traje par minuta ili sati, nekad kad ima neta merim brzinu pa to isto padne na 10% od ugovorene. Uglavnom, katastrofa. Pre toga godinama bez problema, kako kod njih tako i kod Kopernikusa kojeg su kupili i nasledili. Zvao, zalio se dosta puta. Nesto resetuju pa malo radi. Posalju njihovu ekipu, momci pojma nemaju, razvlacili kablove u Kopernikusu, nisu mrdnuli od tog nivoa sa poznavanjem materije. Mere signal na kablu i naravno bude dobar, jedan od njih tvrdi da nesto pravi smetnje, tipa neki TV. Meni to nelogicno, imam dva LG televizora, ajde ipak da probam da ih iskljucim sa kabla kad je problem sa internetom, i naravno nista se ne desi. Posto sam pred istekom ugovora, zvao sam i rekao im da necu obnoviti ugovor ako ne srede internet. I stvarno su nesto odradili daljinski i imao sam petnaestak dana odlican net, bez i jednog prekida. I pre dva dana opet sve po starom, danas prekidi sto puta. Iskreno, ne bih ni sekund razmisljao o promeni operatera da imam nekakav izbor. Mislim da mogu ici samo na ADSL ili kod jednog operatera wireless. Sta raditi?
Sve si to lepo napisao, ali nijednu korisnu informaciju nisi dao da bi neko mogao da ti pomogne.
Da li je optika, koja brzina, koji grad, koji paket, koji operateri su ti dostupni, da li neko iz komsiluka ima slicne probleme i sta oni imaju od interneta?
I ono najbitnije, tebe zanima samo tvoje mesto, tako da glupe komentare od clanova iz drugih gradova ignorisi.

Ja kad stavim 1.1.1.1 direkt na pc ili konzolu nemam neta,zasto?Sta god da ukucam u ovo polje dns server u ruteru ,meni pokazuje na dns leaktest da je dns od telekoma?
ne znam da li ti je neko odgovorio na ovo... ako nije, klikni na taj assign DNS i u polje DNS servera 1 unesi IP adresu Google servera.

Sve si to lepo napisao, ali nijednu korisnu informaciju nisi dao da bi neko mogao da ti pomogne.
Da li je optika, koja brzina, koji grad, koji paket, koji operateri su ti dostupni, da li neko iz komsiluka ima slicne probleme i sta oni imaju od interneta?
I ono najbitnije, tebe zanima samo tvoje mesto, tako da glupe komentare od clanova iz drugih gradova ignorisi.
Koaksijalni kabl je u pitanju. Postavljen od Kopernikusa pre 15 godina, radilo sve besprekorno do pre dve godine. Paket je Super Plan L, brzina je 200/15. Televizija radi uglavnom ok, ponekad se javlja fragmentacija, nista bitno. Grad je Sremska Mitrovica. Za komsije ne znam, prve do mene nemaju Supernovu. Od operatera pored njih valjda mogu na Orion wireless, sad su postavili neki predajnik novije generacije kako sam cuo. Verovatno je tu i mts preko telefonske zice. Optike nema.

Sticajem okolnosti sam to vezbao ovih dana: bio mi je koaksijalni kabl u prekidu sto nisam znao jer je move radio svo vreme, doduse vrlo cesto su bile neke greske (timeout) , i kada sam probao da pretrazim kanale, video sam da mi je jacina i kvalitet signala 0.
Dakle moze da radi, ali moraju prvo da se pretraze kanali sa povezanim koaksijalnim kablom i on posle to zapamti, tako da ce raditi bez kabla : imaces cesto gresku- timeout, koji resavas sa nekoliko pritiska na pauzu i start posle toga.
Kad sam ponovo povezao koaksijalni, sada mnogo bolje radi, nema gresaka i mnogo brze menja kanale..
Pomoć prijatelja...., meni je često timeaut već dva meseca se preganjam , kako da resim ovaj problem?

I dalje ljudi čim malo zagrmi supernova gubi signal, da li se i vama dešava? Hvala

Koaksijalni kabl je u pitanju. Postavljen od Kopernikusa pre 15 godina, radilo sve besprekorno do pre dve godine. Paket je Super Plan L, brzina je 200/15. Televizija radi uglavnom ok, ponekad se javlja fragmentacija, nista bitno. Grad je Sremska Mitrovica. Za komsije ne znam, prve do mene nemaju Supernovu. Od operatera pored njih valjda mogu na Orion wireless, sad su postavili neki predajnik novije generacije kako sam cuo. Verovatno je tu i mts preko telefonske zice. Optike nema.
Ja sam iz Mitrovice, isto Supernova, paket neki Super Plan 2S. Sve radi kako treba.
Ne znam iz kojeg si dela grada.
Za Orion ti treba da imaš optičku vidljivost sa silosom, tu im je predajnik. Možda imaju još neki po gradu, za ovaj sam siguran.

Pročitao sam poslednjih desetak strana sve postove u vezi max, da ne moraju i drugi, i iako su kolege svašta pisale, od otvaranje mts naloga preko JMBG do povezivanje aplikacije sa starim nalogom, koliko vidim, jedina opcija je smaranje i svakodnevno zvanje, dok ne naprave novu šifru korisnika.

Hvala prijatelju, misliš da će izaći na teren ako to kažem?
Hoće. jer kad tako prijaviš oni izlaze kako ne bi više korisnika doživelo prekid. ALi računaj da kad je ovo nevreme i sve rade otežano
Pročitao sam poslednjih desetak strana sve postove u vezi max, da ne moraju i drugi, i iako su kolege svašta pisale, od otvaranje mts naloga preko JMBG do povezivanje aplikacije sa starim nalogom, koliko vidim, jedina opcija je smaranje i svakodnevno zvanje, dok ne naprave novu šifru korisnika.
Tako je samo oni mogu to da ti reše time što te ručno prebace na MTS bazu sa stare supernovine, i tada možeš da koristis MAX jer dobijaš MTSov Id a ne supernovin

Hoće. jer kad tako prijaviš oni izlaze kako ne bi više korisnika doživelo prekid. ALi računaj da kad je ovo nevreme i sve rade otežano

Tako je samo oni mogu to da ti reše time što te ručno prebace na MTS bazu sa stare supernovine, i tada možeš da koristis MAX jer dobijaš MTSov Id a ne supernovin
Hvala, prešao sam iz MTS box 4 u Supernovu jer im je mnogo brži net i onda ne znam ...., uglavnom box 4 mi je besprekorno radio ali je net 10mb a nova super plan plavi ima150mb mrežni je u pitanju optika nije prošla, Starčevo kod Pančeva. Evo drndaju me dva meseca, katastrofa.

Hvala, prešao sam iz MTS box 4 u Supernovu jer im je mnogo brži net i onda ne znam ...., uglavnom box 4 mi je besprekorno radio ali je net 10mb a nova super plan plavi ima150mb mrežni je u pitanju optika nije prošla, Starčevo kod Pančeva. Evo drndaju me dva meseca, katastrofa.
Stara je mreža tamo mnogo korisnika, opterećenje veliko oprema srednjeg kvaliteta sve to utiče

Šta tu ima da se veruje...

Naterajte ih da poprave mrežu

Pola vas ovde kuka a ni ne prijavi problem operateru očekujući da će samo da se reši.

Grešiš što se mene tiče, zovem redovno nažalost i ljubazno sve reše obično rečima a ne delima.
Od zvanja nema skoro nista, samo pisanim putem (mail) sa sve slikama i onda imas neki dokaz, da stvrano imas problem i da je on ubacen u njihov sistem
i to redovno saljes, onda isto to saljes ratelu dodatno i kukas kako nemas uslugu!

• Like
Reagovanja: uji
^^ Upravo tako

Dokumentovano, i onda imas osnova i da raskines ako ne rese problem.

• Like
Reagovanja: uji
Prosto, ili umanji cenu, ili promeni operatera, ili raskinu ugovor

jeste kazes da ces u yettel i daju ti neki popust

Upravo ti i delim iskustvo kako da resis problem...
Dok se neko ne popne na banderu i zameni zardjale konektore i pojacala problem daljinski nece nestati.

Istice mi ugovor sa Supernovom za par dana.Nazalost u selu kod Smedereva nemam alternativu pa mi recite,kakav bi maksimalni benefit mogao da izvucem za novi ugovor?
Dajte mi neke savet,sta bi mogao da trazim za produzetak ugovora.Hvala svima unapred

5-6 meseci 50% samo na paket koji imas ostalo puna cena

Istice mi ugovor sa Supernovom za par dana.Nazalost u selu kod Smedereva nemam alternativu pa mi recite,kakav bi maksimalni benefit mogao da izvucem za novi ugovor?
Dajte mi neke savet,sta bi mogao da trazim za produzetak ugovora.Hvala svima unapred
Šteta što nemate alternativu, ne znam kod Vas ali u Pančevu stalno neki zastoj u pružanju usluga.Koristim super plan 4 plavi.....

Vrh Dno