Šta je novo?

Supernova (2024+)

Posle više od godinu dana čekanja optike sam na 3 meseca od isteka ugovora i mogu da pregovaram za novi GPON ugovor. To bi trebalo da bude prve nedelje Avgusta, a meni ko u inat nikad gora situacija. Fabrika u kojoj sestra radi se zatvara i porodično ostajemo bez jačeg izvora prihoda, tako da smo primorani da preko noći "preštelujemo" životne želje, navike/potrebe, troškove i sl.
Ono što trenutno koristimo je 200mb interneta, osnovni tv paket sa 2 ci modula i 1 stb uređajem za 4250 mesečno. To je sve, bez ičeg drugog.
Ono što me zanima da li prelaskom na optiku u svakom slučaju dobijam 10m po 50%?
Da li mogu na optici da ostanem na istoj brzini interneta i nekoj donekle sličnoj ceni?
Da li mogu da ostanem na istom broju televizora (2 CI + 1 STB)?
Čisto želim da se informišem pre nego što me pozovu, ili idem u poslovnicu.

Hm, ne bih rekao. Trenutne informacije sa sajta su sledeće:
  • Na sajtu su izlistani samo paketi:
    • Super Plan 2 S (400/400Mbps) + TV za 5300 mesečno
    • Super Plan 2 M (600/600Mbps) + TV za 5800 mesečno
  • U zvaničnom cenovniku ima i paket:
    • Super Plan 2 Lite (200/200Mbps) + TV za 4600 mesečno
Ni jedan od ovih paketa ne košta 4250 din mesečno.

Takođe, u dodatnim informacijama piše:
STB uređaj
Svi novi korisnici koji u promotivnom periodu zaključe ugovor za Super PLAN 2 paket dobijaju osnovni STB uređaj besplatno na korišćenje tokom trajanja ugovora.
Promocija traje do 31. 7. 2026. godine.

Osnovni STB uređaj
Osnovni STB uređaj je besplatan za postojeće korisnike. Za nove korisnike Super PLAN 2 paketa, cena osnovnog STB uređaja je 350 dinara mesečno.

Dodatni STB uređaj
Od 1. jula 2026. postojeći korisnici koji su imali aktivne benefite za dodatni STB uređaj mogu da ih iskoriste do isteka ugovora. Nakon isteka ugovora, cena dodatnog STB uređaja je 350 dinara mesečno.

Za sve nove korisnike Super PLAN 2 paketa cena dodatnog STB uređaja je 350 dinara mesečno.

Možeš da aktiviraš do četiri dodatna STB uređaja. Dodatni STB uređaj se dodeljuje na tvoj zahtev.

Tako da kada bi čitali sa sajta, ako se sklopi posle 31.7., ukupna cena Super Plan 2 Lite za 3 TV uređaja bi bila 4600 + 3x 350 = 5650 dinara mesečno.

Znači sada imam 200mb brzine interneta + 3 TV za 4250 din, a ako bih išao na optički internet identične brzine to bi me izašlo 5650 din mesečno. To mi baš i nema veze s mozgom, niti mi daje ikakav povod da prelazim na optiku koja će biti ista kao i trenutni internet.

Nije isto, sada imaš 200/20Mbps a imao bi 200/200Mbps, takođe, kada bi obnovio ugovornu obavezu na coax, cena bi takođe bila nova i identična onoj na optici.

Takođe, cena je bolja od "mts" optike gde bi morao da uzmeš box3 gde bi cena bila 5100 + 3x350 = 6150.

Tako da je najbolje čekati da istekne ugovorna obaveza na coax pa onda prelaziti na optiku ako je cena najbitnija.

Telekom je povećao cene svojih usluga:
  • 5. novembra 2024. npr super plan 2 sa 200Mbps sa 3800 na 4200 din
  • 2. decembra 2025. npr super plan 2 sa 200Mbps sa 4200 na 4600 din
  • 1. jula 2026. su dodali naknadu za svaki STB uređaj od po 350din mesečno

Нема везе са оптиком исто је и на каблу.

Pa ako su tih 200mb brzine cenovno isti na GPON i Coax paketu, da li bi se prelazak na GPON u mom slucaju tretirao kao neki visi nivo usluge i da li bi mi odobrili 10m po 50%? Znam da su mi prilikom prosle obnove ugovora prelazak sa 80mb na 150mb tretirali kao "upgrade" i da su mi odobrili 10m po 50%, a sve dok sam zadrzavao isti paket sam dobijao samo 1m po 50%.
Znaci postoji razlika u paketima MTS i Supernova optike? Ako je u mom mestu dostupna mts optika onda ne vaze Supernova paketi?

@zekica Čekaj, naknada za svaki stb uređaj je od 1. jula 350 dinara? Za svaki ili dodatni?

Znaci situacija je sledeca, ako sam dobro sracunao
- Zadrzavanje trenutnog paketa 200/20 TV:
Cena 4600 + 3 TV = 5500 din, verovatno 1m po 50% sto na period od 24 m izadje 130.425 din. Ubacicu u pricu i fiksni koji je izmedju 800 i 900 mesecno pa ukupna cifra izadje na 152.000 za 24m
- MTS BOX 3 S 400/400 + TV + Fix (mislim da se secam da je kod mene dostupna MTS optika)
Cena 5500 + 3 TV = 6450, sa 10m 50% 122.550 sa 6m 50% 135.000
Posto imam i fiksni telefon prelazak na ove BOX pakete bi mi i odgovarao. Samo je glavno pitanje da li mogu da dobijem 10m po 50% cene i to bi mi bio pun pogodak

Posle više od godinu dana čekanja optike sam na 3 meseca od isteka ugovora i mogu da pregovaram za novi GPON ugovor. To bi trebalo da bude prve nedelje Avgusta, a meni ko u inat nikad gora situacija. Fabrika u kojoj sestra radi se zatvara i porodično ostajemo bez jačeg izvora prihoda, tako da smo primorani da preko noći "preštelujemo" životne želje, navike/potrebe, troškove i sl.
Ono što trenutno koristimo je 200mb interneta, osnovni tv paket sa 2 ci modula i 1 stb uređajem za 4250 mesečno. To je sve, bez ičeg drugog.
Ono što me zanima da li prelaskom na optiku u svakom slučaju dobijam 10m po 50%?
Da li mogu na optici da ostanem na istoj brzini interneta i nekoj donekle sličnoj ceni?
Da li mogu da ostanem na istom broju televizora (2 CI + 1 STB)?
Čisto želim da se informišem pre nego što me pozovu, ili idem u poslovnicu.
Pravo vreme da se istrazi sta ima od drugih provajdera u kraju.

Nema drugih, osim ako bi isao na mobilni internet preko sim kartice. Ali to ne bih da radim. Usput da pitam, da li je neko dobio neki od televizora sto ima na MTS Box promocijama? Kako vam se cini promocija?

Ovi rešili da ništa više ne ulažu u opremu za gledanje televizije. Rabiće postojuću dokle god mogu i to gledati da ti naplate. Izgleda da počele da stižu obaveznice i krediti na naplatu pa sad gledaju gde god mogu da izvuku pare.

Nazad
Vrh Dno