Kako si to dobio?Kod mene nije staticka pa je bridge
Kad zakupis staticku, na zahtev dobijas obican kablovski modem (ne gateway) i na njega mozes da povezes svoj ruterZnam da je već bilo priče o ovome, ali nisam siguran šta tačno treba da radim, pa ću ovde pitati ako imate neki savet.
Kao i mnogi drugi, imam problem sa Supernova internetom. Kada radim speedtest, sve je u redu, isto i tokom običnog surfovanja – tu nemam problema. Na neke servere ne mogu da se povežem zbog zatvorenih portova, ali to rešavam VPN-om. Međutim, glavni problem je u igrama, konkretno EFT (mada i drugim). Na svakih 60 sekundi imam nenormalan lag i ping mi skoči na 200+. U konsultaciji sa nekim stručnim ljudima i AI servisima, rečeno mi je da su glavni problemi ruter (Cisco EPC3925) i jitter na međunarodnim linkovima.
Za taj jitter, preporučeno mi je da im pismeno zatražim „optimizaciju rute ili prebacivanje na stabilniji međunarodni tranzitni link“. Ne znam da li neko ima iskustva sa tim, da li žele to da urade za korisnika i da li uopšte znaju šta je to i kako se radi.
Drugi problem je ruter. Uzeo bih ASUS RT-AX86U Pro AX5700 ili neki sličan uređaj (ako imate preporuku), i tražio bih da mi njihov ruter prebace u bridge mod. Ponoviću, radi se o Cisco EPC3925 ruteru. Koliko sam razumeo, ovaj model ima tu mogućnost. Da li su oni raspoloženi za to? Ne znam da li imate iskustva. Ako je neophodna statička IP adresa, nije problem – uzeću je samo da rešim ovu muku.
Pomozite ljudi, muke su velike.
Lepo te posavetovao AI i možda je u pravu kada kaže da imaš "jitter na međunarodnim linkovima" ali bez ulaženja u tehničke detalje to nije nešto što provajder može da ti reši na zahtev. Nije u pitanju nešto za šta mogu pojedincu da izađu u susret i samo nešto "došteluju" da ti radi bolje. AI je malo precenio šta može da se uradi po tom pitanju.Znam da je već bilo priče o ovome, ali nisam siguran šta tačno treba da radim, pa ću ovde pitati ako imate neki savet.
Kao i mnogi drugi, imam problem sa Supernova internetom. Kada radim speedtest, sve je u redu, isto i tokom običnog surfovanja – tu nemam problema. Na neke servere ne mogu da se povežem zbog zatvorenih portova, ali to rešavam VPN-om. Međutim, glavni problem je u igrama, konkretno EFT (mada i drugim). Na svakih 60 sekundi imam nenormalan lag i ping mi skoči na 200+. U konsultaciji sa nekim stručnim ljudima i AI servisima, rečeno mi je da su glavni problemi ruter (Cisco EPC3925) i jitter na međunarodnim linkovima.
Za taj jitter, preporučeno mi je da im pismeno zatražim „optimizaciju rute ili prebacivanje na stabilniji međunarodni tranzitni link“. Ne znam da li neko ima iskustva sa tim, da li žele to da urade za korisnika i da li uopšte znaju šta je to i kako se radi.
Drugi problem je ruter. Uzeo bih ASUS RT-AX86U Pro AX5700 ili neki sličan uređaj (ako imate preporuku), i tražio bih da mi njihov ruter prebace u bridge mod. Ponoviću, radi se o Cisco EPC3925 ruteru. Koliko sam razumeo, ovaj model ima tu mogućnost. Da li su oni raspoloženi za to? Ne znam da li imate iskustva. Ako je neophodna statička IP adresa, nije problem – uzeću je samo da rešim ovu muku.
Pomozite ljudi, muke su velike.
Da,od exeneta nekadašnjeg.Тај ти рутер остао од неког бившег оператера кога је купио телеком?
Posaljite potpisan zahtev postom u telekomПотребан ми је савет око проблема са Суперновом.
Прикључак је код моје баке која има 94 године.
Е сад,уговор који смо имали пре 2.нешто година је у почетку био само за телевизију,зато што бака од 94 године не користи интернет.
Значи у почетку је имала пакет само за телевизију,после неких 6 месеци су позвали и рекли су да ће добити интернет уз ТВ без икакве доплате. Тако је и било до краја уговора.
Кад се уговор завршио,подигли су цену пакета,мислим да је било 1700дин само за ТВ а сад су јој подигли на 4000дин. Зато што после истека уговора више,некако не важи оно што су дали гратис него су одмах подигли цену,ТВ + Нет.
Отишли смо у пословницу,објаснили да бака од 94 године неће да плаћа толико и тражили смо да је врате на уговор где је само ТВ.
Гуска у пословници нам је рекла,и то онако полу/дрско,да то не може тако него да бака од 94 године мора лично да дође у пословницу.
Моја бака је у психичком стању перфектна,чита новине,комуникација са њом је боља него са кевом која је млађа 25 година 😀.
Али,не може да се креће даље од купатила,собе,терасе,до капије... Користи 2 штапа.
То сам све објаснио овој у пословници и рекла је да не може без ње.
Па нам је рекла да напишемо уговор код нотара и са тим у пословницу.
А код нотара такође мора да се иде,или да се плати додатно да нотар дође до ње и цена за то је од 15 до 20.000дин.
Да ли постоји неки начин да ово одрадимо некако безболније,значи ми хоћемо да останемо код супернове али да избаце нет из приче?
Nema veze, neka posalje modem i zahtev za raskid ugovora za internet potpisan na adresu sedistaНије нам понудила ту опцију,каже мора да се дође или нотар.
Mora da nabavi kvalifikovani elektronski sertifikat, moze u pošti (aplikacija consentid) ili u policijskoj stanici (na cipu u licnoj karti) ali opet mora da se ide.Како електронски да потпише?
Kad modem dodje u to "polumrtvo" stanje ne mogu ni da pristupim na 192.168.0.1, a kad pogledam pre toga sve deluje normalnoШта пише на 192.168.0.1?
To je problem.primetio sam i da se pregreva.
Imam problema sa modemom TC7210, posle 5 minuta rada skroz se izgubi konekcija, na Wi-Fi ne mogu ni da se povezem iako ga vidi u dostupnim mrezama a na LAN kablu nema pristupa internetu, sve lampice na modemu svetle kao i inace a i fiksni telefon radi, tek kad se restartuje onda opet proradi na 5-10 minuta i opet se ukoči, primetio sam i da se pregreva. Da li neko zna u cemu moze da bude problem, da li da prijavljujem smetnju?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari