Šta je novo?

Supernova (2024/2025)

Ovamo u radnji mi rece da moze mesec dana 50% cene ja se nasmejao i ona rece odma dobro 2 meseca. Ja reko ok hvala pozdrav i odo a ona se beci kao nesto joj nije jasno.

Kako ce to ici sa polovnim razdrndanim modemima koji su vec stari nekoliko godina ziv nisam. Stvarno sramota. Coax u sustini i nije tako los, ako bi imali dobru ekipu da to odrzavaju.

@Nes* - vec sam pisao o tome, sef ekspoziture ima pravo da dodeli 6 meseci 50% popusta najvise. Moze da se eskalira na Bgd pa te oni zovu i onda se dogovaras za bolje uslove.
Ja sam za trece produzenje ugovora dobio 10 meseci 50% popusta. Na drugom produzenju je bilo 8 meseci.

Pitanje je i mreža da li to može da podrži svuda.
Ja imam samo net 150/10, za sad ništa, brat ima Super Plan 2S sa istim netom, sa 150 sad na 200Mbit.

To za mrezu ce biti cupavo.
Kod mene isto 150/10, i dalje bez promena. Iz Smederevske Palanke sam.

Šta se dešava sa netom, evo raspad u Pazovi kod nas troje na različitim lokacijama ping zakucava oko 200 i jače i malo niže.

Inače, što se tiče ovog povećanja o kome govorite vidim i da mi u igraonici i kući net ide na speed testu preko onog što bi trebao.

I kod mene je ping vrlo velik 150+ optika . Ako budu povecivali cene za nas sto smo pod ugovorom da li je moguce raskinuti ugovor bez penala . Ako budu Opet dizali cene , otisao sam 1000 % kod konkurencije . Bar napokon imam opciju pa mi je manje vazno :)

@Dark_AveNGER Ma.. nego kad bi mi digli malo net ili tad od prvog mada vrv. nece.

I kod mene je ping vrlo velik 150+ optika . Ako budu povecivali cene za nas sto smo pod ugovorom da li je moguce raskinuti ugovor bez penala . Ako budu Opet dizali cene , otisao sam 1000 % kod konkurencije . Bar napokon imam opciju pa mi je manje vazno :)
Pa samo još fali da još jednom dignu cene posle januara...?!

I to je dovoljno da mi se smuče za ceo život, gamad.

Ali oni konstatno dizu cenu usluga ista net ista brzina plus gase kanale na tv sta je to

Nece biti problem, mada kako je krenulo, jos mi uslugu nisu uveli a izredjao sam se na 10 razlicitih call centara. Mogu da kloniram MAC, mogu svasta nesto, samo me interesuje bridge-ovanje samog uredjaja, ovo ostalo mi deluje dosta lakse. Samo port za net ide u bridge mode, menjaju se VLAN-ovi, sta se radi?

Ne radis nista, imas taj jedan kabal od modema/rutera njihovog (uglavnom ZTE koji je usrafljen u zid) trazis da ti njega prebace u bridge i to je to.

Ko nije pod ugovornom obavezom (kao ja) verovatno ništa od ubrzanja.

Možda izbace na sajtu od prvog oko brzina, videćemo.
Takođe sam pod ugovornom obavezom, do 12.12 ove godine, superplan 2 m.

Prilozi

• IMG_2069.jpeg
    IMG_2069.jpeg
    83.4 KB · Pregleda: 22
Kod mene još uvek nema promena.
Paket bio i ostao 80/8 (Super plan 4 crveni lite)
Restart modema rađen jutros.

Super plan 3S, bio 150/10 (u moj mts portalu je i dalje 150/10), sada je 200/10 nakon restarta. Modem TC7210. Lokacija Smederevska Palanka. Pretrgli se, a mesec dana cekam da mi rese problem sa reklamacijom.

Poslednja izmena:
Meni umesto 200 meri i do 380mbs.

Povecava se minimalac od 01.10. tako da nije nemoguce i novo poskupljnje telekomunikacionih usluga...
Ne bi me iznenadilo da svi paketi poskupe za do nekoliko stotine dinara.
Insider info, coax je do sada max išao do 450Mbit, sada će ići na 600...

Pitanje je i mreža da li to može da podrži svuda.
Ja imam samo net 150/10, za sad ništa, brat ima Super Plan 2S sa istim netom, sa 150 sad na 200Mbit.
Brzina na koaksijalnu mrežu može najviše da ide do 1Gb/s.
То само ко има техниколор 7210 ови други не могу да имају ту брзину.
Kod mene je od danas sa 400/20 povećana brzina na 600/30. Paket Super Plan 3L. Pod ugovornom obavezom do 27.04.2027 Koaksijalna mreža. CBN ruter. Ex Kopernikus Svilajnac (selo Kušiljevo).

Komšija znam da može tojest mogu modemi ali mreža ne može bez zamene dosta opreme što mislim da se neće raditi jer se prelazi na optiku (GPON).
Čuo sam da kod tebe u selu ima optika od Novatel iz Porodina? Njih je preuzeo Telekom tako da će cene gore ali bar ćeš imati izbor da dobiješ bolji net.

Nazad
Vrh Dno