Šta je novo?

Supernova (2024/2025)

Meni se od juce manifestuje problem na Android mobilnim tefonima da npr. N1 aplikacija preko Supernova Wi-Fi ne prikazuje vesti kada se pokrene aplikacija, a kada predjem na 4G Internet sve radi OK.

to znaci da je do provajdera problem.
Da, to je jasno ko dan, što i je @Meda Prase lepo objasnio ovde:

Znaci i te kako, jer recimo mnoge aplikacije na telefonu koriste ipv6 servere tako da ne mozes da pristupis njima kada si povezan na wifi (recimo mozzartsport, plarium...)

Imam čak i jednu aplikaciju koja radi polovično - neke podatke prikazuje, a neke ne. Naravno, uzrok je trenutni nedostatak podrške za IPv6 od strane Supernove.

Poslednja izmena:
Da li je neko imao skoro problem sa signalom u kuci/stanu? Od proslog cetvrtka mi treperi crveno LOS lampica na ruteru i nemam ni televiziju ni internet. U pitanju je Nis, Donja Vrezina.

Zovem ih svakog dana, popunio sam formu na netu i slao mejlove na [email protected] (njihov agent mi je telefonom rekao) i [email protected] (drugi agent mi je rekao da saljem tamo a da je prva adresa samo za mts/telekom sisteme). Na mejlove ne odgovaraju a agenti telefonom ponavljaju svakog dana da je otvoren nalog i da ekipa treba da izadje na teren.

"Da, razumem, ovo je zaista dug period bez usluga i stavicu urgenciju na Vas zahtev da bi nalog bio veceg prioriteta. Ne, ne mogu Vam dati vise informacija osim da se nadam da ce ekipa uskoro izaci na teren i zahtev uspesno biti resen u najkracem roku." - svaki put isti razgovor. Kad trazim da razgovaram sa nekim nadredjenim kazu mi da to moze jedino mejlom. Zadnjih par puta im kazem da stave napomenu da sam izuzetno nezadovoljan njihovom neprofesionalnoscu i ozbiljno razmatram prelazak kod drugog operatera.

Da li je neko imao skoro slicnu situaciju i koliko im je trebalo da rese? Juce mi rece jedan drug iz drugog kraja grada da je kod njega u istoj situaciji posle 6 dana dosao serviser - prijavio kvar u nedelju oni dosli u subotu, to je bilo pre par meseci.
Imate li neki savet kako da ubrzam stvar?

Da li je neko imao skoro problem sa signalom u kuci/stanu? Od proslog cetvrtka mi treperi crveno LOS lampica na ruteru i nemam ni televiziju ni internet. U pitanju je Nis, Donja Vrezina.

Zovem ih svakog dana, popunio sam formu na netu i slao mejlove na [email protected] (njihov agent mi je telefonom rekao) i [email protected] (drugi agent mi je rekao da saljem tamo a da je prva adresa samo za mts/telekom sisteme). Na mejlove ne odgovaraju a agenti telefonom ponavljaju svakog dana da je otvoren nalog i da ekipa treba da izadje na teren.

"Da, razumem, ovo je zaista dug period bez usluga i stavicu urgenciju na Vas zahtev da bi nalog bio veceg prioriteta. Ne, ne mogu Vam dati vise informacija osim da se nadam da ce ekipa uskoro izaci na teren i zahtev uspesno biti resen u najkracem roku." - svaki put isti razgovor. Kad trazim da razgovaram sa nekim nadredjenim kazu mi da to moze jedino mejlom. Zadnjih par puta im kazem da stave napomenu da sam izuzetno nezadovoljan njihovom neprofesionalnoscu i ozbiljno razmatram prelazak kod drugog operatera.

Da li je neko imao skoro slicnu situaciju i koliko im je trebalo da rese? Juce mi rece jedan drug iz drugog kraja grada da je kod njega u istoj situaciji posle 6 dana dosao serviser - prijavio kvar u nedelju oni dosli u subotu, to je bilo pre par meseci.
Imate li neki savet kako da ubrzam stvar?
skoro je kamion presekao 5 ulica nize kablove nije bilo usluge 8 sati , kad se prijavilo stvarno su izasli odma na teren i pogledali cemu se radi i nije ih bilo dok nije MTS kamion dosao da vrati neke stvari na mesto jest da nije bilo 8 sati interneta ali su u 1 danu to resili.

skoro je kamion presekao 5 ulica nize kablove nije bilo usluge 8 sati , kad se prijavilo stvarno su izasli odma na teren i pogledali cemu se radi i nije ih bilo dok nije MTS kamion dosao da vrati neke stvari na mesto jest da nije bilo 8 sati interneta ali su u 1 danu to resili.
U kom gradu je to bilo?

Pretpostavljam da kada je veci broj korisnika pogodjen brze i reaguju, ovde moguce da je samo kod mene problem jer su komsije uglavnom na drugim provajderima.

Znači ja onda da se ne ljutim mnogo na Orion što "samo" prethodnih 46 sati mi ne radi internet? (dok komšinici preko puta moje kuće povezanoj na istu optičku spojnicu radi sve ok).

A kod mene ne treperi & ne sija ni PON ni LOS lampica 😂😂😂 Šredingerov optički signal...

Jel zaključan MOVE hibrid STB za gledanje sadržaja sa USB-a ili ne?

Раде в6 адресе унутар суперновине мреже само не могу да се повежу са иностранством.

kod mene radi

Test-your-IPv6--08-28-2025_04_34_PM.png

Test-your-IPv6--08-28-2025_04_31_PM.png

mozda je nesto lokalnije, odakle si? ja sam u NS

Nesto muvaju, North Korea style,pokusavaju blokiranje ip adresa

Juce Stremio blokiran sa sn,a1 mobile normalno radi

Server iptv sn blokiran,vpn radi

1756405781516.png
tako da ocekujte ako ovo uradite da nemamo vise razloga da ih zovemo i pisemo vec kad oni dignu cene platices.
Nesto muvaju, North Korea style,pokusavaju blokiranje ip adresa

Juce Stremio blokiran sa sn,a1 mobile normalno radi

Server iptv sn blokiran,vpn radi
to je tvoja IP adresa banovana a ne blokirano .

streamio radi normalno .

to im pukao DNS u srbiji nekim krajevima i onda vas zahvati , kontam da ni ne znaju da im se nesto desilo.

Poslednja izmena:
nit sam ikad imao ip6 nit ikad zanimalo meni bitno da radi moj internet ping normalan i stabilan

samo NAT ne znam kako da resim jel me u igrama nekad baca gore dole ali ne smeta ni to.

Ima li ko da je bez interneta od jutros u NS?

Vrh Dno