Šta je novo?

Super PI

• Začetnik teme Začetnik teme Kokos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
🙂 evo malo brze 9x110Mhz 02m 27s

Nije meni ovde nista jasno kako je bzi cpu (intel) dao tako los rezultat u odnosu na Xp ili cak moj T-bird.
Nemoze ovaj test da bude optimizovan za amd kad je u to vreme kad je ovaj program napisan vladao Pentium 90Mhz (amd k-5) na kome su testirali program.
Znaci ovaj test moze da testira samo sirovu snagu cpu-a ne oslanja se na instrukcije tipa mmx, sse ko zna sta ce sledece da izmisle triple x 😀

Pa to i jeste sustina price.

E sad mene interesuje nesto prilicno konkretnije. Zamislite da treba da sastavite pc za coveka koji zeli da na racunaru iskljucivo radi racunanja u programima tipa maple, mathcad, mathematica - da li bi taj covek osetio znatne razlike izmedju masina sa amd/intel proc.
Moglo bi da se pretpostavi da sigurno ne bi stalno izracunavao pi, ali je moguce i da bi konstruisao znatno zahtevniji racun.

Dakle, kako bi ste opisali razliku koju bi matematicar mogao da oseti, i sta bi za njega bilo ("prosecno") brze.

Kokos je napisao(la):
...

Pa prokomentarisao sam je ja Fpu - je jednostavno jak kod amd-a i to je to.

Ne jak nego uskoro i preuzima primat na nasem podnevlju :hump:
Evo za pocetak (dok se ne montira zamrzivac) rezultat na bartonu 2500+@2552MHz 39s!
Nije lose za pocetak? :mrgreen:

Pozdrav :wave;

DADE je napisao(la):
...
Ne jak nego uskoro i preuzima primat na nasem podnevlju :hump:
Evo za pocetak (dok se ne montira zamrzivac) rezultat na bartonu 2500+@2552MHz 39s!
Jao, daj bre tog Bartona ovamo... tacno mi treba jedan takav da mi radi 10x250 :mrgreen:
Jos kazes da ide na 2.5 giga sa vazdusnim 'ladjenjem... ma, milina!

Inace, rezultat ti je odlican... samo tako nastavi! :wave;

Malo bolji rezultat

Evo malo sam se popravio :mrgreen:
Stavio sam vodeno dok ne montiramo zamrzivac i digao cpu na 2622MHz i tu radi stabilno. Sad je super pi 38s ctp;

Ne javlja se Kokos nesto, ovim ste mu zapusili usta. Sorry Kokose, nista licno ;P

Falcon je napisao(la):
Ne javlja se Kokos nesto, ovim ste mu zapusili usta. Sorry Kokose, nista licno ;P
Mislim ne razumem niko me nije obiso ja cekam imam i ja bolji rezultat od 36 😀 😀

Kokos je napisao(la):
...

Mislim ne razumem niko me nije obiso ja cekam imam i ja bolji rezultat od 36 😀 😀

Covek govori sasvim razumno za razliku od vas intelovaca :mrgreen:
Stavi lepo tvoj p4 na obicno vodeno hladjenje gde nece moci da se klokne ni na 3.6ghz i tu nemas nikakve sanse protiv obicnog relativno jeftinog bartona :hump:

A kad bi ga stavio tek na vazdušno hlađenje, ko ja mog bartona 😛..... 🙂

BeastMaster je napisao(la):
A kad bi ga stavio tek na vazdušno hlađenje, ko ja mog bartona 😛..... 🙂

Onda bi ga mozda i bolji duron pregazio :beat:

Evo rekorda!

Dok se vi "svadjate" oko 2 ili 5 sekundi...

...evo jednog zanimljivog rezultata. Slucajno mi je bas danas dosla na sto neka "mashina" (iliti abakus), znaci:

486@66 Mhz

SuperPI 1M za *** 5047s *** 😀 😀 😀

tj. 01h 24m 07s

Pozdrav

P.S. A da se takmicimo moze li ko sporije? :mrgreen:

Barton 2500+ svirnut na 11x200 na NF7s (1,7volti) i cini mi se da nije lose

+ 000h 00m 20s [ 512K]
+ 000h 00m 46s [ 1M]

type;

meaculpa je napisao(la):
...

Eve ga jedno vazdusno:
:wave;
I ti se hvališ tim rezultatum 😛 pa ja bih se pokrio ušima i ne bi izlazio iz kuće 😛

Šala naravno :wave;

BeastMaster je napisao(la):
...

I ti se hvališ tim rezultatum 😛 pa ja bih se pokrio ušima i ne bi izlazio iz kuće 😛

Šala naravno :wave;
Pa i pokrio sam se :S mozda bih mogao sa vazduhom na silu jos 1 sec manje, ali mator sam ja za takve poduhvate cheers
:wave;

Evo neshto konkretnije posle budzenja po biosu
nisam mogao da odolim znachi moja masina kaze sa cpu
T-bird na 900Mhz necete verovati 01m 36s [ 512K] :mrgreen:

p@r@d0x - mogo bi da ga overklokujesh taj 66 na
80 ili cak 100Mhz pa onda da izmerish rezultat

Sta je bilo nemozete da verujete :mrgreen:
btw jutros sam dobio 1.18 :mrgreen:

AMD K6-2 375 MHz 14m 18s
AMD Duron 1.2 GHz 1m 42s

Duron 750@910mhz

512kb 01min 04sec

1M 02min 25sec

marko11111 je napisao(la):
Duron 750@910mhz

512kb 01min 04sec

1M 02min 25sec

izvinjavam se, ovo su rezultati dok sam bio okacen na net sa otvorenim explorerima,messengerima i slicnim zezalicana...
a ovo su offline

duron 750@910

512Kb 00min 58sec

1M 02min 10sec

znaci pozatvarajte sve sto mozete pa onda test, da bi uhvatili jos koju sec

cheers

A bili neko mogao da pogleda

http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=39282

i ostavi svoje rezultate?
Narocito me intersuje AMD koji bi trebao da je inferioran u ovom realnom testu...kazem trebao...

cisco je napisao(la):
Ali je moj [email protected] (109x16) ocajan

1M - 01 min 59s

Ima li leka (bez kupovine Athlona)?

Ima: kupi pravi CPU a ne taj celeroncic.

P3 tualatin [email protected] -fsb 166

1M - 1:37

Neznam dali je bitno: testirao sam sa 8 otvorenih prozora, otvorenom dial up konekcijom preko IR i moba.

ASUS A7V8X-X, a fsb 121..jes` malo nestandardan al sije ove celeroncice ko bagat mashina :mrgreen:

cheers

soko - josh ako je 512kesha :happy: (na koliko ti je defolt napon a na koliko pri oc?)

marko11111 - fino 🙂

Nazad
Vrh Dno