Šta je novo?

Super AMOLED vs. Retina: Fight!

Hteo si da kazes da je slika podeksponirana a ne eksponirana?
Ne, napisao sam baš ono što sam i mislio. Podeksponirano znači da nema dovoljno svetla, a ovde svetla ima na pretek... Da je otišao bar jedan F-stop na gore imao bi više lufta za ove blještave detalje.

Evo u prilogu i dokaza da se zavrtanjem blende za 1 F-Stop ne bi izgubilo ništa, zapravo samo bi se dobilo.

U svakom slucaju ja sam rekao da slika nije merodavna a tek sada dobijam tu potvrdu :)
Merodavna je samo za ono najočiglednije, a to da SAMOLED ekran ima veći ugao vidljivosti (što je i očekivano) i da ima dosta manju refleksiju, pa samim tim i kontrast (što smo opet već i znali). A stvarno ne znam šta još to treba da vidimo na slici što se ne može saznati iz specifikacije ili što pak isto tako već ne znamo. :trust:

P.S. Preporučujem da otvorite uporedo i originalnu sliku kako bi ste videli o čemu pričam.

Prilozi

• s8530_F-Stop_up.jpg
    s8530_F-Stop_up.jpg
    84.6 KB · Pregleda: 83
Poslednja izmena:
Jeste da nema veze sa temom ali po ovoj slici koliko vidim Samsung bi Badu mogao da nazove iOS wanna be, stvarno preteruju sa kopiranjem.

Sto se koljete medju sobom? uzmite telefon koji vam se svidja, nijedan ekran nije los za velike pare

Upravo na toj slici to nisu dokazali jer su ga stavili skoro perpendikularno ispred kamere i time dali prednost nad onim drugim
Pošto je slikano iz nekog poludonjeg rakursa, razlika u upadnim uglovima nije baš tako velika, mada postoji. Da budemo skroz fer... evo ova slika favorizuje iPhone 4, pa se opet vidi da je slika na SAMOLED-u osvetljenija. Istini za volju, gornji delovi ekrana imaju i nešto veću refleksiju, te dolazi do pada kontrasta, ali je to opet problem PenTile geometrije koja prouzrokuje fazni pomeraj gamme u odnosu na ugao gledanja. Evo i poređenja na dnevnom svetlu gde SAMOLED dobija bez problema, iako je u "inferiornom položaju" u odnosu na ugao snimanja.

Za sam ton boje se ne bih previše hvatao jer je fotoaparat kojim je ovo slikano podešen na određeni balans belog, premda verujem da uživo iPhone 4 ima vernije boje.

Na kraju krajeva, verovatno da Wave II neće imati S-LCD tog kvaliteta kao što je Retina. Bilo kako bilo... drvite mudo.

Poslednja izmena:
sa ovakvom rezolucijom na 3,5inch retina je bolja.Ali pitanje bi bilo kako bi retina izgledala kad bi se ekran povecao na 4inca a rezolucija smanjila na 800x480!

Sto se koljete medju sobom? uzmite telefon koji vam se svidja, nijedan ekran nije los za velike pare

Bas zato, kad daju velike pare ljudi dobiju zelju da svima koji su kupili nesto drugo dokazuju da su bacili pare. U suprotnom ispada da su sami bacili novac :)

Mada meni je najgore kad bilo ko kupi nesto bez i da pogleda i sam uporedi nego se oslanja na narucene opise i fanboy komentare.

Vrh Dno