Šta je novo?

Sumrak Xboxa 360

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Дакле Мајкрософт неорганизован и има проблема преко главе... 🙂

Da, sa X360. I bash chudno, jer jedino tu ne drzi monopol, a toliko bi zeleli..

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
cholak, probao si COD2 ? Nisi provalio 30fps u PGR3 ?

Shto se tiche kupovine, chovek je bio pre 10 dana u Dubaiu, i mogao je da kupi X360 za 600$ shto naravno nije regularna cena. Ako si ti nashao to u Evropi negde, ili si naleteo na svezu isporuku ili to znachi da ni tu smeshnu isporuku ne mogu da prodaju ?

Voleo bih da udarish repliku na ono shto iz mog teksta nije tachno, a ovo za klinca cu se praviti da nisam prochitao..

Drugar je u Francuskoj bio pred Bozic, rece da su PS2 masine bile na rasprodaji za 149e, dok su XBOX360 masine isle po 349e.

Ja sam xbox360 video pre mesec dana u Nici, ali nisam ulazio da pitam posto su (nije me posebno interesovalo). Da se prodaju, prodaju se sigurno - video sam klince koji izlaze iz radnje sa kutijama 🙂

Daklem koliko god los taj novi xbox bio on je vec u prodavnicama.

Ma PS3 je sigurno izasao 16.marta ali MS ima pod kontrolom sve medije i oni umjesto da to objave rade za MS i pisu o odlaganju PS3. Inace i Kilzone je isao riltajm u 60 fps na beta konzoli a to je samo dio mogucnosti PS3 jer ce sve igre raditi u 1080p rezoluciji i 120 fps kad on izadje, svaki ce PS3 imati 80Gb HD, svaki ce imati instaliran Linux i sve FPS igre ce imati podrsku za misa i tastaturu (ovo su cuvene driverove izjave).

milosd77 je napisao(la):
Ma PS3 je sigurno izasao 16.marta ali MS ima pod kontrolom sve medije i oni umjesto da to objave rade za MS i pisu o odlaganju PS3. Inace i Kilzone je isao riltajm u 60 fps na beta konzoli a to je samo dio mogucnosti PS3 jer ce sve igre raditi u 1080p rezoluciji i 120 fps kad on izadje, svaki ce PS3 imati 80Gb HD, svaki ce imati instaliran Linux i sve FPS igre ce imati podrsku za misa i tastaturu (ovo su cuvene driverove izjave).

Davno nisam citao nesvrsishodniji (da se blago izrazim i ne kazem gluplji) post od ovoga. Ne mogu da verujem da si procitao ceo thread (ili nisi) i da si napisao sta si napisao. Jeftin sarkazam ... kako da ti kazem... samo tebi moze da skodi.
NHF

Nemoj tako valek, znash da je on chlan Mense ? 😀

Ja sam samo citirao Drivera u stvari u koje se on maltene kleo.
Covjek je cak tvrdio kako je cio MS u negativnom trendu iako je kao firma zabiljezila najprofitabilniji kvartal od osnivanja. Covjek tvrdi da su Japanci najveci inovatori u autoindustriji (inovator i plagijator nikako nije isto).
Tu nista nebi bilo cudno da je to neki pubertetlija nego porodican covjek koji je debelo zagazio u 4. deceniju svoga zivota.

Bas juce su na BBC vestima objavili izvestaj Merrill Lynch-a o PS3 i
naravno odmah posle toga padose Sony-jeve akcije za neka 3,6 %.
Mozda ne izgleda mnogo ali u svetu finansija to je ogromna lova.
Ipak mislim da je sada Microsoftu teze jer zna da svoju konzolu moze
da prodaje samo do izlaska PS3 ,posle toga bice " there can be only one (three) :d ".
Microsoft sebi sme da dozvoli gubitke ,a Sony-ju buducnost zavisi od ove konzole .

milosd77 je napisao(la):
Covjek je cak tvrdio kako je cio MS u negativnom trendu iako je kao firma zabiljezila najprofitabilniji kvartal od osnivanja. Covjek tvrdi da su Japanci najveci inovatori u autoindustriji (inovator i plagijator nikako nije isto).
Tu nista nebi bilo cudno da je to neki pubertetlija nego porodican covjek koji je debelo zagazio u 4. deceniju svoga zivota.
Sta reci...

milosd77 je napisao(la):

Hocesh ti da prestanesh da izmishljash ?

Covjek je cak tvrdio kako je cio MS u negativnom trendu iako je kao firma zabiljezila najprofitabilniji kvartal od osnivanja.

Tebi josh uvek nije jasno da X360 radi u minusu ? Ko uopshte ovde pricha o Microsoftu ? Sony je u poslednjem kvartalu proshle godine zabelezio porast prodaje za 45%, pa niko o tome ne pricha i ne vezuje sa PS3, a ti to nisi znao mogu da se kladim...

Covjek tvrdi da su Japanci najveci inovatori u autoindustriji (inovator i plagijator nikako nije isto).

Shteta shto ti tvoji inovatori iz godine u godinu imaju manju prodaju, a ovi Japanski plagijatori se nikad bolje nisu prodavali, a usput su sve japanske firme vec nekoliko godina u top10 najpouzdanijih automobila, gde tvog Audija uopshte i nema.

Meni za tebe nishta nije chudno, ali znash kako cu dupe da ti pomeram kada PS3 izadje 😀

Poslednja izmena:
Shto se tiche Merrill Lynch-a, to je agencija koju pola amerike tuzi, jer se bavi prevarama na berzi, shto i u ovom sluchaju ochigledno pokushava...

driver je napisao(la):
Shto se tiche Merrill Lynch-a, to je agencija koju pola amerike tuzi, jer se bavi prevarama na berzi, shto i u ovom sluchaju ochigledno pokushava...
Ovo je jaka izjava! K'o da je citiran voditelj dnevnika iz 1999. 😀 :d

ML je, ako niste znali postao zvanicna konsultantska kuca za Naftnu industriju Srbije, tokm procesa njene privatizacije!

Nedjo je napisao(la):
ML je, ako niste znali postao zvanicna konsultantska kuca za Naftnu industriju Srbije, tokm procesa njene privatizacije!

Onda Drajverove rijeci dobijaju na tezini :d :d

Nego kad sam vec tu...
jel se pojavila piraterija za novi Xbox, nisam bas u toku?

Poslednja izmena:
ipedja je napisao(la):
Onda Drajverove rijeci dobijaju na tezini :d :d

Nego kad sam vec tu...
jel se pojavila piraterija za novi Xbox, nisam bas u toku?
Pa ima nesto i na toj strani medalje! 😀 :d

Amerikanci imaju tesku metalursku industriju, a ako ML "namesti" NIS-u neku "texacoliku" kompaniju, eto opravdanog razloga za verovanje Drajverovim recima 😉

Sto se tice "modovanja" novog XBOX-a, cini mi se da to jos niko nije uradio, a mislim da je M$ ubacio neke nove zezalice u konzolu koje ce exrtemno da otezaju modovanje, a samim tim i pirateriju!

Poslednja izmena:
Nedjo je napisao(la):

E sad si me pokopao 🙂

Nije uopshte ni bitno kakva je to agencija, bitno je to da si ti tu izjavu koristio ovde kao argument, a to je obichna analiza i predvidjanje, za poslednjih godinu dana ko zna koje. Ali, to se deshava kada se ne prati na chasu 🙂

driver je napisao(la):
E sad si me pokopao 🙂

Nije uopshte ni bitno kakva je to agencija, bitno je to da si ti tu izjavu koristio ovde kao argument, a to je obichna analiza i predvidjanje, za poslednjih godinu dana ko zna koje. Ali, to se deshava kada se ne prati na chasu 🙂
Ma kakav argument, bre?! To je bilo samo prenosenje naslova iz jucerasnjeg Kurira 😉

A ona prva recenica je pa, valjda si ukapirao? Stvaio sm smajlija na kraju! 😉

Nedjo je napisao(la):
Pa ima nesto i na toj strani medalje! 😀 :d

Amerikanci imaju tesku metalursku industriju, a ako ML "namesti" NIS-u neku "texacoliku" kompaniju, eto opravdanog razloga za verovanje Drajverovim recima 😉

Sto se tice "modovanja" novog XBOX-a, cini mi se da to jos niko nije uradio, a mislim da je M$ ubacio neke nove zezalice u konzolu koje ce exrtemno da otezaju modovanje, a samim tim i pirateriju!
I sta to znaci,da konzola nece moci da se moduje 😀

ili jedno ili drugo a bolje oba

da malko stisamo strasti. Imam i xbox1 i ps2. svaka ima svoje prednosti. Mane su zanemarljive. Xbox koji ima hdd od 8 gb ima svoje prednosti u sledecem: posto ima ugradjenu mreznu kartu (integrisana pc ploca) lako se poveze sa racunarom pa slobodno mozete pomocu kompjutera da iskopirate divx filmove ili mp3 i da osim igara bude i jos sto sta. Igre izgledaju lepse jer je za grafiku zaduzena gforce 3 ka i p III na 733 MHz valda ili je 766. Stvarno ima upotrebnu vrednost. sto se igara tice sve je ko na pc-u.
Ps2 je hardverski slabija masina motorolin procesor samo 4 mb za grafiku ali konzola ima dusu. Kontroler joj je upotrebljiviji lepse lezi u ruci, igre su stvarno vrhunski odradjene igrive. Ovaj novi tanki ps2 sad ima ugradjenu mreznu kartu (debeljko nije imao) tako da bi bilo interesantno probati preko switcha i nekog tuneling programa povezati vise sonija i igrati gt4 u mrezi. Sve u svemu soni je prava punokrvna konzola, dok je xbox surogat pcija i konzole ali ima svojih dobrih strana za one koji koriste i pc ili su posle pcija odlucili da kupe konzolu. Sa narednom generacijom ps3 i xbox360 kad se trziste stabilizuje i cene dodju na normalu treba kupiti oba.

p.s. ako nekog vlasnika xboxa zanima onaj deo o kopiranju i gledanju divx i slusanju mp3 sa xboxovog harda pitajte na pm

Poslednja izmena:
Nedjo je napisao(la):
Ma kakav argument, bre?! To je bilo samo prenosenje naslova iz jucerasnjeg Kurira 😉

A ona prva recenica je pa, valjda si ukapirao? Stvaio sm smajlija na kraju! 😉

A shta je ovo iz PS3 threada ? 🙂

Kod:
Znaci, ovo je JEDINA kredibilna informacija koja postoji na Netu u vezi troskova proizvodnje PS3-ke...

Shto se tiche uopshte tog predvidjanja, pa kako to nije biznis, kada su akcije sonija pale zbog te gluposti, mislish da Microsoft nema nikakve veze sa tim ? 🙂 Ajde da ne znamo Microsoft, ali oni bre gaze preko mrtvih.

Pa ta izjava iz PS3 treda i dalje stoji! Ti, ja, bilo ko ovde moze o ML da misli sta 'oce (vlast ocigledno ima visoko misljenje), ali oni imaju izuzetno jak kredibilitet medju finasijskim institucijama u SAD i investitori koji imaju debele pare u IT kompanijama itekako obracaju paznju na ono sto ML pise! U tom smislu njihova procena realno ostaje jedina kredibilna informacija. Zadrava logika i govori da su to zaista "tu-negde" cene! Mozda su za memari cak dali i mali preniske, a za BR drajv previsku cenu. sam procesor su od prilike poodili - monstrum od CELL-a nema shanse da je jeftiniji od navedene cene!

Pa bash je stvar u tome shto je to sigurno omashena cena, objasnio sam vec 2x zashto. Sony mora da krene da zaradjuje u roku od godinu dana od dana prodaje, a sa tim cenama to se nece desiti bar 3-4 godine uzimajuci u obzir da cena proizvodnje pada.

I to uopshte nije prva procena sa takvim rezultatima, pa ne znam zashto bi njihovo mishljenje uzimali sa kredibilitetom. Ispada da svaka nebuloza izrechena u poslednjih godinu dana ima veze sa istinom, a nemash pojma koliko ih je bilo. Sony cuti josh od E3 proshle godine. Kada nishta nisu prikazali na CESu, svi su odmah objavili kako Sony kasni, a Sony nikad nije ni najavio da ce objaviti neshto na CESu, odnosno na E3 u PS3 planu, CES ne postoji. Merril Lunch je chist marketinshki rat, a ja mogu da potpishem da Microsoft stoji iza toga.

Ono shto izbacuje Merrill iz igre je 1. Greshka u tabeli sa cenama u zbiru, 2. Predvidjanje da ce PS3 biti odlozen za 2007. Chak i da Sony to nije rekao sto puta, launch u 2007. moze da bude vrlo rizichan za njih, i samo je logiku potrebno ukljuchiti da bi to znao, a oni kao neka agencija koja treba da bude i toku i da zna neshto, izvali takvu glupost. Ima njihov tekst i nekoliko kontradiktornosti, mrzi me sad da prepisujem, ima o tome posvecen thread na ps3forums.com..

driver je napisao(la):
Merril Lunch je chist marketinshki rat, a ja mogu da potpishem da Microsoft stoji iza toga.

Ne budite smesni, pa kad bi ML tako "iznajmljivao" svoje usluge onome ko najvise plati i izdavao netacna predvidjanja i analize, ne bi potrajao ni 5 godina a ne skoro 100, koliko postoje.

Zar Microsoft ne radi samo lazima, prevarama i parama vec 20 godina pa i dalje postoji ? 🙂 To je prvo pravilo americhkog biznisa...

Па чекај мало драјверу, ако та кућа нема кредибилитет, лупа и сл. зашто би онда Сонијеве акције пале због процена једне такве фирме?

driver je napisao(la):
Zar Microsoft ne radi samo lazima, prevarama i parama vec 20 godina pa i dalje postoji ? 🙂 To je prvo pravilo americhkog biznisa...

Al' si ga pojednostavio....

Ivan® je napisao(la):
Al' si ga pojednostavio....

To je samo prvo pravilo, ima ih jos nekoliko :d

I pricate tu o nekim glupostima 😛 'oce li to moci da se moduje ili ne. Ako nece, onda dzaba trosimo bandwith 😀

@Drajver
Kad bi uneo malo objektivnosti u svoje postove mozda bi ljudi bi poceli da te shvataju ozbiljno. :wave:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno