Šta je novo?

Sumrak PS "trojke"

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
XB360 osnovni paket kosta 300 eura u svim radnjama. To sto je potraznja velika pa se isti preprodaje po znatno vecim cijenama je druga stvar. Kad izadje slicna graficka za PC onda treba vidjeti koliko ce to da kosta.

milosd77 je napisao(la):
Cinjenica je da je PS1 bio bolje prodavana konzola od Sega Dreamcast konzole. Igra na XB360 izgledaju isto kao na racunaru od 1000 eura dok on kosta 300 E.
Pa sta? i PS1 je kosta trecinu cene Pentiuma66 pa je terao duplo bolju grafiku.

milosd77 je napisao(la):
Inace problemi sa igrama i hardverom na XB360 su daleko manje zastupljeni od problema koji se desavaju korisnicima PC racunara sa raznim nekompatibilnostima nezavrsenim igrama, problemima sa odredjenim drajverima, kung fu napajanjima, pregrijavanjem, nedostatkom zvuka... Mada stoji cinjenica da XB360 nije ono sto je obecano da ce biti...
eto sta se desava kad M$ negde kroci... stvarno ih treba sve poveshati! :whip: konzole koje kucaju - ovo jos nije bilo u istoriji. zar je moguce da sve zaseru... :wall:

eto sta se desava kad M$ negde kroci... stvarno ih treba sve poveshati! konzole koje kucaju - ovo jos nije bilo u istoriji. zar je moguce da sve zaseru...

Nemas pojma koliko sam vec ovo puta video i to sve na sonijima 1/2... sto uopste nije strasno, desava se i to pisu programeri kao i ovi za PC, svakom ostane neka mrtva petlja ili sta vec.

sada mozda i pishu isti programeri ali kada se pojavio PS1 na ceni su bili progameri koji su pre svega radili u asembleru a pogotovo oni koji su imali iskustva u programiranju egzotichnijih stvari od PC-a (npr. DSP). izmedju ostalog zato mi se i dopada PS jer je drugachiji od kante zvane PrC :)
kako bilo - mozda su kucale igre na PS1 (meni se lichno nikada nije desilo ali sam se i malo igrao) ali nisu kucale zato shto je hardwar bio ******! to shto je hardware ****** TREBALO bi da bude strashno ali nema veze - to je M$, proci ce mu i to!
(kao sto mu je proshao i onaj izbljuvak od PocketWindowsa...)

Ma gde su kucale igre na PS1/2 ? :D:D Mozda su kucale ako si imao losh/izgreban piratski disk pa nije mogao da prochita. Da se zakuca igra zbog hardvera, nema shanse, chak ni novi slim nema tih problema iako se greje dosta...

driver je napisao(la):
Ako je Cell namenski pravljen, shta mislish da na to nisu mislili ? :) Cell troshi manje od jednog core-a PPCa u X360, shto znachi da se 3x manje greje. Ne znam kako ce se PS3 hladiti na plochi, ali spolja ce biti 2 ventilatora, verovatno veceg prechnika i skoro nechujni (kao da to do sada nismo videli na PCu).
Ukoliko je to tako onda su ljudi iz IBM-a najgluplji ljudi na ovom svetu, a predsednik im je magarac. Zašto onda ne izbace taj Cell već više na desktop tržište da se i mi ovajdimo, imamo procesor 5x jači od FX57 i to sa pasivnim hlađenjem? :)

filipenko je napisao(la):
Ukoliko je to tako onda su ljudi iz IBM-a najgluplji ljudi na ovom svetu, a predsednik im je magarac. Zašto onda ne izbace taj Cell već više na desktop tržište da se i mi ovajdimo, imamo procesor 5x jači od FX57 i to sa pasivnim hlađenjem? :)
Zato sto sony ima atomsku bombu koju ce da baci na njih ako to urade!? :d

driver je napisao(la):
Ma gde su kucale igre na PS1/2 ? :D:D Mozda su kucale ako si imao losh/izgreban piratski disk pa nije mogao da prochita. Da se zakuca igra zbog hardvera, nema shanse, chak ni novi slim nema tih problema iako se greje dosta...
ma da. ceo CD/DVD bez ijednog baga :) pravim softver, pa znam da na 100 linija moraš imati jedan bag, samo je pitanje kakvi su uslovi neophodni da bi se on ispoljio. posle 3 godine pronađemo bag jer je neko iz neznanja slučajno kliknuo "prvo tamo, pa vamo, pa onda tu".

te pričice su dobre za čoveka koji nikad nije napisao liniju koda, ili igrao igre. snes je umeo da se zakuca, N64, ps1, ps2, xbox. nisam video mašinu koja je imuna na to.

filipenko je napisao(la):
Ma dajte ljudi, pa taj cip nema 2/3 modernih stvari kao ni ovaj iz xkutije, kad bi to doslo na PC kojim cudom (a nece jer nije x86) bilo bi jako sporo...

zver je napisao(la):
ma da. ceo CD/DVD bez ijednog baga :) pravim softver, pa znam da na 100 linija moraš imati jedan bag, samo je pitanje kakvi su uslovi neophodni da bi se on ispoljio. posle 3 godine pronađemo bag jer je neko iz neznanja slučajno kliknuo "prvo tamo, pa vamo, pa onda tu".

te pričice su dobre za čoveka koji nikad nije napisao liniju koda, ili igrao igre. snes je umeo da se zakuca, N64, ps1, ps2, xbox. nisam video mašinu koja je imuna na to.
Da veoma zanimljivo,ali ako se u prva 3 dana prodaje konzole jave bagovi na sve strane,onda to i nije kao posle tri godine,jer je mali Joe (inache Hose pravo ime) stisnuo levo,desno,gore,dole eto mene ispred skole!! :p

Mare je napisao(la):
Ma dajte ljudi, pa taj cip nema 2/3 modernih stvari kao ni ovaj iz xkutije, kad bi to doslo na PC kojim cudom (a nece jer nije x86) bilo bi jako sporo...
Pa da to je jedan jako staromodan chip, a ne kao x86 arhitektura! :zgran:

Poslednja izmena:
Ahahaha :)

Mare, Cell je najkomplikovaniji, najmoderniji i najjachi chip danashnjice. PPC iz X360 postoji odavno...

@Filipenko, a kako mislish da Cell tek tako zameni x86 ? Pa previshe jakih firmi ima josh uvek interesa u trenutnoj tehnologiji. Vremenom ce se to verovatno desiti jer nece imati kud vishe da smanjuju, ali ce proci dosta vremena. Zamisli samo koliko ce M$u trebati za prilagodjavanje Windowsa :D

Mare je napisao(la):
ma da X86 je moderan :D LOL

Mare je napisao(la):
a x86 mi je moderan u piz.... i fala bogu sto nije x86 kompatibilan.
--------
edit: ovo sam postovao pre nego sto sam video komentare na 11. strani :d

Poslednja izmena:
Programeri su tek u Julu dobili BETA hardver za izradu igara za XB360 prije toga su se igre razvijale na 9800XT grafickim kartama. Igre koje su izasle i za PC su samo konvertovane bez dodatnih optimizacija i zato ne prikazuju ni dio mogucnosti nove konzole. Igre nijesu kako je ocekivano ima mnogo (navodi se od 3-5 %) felericnih konzola sve zbog toga sto je MS htio da izadje sa sto vise vremenske prednosti u odnosu na PS3. Sto se tice hardvera to ce se sigurno ispraviti jer je i Sony PS2 imao 10 vrsta debele konzole od kojih 9 i 10 serija nemaju probleme sa laserom koji su uobicajeni za prvih 8 serija (neke manje neke vise). I sada za PC izlazi ogroman broj igara koje zahtijevaju zvijer od masine a vizuelno ni u jednom aspektu ne impresioniraju. PS2 nije imao problema sa zakucavanjem u igrama ali jos manje problema je imao XB1, mada i u vrijeme kad je PS2 izasao nije bio neka prejaka masina. Imao je procesor na 300Mhz 32MB sistemske memorije i 4MB graficke memorije. XB je u vrijeme kad je izasao bio po komponetama klasican PC P3 633MHz 64MB i GF3 u nesto jacem izdanju tako da ne stoji da su konzole ikad do sada bile nesto mnogo tehnicki mocnije. Kad PS3 pokrije cio razvijeni svijet bice jak kao racunar srednje kategorije. PS3 dolazi u Evropu u najboljem slucaju za nesto manje od godine dana sa grafikom GF7800 GTX u sitnijem procesu koja bi trebalo da u to vrijeme bude neka srednja klasa poput danasnje 6600GT ili 6800. Sony ima prednost jer ce moci da pusta BR diskove kad se oni pojave sto bi trebalo da bude u zamahu do Evropske premijere PS3

Poslednja izmena:
I dalje ne kapiram po chemu mislish da je x360 brzi od PS3, a pogotovo da ce imati bolje igre, jer to je ono zbog chega se konzola kupuje...

driver je napisao(la):
Ahahaha :)

Mare, Cell je najkomplikovaniji, najmoderniji i najjachi chip danashnjice. PPC iz X360 postoji odavno...

@Filipenko, a kako mislish da Cell tek tako zameni x86 ? Pa previshe jakih firmi ima josh uvek interesa u trenutnoj tehnologiji. Vremenom ce se to verovatno desiti jer nece imati kud vishe da smanjuju, ali ce proci dosta vremena. Zamisli samo koliko ce M$u trebati za prilagodjavanje Windowsa :D
Ok, znači slažeš se sa mojom terijom da je IBM jedna mala firma kojoj su šefovi najgluplji i najbogatiji na svetu jer im Intel & co. plaćaju da ih Cell ne pregazi? :d

Bas smo o tome diskutovali Delimir i ja pre neko veče. Da je Cell toliko extra kao što ga opisuju, zbog čega onda IBM ne bi nastupio na desktop tržište. Pa i Apple je odustao od PowerPC procesora zbog njihove konstantne inferiornosti u odnosu na x86. Verujem da ima mnogo razloga i raznih teorija koje govore da neko nekom češe leđa, pa onda tu IBM nema šta da traži. Ali, zar je IBM toliko mali da ne može da uđe na Chipzillino tržište, ako je jedan AMD mogao?

i Intel i AMD postoje samo zbog IBM-a. nije preterivanje - to je cinjenica. Ni sam intel nije uspeo da odstupi od glavnog koncepta x86 filozofije sa svojim NetBurstom pa sada i on sam odustaje od istog. IBM najverovatnije ne vidi neki interes da ulaže u x86 arhitekturu i procesore (to je vec jednom pokusao sa Cyrixom) i svaka im cast na inicijativi zvanoj Cell. I da li mislis da bilo sta na ovoj planeti ima sanse ako ne tera gomilu postojecih programa koji rade pod Windows-om? Znaci imperativ je Windows a sumnjam da bi IBM ponovo napravio istu gresku i pustio Bill Gates-u da mu kreira (preproda) operativni system za njegov hardware!

Pa ne razumem, otkud znash da nece ? Nije ovo x86 kompatibilan procesor pa da sada krenu da bacaju oglase u novinama i da ga prodaju ;) IBM je do sada sklopio nekoliko vecih poslova za prodaju cella, neshto u medicinske, vojne i svrhe renderinga. S obzirom da je Cell podjednako i Sonijev, verovatno moraju u dogovoru sve da rade, a tek posle izlaska PS3 ce se znati da li oni planiraju neshto za desktop trzishte, ili ne...

Pa Cell je razvijan prvenstveno za PS3 a jos se ni on nije pojavio,kako da ocekujete desktop racunare,uostalom zar IBM nije prodao Kinezima celu svoju desktop liniju i ostao samo na serverima i ostalim *******cijama?!

milosd77 je napisao(la):
Programeri su tek u Julu dobili BETA hardver za izradu igara za XB360 prije toga su se igre razvijale na 9800XT grafickim kartama. Igre koje su izasle i za PC su samo konvertovane bez dodatnih optimizacija i zato ne prikazuju ni dio mogucnosti nove konzole. Igre nijesu kako je ocekivano ima mnogo (navodi se od 3-5 %) felericnih konzola sve zbog toga sto je MS htio da izadje sa sto vise vremenske prednosti u odnosu na PS3. Sto se tice hardvera to ce se sigurno ispraviti jer je i Sony PS2 imao 10 vrsta debele konzole od kojih 9 i 10 serija nemaju probleme sa laserom koji su uobicajeni za prvih 8 serija (neke manje neke vise). I sada za PC izlazi ogroman broj igara koje zahtijevaju zvijer od masine a vizuelno ni u jednom aspektu ne impresioniraju. PS2 nije imao problema sa zakucavanjem u igrama ali jos manje problema je imao XB1, mada i u vrijeme kad je PS2 izasao nije bio neka prejaka masina. Imao je procesor na 300Mhz 32MB sistemske memorije i 4MB graficke memorije. XB je u vrijeme kad je izasao bio po komponetama klasican PC P3 633MHz 64MB i GF3 u nesto jacem izdanju tako da ne stoji da su konzole ikad do sada bile nesto mnogo tehnicki mocnije. Kad PS3 pokrije cio razvijeni svijet bice jak kao racunar srednje kategorije. PS3 dolazi u Evropu u najboljem slucaju za nesto manje od godine dana sa grafikom GF7800 GTX u sitnijem procesu koja bi trebalo da u to vrijeme bude neka srednja klasa poput danasnje 6600GT ili 6800. Sony ima prednost jer ce moci da pusta BR diskove kad se oni pojave sto bi trebalo da bude u zamahu do Evropske premijere PS3
Sve je to lepo ali nije previse bitno da li je laser kod sony-ja otkazivao posle 6 meseci,nije u prva 3 dana,a to sto su oni pozurili pa izbacili igre na nivou 9800xt npr. to im je najveca greska i o tome se ovde i govori(ili u onom drugom threadu o xboxu).Pa koga zanimaju igre koje rade losije nego na PC-u?
Ljudi od novih konzola ocekuju ZVER a ne izgovore tipa:"Znate mi smo pozurili zbog sony-ja,da bi ih zeznuli,pa su nam igre ******,ali molim vas pomozite microsoft-u i kupite xbox360,jer cemo ispraviti sve u sledecoj generaciji konzole i igara???!!!!!" :wall:

Somilic je napisao(la):
Ljudi od novih konzola ocekuju ZVER a ne izgovore tipa:"Znate mi smo pozurili zbog sony-ja,da bi ih zeznuli,pa su nam igre ******,ali molim vas pomozite microsoft-u i kupite xbox360,jer cemo ispraviti sve u sledecoj generaciji konzole i igara???!!!!!" :wall:
:) :) :)

Somilic je napisao(la):
Pa koga zanimaju igre koje rade losije nego na PC-u?
pa u pravu si. kad bi video PGR 3, šutnuo bi pc nogom zato što je 5x skuplji, a nema igre koja igleda ni približno tako. jedna kola u PGR3 imaju poligona koliko cela prosečna scena u quake-u.

...a gameplay gori od PGR2 :)

zver je napisao(la):
pa u pravu si. kad bi video PGR 3, šutnuo bi pc nogom zato što je 5x skuplji, a nema igre koja igleda ni približno tako. jedna kola u PGR3 imaju poligona koliko cela prosečna scena u quake-u.
Jesi ih brojao?Pa sta ce im toliko poligona na kolima,vec u gran turismu4 imaju dovoljno poligona ili u pgr2,sto malo ne srede okolinu,bumpmapping puta,drvece koje se njishe....I to je nova gen.konzola,katastrofa!
Pa sto quake4 ili cod2 nisu tako nasminkali,o tome ja pricam a ne da li moze xbox360 to da postigne!!

Poslednja izmena:
Treba samo uporediti igre kad se preslo sa ps1 na ps2,dosao mi je ortak i kad je video pro evolution na ps2,uhvatio se za glavu i rekao:"Ma da postojace jos samo PS3,posle toga vise nema smisla..."!?
E sad pustite vi nekom laiku najlepse igre sa xbox-a i ove nove sa xbox360 ako provali neku vecu razliku,e onda ***..... :d
Pa doom3 je skoro izasao za xbox a za xbox360 quake4??Isti engine razlika minimalna,mogli su slobodno da izbace quake4 za xbox mozda bi i bolje radio! :zgran:

Poslednja izmena:
Xb360 radi u HDTV rezoluciji za razliku od XB koji radi u TV rezoluciji. Igrivost je nesto sto je vise subjektivna stvar nekom je NFS i Burnout extra igra (u te spadam i sam) nekima je GT jedina igra koju mogu da igraju.

A ti (i svi ovde) imash HD televizor pa mozesh da vidish to ? :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno