Šta je novo?

Subwoofer Damping

jbl

Slavan
Učlanjen(a)
06.06.2005
Poena
349
Evo ja se malo poigrao sa sundjerima :)

Rezultat: Mnogo lepse niske frekvencije,utegnutiji zvuk,manje se cuje u drugim prostorijama,dok u sobi otkida u stomak :)
Od kako sam modovao zvucnike i odradio bass dumping,ceo sistem zvuci 30-40% bolje and i am very :banana:
Na pitanje gde sam kupio sundjer cu odma da odgovorim :D U lokalnoj prodavnici elektronike :D
bass3.jpg
bass1.jpg

Hmmmm...

U ovom slucaju damping je i dobro dosao. Sve zavisi od pozicije zvucnika.
Ti si bio dodao totalno prozvoljnu, nedefinisanu "kutiju" oko subwoofer-a i naravno da si dobio razne nezeljene efekte pa cak i onaj se cuje u svim drugim delovima stana osim u onoj gde se nalazi.

Da nema te kante, ne bi bio ni upola dobar zvuk :D

Lepo si odradio, dao si mi ideju, i ja sam bas strpao u neku polu-komodu, možda bi dobro došlo ovako nešto :)

Meni ovako isto bleji ispod stola, koliko te otprilike izaslo ovo? Cime si lepio? Jel na drvo lepljeno?

Sundjeri by Elementa, pretpostavljam? :smoke:
Inace, ti sundjeri upravo sluze za dampiranje zvucnih kutija zbog piramidalnih neravnina (apsorbuju nezeljene frekvencije) a mogu lepo da posluze i za sredjivanje sobne akustike, kojoj nazalost malo ljudi posvecuje paznju.

Poslednja izmena:
Sundjeri by Elementa, pretpostavljam? :smoke:
Inace, ti sundjeri upravo sluze za dampiranje zvucnih kutija zbog piramidalnih neravnina (apsorbuju nezeljene frekvencije) a mogu lepo da posluze i za sredjivanje sobne akustike, kojoj nazalost malo ljudi posvecuje paznju.

Pa Elementini su manjih dimenzija al su sasvim ok,ja sam moje uzeo u Lunar electronic prodavnici i tamo imaju vecih dimenzija 1m x 0,5m i da se ispravim potroshio sam 3 a ne 4 parcheta kako sam napisao gore :) ostalo mi jedno parce vishak ;)

Vrh Dno