Šta je novo?

Striming videa u lokalnoj mreži (plex, transcoding, problemi...)

NIsam znao to, mislio sam da je dd unutar true hd kao dts unutar dts mastera.

I to "HD" je kompresovano, samo je "lossless" kompresija ;)

odosmo u off-topic

Promene koje će biti "zanimljive" ljudima koji koriste Plex i dele pristup svom serveru drugarima i rodbini ili sami gledaju nešto van kuće, a ne plaćaju za "Plex Pass":

slepci je napisao(la):
"The reality is that we need more resources to continue putting forth the best personal media experience, and as a result, we will no longer offer remote playback as a free feature." 😂

@Antara @baltam0s vreme da se prelazi na Jellyfin? 😅

Jedan lagani Tailscale rešava sve probleme. Makar su uveli jeftiniji pass samo za remote play i besplatna mobile aplikacija

@Phoenix92 Za svaki problem postoji uvek rešenje 😂😂
A Tailscale / VPN generalno zahteva enkripcija saobraćaja koji tuneluješ što limitira i na kom hardveru može da bude Plex server i koliko ljudi može istovremeno da koristi.

A varijanta "pređi na Jellyfin" nema dodatnih hardverski prohteva. Jeste da je Jellyfin đubre nestabilno ali bože moj... izbor postoji

Naravno, ja bih lično ostao na plexu dokle god je moguće zaobici plex pass. Poslednji put kad sam pre 5-6 meseci probao jellyfin bas je bio bezveze

A sta radite bez hw transcode? Tj koliko usera imate kad vam nije potreban?

Može li se kupiti plex pass preko turske?
Da li je tamo jeftinije?
Mnogo mi da dam 120 dolara

Ja imam 20ak usera, kupih pass pre 7 godina, bas da ne bijem glavu kome sta tv podrzava itd

Ja već plaćam plex pass, tako da ostajem dokle god je nešto razumno. Kad to kažem, dok se neko ne seti da napravi krštenu aplikaciju (jellyfin ne mogu da smislim).
Emby doduše nisam probao.

Probao sam ja sve
Plex je najbolji , i najviše ga koristim kao addon u kodiju

Izvini, sta je poenta plexa u kodiju?

Izvini, sta je poenta plexa u kodiju?

Sto puta već odgovoreno na ovakvo pitanje. Poenta je u svemu što Kodi omogućava a Plex AndroidTV ili nema ili radi loše/lošije. Počevši od video i audio kodek podrške i što Andoid app malo malo pa izaziva transcode ako ni zbog čega drugog onda zbog "image based" titl formata koje ne može da prikaže kao overlay nego mora da ga prvo zalepi na video frejm.

Što se Emby tiče onoliko malo koliko je sam bio u prilici da ga koristim to je delovalo daaleko upotrebljivije od Jellyfin-a.
Tako da svaka čast Jellyfin timu kojem je početna tačka bila matora verzija Emby koda pre nego što je Emby postao "closed source" kako je uspeo da zatim potroši nekoliko godina praveći da to radi sve gore i gore 😂 To stvarno treba umeti.

Poslednja izmena:
Emby je meni top aplikacija. Koristim njihov server i firetv i android tv aplikacije. Radi top. Plex sam koristio jedno deset dana i morao da obrisem koliko je to tromo radilo i koliki je to bloatware. Ali kapiram da dosta ljudi zna samo za Plex i po automatizmu ga koristi.

Sto puta već odgovoreno na ovakvo pitanje. Poenta je u svemu što Kodi omogućava a Plex AndroidTV ili nema ili radi loše/lošije. Počevši od video i audio kodek podrške i što Andoid app malo malo pa izaziva transcode ako ni zbog čega drugog onda zbog "image based" titl formata koje ne može da prikaže kao overlay nego mora da ga prvo zalepi na video frejm.

Što se Emby tiče onoliko malo koliko je sam bio u prilici da ga koristim to je delovalo daaleko upotrebljivije od Jellyfin-a.
Tako da svaka čast Jellyfin timu kojem je početna tačka bila matora verzija Emby koda pre nego što je Emby postao "closed source" kako je uspeo da zatim potroši nekoliko godina praveći da to radi sve gore i gore 😂 To stvarno treba umeti.
Moje pitanje je vise bilo u pravcu, sta plex ima sto kodi ne moze bez plex servera i adona.

Bolje pokriva scenario gde se sadržaj gleda na više uređaja i sa više različitih lokacija. I pokrivaš jednim rešenjem i SmartTV operativne sisteme na kojima Kodi nije dostupan a Plex app jeste.

Aha, kodi kao main app, a onda plex za pokrivanje rupa gde bas mora. Nisam toliko heavy user, ali dobro je znati.

Promene koje će biti "zanimljive" ljudima koji koriste Plex i dele pristup svom serveru drugarima i rodbini ili sami gledaju nešto van kuće, a ne plaćaju za "Plex Pass":

@Antara @baltam0s vreme da se prelazi na Jellyfin? 😅
Znao sam da će uvesti to pre ili kasnije smrde male. Testirao sam i Jelly, ali jednostavno je bagovito. Podesio i tailscale sa burazom testirao doduše na ďubre Yetel boksu većina stvari "baferuje"(bilo je ili do boksa ili do tailscale relay nikako da nakaĉi direkt i verovatno daljina utiče). Na kraju uzeo plex pass za crni petak 2024, jer ćale ima hisense a tast lg oled nakačen na wifi. Ispada da sam dobro uradio jer je lg-jeva nativna plex aplikacija prvobitno radila solidno, ali je u jednom trenutku prestalo sve i krenulo da "baferuje". Isključio direct play i ograničio remote stream na 2 komada i 40mbps max. Od tada transcoding se pali po potrebi i radi sve.
Svejedno da se osiguram uzeo ćaletu Onn 4k pro i njega ću da bocnem na lan u sbb ruter/modem (šta god matorci imaju ni ne sećam se više) i to bi trebalo da radi kako treba na stabilnih 100mbps.
Sada razmisljam da uklonim ove high bitrate 90mbps+ da ne bi pravili problem i skinem nešto manje zahtevno, ali o tom potom.

@TwistedMind Kodi je u toj jednačini "samo" Plex klijent aplikacija koja pušta sadržaj sa Plex servera.
Znači, ja npr ne koristim ni jedan jedini drugi video addon u Kodi, 100% stvari koje gledam je sa nekog od 3 Plex servera koje koristim i uvek koristim samo Kodi kad gledam nešto. Ništa Netflix, Max, Eon VoD, Iris VoD...

Moji razlozi zašto koristim Kodi kao Plex klijent a ne Plex AndroidTV aplikacije se svide na nekoliko razloga:

1) Kodi pušta sve živo kao "Direct Play", bez transcode da mi drnda po serveru zbog gl*posti
2) mnogo bolja podešavanja prikaza titla
3) dodatni izvori za skidanje titla (Plex app nudi samo OpenSubtitles).
4) Kodi može a Plex app ne može da sve što gledam sa bilo kog / bilo čijeg Plex servera da automatski obeležava kao ogledano na mom Trakt.tv profilu.

Za Trakt deo rešenje sa zvaničnom Plex aplikacijom je da moraš da platiš i za "Plex Pass" i da platiš za Trakt VIP da bi onda tek mogao da dobiješ to što mi u Kodi sa Trakt addon radi besplatno.
A platio bih im nikad.

Kodi + u njega dodat network / Samba share varijanta ne radi kad nisi kući osim ako koristiš VPN pa da deluje da jesi kući 😁

Ne treba ti trakt.tv vip za scrobbler. Ja sam ukinuo trakt vip pretplatu i dalje radi scrobbler.

Treba, za zvaničnu opciju koja koristi "Webhooks". Postoji / postojala je ona alternativa sa instaliranjem Trakt plugin-a na Plex serveru ali to em što je moguće uraditi samo na svom Plex serveru a na tuđem ne može (a ja 95% vremena gledam stvari sa tuđeg servera /sa "Plex share"-a) em je konstantno prestajalo da radi pa čačkaj muljaj em Plex ukida uskoro podršku za plugins tako da...

Ovako umesto da sam Plex server "scrobble"-uje na Trakt to je posao koji određuje Kodi kao player i to radi 100% pouzdano.

Znam za alternativu i za PlexTraktsync u docker-u nekoma radi nekom ne. Nemam pojma kako meni i dalje radi scrobbler bez trakt vip-a.

Da nisi platio makar 1 mesec Trakt VIP ne bih mogao ni da podesiš zvanični scrobbler.
A Plex-Trakt-Sync je ret*rdiran pristup tom problemu. S ozbirom da nije real time, meh 😂

Moguće i to baš ću da pratim dokle će da traje. Nije neka šteta jer povezah i Simkl za dzabalesku odrađuje posao.

Nazad
Vrh Dno