Šta je novo?

Striming videa u lokalnoj mreži (plex, transcoding, problemi...)

I ne znam zasto windows HTPC?
Ranije sam koristio HTPC i to ni malo nije prakticno, pre svega zbog nezgodnog interfejsa za TV i daljinskog upravljaca (kad hoces da gledas film ne zelis mis i tastaturu)
Moguće je namestiti da Kodi sa Windowsa možeš da kontrolišeš daljinskim od TV ali ti treba CEC adapter.

Mislim da je jednostavnije nabaviti air Mouse ima više mogucnosti

Kada pokušam da maksimizujem prozor desi se ono kao na slici. Ništa ne ponaže, uvek tako.

1) To je starija verzija Plex aplikacije.. ako imaš Windows 10 na tom kompu imaš Plex app koji izgleda na fazon kao web player / web app.
2) ako se dobro sećam taj resize bug se rešava tako što u podešavanjima ukljičiš ono nešto na fazon "native OpenGL". Gde rešava = i dalje malo laguje sa resize ali makar ne zaglavi to na ekranu :D
Znam za bug jer sam koristio taj app kod ćaleta na kompu na kom je još uvek Windows 7 pa mora da se koristi taj "Plex Media Player" umesto "Plex for Windows (10)"

To su fajlovi na lokalnoj mreži, ne treba pristup netu.
Treba net za autorizaciju korisnika i prebacivanje između user profila :D :D

A to da je Plex tj Plex apps pun sitnih i ne tako sitnih bagova tu se slažem. I da neke osnovne funkcionalne stvari koje "narod" im traži nisu dodali ni tipa 5 godina kasnije.
Ono, ako si dokon možeš da testiraš i Emby i JellyFin :D :D kao alternative Plex-u. Mada je naročito JellyFin očigledno "pre-beta" nivo softvera.

Mene Plex nervira što ne može da probudi server. Koristio sam Emby jer mi je Plex trzao, a od skoro Emby trza Plex ne - na Tizenu.

Pokusavam kod drugara da podesim Plex na njegovom HiSense TV-u, ali nikako ne mogu dalje od ove greske. Kao sto se vidi na slici uredno prepoznaje server, povezao se sa njim preko onog koda, ali izbacuje ovu gresku. Sve moguce sam probao sto sam nasao na netu, ali nista. Portovi su otvoreni, secure connection je preffered. Ima li neko ideju?!

Prilozi

• IMG_20211120_181200.jpg
    IMG_20211120_181200.jpg
    220.4 KB · Pregleda: 38
A je l' plex server u lokalnoj mreži sa TV-om ili se preko interneta kačiš na svoj server? Mislim da za pristupanje serveru preko interneta treba plex pass.

Ako su u istoj mreži onda je neki bug verovatno. Idi u mrežna podešavanja tv-a pa proveri ip i gateway, meni se dešavalo da dhcp nešto pobrljavi pa mi dodeli tv-u neku adresu iz nekog levog opsega pa se isto tako ponašao kao da nije na mreži.

Uključi ti DHCP a lokalnu IP adresu rezerviši na osnovu MAC adrese.

A i testiraj šta se dešava kad u Plex (app?) podešavanjima izabereš ono da dozvoli insecure connection za servere u istoj mreži.

Aha, to je ipak biti ovaj problem:

Important information about Plex for smart TVs after September 30, 2021
On September 30, 2021, some older smart TVs (some Samsung, LG, Vizio, Hisense, and other unsupported TV platforms) will no longer be able to use secure connections to communicate with Plex Media Servers. These devices are no longer supported by their manufacturers, and won’t be receiving an update needed to continue making secure connections to a personal server. You’re receiving this email because you’ve recently used a Plex app that may be affected by this change.

If your TV is on the same network as your Media Server, and you haven’t made changes to your secure connection settings, this change should have no impact on your experience.

If your smart TV app has trouble connecting to a Media Server after September 30th, please ensure that both the app and the server are set to allow insecure connections: On the TV app*, ensure that Settings -> Advanced -> Allow Insecure Connections is set to Always, and on the server, ensure that Settings -> Network -> Secure connections is set to Preferred.

Note that this configuration does allow for the possibility of unencrypted communication (over the internet, when playing remotely) between the TV app and the Media Server, but connections will remain secure for those apps and platforms that support them. To continue to stream securely, we encourage you to consider upgrading your Plex experience with one of several updated and affordable devices, such as Google Chromecast, Roku Express, or Amazon Fire TV Stick.

*Note: on some older TV apps the equivalent setting can be found under Settings -> Main -> Allow fallback to insecure connections. This should be set to Always.

Kod:
https://forums.plex.tv/t/important-information-about-plex-for-smart-tvs-after-september-30-2021/746506

Dok ti stoji taj error screen ne možeš da otvaraš dropdown liste na vrhu ekrana klikom na trougao ikonicu, za ovo "PlexServer" i za taj Plex user (ta gmail adresa)? I šta ti otvara to dugme "Otvori postavke"?

Mogu. Ali nema nista tu. U toj gde pise ime servera nema nista, a u drugoj gde je email koliko se secam samo ima logout.

Ima ta opcija "otvori postavke" ali tu su neke gluposti za audio i video i tome slicno, nista vezano za network.

Moralo bi biti?.... Kod drugih Plex klijent aplikacija postoje stavke u vezi secure / unsecure konekcije i čak i opcija da ručno dodaš server tako što kucaš IP i port. I koliko se sećam drugim Plex SmartTV klijenata to je na istom mestu kao Video podešavanja, subtitle burn-in, autologin na određenog user-a i ostalo.

Okači screenshot da vidimo kako izgledaju ti podmeniji?
I jesi probao da tražiš po nekim forumima za Hisense TV-ove ili na Plex forumu da li je neko još imao tu situaciju?

Imaju kao dodatne opcije i tu moze da se rucno upise ip adresa i port servera. Probao sam, nije pomoglo.

Citam sad malo po netu...

Za LG Plex app piše da ima sve to što treba da ima i kako se rešava problem:

then in the lgtv app
settings >manual servers > and added the plex ip address and port for connection 1
settings >advanced > allow insecure connections and prefer insecure connections set both to always and log to media sever disabled, logging level debug.

Cao ljudi, koristim vec nekoliko godina Sony tv za Androidom i pustam filmove preko Kodi i Nova playera (presao skroz na ovaj drugi u poslednje vreme). Planirao sam da predjem na LG tv ali ne nalazim koji bi slican player tamo koristio. Mislim iskljucivo na playere koji ne koriste DLNA nego direktno stream preko mreznog diska (nisam uspeo preko synology nas-a da namestim plex da radi, javlja uvek da je preslab da bi streamovao film sa prevodom).

Jel postoji neki takav player na Webos-u?

Tv mi se nalazi u drugoj sobi, oko 4m daleko od kompa, koji je najbolji nacin da povezem komp i tv da gledam filmove i slusam muziku? Jel moze preko blututa nekako? Hisense 55A7300F

Plex od verzije servera {Qnap) 1.24.xxx pa do najnovije 1.25.XXX ne prikazuje nasa slova u subtitlovima (čćžš..) iako svaki ima .sr extenziju.
Na verziji 1.23.xxx i ranijima sve radi OK. Deluje kao da su programeri zeznuli i da je bug tj. ne prepoznaje kodnu stranu. Probano sa raznim klijentima (Ipad, Shield, AppleTV,...)
Pisao o ovome i na plex forumu niko nista nije reagovao, a nisam nasao direktni nacin kontakta sa firmom (support mail ili sl.)
Ima neko resenje za ovo ?

Poslednja izmena:
prebaciti te fajlove u UTF-8?

Ne vidim zasto bi konvertovao sve fajlove (pitaj boga koliko ih ima) ako je sve radilo do sada bez problema.
Konvertovao i isto tako ne radi.

Meni konvertovanje isto nije pomoglo. Samo dodavanje sr pre srt

Svi subtitlovi imaju .sr dodato i radili su do 1.24 verzije servera.
Koju verziju servera koristis ?

Mislim da da. Poslednji put kada sam bio namestio je radilo. Morao bih da proverim da bih ti potvrdio.

Ajde molim te. Drugaru isto ne radi na 1.25 pa mi cudno.

Nadam se da će mi raditi, jer ću se smoriti pošto sam jedva namestio da radi :D

1.25 kod mene rade titlovi najnormalnije. Titlovi su istog imena kao i ime video fajla.

Edit: Na pojedinim titlovima ne prikazuje lepo samo č i ć sve ostalo je ok.

Poslednja izmena:
Pa o tome i pisem da ne prikazuje č i ć. od verzije 1.23. (mozda š i ž prikazuje ali to nije to)

Nazad
Vrh Dno