Šta je novo?

Stremio

Ne skladišti se trajno. Ako si u EU iz sigurnosnih razloga je preporucljiv RD. Sigurnosnih da ne snosiš posledice. Moze i to VPNom da se resi ali RD je resenje sa vise benefita. Ako si u rodnoj grudi ne moras da se time opterecujes.

U drugu ruku RD je odlican servis koji doprinosi boljoj reprodukciji i maltene bez buffera kod snimaka 50/100+ gigabajta matetijala. Cena 16eur/6 meseci. Vrlo preporučljivo. Sve imas na temi, srećno čitanje.

Meni nije jasno sta znaci broj pored onog coveculjka kod filma/serije?
Broj seedera mozda ali ako RD drzi to na serverima kesovano onda ne kapiram.
1701861963715.png

Prilozi

• 1701861948360.png
    1701861948360.png
    18 KB · Pregleda: 15
Koja podešavanja koristite za stremio na android box-u? Kada pustim većinu ripova1080p sa Exo player-om zapinje video dok je audio ok, kada prebacim na libVLC imam obrnutu situaciju video ide tečno i bez trzanja a nemam ton. Probao sam i externe plejere ali mi jedino sve radi kako treba sa kodijem ali mi to nije neko rešenje jer svaki put pokreće kodi učitava u njega...

Nema posebno nikakvih podešavanja. Kakav boks imaš kad ne može stremio da vuče? Meni stremio radi i na android tv-u.

Imam Strong Leap-S1 sa Amlogic S905X2 i sertifikovanim android 12 sistemom, rekao bih da je to isto što i mts-ov HP4024.
Ostalo sve što sam probao radi dobro, sa kodija sve pušta bez problema. Mislio sam možda da se nekom adb komandom može nešto promeniti ali nisam uspeo ništa da izguglam.

Jesam, vratio sve na fabrički i onda sam provalio šta ga zeza. Ima u advanced sound settings Automatic kako je bilo podešeno i opciju Never use surround sound.
Kada postavim na drugu opciju onda sve radi odlično ali nemam preko risivera 5.1 zvuk što je logično :(
Mislim da je tu uskraćeno dosta opcija kako na stremiu tako i na boxu

Možda ta opciju zakucava ako nisi na boxu u settingsu androida stavio bitsream tj. Hdmi passtrough za zvuk.

Tražio sam tu opciju u podešavanjima ali je nigde nema

Da li se još nekome dešava da za jedan isti film, u zavisnosti koju verziju filma i veličinu fajla izaberete, nekad ima naših titlova a nekad ne? Konkretno Lord Of The Rings, ni za jednu 4K verziju NEMA naših tilova . Za 1080p ima. Za North by Northwest ima samo za jednu jedinu 1080p verziju i ni za jednu više, za Vertigo ima samo za 720p verziju. Instaliran je opensubtitles v3 addon. Proveravao sam na sajtu ima titlova. I ovo važi za Stremio na PC-ju, Eon boxu, i WebOS browseru.

Ako postoje prevodi na titlovi.com onda ćeš morati nešto tipa da ''eksportuješ'' film u Kodi pa da odatle pokreneš sa prevodima iz titlovi.com addon. A ako postoje na opensubtitles e onda već nisam pametan.

Da li se još nekome dešava da za jedan isti film, u zavisnosti koju verziju filma i veličinu fajla izaberete, nekad ima naših titlova a nekad ne? Konkretno Lord Of The Rings, ni za jednu 4K verziju NEMA naših tilova . Za 1080p ima. Za North by Northwest ima samo za jednu jedinu 1080p verziju i ni za jednu više, za Vertigo ima samo za 720p verziju. Instaliran je opensubtitles v3 addon. Proveravao sam na sajtu ima titlova. I ovo važi za Stremio na PC-ju, Eon boxu, i WebOS browseru.
da, povremeno se i meni to dešava na nekim naslovima, zbog toga koristim i MSubtitles addon koji uvijek prikaže titl ako ga dobro uploadaš plus odmah ga ima dok preko opensubtitles treba proći neko vrijeme od kada ga staviš na njihov server, još uvijek ne znam koliko i zašto,preko kodija je dostupan relativno brzo dok preko stremia nekad i tek drugi dan

Znam za Kodi, ali neću to da radim. Slika je mnogo bolja preko Stremia u WebOS browseru. Uostalom kada se otvara iz Stremia u Kodiju moraš ručno da ukucavaš naziv filma da bi našao titl. Zanima me zašto ga ne pronalazi opensubtitles addon ako titlova provereno ima na sajtu? I da li se to i drugima događa, može li neko da proveri kod sebe za ove filmove koje sam naveo?
da, povremeno se i meni to dešava na nekim naslovima, zbog toga koristim i MSubtitles addon koji uvijek prikaže titl ako ga dobro uploadaš plus odmah ga ima dok preko opensubtitles treba proći neko vrijeme od kada ga staviš na njihov server, još uvijek ne znam koliko i zašto,preko kodija je dostupan relativno brzo dok preko stremia nekad i tek drugi dan
Imam i MSubtitles ali on ne radi kroz WebOS-u ni na PC-ju. Ne znam zašto radi samo na EON BOXU. Možda treba da promenim titlove pre uploadovanja iz ANSI u UTF-8 ili obrnuto?

Znam za Kodi, ali neću to da radim. Slika je mnogo bolja preko Stremia u WebOS browseru. Uostalom kada se otvara iz Stremia u Kodiju moraš ručno da ukucavaš naziv filma da bi našao titl. Zanima me zašto ga ne pronalazi opensubtitles addon ako titlova provereno ima na sajtu? I da li se to i drugima događa, može li neko da proveri kod sebe za ove filmove koje sam naveo?

Imam i MSubtitles ali on ne radi kroz WebOS-u ni na PC-ju. Ne znam zašto radi samo na EON BOXU. Možda treba da promenim titlove pre uploadovanja iz ANSI u UTF-8 ili obrnuto?
meni radi na androidu i na windowsima, moraju biti utf-8, inaače ih samo prikaže u odabiru ali kad ih odabareš ništa,ako ti je tako u tome je stvar

Jesam, vratio sve na fabrički i onda sam provalio šta ga zeza. Ima u advanced sound settings Automatic kako je bilo podešeno i opciju Never use surround sound.
Kada postavim na drugu opciju onda sve radi odlično ali nemam preko risivera 5.1 zvuk što je logično :(
Mislim da je tu uskraćeno dosta opcija kako na stremiu tako i na boxu
A ako ideš preko Kodija imaš surround i sve radi kako treba?

Da preko Kodija i Netflixa je sve ok imam surround. Igrao sam se malo sa Stremiom i mogu da se nađu ripovi koji rade, slika, zvuk sve ok ali moram da biram a kada mu isključim podršku za surround onda rade svi. Čudno ali eto tako je. Treba uskoro nadam se da mi stigne i Vontar pa ću probati onda sve to na njemu kako radi.

Da broj seedera. Npr ZG80 ima 0 seedova a preko RD ga pušta najnormalnije.
Uzeh i ja Real Debrid (RB) na 3 meseca 9€ za probu, mogu reći da odlično radi i kao što reče kolega, vuče di ima 0 seedera.
Nije hteo iz prve proraditi morao deinstalirati na kompu Torentio, pa ponovo instalirati torentio sa RBom.
P.S. čemu još može poslužiti RB osim Stremia ?

Da preko Kodija i Netflixa je sve ok imam surround. Igrao sam se malo sa Stremiom i mogu da se nađu ripovi koji rade, slika, zvuk sve ok ali moram da biram a kada mu isključim podršku za surround onda rade svi. Čudno ali eto tako je. Treba uskoro nadam se da mi stigne i Vontar pa ću probati onda sve to na njemu kako radi.
Čekaj jesi u Stremiu uključio Digital audio output (passthrough)?

U podešavanjima 😁
Screenshot_20231207_135023_Stremio.jpg

Jesu ovo podešavanja sa android box-a ili PC, koja je putanja do ovoga?

Android app na telefonu.

Stavili su audio opcije na telefonu a na tv aplikaciji su izbacili :confused:

Mislim da se to sinhronizuje jer ne vidim poentu ove opcije na telefonu.

Misliš sa jednog uređaja na drugi? Probao sam i tu opciju ali sinhronizuju se samo instalirani plugini i odgledani materijal tj. ono što je na samom nalogu.
Ovo nebi bilo ni dobro da se sinhronizuje jer je svaki uređaj priča za sebe.

Ne znam na kom principu radi ta opcija ali kod mene je upaljena. Nema smisla da je to za telefon mada kad bolje razmislim postoji Cast opcija iz Stremia koju nikad nisam koristio. Možda je za to. Slabo ima materijala na tu temu na netu. Probaj i onaj tunnel playback mada ni tu nisam našao nešto logično. Ja bih na tvom mestu puštao preko Kodija ili menjaj box. Svejedno čekaš Vontar možda na njemu radi sve.

Odustao sam već od traženja rešenja za ovaj box, radi kako radi, može da posluži. Videćemo kako će se ponašati Vontar kada instaliram sve na njega.

Nazad
Vrh Dno