Ne mogu da tvrdim da je to glavni faktor u vezi izdavanja PC verzije ali cisto da na pomenem, mislim da capcomu za portovanje ove verzije sa arcade masine na windows platformu ne treba vise od jednog radnog dana nekog omanjeg tima. Gledao sam hardverske specifikacije arcade masine koja tera SF, skroz standardna PC arhitektura, najobicnija konfiguracija i to prilicno slaba za danasnje pojmove. Sto se tice softvera, Windows XP Embedded. Fakticki tu PC verziju imaju "za dzabe" sto se tice razvoja, samo ako hoce da je objave...
U tom smislu je steam na primer super, digitalna distruibucija i cao. Ali realno ako bude PC verzije bice standardno izdanje. Cak ni na marketing ne bi morali nista dodatno da uloze, samo dodaju logo za PC verziju na vec postojeci trejler za PS3 i 360.
Ali ima tu milion drugih problema sa PC verzijom, piraterija sigurno jedan od njih, narocito za ovaj day one na sve tri platforme. A odgovara im i da malo kasnije izadje sa jos dodata dva tri filtera (kao prosli put) i standardnim dodatnim setovanjima za PC verzije igara, pa da mogu da kazu kao u necemu se i razlikuje, kupite najnoviju najbloju verziju, bukvalno jos jedan launch za fakticki isti proizvod mogu da reklamiraju...
Da ne sirim sad pricu dalje... ali bas me zanima hoce li biti PC verzije.