Šta je novo?

Street Fighter IV

Tekken je "sine" alfa i omega beat 'em up-a ;)
to sto si ti verovatno pritiskao dugmice kao blesav i ocekivao da ovaj drugi padne je "naivno" ;)
da ne pricam o tome da tekken masa ljudi igra ne podesavajuci rp+lk npr. na l-ove i r-ove ;) pa se tuca svodi na to ko brze pritiska dugmice :smash: sa takvima se kladim da cu da ih prebijem "perfect" bez da ih udarim :smoke: (samo blokom i hvatanjem)
najvise poteza po liku, po par "unblockable" i "fatality" poteza po liku (koji se naravno "mogu" izbeci), komboa, "bezanje u prostor", blok, kontra blok (kada se uz shamar cuje cuveno "chicken" :D ), hvatanja, itd... jednostavno najkompletnija tuca :smoke:
sf i mk su svoju popularnost stekli upravo na relativno "jednostavnim" arkadnim sistemom borbe gde si recimo imao fazone da kada protivnik krene da pada bijes ga do kraja a on ne moze nista da uradi jer nema nikakvu kontrolu nad likom (blanca + "struja", honda + "brze ruke", subzero + "ledena kugla" npr.) :smash:
i sve se svodilo na to da drzis blok dok ne "ubodes" tajming za pocetak svog kombo-a od koga protivnik ne moze da se oporavi :smash: toga u tekken-u nema ;)

Poslednja izmena:
Ko hoce teken neka igra teken zasto svaka tuca mora tako?
SF je uvek imao ovakav lozacki fazon i on je ultra zabavan. I uopste se ne svodi na besomucno udaranje po tasterima.
Zato ajde pliz, ko smatra da je SF shit, piss-off!

Stvarno mi se svidja sto su zadrzali taj "crtani" izgled. Ovo ce biti zabava za mnogo noci :)

Ovo gore bas i nije tacno, mnogo je SF slozeniji od "arkadnog sistema borbe".
Sem toga i Tekken se pretvorio u tucu u kojoj jedan kombo skida skoro ceo health.
Realno gledano VF je najkompletnija tuca, Tekken je uglavnom krao fazone(mada se meni Tekken serijal vise svidja).

Sto se tice SF4, focus attack efekat je prilicno dobro odradjen, mada bi meni vise odgovaralo da je takav stil grafike upotrebljen stalno.
Sem toga i face boraca su previse iskezenem, misicu su prenaglase, ceo stil vise vuce na neki SFA fazon. Meni se vise svidjao realisticniji prikaz iz SF2.

Poslednja izmena:
Tekken je "sine" alfa i omega beat 'em up-a ;)
to sto si ti verovatno pritiskao dugmice kao blesav i ocekivao da ovaj drugi padne je "naivno" ;)

Bah... ajd, nisam ga previse igrao, par puta kad se iznajmljivao PS2, ali osecaj borbe mi je bezveze, kad udaris nekog kao da si udario u, ne znam, zavesu.. :) Sve mi nekako paperjasto i beztezinski.. Mozda je stvarno dobar kad mu posvetis malo vise vremena..

Ko hoce teken neka igra teken zasto svaka tuca mora tako?
SF je uvek imao ovakav lozacki fazon i on je ultra zabavan. I uopste se ne svodi na besomucno udaranje po tasterima.
Zato ajde pliz, ko smatra da je SF shit, piss-off!

Stvarno mi se svidja sto su zadrzali taj "crtani" izgled. Ovo ce biti zabava za mnogo noci :)

sf jeste vnogo u odnosu na tekken ;) a igrao sam i jedno i drugo u vreme kada nisi znao sta je joystick ;) o konzolama i automatima da ne pricam

eh ti novi klinci :smash:

inace glavna fora u srbiji je da uzmes cicu :-devil-: kolicina nervoze kod' protivnika kad' Nina prebije Brian-a/Chun-Li Zangief-a je priceless

Mozda je stvarno dobar kad mu posvetis malo vise vremena..
najbolji ;)

Poslednja izmena:
Bah... ajd, nisam ga previse igrao, par puta kad se iznajmljivao PS2, ali osecaj borbe mi je bezveze, kad udaris nekog kao da si udario u, ne znam, zavesu.. :) Sve mi nekako paperjasto i beztezinski.. Mozda je stvarno dobar kad mu posvetis malo vise vremena..

Slazem se za tekken u vezi svega, ali kako onda igrash SF koji ima animaciju i fiziku South Parka :d

Kao shto rekoh vishe puta, danas ne postoji dovoljno dobra tucha koja zasluzuje da se uopshte igra. To sve iz korena mora da se menja, a opstaje samo zato shto ima previshe onih koji hoce instant "zabavu". Pa kad mogu zeke i mede da se prodaju u 5 miliona primeraka, kako ne bi i neke nindze :d

Poslednja izmena:
Daj bre, prestani :) Ne mora u svakom zanru da se napreduje, ako napredovanjem remetis igrivost onda cemu poenta? Da li je Fudbal, kao sport, napredovao od 1800 i neke ili kada je vec nastao? Samo je refiniran dodatnim pravilima i propisima... jel se bilijar promenio, stoni fudbal? :) Bitna je igrivost bre i nadmetanje... Ja na PES uopste ne gledam kao na igru, vise kao sah ili slicno, nadmetanje sa ortacima, a PES je samo alat.. tako i ovo.
Kako bi po tebi izgledala next-gen tucha ako ti i dalje koristis dzojped i dugmice (ili palicu i dugmice)? Kako, sta...

Tucha bi trebala da ima gravitaciju kao na zemlji i masu/tezinu boraca kao na zemlji + zvukovi kao u filmovima.

A fudbal nije napredovao zato shto se gravitacija/fizika na ovoj planeti nije promenila, rupo :d

Poslednja izmena:
Tucha bi trebala da ima gravitaciju kao na zemlji i masu/tezinu boraca kao na zemlji + zvukovi kao u filmovima.

I posle dva tri zamaha da se umoris kao u stvarnosti, pa iskuliras 5 minuta pa nastavite tuchu? :)
Ne kazem da neko nece napraviti nesto tako pa da se odusevim, ali ovakav gameplay je jako zarazan i zabavan i to je ono sto je bitno, nije neophodan realizam u svim zanrovima..

A fudbal nije napredovao zato shto se gravitacija/fizika na ovoj planeti nije promenila, rupo :d

Nije to bila poenta, poenta je ne popravljaj ako nije pokvareno...

Poslednja izmena:
Driver ne konta sustinu borilackih igara zato sto ih nikada ozbiljno nije ni igrao :).
Pominje poteze od 5 frejmova sto je smesno, jer sustinu tabacina i cine framadata, setupi i slicno.
To su VS igre, koje ni ne ciljaju na realizam(mislim, kako bi realan hadoken izgledao), vec na nadmetanje, slicno partiji saha.

Poslednja izmena:
Tako ja mogu da kazem da vama nije ni bitno kakva je igra, jer mozete posle toliko godina da igrate jedne te iste generichke igre :)

Shta znachi posvetiti se igri ? Tekkena sam igrao bar 5 godina u VSu od dana kad se pojavio, i dosta bre, nema smisla, sve jedno te isto, nishta se sushtinski nije promenilo od 95 godine.

Ono shto vi ne shvatate je da igre moraju da imaju "believable" fiziku i da kada vidish predmet koji ti je poznat i znash kako se krece, u igri je kao od kartona, kako iko moze preko toga da predje ? Pogledajte sve najbolje igre, pa sve redom imaju vrlo dobru ili odlichnu fiziku. SF je jednostavno neubedljiv jer ima fiziku crtanog filma, a deshava se na zemlji i glavni glumci su ljudi, a to je no-no :)

Poslednja izmena:
Za tebe onda nisu ni SF, ni Tekken, ni KOF. Ti cekaj novi Fight Night, WWE ili nesto slicno.
Ali nema potrebe da trolujes i smetas nama koji zeljno iscekujemo SF :).

Poslednja izmena:
Driver ceka igru gde ce Shoryuken moci realno da se izvede, tako sto sa motion senzorima po sebi cucnes i onda naglo skocis, ovako na dugmice vise nema smisla, vec 40 godina se bakcemo s time.. :)
Jesu Wormsi losa igra za drustvo? naravno da jesu, gde je tu fizika, kakve su ono ovce koje eksplodiraju i leteci golubovi na navodjenje.. :zgran: Vidim ogroman "uspeh" kad su postali "3D" i poceli da jure realnu fiziku... daj bre sofer, nemoj da te gadjam golfom :d

Nishta vi ne kapirate izgleda :)

Driver ceka igru gde ce Shoryuken moci realno da se izvede, tako sto sa motion senzorima po sebi cucnes i onda naglo skocis, ovako na dugmice vise nema smisla, vec 40 godina se bakcemo s time.. :)
Jesu Wormsi losa igra za drustvo? naravno da jesu, gde je tu fizika, kakve su ono ovce koje eksplodiraju i leteci golubovi na navodjenje.. :zgran: Vidim ogroman "uspeh" kad su postali "3D" i poceli da jure realnu fiziku... daj bre sofer, nemoj da te gadjam golfom :d

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA pa meni su wormsi 2d vrh!
3D je los potez;)

Ne znam zasto vam smeta prelazak na 3D kada je izvodjenje ostalo potpuno isto?

nije isto bolji je bilo koji 2d deo od bilo kog 3d dela, pogledaj nasta MK lici od kad su presli na 3d po meni je trilogy i dalje najbolji mk, kao i worms world party !!!

da kamera nije onako bila kriminalna bili bi i 3d crvitji podnoshljivi

p.s. sc2 ftw :)

Poslednja izmena:
drago mi je sto cu ovaj novi SF moci da zaigram na PCu za razliku od ostalih legendarnih tabacinu koje su potpuno zaboravile ovu platformu, mislim da ce ovo, kad se pojavi, biti najbolja tuca na PCu

U zbilja jakoj konkurenciji :).

U zbilja jakoj konkurenciji :).

:D

Pa sobzirom da za pc tabacine neizlaze bog zna sta posebno ovo je dobar potez:) ali nijedna next gen tabacina me nije nesto impresionirala ni soul salibur ni mortal vs dc ni sf a neverujem ni da ce teken.
Slabo napreduju te vrste igrica!

Vrh Dno