Šta je novo?

Stigli prvi testovi X1950 XTX & X1950 Pro

to sam i ja primetio. sigurno je u pitanju neka greska ili bag.

to sam i ja primetio. sigurno je u pitanju neka greska ili bag.
Ma ko zna sta su oni uradili!

Najnovija informacija jeste da ce ATI suprotstaviti X1950 Pro Nvidiainom GeForceu 7900GS!!

Podsecam da meta prvobitnog plana napada bio 7900GT!

to znaci da ce X1950pro biti slabasna kartica. ipak, ako je X1900GT parirao 7900GT, X1950pro (koji ima vece klokove od njega, barem sto se tice memorije), bi trebalo da parira 7950GT. to je verovatno nvidia skapirala i zato je izbacila GTO koji je stvarno best buy. jedva cekam rezultate X1950pro.

Izgleda nista od 1950Pro do kraja Oktobra. Jos jedno odlaganje :cuss:

po kojoj ceni :D
jos nesto Nedjo: kad kazes da ce X1950pro parirati 7900GS, jet' to znaci da ce mu parirati po ceni ili po performansama? ako mu bude parirao po ceni bice strava. ako mu bude parirao po performansama bice jako, jako lose.
edit: ocekujem fantastican review u sledecem Digitalu. nemojte me razocarati. znaci dosta igara i rezolucija, a manje sintetike :)

Poslednja izmena:
po kojoj ceni :D
jos nesto Nedjo: kad kazes da ce X1950pro parirati 7900GS, jet' to znaci da ce mu parirati po ceni ili po performansama? ako mu bude parirao po ceni bice strava. ako mu bude parirao po performansama bice jako, jako lose.
edit: ocekujem fantastican review u sledecem Digitalu. nemojte me razocarati. znaci dosta igara i rezolucija, a manje sintetike :)
ATI-jeva preporucena cena za X1950 Pro je 199 USD! prema tome parirace mu po ceni. A prema ovome sto gledam, ATI tvrdi da 7900GS generalno ne moze da parira X1950 Pro-u po performansama...
No, uskoro cemo to proveriti u praksi! ;)

Jedno je sigurno, sa izlaskom X1950 Pro, x1900GT je poslat u vecna lovista (njegova preporucena cena je 195 USD!?!)

jeste, ali ipak, X1950pro je slabo klokovani X1900GT, pa ne trebati ocekivati ogromnu razliku u performansama. naravno cip je drugaciji, nije vise R580 otpadak i radjen je u sitnijem procesu, ali se svodi na blago klokovanog X1900GT.

Pa zar nije reporučena cena 199$? To i nije toliko visoka cena. Do pre par meseci toliko je koštala 7600GT.;)
Pozdrav.:wave:

da stvarno ok cena nije ni losa VGA ali mislis li da ce kod nas kostati 140-150e cisto sumljam
ako je preporucena cena 199$ nasi maml...zi ce dodati malo porez malo zarada pa jos malo zarada pa ce biti 300$ :S:

Po gore plilozenom linku i testovima na njemu, cini mi se da ipak bolje uzeti 7900GS koji koshta otprilike isto, a u Dual GPU modu se ponasha bolje (opet po gorepomenutom testu), da ne pricam o duplim kablovima za sinhronizaciju sa drugom karticom (WTF ?! ko je rekao budz ?). I josh jedan veliki plus (bar sa moje strane) su bolje napisani i stabilniji driveri koje nVidia nudi.

Mislim da je rano pričati o dual GPU modu .... driveri nisu optimizirani za "novi" Crossfire i testovi to jasno pokazuju (barem oni na Anandu). Kartica sama za sebe nudi bolje performanse od 7900GS.

Mislim da je rano pričati o dual GPU modu .... driveri nisu optimizirani za "novi" Crossfire i testovi to jasno pokazuju (barem oni na Anandu). Kartica sama za sebe nudi bolje performanse od 7900GS.

Word.:smash: Pogotovo što je i sam "tester" nahvalio nativni CF i non stop ga upoređivao sa nVidiinim SLIjem. A što se tiče 7900GSa, u sammom testu mi neke stvari nisu bile jasne. Na prvom testu (3Dmark06 Single...)) 7900GS je imao bolje skorove od 7900GTa.:trust:
Mislim da u tabeli (http://techreport.com/reviews/2006q4/radeon-x1950-pro/index.x?pg=4) lepo piše da rade na istim taktovima (GPU i MEM), ali GT ima veći proj Pixel shedera, 24, naspram 20 kod GSa. Ili je posredi neka greška ili ako nije voleo bih da mi, neko ko je upućeniji u materiju, pojasni okvirno zašto je to tako.
Pozdrav.:wave:

Nazad
Vrh Dno