Šta je novo?

Stigle kod nas 8600GT i 8600GTS

@*******i Preterujes, znaci za grafiku mogu da dam MAX 200 evra (jer uzimam druge solidne komponente) u sta se uklapaju x1950pro i 8600GTS. Znaci, ti kazes 8600GTS. Ok, anybody else?
Shto se mene tice 8600GTS nikako zbog visoke cena.Ako necesh da klokujesh onda X1950Pro, ako si nalozen na klokovanje onda 7900GS, ima ih za 150e (XFX i ASUS).

Poslednja izmena:
@Civil: evo i ja imam slicnu nedoumicu, sta uzeti za novi upgrade? Dvoumim se izmedju Asus EAX1950Pro i eVGA 7900GS KO (overclockovana, sa extra 'ladjenjem)...ja cu verovatno uzeti evgu, zato sto u asusa nemam bas poverenja (ipak su oni malo nvidijski nastrojeni :D ) a Sapphire je mnogo skup...

Hmmmmm..... ja sam se dvoumio izmedju te dve dok se nije pojavila 8600GTS a 7900GS nestala iz ponude Imtela... mada, x1950pro je definitivno jaca... nista, ok... sad' sam nekako ipak blizi x1950pro... svidja mi se sto ima taj Zalman kuler... i sto je 256bit, nikada nisam imao 256bit kartu! :)

a gledaj sad ovo :D
http://www.nvnews.net/previews/geforce_8600_gts/index.shtml
pogledaj tekst od pocetka i sve rezultate, pa zakljuci sam
256-bita magistrala cini cuda protiv AA/AF :D :D
7900GS je brza u svim testovima od 8600GTS

btw: moj r9800pro je bio 256-bita sa 128MB i izlazio je na kraj igrama koje su izasle puno, puno posle nje
a po evgu cu da idem u madjarsku

Poslednja izmena:
...pa ako tako gledas (1600x1200 + AA) onda mu je najbolje da uzme SLi plocu i 2x7300GT, to radi bolje od sve 3 navedene varijante :)

al cekaj sta bi onda bilo bez AA/AF na npr 1280 ili 1024??? zar se onda situacija menja?

@Civil: evo i ja imam slicnu nedoumicu, sta uzeti za novi upgrade? Dvoumim se izmedju Asus EAX1950Pro i eVGA 7900GS KO (overclockovana, sa extra 'ladjenjem)...ja cu verovatno uzeti evgu, zato sto u asusa nemam bas poverenja (ipak su oni malo nvidijski nastrojeni :D ) a Sapphire je mnogo skup...
Uzmi eVGA, vec je blago klokovana i sigurno ima josh mesta za ubrzanje.:)

@Civil, koju mashinu planirash da uzmesh sada?

al cekaj sta bi onda bilo bez AA/AF na npr 1280 ili 1024??? zar se onda situacija menja?

Pa menja se, manje su razlike izmedju tih karti na nizim rezolucijama, medjutim, nVidia do sada jos nije izbacila valjane drajvere za 8xxx seriju, sa druge strane arhitektura je skroz drugacija...8800gts ce svakako biti jeftiniji nego sto je sada, a i novi drajveri i nove igre ce drugacije raditi. Ja licno ne bi uzeo ni jednu od navedenih karti, ali kad bi bas morao uzeo bi 8600gts, ima kvalitetniji prikaz u 3D-u (nema shimeringa ni u quality modu, filtering je ludilo dobar, bolji nego na ATI-ju (ne mislim na 2xxx serije)), tako da se razlika u performansama moze pomalo i tome pripisati. Ajde da testiramo 7900gs sa "high quality" postavkom u drajverima umesto quality...Mene shimering tekstura (mravi :) ) jedno vreme nisu uopste nervirali ali su odjednom poceli da mi idu na zivce...

Ali treba uzeti u obzir i overklok, tu je 7900GS daleko bolji od 8600GTS-a.

Najbolje je sacekati da ati izbaci svoje u performance klasi,i da se situacija "stabilizuje". Niko ne voli da se nervira kada vidi da je kupio neshto shto je posle samo dva meseca pregazilo neshto jeftinije za 50tak ili vishe evrica... @Civil,ja da sada imam tvoju AGP konfu bih uzeo neku dobru DFI plochu INFINITY P965-S (BTW ne znam koliki ti je budzet) (izashla je i DFI NVIDIA NF680i LTSLI ali je skupa ko crni djavo):D Uzeo bih E6420 ili E6320.Po meni E6420 BEST BUY procesor.Karticu 1950Pro,i Chiefteca 550W.Memoriju 1GB @667,800 MHz ili chak dva. Monitor ne znam koji imash i da li ces kupovati,ali ako hoces, tft,uzmi neki samsung 19",ili ako mislish da je 22" incha bolje,uzmi 226BW.Ako pak hocjes neki premium,onda 971P ili ako nadjesh negde 970P. Ja da sam na tvom mestu,opet kazhem,bih uzeo 19",tj,ostavio bih ovog Samsunga 930.Veci i brzi(meni) nije potreban.

Poslednja izmena:
Shta je 6420 Best Buy kad je 70-80e skuplji od E4300? I kakav bre Chieftec 550W, za te pare ima Antec NeoHE 500W.:D

Shta je 6420 Best Buy kad je 70-80e skuplji od E4300? I kakav bre Chieftec 550W, za te pare ima Antec NeoHE 500W.:D
Pa nije dzabe skuplji,e4300 ima 2mb cache,a e6420 4 mb cache.... Po meni je on best buy,josh kad se klokne na DFI-u :D A za Antec ne znam kakaw je,chief mi je proveren,pa zato kazhem.Mislim na taj od 550W,za ostale ne znam...:,,:

Pa nije dzabe skuplji,e4300 ima 2mb cache,a e6420 4 mb cache.... Po meni je on best buy,josh kad se klokne na DFI-u :D A za Antec ne znam kakaw je,chief mi je proveren,pa zato kazhem.Mislim na taj od 550W,za ostale ne znam...:,,:
Znam da ima 4 MB kesha, a znam da i nema previshe razlike usled tih +2MB kesha.:) Ko hoce da plati +70-80e za +5-10% performansi neka izvoli.:d

Ne znam da li ima,ali provericu.Znam da nije bilo kod prelaska sa athlona na semprona nekog veceg skoka u performansama,ali kapiram da je ono 256KB i 512KB, a owo 2MB i 4MB...Isto za pola,ali veca kolicina... sta znam...

Iz mog licnog iskustva ta +2mb cacha na E6420 neznace nista kakvih 5-10% u performansama sto se tice igranja konkretno neznace ni 1% o primeni u nekim programima recimo za video obradu i tako nesto to vec neznam ali u igrama i 3Dmarkovim mogu da kazem da nema razlike, e sad E4300 je best buy a zasto, zato sto radi na magistrali 200mhz a ima mnozioc 9 teoretski moze da postigne neki klok od 400x9=3600mhz ali to mora da bude neki bas ekstra primerak i da ovaj put nezaboravim vecina tih procesora ima fsbwall na 350-360fsb sto znaci u svakom slucaju 3200mhz bez problema uz malo dizanje voltaze a mozda i bez toga, e to je za mene best buy jeftin procesor koji dostize performanse duplo i troduplo skupljih uz adekvatan klok, u prevodu bacices nekih 50-80e kolko je razlika izmedju ta dva procesora bezvez a i sa jednim i sa drugim imaces iste performanse kad se kloknu, nemoj da ocekujes da ces sa e6420 postici veci klok, ali opet sve je to lutrija i sve zavisi od primerka do primerka i sa jednim i sa drugim mislim da je realno ocekivati 3200mhz sto je sasvim dovolno i netreba kupovati neke besne ploce za taj klok P5B je savim dovoljna i nije skupa.
Chieftec je sto rece jedan prijatelj "nabildovani kinez" i nista vise, nemoj da se zanosi da nesto vredi sto se kvaliteta tice davno je prevazidjen, sve sto su napravili do 360w vredelo je preko toga za neku ozbiljnu oc masinu treaba ga zaobici. Ovo je savet koji je meni dao jedan moj prijatelj koji se u te stvari razume najbolje od svih ovde na forumu a inace i on je sa foruma ali da nenavodim sad o kom se radi nije bitno, uglavnom covek je najkompetentniji po tom pitanju.

Poslednja izmena:
al ste ga sad zagrabili joooj :) Reci cu samo jedno - chiftec nije sto je nekad bio. Jedino ova najnoviuja serija je vredna para kojih kosta. Ove ostale 400<500W serije = nista posebno, precenjeno.

Ne razumem kako mislis prevazidjen.Na mom chiefu su naponi skroz stabilni sa ovom mashinom.Kakvi su u idle-u takvi su i kad pustim prime npr... Bar tako prijavljuje cpu-z,ne znam da li meri u neki mili volt,ali ***... Nemam unimer pa da kazem za sigurno... A isto ne znam sta podrazumevas pod tim ozbiljan oc? Je l npr. obaranje world record-a? Ne slazem se s tvojom tvrdnjom da je chieftec ****** napajanje,uopste.Imali su problema sa nekim serijama,ali ti ocrni ceo chieftec :D

Niko ne kaze da je shit, ali precenjen je.Za cenu tog chiefa 550W imash Antec NeoHE 500 koji je keva za chieftech.

Ok ,ljudi, da ne postane tema o napajanjima,zawrshawamo rasprawku o njima :D

Srdjane, kupujem 90% sledece nedelje U IMTELU E4300, 2GB 667 Corsair, Gigabyte DS3 ili P5B i dvoumim se oko grafike ali sam sada cini mi se opet blizi 8600GTS. :D Samo me Gx-x, sad' istripovao za drajvere... znas, sve je to super sto si ti naveo, mislim na komponente koje mi predlazes, ali prosto zelim da potrosim pare na jos neke stvari, kapiras, ima jos stvari koje se novcem mogu kupiti a koje zelim da ostvarim. Mislim da ce ovo biti i vise nego dobar prelaz, da ne kazem savrsen...

Srdjane, kupujem 90% sledece nedelje U IMTELU E4300, 2GB 667 Corsair, Gigabyte DS3 ili P5B i dvoumim se oko grafike ali sam sada cini mi se opet blizi 8600GTS. :D Samo me Gx-x, sad' istripovao za drajvere... znas, sve je to super sto si ti naveo, mislim na komponente koje mi predlazes, ali prosto zelim da potrosim pare na jos neke stvari, kapiras, ima jos stvari koje se novcem mogu kupiti a koje zelim da ostvarim. Mislim da ce ovo biti i vise nego dobar prelaz, da ne kazem savrsen...

Znam,razumemo se totalno.A ako mislis da ti je bolja kupowina 8600GTS od 1950-ke,onda dobro.To je tvoja konfa,pa i tvoj izbor. Swe ima swojih prednosti. Npr.s njom cjes imati bolji prikaz slike,tako kazu,bolji antialiasing i bolje aniso filtriranje textura.Imaces DX 10 karticu,koja trenutno, ne znaci iskreno nista,ali ubuduce gledano,nadam se da hoce.Imaces i HDR+AA,mada to imas i na ovoj radeonki... A ono bolji prikaz slike,iskreno,ja nisam primetio nikakaw bolji prikaz slike kad sam prelazio sa seste seriju,na sedmu... Mozda ga nije ni bilo:d Ne znam.U swakom slucaju, dobar ti je izbor komponenata,i kao sto rekoh u nekom od prethodnih postova nek te sluzhe lepo:wave:

@Civil:

pa nema sta da budes istripovan, drajveri ce biti sve bolji. Kvalitet slike u igrama i 3D-u je bolji (pricam o 8600gts), imas full HD akceleraciju (izmedju ostalog), karta je dobar kloker, sto je vise ohladis bolje ce se klokovati. Ako ne palniras da se igras u 1600x1200 i visim rezolucijama idi na 8600gts. E sad, ja bi sacekao jos mesec dana, bice nize cene svega. Drugo - probaj da nadjes MSI 8600gts E-OC verziju, ima dual slot hladjenje koje je dosta bolje od klasicnog reference hladjenja (znaci bolji overklok, hladnija karta, manje buke), mislim da nije mnogo skuplja, ako je uopste neka znacajna razlika da bi se mogla nazvati skupljom :)

konfa je skroz ok ali ja bi ti preporučio da za grafu uzeš neku polovnu 7600gt ili slično,ja sam se založio sa ovaj 8800gts 320mb ali kad pogledam šta će mi pored 7900gto. Max rezolucija mi je 1440x900 sva podešavanja na max i nema problema ni u jednoj igri.Više ćeš izgubiti para u to varijanti sa 8600 serijom nego da uzeš neku dx9 polovnu. Ja ce ča tripujem da zamenim matičnu,uzem neku sli,kupim još jedan gto i :banana: . Kad bude bilo jedno minimum 20-ak igara za dx10,možda ali možda pređem na dx10:wave:

Hvala momci, inace u Imtelu ima samo Club 3D 8600GTS tako da cu verovatno nju uzeti a neko je cini mi se bas u ovom topicu rekao da je sasvim ok karta... inace, imam monitor 19" tako da sve sto igram igram max u 1280x1024 za sta kazu da je ova karta taman kako treba, nisam preterano zahtevan, znaci i na medium sve + AA i malo AF ja bih bio prezadovoljan... a mislim da ce moci da gura i MAX nesto... eto...

Danas treba da ugradim u jednu makinu Zotac 8600GT 256mb, amd x2 3800+, 2Gb rama, i Gigabyte M55S-S3. Videcemo kako sve ispadne :) Koje igre vas interesuju, da mu instaliram pa da proverim kako rade :) ?

sve najnovije stalker, tdu itd

tdu... kad je pomenu... ****no me nervira...jedva cekam da izadje patch...

tdu bi me bas zanimao,posto se kod mene koci,pa da vidim koliko procenata cemi se povecati(verovatno oko 60-80)

Nazad
Vrh Dno