Šta je novo?

Stigle 8800GTX i 8800GT 1GB po jako niskim cenama!

Slažem se..ali...moguće je da su jezgra "iz zaboravljenog magacina" iskorišćena za proizvodnju dodatne serije kartica, što mislim da se dešava...znači, postoji varijanta da su kartice nove..

Slažem se..ali...moguće je da su jezgra "iz zaboravljenog magacina" iskorišćena za proizvodnju dodatne serije kartica, što mislim da se dešava...znači, postoji varijanta da su kartice nove..

Nista nije nemoguce, ali mi je nerealna varijanta da se pokrece proizvodnja zbog nekoliko kartica. Verovatno pricamo o jednocifrenom broju koje su usle kod nas.

Sto bi Molder rek'o: the truth is out there :)

Pa količina bi definitvno razotkrila "misteriju"..

Poslednja izmena:
Covek je napravio posao sa tim kartama, a vi se prepucavate oko istih.
Nadam se da su oni koji su ih kupili, presrecni i da ih dugo sluze.

Ja se uopste ne sprdam, mozda malo salim, ali ovo prvo nikako!!!

Zasto da ne?

Da li mozda znas gde NOKIA izvozi (a pazi fore, jos uvek ih pravi) svoje pretpotopske modele NOKIA 5110?
Na teritoriju AFRIKE i gle cuda, svi su NOVI, nijedan nije repariran...
odakle tebi samo ove informacije? otkud ti znaš koji model stiže u afriku i da li je repariran ili nije? mislim stvarno me iznenađuješ sve više :D Ne znam da li se šališ ili si ozbiljan.

A sto se tice grafika, za njih postoji veca verovatnoca da su vracene i preparirane jer ih na zapadu cesto menjaju. I da su nove (svejedno) ne bih ulagao u tehnlogoju staru tri godine....
lolz :D reparirane ;)

Poslednja izmena:
odakle tebi samo ove informacije? otkud ti znaš koji model stiže u afriku i da li je repariran ili nije? mislim stvarno me iznenađuješ sve više :D Ne znam da li se šališ ili si ozbiljan.

lolz :D reparirane ;)

Jako ozbiljan!
Bila je emisija na BBC Prime o tome gde se izvozi zastarela tehnologija, odnosno ko, kako i gde... Gledali supruga i ja i zapanjili se onim sto smo videli !!!

Ne znam kako je tebi, ali mene je comtrade (svaki put kad sam isao nesto da reklamiram) "nasao" da sam ja licno pokvario uredjaj. I to je bilo pre mesec dana.
U zemlji Srbiji ti ionako garancija jedva vredi, em sto moras da cekas mesec dana em te jebu u mozak...Izvinjavam se za oFF.

to nije bas pravilo.a ne znam sto stalno uzimas od comtrade onda(koji i jeste poznat po cesto problematicnoj garancija)?
u stvari ako uzimas hardver u comtrade fensi shopovima, koji ces djavo ovde na forumu:p

:d

Moj mladji brat je kupio mobilni u VIPu, i laptop u gigatronu...i na kraju na njih nabasavam kad treba garancija...A sta da ti kazem kad sam prvi racunar kupio u "forum racunarima"... bolje da sam se usr'o u gace taj dan :D

Moj mladji brat je kupio mobilni u VIPu, i laptop u gigatronu...i na kraju na njih nabasavam kad treba garancija...A sta da ti kazem kad sam prvi racunar kupio u "forum racunarima"... bolje da sam se usr'o u gace taj dan :D

au bre...manje gledaj pink (omiljeno reklamno mesto bejase to forum racunara) :D

Hahahaha, mene onaj prodavac-vlasnik-sta li je podseca na one Cigane na vasarim sto prodaju lekovitu mast koja leci sve! :)

Ja mislim da postoji josh jedna varijanta koju ovde niste naveli (koja ne mora da bude tacna,ali eto - jedan nacin razmishljanja).
Mozda se neki neprodati primerci grafickih karti (starih modela,
proizvedenih,kako rekoste pre dve-tri godine),koji su stajali i
"hvatali prashinu" negde po nekim centralnim skladistima - magacinima, a odakle se dalje distribuiraju, sada pustaju u prodaju (sa tri godine garancije) sa povoljnijom cenom u odnosu na ove danasnje modele, jer ih je kako kazete, vec pregazilo vreme (i kao takve nece biti nikom interesantne za kupovinu, ako im cena ne bude povoljna) , kako bi se mesto u tim istim skladishtima napravilo za nove modele hardvera ( bez obzira dal je to u pitanju grafika, maticna ploca, ram,tft...).I to se verovatno nudi - prodaje "do isteka zaliha".

E ovako ljudi, licno sam imao iskustva sa navedenom firmom iz ns-a. Naime karta koju sam kupio pre 2 godine ( 7600gt ) mi je crkla u garanciji, je je odnesem kod njih, kao garancija je u redu i sve to i dogovorim se da doplatim 3000 din za novu 8800gt, posto moje kartice vise nema na lageru. Dobijem je karticu u kutiji, odnesem kuci i posle dve nedelje mi crkne. Opet odem do njih opet kao sve u redu - dace mi novu karticu ... Na kraju su mi dali u kesici vidno koriscenu karticu (jos sam morao da doplatim 1000din jer vise nisu imali isti model pa su mi dali sa 1gb rama). Sad molim boga da ne crkne i ova...

E da, u pitanju su gainward kartice...

Poslednja izmena od urednika:
Pa ti si budala ako si uzeo tu karticu. Trebao si tražiti novu ili im zapretiti inspekcijom. + su te i odrali lepo.

nije mi jasno kako je nešto čega je bilo na kašičicu i što je nestalo u roku od nekoliko časova, doguralo do ovoliko stranica rasprave.

raspreda se priča o karticama kojih odavno više nema u prodaji, teško i da će ponovo da se pojave:laugh:

ma jok ! - raspravljaju se ljudi da li su one ustvari bile "refurbished" ili ne ;)

to bi bilo ok da one još uvek mogu da se kupe. ali te kartice su planule, tako da nije ni važno.:d

da... nego, secas li se 1937, one kafane kod manjeza... jel se onaj konobar zvao Gorbutov , ili Gorbetov ? ...

Ja mislim da postoji josh jedna varijanta koju ovde niste naveli (koja ne mora da bude tacna,ali eto - jedan nacin razmishljanja).
Mozda se neki neprodati primerci grafickih karti (starih modela,
proizvedenih,kako rekoste pre dve-tri godine),koji su stajali i
"hvatali prashinu" negde po nekim centralnim skladistima - magacinima, a odakle se dalje distribuiraju, sada pustaju u prodaju (sa tri godine garancije) sa povoljnijom cenom u odnosu na ove danasnje modele, jer ih je kako kazete, vec pregazilo vreme (i kao takve nece biti nikom interesantne za kupovinu, ako im cena ne bude povoljna) , kako bi se mesto u tim istim skladishtima napravilo za nove modele hardvera ( bez obzira dal je to u pitanju grafika, maticna ploca, ram,tft...).I to se verovatno nudi - prodaje "do isteka zaliha".

Taj pametosije koji je dozvolio da mu te karte hvataju prasinu ( bojeci se da tada ne izgubi koji evric) i sada ih uvaljuje po promo ceni , bas ima smisao za biznis. Isto kao oni likovi iz supermarketa, kada daju trule banane za ekstra cenu.

E ovako ljudi, licno sam imao iskustva sa navedenom firmom iz ns-a. Naime karta koju sam kupio pre 2 godine ( 7600gt ) mi je crkla u garanciji, je je odnesem kod njih, kao garancija je u redu i sve to i dogovorim se da doplatim 3000 din za novu 8800gt, posto moje kartice vise nema na lageru. Dobijem je karticu u kutiji, odnesem kuci i posle dve nedelje mi crkne. Opet odem do njih opet kao sve u redu - dace mi novu karticu ... Na kraju su mi dali u kesici vidno koriscenu karticu (jos sam morao da doplatim 1000din jer vise nisu imali isti model pa su mi dali sa 1gb rama). Sad molim boga da ne crkne i ova...

E da, u pitanju su gainward kartice...

Proveri ti malo napajanje i elemente na ploci, kad ti kartice tako brzo crkavaju....

Sto se tice kartica iz topika,
ja bih licno kupio neku od doticnih (za navedene pare) ali iskljucivo kao nove
(odnosno, nekoriscene) i uz garanciju. Nije to bas tako jeftino. Sad se vec za te pare mogu kupiti slicni modeli kod nas preko malih oglasa.
Sto se tice prepoznavanja nove kartice, neko je lepo rekao na pocetku rasprave da to nije tesko. Ne sme biti ogrebotina, prasine a prisutan je i karakteristicni miris kad je kartica nova.
Ne bi mi smetalo ako nema originalnu kutiju, uzeo sam ja vec dosta stvari bez originalne ambalaze (samo u kesicama) a ipak su bile nekoriscene. Da li sverceri kutije bacaju il se uvozi na kilo...samo nek je novo i garancija!!!

I da li su ove kartice refurbished ili nisu? Ili cemo verovati na rec... Izgleda kad Gainward radi "rasprodaju" Ati kartica - to je OK, ekstra, vr' brate, a ako se to desi sa NV karticama, onda su te popravljane??

Meni se cini da Zorz gresi u tome sto ne otvara teme u kojima se iskljucivo hajpuje kupovina Atija:d

bio sam pre par dana u viphouse-u i videh na polici 8800gtx gainward, i pitam lika koji radi tamo shta je sa njima i on lepo kaze da su to popravljane karte, pishe i lepo na kutiji, konkretno iz cheshke su stigle (mozda samo ta prva sa police, a mozda i sve) :)

Amin, najzad neko da razjasni.

Znaci DJU BRE!!!

Za Srbiju - DJU BREEEEEEEEEEEEE!

:mad::mad::mad::mad::mad:

mislim, kaze da im ne fali nishta, imaju u fulu garanciju i sve, ***, nekom bi to zasmetalo, a nekom ne, u svakom sluchaju zaboravih da pitam za cenu :) (kad sam chuo da su reparirane)

reche mi i za neke komponente koje su podonule sa nekim brodom na dno mora :) i da su ih izvadili, malo "doterali" i prodali na rusko trzishte opushteno :)

Para vrti gde burgija nece!

Dokle god je jasno naznaceno na kutiji da su reparirane, nema razloga za bes. Bila bi tuga (i kriminal) da nije naznaceno...

Ko hoce da kupi, neka kupi. Vazna je garancija na kraju krajeva.

Poslednja izmena:
Ja kada narucujem dilerski od ASBISA tamo ne pise da su reparirane. Na kraju dilerskog opisa kartice pise RETAIL i .

lepo crnim flomasterom napisano na gornjem levom uglu kutije i sve to izlozeno na izvolte u radnji :)

Nazad
Vrh Dno