Slažem se..ali...moguće je da su jezgra "iz zaboravljenog magacina" iskorišćena za proizvodnju dodatne serije kartica, što mislim da se dešava...znači, postoji varijanta da su kartice nove..
odakle tebi samo ove informacije? otkud ti znaš koji model stiže u afriku i da li je repariran ili nije? mislim stvarno me iznenađuješ sve višeJa se uopste ne sprdam, mozda malo salim, ali ovo prvo nikako!!!
Zasto da ne?
Da li mozda znas gde NOKIA izvozi (a pazi fore, jos uvek ih pravi) svoje pretpotopske modele NOKIA 5110?
Na teritoriju AFRIKE i gle cuda, svi su NOVI, nijedan nije repariran...
lolzA sto se tice grafika, za njih postoji veca verovatnoca da su vracene i preparirane jer ih na zapadu cesto menjaju. I da su nove (svejedno) ne bih ulagao u tehnlogoju staru tri godine....
odakle tebi samo ove informacije? otkud ti znaš koji model stiže u afriku i da li je repariran ili nije? mislim stvarno me iznenađuješ sve višeNe znam da li se šališ ili si ozbiljan.
lolzreparirane
![]()
Ne znam kako je tebi, ali mene je comtrade (svaki put kad sam isao nesto da reklamiram) "nasao" da sam ja licno pokvario uredjaj. I to je bilo pre mesec dana.
U zemlji Srbiji ti ionako garancija jedva vredi, em sto moras da cekas mesec dana em te jebu u mozak...Izvinjavam se za oFF.
Moj mladji brat je kupio mobilni u VIPu, i laptop u gigatronu...i na kraju na njih nabasavam kad treba garancija...A sta da ti kazem kad sam prvi racunar kupio u "forum racunarima"... bolje da sam se usr'o u gace taj dan![]()
Moj mladji brat je kupio mobilni u VIPu, i laptop u gigatronu...i na kraju na njih nabasavam kad treba garancija...A sta da ti kazem kad sam prvi racunar kupio u "forum racunarima"... bolje da sam se usr'o u gace taj dan![]()
ma jok ! - raspravljaju se ljudi da li su one ustvari bile "refurbished" ili ne![]()
Pa ti si budala ako si uzeo tu karticu. Trebao si tražiti novu ili im zapretiti inspekcijom. + su te i odrali lepo.
to bi bilo ok da one još uvek mogu da se kupe. ali te kartice su planule, tako da nije ni važno.:d
Ja mislim da postoji josh jedna varijanta koju ovde niste naveli (koja ne mora da bude tacna,ali eto - jedan nacin razmishljanja).
Mozda se neki neprodati primerci grafickih karti (starih modela,
proizvedenih,kako rekoste pre dve-tri godine),koji su stajali i
"hvatali prashinu" negde po nekim centralnim skladistima - magacinima, a odakle se dalje distribuiraju, sada pustaju u prodaju (sa tri godine garancije) sa povoljnijom cenom u odnosu na ove danasnje modele, jer ih je kako kazete, vec pregazilo vreme (i kao takve nece biti nikom interesantne za kupovinu, ako im cena ne bude povoljna) , kako bi se mesto u tim istim skladishtima napravilo za nove modele hardvera ( bez obzira dal je to u pitanju grafika, maticna ploca, ram,tft...).I to se verovatno nudi - prodaje "do isteka zaliha".
E ovako ljudi, licno sam imao iskustva sa navedenom firmom iz ns-a. Naime karta koju sam kupio pre 2 godine ( 7600gt ) mi je crkla u garanciji, je je odnesem kod njih, kao garancija je u redu i sve to i dogovorim se da doplatim 3000 din za novu 8800gt, posto moje kartice vise nema na lageru. Dobijem je karticu u kutiji, odnesem kuci i posle dve nedelje mi crkne. Opet odem do njih opet kao sve u redu - dace mi novu karticu ... Na kraju su mi dali u kesici vidno koriscenu karticu (jos sam morao da doplatim 1000din jer vise nisu imali isti model pa su mi dali sa 1gb rama). Sad molim boga da ne crkne i ova...
E da, u pitanju su gainward kartice...
I da li su ove kartice refurbished ili nisu? Ili cemo verovati na rec... Izgleda kad Gainward radi "rasprodaju" Ati kartica - to je OK, ekstra, vr' brate, a ako se to desi sa NV karticama, onda su te popravljane??
Meni se cini da Zorz gresi u tome sto ne otvara teme u kojima se iskljucivo hajpuje kupovina Atija:d
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari