Šta je novo?

Stigle 8800GTX i 8800GT 1GB po jako niskim cenama!

Bezobrazno je govoriti ljudima da uzimaju Gainward 8800GTX 768MB/384bit za 7.700 DIN i praviti hajp kad je kartica najjobičnije djubre sve da je i nova a nije jer popravljana. Za te pare ima 4850 koji je best buy.

Poslednja izmena od urednika:
Bezobrazno je govoriti ljudima da uzimaju Gainward 8800GTX 768MB/384bit za 7.700 DIN i praviti hajp kad je kartica najjobičnije djubre sve da je i nova a nije jer popravljana. Za te pare ima 4850 koji je best buy, niko nije pominjao 4770 ni x2 550 tako da ne lupaj gluposti.

Kao prvo ja ne lupam gluposti, kao drugo ja nikoga nisam primoravao da bilo sta kupi vec sam izneo MPC doticnih kartica, kao trece firma koja ih distribuira na nasem trzistu ima zavidan renome kod nas tako da nema ni reci o refurbishingu i konacno sta fali 8800 GT 1GB karticama?

Poslednja izmena:
I da li su ove kartice refurbished ili nisu? Ili cemo verovati na rec... Izgleda kad Gainward radi "rasprodaju" Ati kartica - to je OK, ekstra, vr' brate, a ako se to desi sa NV karticama, onda su te popravljane??

Meni se cini da Zorz gresi u tome sto ne otvara teme u kojima se iskljucivo hajpuje kupovina Atija:d

Poslednja izmena:
sad bi gainward mogao da proda i kartice 4830 i 4870 po ovako lepoj ceni

sad bi gainward mogao da proda i kartice 4830 i 4870 po ovako lepoj ceni

Tu si u pravu potpuno (ako je vec takva situacija)!!!
Medjutim, ako se to ne desi pocecu da mislim o svojoj HD 4850 da je refurbished (joooj, paranoje) garbage :d:d:d.

Poslednja izmena:
Kao prvo ja ne lupam gluposti, kao drugo ja nikoga nisam primoravao da bilo sta kupi vec sam izneo MPC doticnih kartica, kao trece firma koja ih distribuira na nasem trzistu ima zavidan renome kod nas tako da nema ni reci o refurbishingu i konacno sta fali 8800 GT 1GB karticama?
Koliko je u tom renomiranom Azbestu najjeftiniji 4850?
Nema više jeftinih a drugar ne da dinar preko 8000... i to će jedva da nategne.

Tu si u pravu potpuno (ako je vec takva situacija)!!!
Medjutim, ako se to ne desi pocecu da mislim o svojoj HD 4850 da je refurbished (joooj, paranoje) garbage :d:d:d.

meni nije bitno da li je kartica popravljana ili ne...najvaznije je da mi radi i da imam garanciju ako se pokvari

meni nije bitno da li je kartica popravljana ili ne...najvaznije je da mi radi i da imam garanciju ako se pokvari

Slazem se da je to najvaznije, narocito ako se pod popravkom smatra zamena pokvarenog ili neadekvatnog kulera. Stavili novi i kupca bas briga.

Ali, za takve kartice treba da bude naznaceno da su refurbished i trebaju da imaju nizu cenu zbog toga. Kao u "onim drugim" zemljama...

samo neka jos bude takvih kartica(za malo para) i siguran sam da nikom to nece smetati ako su ispravne

Evo nam opet "bezobrazno" jeftinih Gainward kartica.

g80 gpu se ne proizvodi vise od 3 godine,
pa ne znam kako bi 8800gtx mogla da bude nova.
Jedino ako nisu pronasli kljuceve od nekog skladista , koji su bili izgubljeni
pre 3 leta :party:

Lepo je reko neko na prosloj strani da su ovakvi padovi cena
siguran znak pojavljivanja nekih azdaja od kartica
/ skok performansi kakav je svojevremeno napravilo bas nV g80 /

znaci dx11 , a to ce uz nalepnicu "Win7 ready"
dx10 kartice debelo da obezvredi / tu mislim i na nista posebni 4770 /.

Ne mora da znaci da sam u pravu, ali mislim da treba prodati ono sto se
moze prodati za neku razumnu cifru,
i "lay low" otpr . do septembra.

Poslednja izmena:
samo neka te dx11 kartice bude negde oko 150e i svi cemo biti zadovoljni naravno uz odgovarajuce dosta bolje performanse

Poslednja izmena:

potpuno normalna stvar shta nas briga shta je radjeno sa njom ako dobijes garanciju i po finoj ceni
sad da se greje 8800GTX to ne znam ali da odlichna karta jeste samo shto je zastarela no za te novce nema veze
al ce sevaju sad extra full gaming konfiguracije sa 8800GTX :D :d
ovaj 8800GTX mu dodje kao jeftina ulaznica za 3SLI :d :exploder::exploder:

potpuno normalna stvar shta nas briga shta je radjeno sa njom ako dobijes garanciju i po finoj ceni
sad da se greje 8800GTX to ne znam ali da odlichna karta jeste samo shto je zastarela no za te novce nema veze
al ce sevaju sad extra full gaming konfiguracije sa 8800GTX :D :d
ovaj 8800GTX mu dodje kao jeftina ulaznica za 3SLI :d :exploder::exploder:

Pa nije bash jeftin 3SLI sistem, treba prilichno jako napajanje za 3x8800GTX. A o toploti koju emituje ovakav sistem ne bih troshio rechi.
Sve to mi ne lichi na dobru ideju.

Za 3x8800GTX uzmes lepo napajanje od 1kW (moze i jace), otvoris stranicu od kucista i one te zimi lepo greju, ma milina a leti ti sobu pretvaraju u malu saunu...:banana:

Mali OFF:

- Stigla mi danas nova MSI P35 Neo2-FR maticna ploca. Auuu ***, iz prosle godine. Mora biti da je REFURBISHED, a dali mi 3G garanciju, svashta :d:d:d:d:d.

;)

Dobro, vidim da se sprdas, ali nevezano za to da li stvarno mislis da su te 8800GTX nove?!

Evo moram i ja da se ukljucim u ove teme koje ne razumijem:d.
Cemu uopste kukanje za tim nova ili koristena.
Pa i do sada se desavalo da su dolazele nove, ali u pravom smislu nove komponente ali da iz nekog razloga nesto nije sa njima bilo ok.
Za to sluzi garancija.
Te preradjene, tj. koristene kartice nisu nesto cijom bi se upotrebom od 3,4 ili 6 mjeseci smanjile njihove performanse.
One rade ili ne rade.
A ako nesto krene po zlu, postoji garancija:).

Naravno mnogo je fino kada dobijes sve u full pakovanju novo, i da je jos povoljno, ali to se rijetko moze naci.
Ako neko ima racunicu da stoji iza te robe, onda ne bit trebalo biti frke, ni u kakvom smislu.

Ja se uopste ne sprdam, mozda malo salim, ali ovo prvo nikako!!!

Zasto da ne?

Da li mozda znas gde NOKIA izvozi (a pazi fore, jos uvek ih pravi) svoje pretpotopske modele NOKIA 5110?
Na teritoriju AFRIKE i gle cuda, svi su NOVI, nijedan nije repariran...

Da li ste mozda culi za OEM artikle (cak sam siguran da jeste), sada zamislite koliko se uradi za OEM trziste i koliko se toga takodje ne proda tom OEM trzistu (odnosno, propadne prodaja napravljenih artikala) i sta se onda radi???
Zapakuju se u RETAIL ambalazu i prodaju zemljama sa siromasnom ekonomijom i slabom kupovnom moci..., i tako, ko razume, shvatice!!!

PAL MAL-Mislite i tome!

Poslednja izmena:
Ja sam kod ujaka na dilerskom poratlu nasao GA plocu sa P945 chipsetom za nekih 30E, sa tri godine garanicje.... ko zna ispod kog kamena su iskopali preko 100 takvih ploca.

A sto se tice grafika, za njih postoji veca verovatnoca da su vracene i preparirane jer ih na zapadu cesto menjaju. I da su nove (svejedno) ne bih ulagao u tehnlogoju staru tri godine....

Zasto da ne?

Da li mozda znas gde NOKIA izvozi (a pazi fore, jos uvek ih pravi) svoje pretpotopske modele NOKIA 5110?

Da li ste mozda culi za OEM artikle (cak sam siguran da jeste), sada zamislite koliko se uradi za OEM trziste i koliko se toga takodje ne proda tom OEM trzistu (odnosno, propadne prodaja napravljenih artikala) i sta se onda radi???
Zapakuju se u RETAIL ambalazu i prodaju zemljama sa siromasnom ekonomijom i slabom kupovnom moci..., i tako, ko razume, shvatice!!!

PAL MAL-Mislite i tome!

OK, ne mozemo sigurno znati ni ti ni ja.

Svoj stav baziram na tome sto tih kartica nije uopste bilo vec duzi period, ni od jednog proizvodjaca. Odjednom se pojavljuje mala kolicina, a ne neka veca kolicina koja se planski plasira na trziste kao u tvom primeru za Nokia mobilne. I jos kao slag na tortu, kartice su Gainward-ove, koji je vec nekoliko puta imao u ponudi refurbished kartice. Nekad je naznaceno, nekad nije.

Slozicemo se da se ne slazemo i cheers

Nemam nista protiv refurbished kartica, nak' naznace da je to u pitanju, pa neka kupuje onaj kome odgovara.

Da, da. Sva tri puta!
Hvala :wave:

Poslednja izmena:
OK, ne mozemo sigurno znati ni ti ni ja.

Svoj stav baziram na tome sto tih kartica nije uopste bilo vec duzi period, ni od jednog proizvodjaca. Odjednom se pojavljuje mala kolicina, a ne neka veca kolicina koja se planski plasira na trziste kao u tvom primeru za Nokia mobilne. I jos kao slag na tortu, kartice su Gainward-ove, koji je vec nekoliko puta imao u ponudi refurbished kartice. Nekad je naznaceno, nekad nije.

Slozicemo se da se ne slazemo i cheers

Nemam nista protiv refurbished kartica, nak' naznace da je to u pitanju, pa neka kupuje onaj kome odgovara.

Hvala :wave:

cheers

Evo moram i ja da se ukljucim u ove teme koje ne razumijem:d.
Cemu uopste kukanje za tim nova ili koristena.
Pa i do sada se desavalo da su dolazele nove, ali u pravom smislu nove komponente ali da iz nekog razloga nesto nije sa njima bilo ok.
Za to sluzi garancija.
Te preradjene, tj. koristene kartice nisu nesto cijom bi se upotrebom od 3,4 ili 6 mjeseci smanjile njihove performanse.
One rade ili ne rade.
A ako nesto krene po zlu, postoji garancija:).

Naravno mnogo je fino kada dobijes sve u full pakovanju novo, i da je jos povoljno, ali to se rijetko moze naci.
Ako neko ima racunicu da stoji iza te robe, onda ne bit trebalo biti frke, ni u kakvom smislu.
Pa neko mozda planira da ima graficku duze od 3 godine....
A i ako ti crkne graficka posle nekog vremena (u garanciji) moras da cekas oko 30 dana da ti daju drugu, tako da ne znam ko moze toliko dugo da ceka.

Pa neko mozda planira da ima graficku duze od 3 godine....
A i ako ti crkne graficka posle nekog vremena (u garanciji) moras da cekas oko 30 dana da ti daju drugu, tako da ne znam ko moze toliko dugo da ceka.

Prodao sam komšiji 8600GTS, pokvarila se i nije bilo nove za zamenu više od mesec dana te mu dadoše 9600GT - novu naravno. Ne znam zašto se sekirate, prevaranti su davno žigosani i izumiru, ni uvoznici više neće svakom da daju robu niti će da se brukaju sa ne poštovanjem garancije.

Ne znam kako je tebi, ali mene je comtrade (svaki put kad sam isao nesto da reklamiram) "nasao" da sam ja licno pokvario uredjaj. I to je bilo pre mesec dana.
U zemlji Srbiji ti ionako garancija jedva vredi, em sto moras da cekas mesec dana em te jebu u mozak...Izvinjavam se za oFF.
Moje misljenje bilo da su te kartice nadjene u nekom zapechacenom skladistu ne vrede toliko para jer su matore...tj stara tehnologija, veca potrosnja/zagrevanje

Pa je'l stvarno ima ovde ljudi koji veruju da kada pročitaju negde na net-u da prestaje proizvodnja nekog parčeta hardvera da se to zaista i desi, tj. prestane proizvodnja?!? wtf...Pa stvarno smešno...Štancuju,bre, godinu dana i više posle takvih "objava"...CPU,GPU, nebitno...

Zasto da ne?

PAL MAL-Mislite i tome!

Da li bi kupio taj model mobilnog telefona ako na masci piše NOKI 5110 a srednji taster i strelice za navigaciju očigledno izlizane?
Pitam jer jedna grafika od onih pomenutih u mom prvom postu je pored prašine i par sitnih ogrebotinica imala izguljeno prvo slovo (zagrebano) pa je bila gotovo CAINWARD.

Da li bi kupio OEM artikl nespretno zapakovan u anti-statik kesicu i po vađenju video da je već montiran i radio negde pri tom vidiš nalepnicu na kome je rukom napisano MEM-OK koji je debelo izlizana i izvitoperena od temperature?

Da li bi kupio četkicu za zube čije je pakovanje otvoreno a drška prljava?

Naravno, sve sa garancijom i uverenjem prodavca da je novo - neotvarano.

Mali OFF:

- Stigla mi danas nova MSI P35 Neo2-FR maticna ploca. Auuu ***, iz prosle godine. Mora biti da je REFURBISHED, a dali mi 3G garanciju, svashta :d:d:d:d:d.

;)

Prošle nedelje sam kupio novu socket 478 ploču sa i865 čipsetom i nije bila refurbished.

Apples and oranges...

Poslednja izmena:
NX-02, moguce... ali 8800gtx je kompleksno izradjena karta, sa starim G80 jezgrom, koje je skuplje za proizvodnju od recimo G92 i zato je sigurno i sama 8800gtx skuplja za proizvesti nego recimo 8800gt ili 9800gt, koje jesu za nijansu losije, ali zato su puno jeftinije za izradu. da ne pricamo o gts250 i o kartama koje dolaze iz ATI tabora. te 8800gtx ne vjerujm da su bas skoro proizvedene, jer postoje jeftinija rjesenja za same proizvodjace (bolja zarada), a uz to sa slicnim performansama kao sto ih ima 8800gtx.

Nazad
Vrh Dno