Šta je novo?

Stigla Biostar TA790GX A3+ !!! :):):)

Imam doticnu plocu i X710 phenoma, Ocz gold 1600 low voltage i gaiward 4850.
Racunar mi nekako JAKO sporo radi u Xp-u, znaci ko da je 500 mhz procesor a ne azdaha :D.
U 3D marku 06 mi na cpu testu bukvalno pokazuje 0-1 frameova ???
Jel ima nesto sto sam prevideo osim pukog plug and play-a ?

Instalirao sam windows 7-icu, i opet isto...Cpu-z pokazuje 800 Mhz core speed.
Probao sam da se igram sa podesavanjima kloka i uspeo da nateram procesor da radi kako treba. Izgleda da martovska revizija biosa nije prepoznala procesor ? ! ?

Poslednja izmena:
probaj pre nego sto promenis bios da otkljucas cetvrto jezgro
ako nece da radi onda ubaci zadnji bios

Poslednja izmena:
Imam doticnu plocu i X710 phenoma, Ocz gold 1600 low voltage i gaiward 4850.
Racunar mi nekako JAKO sporo radi u Xp-u, znaci ko da je 500 mhz procesor a ne azdaha :D.
U 3D marku 06 mi na cpu testu bukvalno pokazuje 0-1 frameova ???
Jel ima nesto sto sam prevideo osim pukog plug and play-a ?

za test u 3dmarku to je normalno.

Instalirao sam windows 7-icu, i opet isto...Cpu-z pokazuje 800 Mhz core speed.
Probao sam da se igram sa podesavanjima kloka i uspeo da nateram procesor da radi kako treba. Izgleda da martovska revizija biosa nije prepoznala procesor ? ! ?

prepoznat je tebi procesor nego ti je uključen CNQ (cool n quiet) koji ti automatski obara takt procesora kad nije opterećen zarad čuvanja energije ;)

za test u 3dmarku to je normalno.

prepoznat je tebi procesor nego ti je uključen CNQ (cool n quiet) koji ti automatski obara takt procesora kad nije opterećen zarad čuvanja energije ;)

Voila, covek lepo kaze, u pitanju je enejblovan C'n'Q !!!

Poslednja izmena:
PU !
Nego, ja u medjuvremenu stavio ovaj noviji bios- savet servisera :( !
Sada na difolt podesavanju u cpz-u imam 2600Mhz core speed ali od vecih dobitaka nishta.
Kako god, cetvrto jezgro izgleda ne radi jer kad bih u proslom biosu ukljucio ACC komp se zaglupi i ne moze da se bootuje.
Hvala za info za 3d mark:lupko:

sa tom plocom moze lepo da se clockuje i ja sam cak "podigao windows na 278mhz...nisam testirao stabilnost na toj frekfenciji ali verujem da bi se to moglo stabilizovati negde oko 260mhz

Poslednja izmena:
Vidim da ste spominjali probleme sa ovom pločom i patriot 1600MHz memorijom.
Da li se u međuvremenu popravili stanje sa novijim biosom.
Hoće li mi prepoznati memoriju?

Da li na ovoj ploci 1600 mhz memorija moze da radi bez problema? Na user manualu pise da maksimalno podrzava 1333 Mhz.

^Radi bez problema. ;)

Ako je uzimas samo zbog te ploce, nema potrebe za jacom. S obzirom da ploce nema preterane oc mogucnosti, i to je vise nego dovoljno...

Uzeo jos dva modula (2x2gb) HyperX na 1600, medjutim kada samo njih drzim na ploci, kuca mi sistem na auto v12 overclock modu (3,36ghz), dok je na v8 stabilan (3,2ghz) a bio je stabilan i sa starom 1333mhz na tom taktu.
Moze li mi neko postovati pomoc za manuelno podesavanje? koliki ram clock, latencije, voltaza i tako to... Unapred zahvalan! :)

Nazad
Vrh Dno