Šta je novo?

Stigla Biostar TA790GX A3+ !!! :):):)

e ako sam i ja te srece onda je tako bilo sudjeno ali nije to neki problem nego mi je cimanje i cekanje da mi sada druga stigne

Ja sam otkrio da taj patriot radi jedino(100%) na ove dve

Asus M4A78T-E i
DFI LanParty DK 790FXB-M3H5.
za ostale, ne računajući biostar, nisam siguran, pošto u onim memory report testovima se navode drugi modeli. a ovaj model memorije se spominje samo u specifikaciji za DFI.
za asusa ne bih ni znao da nije ovog testa http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=2379&page=7.

inače što se tiče intela radi na svim X38/X48 pločama sa DDR3 podrškom.

tako da ću ja morati ovog asusa da pazarim, da se ne baci memara. tako mi i treba kad srljam.

P.S. iz testa sa asusom nije mi baš najjasnije šta je pisac hteo da kaže ovom rečenicom "Before the overclocking tests got underway, two sticks of Patriot PDC32G1600LLK memory were set to run at DDR3-800 MHz mode, this way it won't be holding the CPU back."
Jel to znači da je morao da ih downclockuje da bi uopšte radile ili je nešto drugo u pitanju?

Poslednja izmena:
prosto je neverovatno,a i glupo da nece da radi neka memorija zbog toga sto neka firma u ovom slucaju biostar nije dala podrsku za sve bitnije proizvodjace...sve mi se cini da cu sad lepo da uzmem trancend value memoriju na 1333 i posto se lepo clockuje(na 1600) da nju zadrzim i jos ce da ostane para u dzepu

Poslednja izmena:
memorija isprobana na intelu tj gigabyte ploci i radi tako da je kao sto sam i mislio nekompatibilna sa biostarovom plocom

patriot?

ja bih uzeo neku plocu za ph II 955BE, sad nzm koju, razmisljam o ovom biostaru ali mi treba nesto na 1600

Asus M4A78T-E i
DFI LanParty DK 790FXB-M3H5

ove obe podržavaju i taj patriot na 1600 i tog phenoma(naravno). prva je 11900 a druga 14900.
naravno ima i drugih 1600 memorija ali ova je baš bila jeftina (4000 ravno, zato sam je i kupio).

bilo bi lepo kad bih nasao 2x2 ove su 2x1m, znaci odose sva 4 slota

uzmi transcend(imaju elpida cipove) ram na 1333 2x2gb i klokuj ih na 1600mhz...ja sam tako uradio i sve to me je kostalo 4500din
inace patriot memorija isprobana na intelu i radi na 7 7 7 20 kao sto i pise na specifikaciji ali ne sa 1,8v kako su napisali vec na 1,9v i mlake su na tom naponu
dfi plocu preskoci ako nisi bas upoznat sa problematikom njihovih ploca tj iziskuje dosta vremena da se sve namesti sto cesto moze da nervira ako nisi siguran sta treba da radis

Poslednja izmena:
ja nisam nesto iskusan sa klokovanjem memorije, nzm kako to ide...

sad nesto vise razmisljam o amd ph II 720BE, biostar TA790GX AM3+ i 2x2 gb nije vazno koje na 1333
nego o ph II 945, asus M4A78T-e i 2x2 neke 1600

msm da mogu dobiti skoro istu masine za manje para?

Poslednja izmena:
sta ti kazes za one 2 konfe?

samo je problem sto ja nzm da klokujem, ja bih znaci samo digao memoriju na 1600 i otkljucao i cetvrto jezgro na 720, mozda bih eventualno kasnije dizao takt, ali neverujem...
koliko je tesko otkljucati?

uzmi transcend(imaju elpida cipove) ram na 1333 2x2gb i klokuj ih na 1600mhz...ja sam tako uradio i sve to me je kostalo 4500din
inace patriot memorija isprobana na intelu i radi na 7 7 7 20 kao sto i pise na specifikaciji ali ne sa 1,8v kako su napisali vec na 1,9v i mlake su na tom naponu
dfi plocu preskoci ako nisi bas upoznat sa problematikom njihovih ploca tj iziskuje dosta vremena da se sve namesti sto cesto moze da nervira ako nisi siguran sta treba da radis

Koji Transcend moduli? Daj link i gdje te je to kostalo samo 4500Din?

@max21: Ako ubodes primjerak kome se uspjesno otkljucava 4. jezgro, taj postupak traje par sekundi

Poslednja izmena:
a ako ne ubodem, ceo zivot se mucim

jel ima nesto po cemu bih zano da se kod tog 720 otkljucava lako jezgro?

pa nemas nista posebno po cemu bi mogao da znas da li se jezgro otkljucava ili ne ali cak i ako ti ne "uleti" takav primerak procesora nije razlog da ocajavas jer dobro ti radi taj procesor i bices zadovoljan sa onim koliko si ga platio i kako radi...sto se memorije i maticne tice ja ti savetujem da uzmes trancend memoriju i neku ddr3 plocu npr ovu koju trenutno ja imam je biostar ta790gx a3+ jer sam stvarno zadovoljan sa njom...hladna je,fsb ide do 278mhz,i lepo i lako se steluje u bios-u i ne brini ne hvalim je zato sto je ja imam vec sto za te pare je ok ploca

Po nedelji proizvodnje, ali nije sigurno!
Pokusaj "0851" i "0904" ako ih jos ima ;)

A mozes pokusati oglasom tipa: kupujem X3 720BE komme se otkljucava 4. jezgro (ako k'o hoce da proda), a moglo bi biti sada tih slucajeva ako se pojave X2 550BE kojima se otkljucavaju 2 jezgra (jer se bolje klokuju) :eyebrows:

jel bolje to ili geil 2x2 na 1333?

geil nisam probao,a trancend upravo radi na 1600mhz i sto je zagarantovano radi na toj biostar ploci dok patriot ne radi,a geil jos niko nije probao ko bi to mogao da demantuje ili potvrdi
i jos nesto ako uzmes ovu biostar nemoj da flash-ujes nov bios jer sa novim (majskim) ne otkljucava cetvrto jezgro

Poslednja izmena:
a mozes li mi reci iz cega se sastoji to otkljucavanje procesora i kolika je mogucnost da crkne proc.?

a mozes li mi reci iz cega se sastoji to otkljucavanje procesora i kolika je mogucnost da crkne proc.?

ne moze da ti crkne procesor vec ako uradis sve sto treba u biosu (da ukljucis acc) i posle reseta ako ti se digne windows i ako ti izdrzi torturu sa linx-om par sati onda znas da je uspesno otkljucano i stabilno ili ako posle reseta ako ti se zakuca comp ili sam resetuje onda znas da to jezgro ne moze da se "otkljuca" i onda udjes opet u bios i iskljucis acc i to je sve

Poslednja izmena:
a sta je lin-x?

ne treba da se dize napon ili tako nesto? samo da ukljucim to?

jel bi tako isto islo i sa X2 550BE?

razmisljam o njemu, jos je jeftiniji a ima takt na 3.1

sad, koliko imate iskustva, posto je proc. skoro izasao...

Poslednja izmena:
jel bi tako isto islo i sa X2 550BE?

razmisljam o njemu, jos je jeftiniji a ima takt na 3.1

sad, koliko imate iskustva, posto je proc. skoro izasao...

takt kod black edition i nije tako bitan jer ga lako korigujes bez mucenja i 720-ka je da su hteli mogla da ima takt od bar 3,3ghz na default naponu...sto se tice tog 550be kazu da ce prvi modeli sto izadju moci da se "otkljucaju" ali naravno ne svi vec samo veci procenat(da naloze masu ljudi sa tim),a koje ce ploce moci njega da "otkljucaju" to treba da se vidi jer isuvise je rano da bi se bilo sta pouzdano moglo reci

Poslednja izmena:
520be mi je primamljiviji zbog veceg default kloka, posto ne bih da cackam :D

nego, isti postupak i za 550 kao i za 720?

Mislim da je kul fora sa otključavanjem zaključanih jezgara , ali mislim da to nije bio plan amd-a već prosto bag koji je pružio entuzijastima priliku da se dobije više nego što su platili ( poenta overkloka ) . Ako se i ne otključa procesor , budite ljudi realni pa kupujete zveri po pristojnoj ceni tako da nema mesta za razočarenje .

Vrh Dno