Šta je novo?

stigao warhammer 40k

Skot

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.08.2000
Poena
649
Simpaticno. Ima super intro anim. Strategija ko strategija. Podseca me na starcraft po feelingu i ima heroje kao u warcraftu i tako to... Javljam veceras kad malo zasednem potpunije utiske. btw. grafika je ok.

da

Hajde sad jos malo ispricajte kakva je igra

Meni je relativno simpaticna... mada mene brzo smore rtsovi... perimeter mi je bio simpaticniji |]
Mom bratu se jako svidja, eno celu noc se igrao |))

dajte...broj cd-ova...?...

Poslednja izmena od urednika:
3 cda - izvinjavam se ali prosto nemam vremena da je igram. Javljam utiske cim stignem da zasednem. Izasao je review na aciontripu i fino je ocenjena ali ljudi kazu da je prekratka i da ima samo 11 single player misija.

ajde ajde...igraj...:)))

nego ja sam video da je jako slicna battle realms fazonu...tj lotr...reci ako gresim...?...

Igra nema veze sa BR niti sa LOTR jer prosto moze da oduva i jednu i drugu na svim poljima, jedino sto bitke malo potsecaju na BR ali su DALEKO bolje i daleko slozenije animirane u DOW-u... jednostavno igra mora da se proba... sto se tice sp to je najmanje bitno jer igra ima odlican MP!

Evo igrao sam par misija i moram priznati da mi se svidja. Posto sam bio war3 fanatik jedno godinu dana ovo je prva strategija od tada koja me se dojmila. Animacije jedinica su fantasticne. Voice acting je odlican. Interfejs je veoma dobar i poredljiv sa war3 te se lako privikava covek. Prica je dobra a same rase su ekstremno interesante. Bitke su intezivnije nego u war-u i ima se osecaj pravih ratnih sukoba. Mikro menadzment je lak i nema ni previse magija ni previse pojedinacnih jedinica sa kojima morate da se smarate. Makro je prilicno jednostavan za sad. Verovatno se sve to komplikuje u MP. Cini se da je igra bas optimizovana za MP i da ce pokusati da konkurise war-u na tom polju a s obzirom da su se ljudi izgleda dobrano potrudili cini se da ce stvarno moci da bude dostojan protivnik. Sve u svemu - slazem se sa ocenom actiontripa i ljubiteljima strategija je preporucujem. Mnogo mi se svidja premisa o orkovima (koji su inace fantasticno smesni) sa mitraljezima i tenkovima u kombinaciji sa mesarskim sikiricama. Takodje mi se svidja sto je igra veoma graficka u pogledu klanja na ekranu. Krv prsti na sve strane kao i delovi tela sto je u sustini pozitivno osvezenje u odnosu na war3 PG13 pristup i doprinosi zabavi. Toliko za sad...

Takodje mi se svidja sto je igra veoma graficka u pogledu klanja na ekranu. Krv prsti na sve strane kao i delovi tela sto je u sustini pozitivno osvezenje u odnosu na war3 PG13 pristup i doprinosi zabavi.

Huh.... :d opet si prs'o

Poslednja izmena od urednika:
Ajde postujte realnu zahtevnost igrice
@igor2 'ajde plz batali crvena slova, jedva procitah sta si napisao, pa ma koliko bilo krvi u igri :)

Upravo sam se smorio... Jedinice imaju katastrofalan pathfinding u smislu kad imas nekih 5 squad-ova u grupi svi se krecu za sebe i nikad ne odrzavaj bilo koju vrstu formacije. To rezultuje u kaoticnom gubljenju jedinica - dok dve jedinice u grupi napadaju target koji si im dao (i raspadaju se pritom ko lubenice) ostalih 5 sedi i pusi pljuge. To je verovatno posledica nemanja komandi za formaciju te je time ova strategija sa ovim nedostatkom spremna za delete. Sve je to fino - lepe jedinice, prica, masivne bitke i dobar balans jedinica ali ako u sred MP partije ja moram da gledam kako svako svoju politiku vodi na bojnom polju onda moze slobodno da se zaboravi cela prica.

prosto neverovatno da se programeri toliko loze da naprave ne znam kakav engine a ne mogu da reshe probleme sa pathfinding-om... blah...

Najbolji rts do sad. Tacka.

@Skot
Hm, meni se ne desava da dvoje biju a da ostali kuliraju. Svi biju. Ne razumem...:)

Inace, za kretnje uvek koristi attack move (na taster a). Niko vise ne koristi obican move. Neces imati problema :)

OptiPlex je napisao(la):
Najbolji rts do sad. Tacka.

@Skot
Hm, meni se ne desava da dvoje biju a da ostali kuliraju. Svi biju. Ne razumem...:)

Inace, za kretnje uvek koristi attack move (na taster a). Niko vise ne koristi obican move. Neces imati problema :)

opti pa ti si super :p

btw igra je prosek i mozda uspeju nekim patch-em da srede te nedostatke, u svakom slucaju mozete slobodno dati ta tri prazna cd-a na nju :)...

Igra je apsolutno sjajna. Pogotovo za multiplej gde apsolutno briljira. Inace u britanskom PC Gameru je dobila sasvim zasluzenih 91%.
Ja sam prezadovoljan.

Igra je u multiju prava zaraza i mislim da cu zbog nje u najskorije vreme uzeti kablovski modem.

P.S. na forumu (www.dawnofwargame.com.uk) su 4-ica od nekadasnjih top20 sa battle neta izjavili da se vise na War3 ne vracaju.

P.P.S. oko problema da ne biju svi - meni se to desava kad recimo apgrejdujem 2 pesadinca rockt launcherima pa kad naidje vozilo samo oni biju vozilo. Oni ostali ne biju vozilo, a ne bi ni bilo efekta jer mu ne mogu apsolutno nista.
Pathfinding ? Gde ste videli problem sa tim ?
Uostalom, posto pola trupa ima jetpackove, a one najkorisnije sve imaju ili jetpack ili personal teleporter mogli su i rutinu iz C&C-a da stave, sto se mene tice :D

Gotovo je - Otpi je puk'o :D Cak je i avatar promeni na Sarge-a :D

Nego sta :)
Inace, izasao je patch 1.01, ali koliko sam video to je patch za graficki engine. Naime, umesto Dawn Of War engine 1.0 ver 1.0 sad pise Dawn Of War engine 1.1 ver 1.0.

Jesam li pomenuo koliko mi se dopada ? :d

I malko generalnih utisaka - mora mnogo, ali bas mnogo da se obrati paznja na rush. Ovde se dolazi u kontakt sa protivnikom vec u 1. ili 2. minutu i veoma je vazno ne biti pregazen. Tim vise sto te prve jedinice imaju razne stealth fore pa je moguce da neprimeceni dodju do baze i naprave svasta...
Vozila mi deluju malkice nebalansirano, najvise kod Space Marinaca. Imaju mnostvo vozila, i nekako bas ekstremno dobrih na odredjenim poljima. Doduse, nije problem u tom smislu sto se vrlo lako squadovi apgrejduju sa protivoklopnim oruzjima a onda vozila mogu u djubre da se bace :)

Naravno, ovo se odnosi na multiplej aspekt

OptiPlex je napisao(la):
Igra je u multiju prava zaraza i mislim da cu zbog nje u najskorije vreme uzeti kablovski modem.

ako je tebi dobra onda navali, u svakom slucaju uzmi kablovski i ne gubi vise vreme sa SP igrama ;)
kad uvedes kabel nece biti problem da probas i war3 na bnet-u pa se mozda predomislis :) (ne odustajem :d)

ajd pozdrav odoh malo da igram warblade :D

Lako cu ja za War3. Ima za mene jedna stvar, Wombat server, za ljubitelje Dday moda i gotovo, to je sve sto mi treba i sto zelim od War3

P.S. igras Warblade ? :zgran: :d

OptiPlex je napisao(la):
Lako cu ja za War3. Ima za mene jedna stvar, Wombat server, za ljubitelje Dday moda i gotovo, to je sve sto mi treba i sto zelim od War3

P.S. igras Warblade ? :zgran: :d

moram kad se neki urche a ne znaju :D

Warblade ? el to ona simpaticna svemirska pucacina... el ima neki nacin da se registruje ili crackuje posto sam skinuo onaj kao trial demo koji ide do 25lvl !

Igra je stvarno dobra.Ali najbolji RTS naravno da nije. :p Prica je stvarno klise,ista ko u vecini RTS-ova.Jedino mi je zao sto nece biti dobro prihvacena u multiplejeru(pikanje sa kompom brzo smori) :mad:

Ja multiplay nikada u zivotu od kuce nisam igrao jer nemam uslova za tako nesto.
Posto vidim da svi ali SVI vi kada govorite o nekoj igri, obavezno pominjete i komentarisete mp interesuje me da li su vam to iskustva iz igraonice ili igrate od kuce?

U ovom slucaju govorim o igranju kuci, ali sam pikao war3 2 godine na netu i u igraoni i znam kako treba da izgleda mp jednog rts-ai sta ce mp igracima da smeta...

A kako si dve godine pikao War3? Imao si original igru pa si mogao? Kakvu konekciju si imao, odnosno kakva je vrsta konekcije optimalna za igranje preko net-a, na nekom svetskom serveru? Koliko recimo ima igraca u jednom momentu u igri War3? Koliko najvise moze da ih bude? Da li se igranje svodi na medjusobno rokanje pa ko duze izdrzi ili...? Sta je kraj mp igre, ko je pobednik? Da li mogu da udjem u mp igru u kom momentu zelim ili moram da cekam da se zavrsi "partija" ?

Ortak koji mi narezuje igre mi je poslao neki spisak na kome pise WOW2 - da to mozda nije World of Warcraft?

Imao sam original i igrao na Battle net-u. To je poseban servis koji Blizzard pruza svojim musterijama za uparivanje igraca online. Igrao sam na 56k modemu koji je neki minimum i dobar je za pocetnicko igranje. Na wirelessu i cable0u je za profi igranje. Ima jako puno igraca online na battle net-u (meri se u hiljadama - a nekad i u desetinama hiljada). Imas 1v1, 2v2 i sl. Pobednik je onaj koji unisti sve zgrade protivniku ili ako protivnik napusti igru pre toga jer nema sanse da se odupre dobrom napadu. U mp igru ulazis tako sto kliknes na play game a onda ti server nadje protivnika slicnog score-a tvom i tako ulazis u igru. Ima previse detalja tako da ne mogu sad sve da ti objasnjavam. Imas par igraonica u gradu koje imaju dobar net i kojima se igra dobar war3 pa pokusaj tamo. WoW jos nije izasao final i bice mp only igra tako da se ne isplati uzimati pirata...

Igracemo Opti i ja WH4K u igraonicama samo da prodje par dana da se zavrse ispiti :)

Nazad
Vrh Dno