Šta je novo?

Stigao novi Skyvision IP-966...na zalost...

Velja

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
619
Sutra pocinje prodaja u tehnomaniji a ja sam moj dobio ranije preko uvoznika. Mislio sam da sam srecan :S: Nakon pocetnog ushicenja novom stvarcicom, sledi otvaranje lepe plave (lokalizovane) kutije i vadjenje uredjaja. Da napomenem da nisam imao prethodni model ali da sam ga video kod drugara. Ajd da pocnem od "poklona"...vadim slusalice i onaj predajnik i nekako sve imam osecaj da drzim u ruci neku praznu plastiku (ko one imitacije mobilnih za decu). Na zalost, upotrebljivost slusalica je otprilike na nivou tih "mobilnih". Predajnik em ima jako malu snagu, em radi na FM opsegu i nema mogucnost menjanja frekvencije, i naravno umesto filma koji gledam slusam neku reklamu na lokalnom radiju cija se frekvencija poklapa sa predajnikom! Naravno, cuje se tu i tamo i film :) Sve se to desava na metar od predajnika, cim ustanem i odem do kauca...narodnjaci :) Mozda neko na planini gde je radio tisina i uspe da koristi ovu "korisnu" alatku. Slusalice mogu same da budu radio ali je zvuk katastrofalan, ali prijem je ok, tako da mogu da posluze samo za to.
Plejer sam poseduje FM radio, koji nista nije uhvatio na antenu koja se isporucuje sa njim, ali hvata sa spoljnom. Odmah nakon prvog trazenja stanica plejer se zaglupeo, tj. vrteo je skalu u krug i morao sam da ga gasim na prekidac. Mogu se umemorisati 10 stanica, i to ne koje ti oces vec koje on umemorise u scan modu (verovatno prvih 10). Za sve posle mora se klikce od stanice do stanice. To su znaci dve stvari koje su noviteti u odnosu na prethodni model, jedna je neupotrebljiva a druga je poluupotrebljiva.
Vratanca! Toliko se o njima pricalo, a verujem da ce jos vise :) Ono je sramota! Napravljena su od tanke, krte i providne plastike i na sam dodir krcaju kao da ce se polomiti (i hoce ako ne stavljas disk na prstima). Inace disk kada se stavlja maltene se pola ugura u plejer, vratanca drze drugu polovinu. Ne znam stvarno sta bi bilo da se otvaraju celom duzinom...
Jos jedna zamerka pa cu vas ostaviti na miru :) Skroz desno na plejeru je jedna plava "laser" dioda koja ubija svojom svetloscu, pa iskljucuje postavljanje plejera na ili odmah ispod TV-a jer neprijatno upada u oci. Svetli i kada je plejer "soft off", tako da jedino pomaze gasenje na prekidac ili prelepljivanje nekim parcetom crne izolir trake :)
Sve ostalo je kao ranije, svi izlazi su tu, cita sve sto sam ubacio, mada ce tu trebati vremena da prodje veca kolicina diskova, slika je stvarno vrhunska. Uputsvo je na srpskom i neverovatno sturo, i dovoljno da se pusti film. Quote:"...i ukoliko vam se nesto zaglavi, iskljucite DVD na glavni prekidac, sacekajte 10 sekundi i probajte ponovo...to je kao da resetujete racunar".
Daljinski je kao i onaj mobilni sa pocetka teksta...
Ovo je definitivno najlosije parce hardvera koje sam uneo u kucu, ali nikad se ne zna...mozda ce se poceni utisak promeniti, a mozda sam i previse ocekivao :d

Svaka ti cast na postu! Ovakve dinamicne eksluzive se cene. :)

Na zalost, ovaj put su ga totalno uprskali... Xoro/Pioneer/Samsung/.../ su ipak prejaka konkurencija koliko mogu "odokativno" da zakljucim. Proizvod sa potencijalom, ali ocigledno losa realizacija... firmware ce verovatno ispeglati bag oko radija ali "plastika" ostaje. Zna li se koja ce mu biti cena?

Velja je napisao(la):
Sutra pocinje prodaja u tehnomaniji a ja sam moj dobio ranije preko uvoznika.
Sve ostalo je kao ranije, svi izlazi su tu, cita sve sto sam ubacio, mada ce tu trebati vremena da prodje veca kolicina diskova, slika je stvarno vrhunska. Uputsvo je na srpskom i neverovatno sturo, i dovoljno da se pusti film. Quote:"...i ukoliko vam se nesto zaglavi, iskljucite DVD na glavni prekidac, sacekajte 10 sekundi i probajte ponovo...to je kao da resetujete racunar".
Daljinski je kao i onaj mobilni sa pocetka teksta...
Ovo je definitivno najlosije parce hardvera koje sam uneo u kucu, ali nikad se ne zna...mozda ce se poceni utisak promeniti, a mozda sam i previse ocekivao :d
Hvala za savet. Ovaj bukvalno vredi (štedi) para. :)
Za sve ostale DVD uredjaje sam našao bar to ko ih pravi. A ovde ništa. Da li bar na kutiji piše ko je tvorac? Naravno mislim na još neki podatak sem "Made in P.R.C"

Ma pravi ih neka so called fabrika u nekoj proviciji cije ime ne mogu da izgovorim...uostalom kao i gomila mobilinih telefona,tostera...itd.Kineska "mala" privreda je cudo.Doduse i nemamo bas neko pravo da ih pljujemo jer ni trotinet ne znamo da napravimo.
Iz gore navedenog opisa dosao sam do zakljucka da je novi Sky Vision slican Sky - u bez "Vision" osim detalja sa slusalicama i radio prijemnikom.Problem vrata moze da se resi ultra neznim postupanjem.Sto se daljinskog upravljaca tice pazite da se ne posecete na lepo obradjenim ivicama...itd.Salu na stranu ne znam kakav je novi Sky Vision ali mogu reci da je Sky bez Vision ok uredjaj koji "cita" sve zivo.S obzirom na cenu (oko 6900 din) Sky mi ipak deluje kao bolje resenje.

Zanimljiva mi je to firma koja nema ni email. Koliko vidim idejni tvorac je vidljiv samo na ICQ ili kod Karleuše (ukoliko je tačna informacija).

Čudi me samo što je PC Press objavio tako lepe kritike za to.
Sad znači imamo dva tabora. Jedan su korisnici a drugi PC Press i KBC.

Znaci ja ne mogu da verujem da pored Philips-a 630/632 koji sada kosta ispod 8000 dinara grbave firme poput nesrecnog xoro-a ili ovog nalaze put do kupaca?! Ljudi, cenite svoj novac i ne dozvolite da neko vezba proizvodnju na vama ili "kako mali Perica zamislja DVD plejer"...
I zapamtite jednu stvar: niti jedan test niti jedan covek koji testira ne mogu da otkriju kljucnu stvar a to je trajnost i robusnost proizvoda. Na svakom testu to radi, mislim svaki ce da radi dva tri sata ali nakon toga i nakon visemesecne a nekada i visenedeljne upotrebe dolazi ono sto razlikuje kung-fu plejere i sony/pioneer/philips i sl
Pc press?! ne zelim da komentarisem nesto sto je idealno za potpalu

Broz je napisao(la):
Znaci ja ne mogu da verujem da pored Philips-a 630/632 koji sada kosta ispod 8000 dinara grbave firme poput nesrecnog xoro-a ili ovog nalaze put do kupaca?! Ljudi, cenite svoj novac i ne dozvolite da neko vezba proizvodnju na vama ili "kako mali Perica zamislja DVD plejer"...
I zapamtite jednu stvar: niti jedan test niti jedan covek koji testira ne mogu da otkriju kljucnu stvar a to je trajnost i robusnost proizvoda. Na svakom testu to radi, mislim svaki ce da radi dva tri sata ali nakon toga i nakon visemesecne a nekada i visenedeljne upotrebe dolazi ono sto razlikuje kung-fu plejere i sony/pioneer/philips i sl
Čini mi se da xoro i nije tako loš. Naravno, nisam ga testirao ali bar mi zvanični podaci deluju solidno.
Ako ništa drugo, vodi se kao evropska firma.
A što se tiče potpale, tu apsolutni nisi u pravu. Kvalitetan, "mastan" papir se vrli teško pali. Za potpalu su najbolje dnevne novine.

Poslednja izmena:
Broz je napisao(la):

Potpuno se slazem...

Osim po kvalitetu proizvoda (sto je ponekad diskutabilno) velike firme se od ostalih razlikuju po podrsci za svoje proizvode. To ovde (u Srbiji) mozda i nije toliko primetno, ali jedan Sony/Pioneer/Philips... stoje iza svojih proizvoda i fabricke/dizajnerske greske priznaju i (sto je jos vaznije) popravljaju - uglavnom besplatno.

Nisam toliko bogat da kupujem jeftine stvari ;)

Mislim da je jasno iz prvog posta da sam se pokajao, hvala na potsecanju :) Elem, dugujem dve ispravke, radio moze da memorise stanice po izboru, a i slusalice-predajnik mogu da menjaju kanal dok ne dodjes do nekog cistog. Naravno sve to nije nigde pomenuto u obimnom uputsvu od 10 malih strana, a za postupak sam smarao ljude iz servisa.

Poslednja izmena:
Broz je napisao(la):
Ma na forumu je lako, protok informacija je neogranicen... ali ce se ovakva roba uvek provlaciti do kupca preko raznoraznih shopova, buvljaka itd... a veruj da se kupci naloze na te bezicne sluske, 8.1 zvuk, "daljinac" itd... Sto se kaze, svaka roba ima svog kupca, ali uvek gledam da to ne budem ja. :d.

Broz je napisao(la):

Sve je to lepo, al' vecina ljudi nema A/V receiver ili zvucnike sa dekoderom, pa im je isti neophodan na plejeru, a Philips i Pioneer plejeri sa dekoderom su duplo skuplji od npr. Xoro-a...

p.s. Ima i sasavih poput mene... :d Ja sam pazario Xoro, a ne Philips zato sto kod nas nema crnog Philips-a (DVP-632).

Delija je napisao(la):
p.s. Ima i sasavih poput mene... :d Ja sam pazario Xoro, a ne Philips zato sto kod nas nema crnog Philips-a (DVP-632).

ima, kako nema? za pocetak imas u merkatoru. ima i u enjubu (blok 12) u city shop-u...

Pa ima u BG-u, ali covek ocigledno nije bas blizu... ;)
Vidi location...

Da u pravu si:)
Ali dobro organizovali bi se nesto iako je delija :S: :D

Broz je napisao(la):
Znaci ja ne mogu da verujem da pored Philips-a 630/632 koji sada kosta ispod 8000 dinara grbave firme poput nesrecnog xoro-a ili ovog nalaze put do kupaca
xoro kod mene radi savrseno (za sada :) )... Philips, Sony i ostale isfolirane marke? Pa, ne bi me cudilo da se prave u istoj fabrici u kojoj se parvi i Xoro ;)

Ma, sto kaze filipenko svi vlasnici Xoro-a su promenili bar po jedan :D

Ti si ZoNi izgleda izuzetak :p

andjelkoyu je napisao(la):
Na zalost, ovaj put su ga totalno uprskali... Xoro/Pioneer/Samsung/.../ su ipak prejaka konkurencija koliko mogu "odokativno" da zakljucim.

Odokativno grešiš taman toliko da si spomenuo Samsung koji ni pod razno ne može da pusti DivX sa titlom.

A povodom priče o Philipsu, pitajte Jakšu za preporuku :D

Heinz je napisao(la):
Odokativno grešiš taman toliko da si spomenuo Samsung koji ni pod razno ne može da pusti DivX sa titlom.
Pa odokativno :p mislim da gresis, posto zavisi koji Samsung ;)
U glavnom, S. podrzava cak i najveci broj razlicitih formata titlova, problem je sto se prodaju iskljucivo u kompletu sa zvucnicima i kostaju oko ili preko 20k.

vanyadds je napisao(la):
Samsung DVD-P245 je sposoban da cita (po tekstu na njihovom sajtu)
1. external stream is supported
- SMI (Sami Captioning), SRT (Subrip), SUB (MicroDVD)
SSA (Substation Alpha), ASS (Advanced Subatation Aipha)
PSD (PowerDivx), TXT (MicorDVD/Tmplayer)
Dali podrzava nasa slova e to nebih znao reci....

Kod nas se prodaju oni modeli 400 i 420, za do 20.000 din sa sve 5.1 zvučnicima, i ne puštaju nikakve titlove koliko je meni poznato (3 ortaka imaju te komplete, iz čisto estetskih razloga :)).

ZoNi je napisao(la):
xoro kod mene radi savrseno (za sada :) )... Philips, Sony i ostale isfolirane marke? Pa, ne bi me cudilo da se prave u istoj fabrici u kojoj se parvi i Xoro ;)

mozda se i prave u istoj fabrici....pa sta? (iako mislim da se nikako ne prave)
k'o sto npr. samsung pravi monitore za dell, pa samsung i dell monitori ne mogu da se porede ni po jednom kriterijumu....

najjace su mi te price skyvision/xwave/xoro = sony/pioneer/toshiba..... sve je to isto,samo mentol koji ne zna nista bi kupio sony, a ne isto to za manje para (skyvision), bla bla.......vec se jezim od tog trenda..........

znam da ljudi nemaju para, ali porediti te playere je prosto....smesno.....

Poslednja izmena:
Koji to brendirani divx plejeri muce muku sa divxovima ???

Heinz je napisao(la):

A povodom priče o Philipsu, pitajte Jakšu za preporuku :D

Nije bas da "ni pod razno" ne moze da pusti divx sa prevodom. Ja juce narezao film sa prevodom koji sam konvertovao u .smi format i sve lepo radi. E sada sto prevod ne sme sadrzati nasa slova jer onda brljavi i uz to je font mali to je vec drugi problem, kao i cinjenica da bi sve filmove trebalo narezati ponovo uz konverziju prevoda u .smi. Ko voli Samsung (tj. ko se zaleteo) ovo mu nece biti tesko. :D

Eh opet ona stara poslovica "nisam dovoljno bogat....".S obzirom na vreme u kome zivimo mislim da to ne vazi.Naime kako se tehnologije menjaju iz dana u dan,za recimo godinu dana ko zna sta ce biti aktuelno itd.Ako tako posmatramo stvari onda na pr. Sky sa garancijom od godinu dana je dobro resenje,jer cu za godinu dana da kupim nesto drugo.Mislim da je proslo ono vreme kada su se kupovale firmirane stvari da bi duze trajale....

@Zoni
Vuk prica za krdzave samsunge, a gore smo pominjali Pionire, Filipse, Sonije, Tosibe i sl. Osim toga njegov post je usledio tek nakon tvoje konstatacije da su firmirani divx plejeri sa problemima. Nemoj da obmanjujes ljude, sve firme koje se iole bave time imaju plejere koji pustaju sve. A to sta je samsung napravio ko zna sta je, mozda je njihov prvi ulaz u donju klasu pa je zato tako los...

Ivan® je napisao(la):
mozda se i prave u istoj fabrici....pa sta? (iako mislim da se nikako ne prave)
k'o sto npr. samsung pravi monitore za dell, pa samsung i dell monitori ne mogu da se porede ni po jednom kriterijumu....

najjace su mi te price skyvision/xwave/xoro = sony/pioneer/toshiba..... sve je to isto,samo mentol koji ne zna nista bi kupio sony, a ne isto to za manje para (skyvision), bla bla.......vec se jezim od tog trenda..........

znam da ljudi nemaju para, ali porediti te playere je prosto....smesno.....

Ne znam koliko imas iskustva, ali bi to sve bilo jako lepo kad bi Philips/Pioneer kupljen u Nemackoj i ovde bili istog kvaliteta... ;)

Broz je napisao(la):
Da u pravu si:)
Ali dobro organizovali bi se nesto iako je delija :S: :D

Hvala najlepse! ;)

Jedino, vec sam pazario Xoro-a...

:wave:

Vrh Dno