...toliko hvalite tu kartu a vec se pojavili problemi
http://www.megagames.com/news/html/hardware/nvidiaandpartnerssighinrelief.shtml
Jel mogu ja da pitam jedno "amatersko" pitanje?
.....
Posto vidim da je izgleda ovaj 8800 stvarno neki bum, jel moze neko ko je proso recimo od GF 256GTS pa recimo redovno menjo grafike kako je islo (GF2,3,4.....) da mi kaze koliki je ovo objektivno "bum"?
Znaci 7600GT vs 8800GTX bi bilo kao GF2 vs GF4Ti? ili GF4Ti vs GF6600?
Ili recimo sa 5900 na 7600?
Dal me neko razume sta ocu da kazem?
Pitam zato da vidim sta je bolje, uzeti malo kasnije za mesec dva neki 7950GT ili strpeti se i cekati pocetak proleca i uzeti nesto kao 8600GT?
Ili mozda cak i 8300Gt bude bolji od 7600GT?
Malo zalud, al me bas interesuje jos neko misljenje.
Kad se uzme u obzir i kvalitet 2D slike o kome svi pricaju...itd...itd
Koliko ce losiji biti model 8600GT od 7900GT? Ovaj prvi ce biti DX10, ali ce biti mnogo sporiji mozda?
U ostalom...? Ne svidja ti se novi prikaz slike u igrama jer ih ne igras vec ti treba karta za surfovanje po netu? Kupi Ti4200 i vozi slobodno jer ti ne treba ni DX10, ni Shader Model 4.0Ja i jesam u svom postu poredio babe i zabe
tj npr Ti4200 vs 6600 i slicno, ne pitam ni za tehnologiju ni za shadere itd.....za to me bas briga nego da li je prelazak sa 7 serije na 8 tako dramatican kao se sto se prica, a meni se cini da nije, uostalom da nije bilo Dx9.0 Ti4200 bi preziveo jaaaaaako dugo.
Pre bih imao DX10 kartu definitivno.Videcemo sta planira N-vidia... Da li pre imao DX10 karticu ( recimo neki 8800GT model ) koja je sporija ili DX9 koja je brza?
Pocevsi od Ge force 2MX, otprilike ovako:
GeForce 4MX440
GeForce 4200Ti
GeForce FX5200
GeForce 5900XT
GeForce 6800
GeForce 7600GT
GeForce 7900GT
Mozda sam malo omasio redosled ili imena, ali to je to... I razlike su, po meni, bile ogromne!
Veliko je pitanje sta N-vidia planira? Sta ako je ovo samo najava nove tehnologije, a na prolece izadju 9900GTXYZ kartice? Koliko ce losiji biti model 8600GT od 7900GT? Ovaj prvi ce biti DX10, ali ce biti mnogo sporiji mozda? Po meni, ko je u mogucnosti 8800GTX odma', ko je planirao da menja karticu ali mu se ne daje 400-500 € da saceka razvoj situacije. Niko ne spominje ATI, sta oni imaju u planu? Nece sigurno sedeti skrstenih ruku...
U ostalom...? Ne svidja ti se novi prikaz slike u igrama jer ih ne igras vec ti treba karta za surfovanje po netu? Kupi Ti4200 i vozi slobodno jer ti ne treba ni DX10, ni Shader Model 4.0
Ako te ne interesuje ni tehnologija ni shader-i preziveces jaaaaaako dugo!
Ja i jesam u svom postu poredio babe i zabe
tj npr Ti4200 vs 6600 i slicno, ne pitam ni za tehnologiju ni za shadere itd.....za to me bas briga nego da li je prelazak sa 7 serije na 8 tako dramatican kao se sto se prica, a meni se cini da nije, uostalom da nije bilo Dx9.0 Ti4200 bi preziveo jaaaaaako dugo.
Ovo je tacno sto kaze DAS, ranije se dizalo mnogo vise prasine oko kartica koje nisu donosile nista toliko novo, ali ovakav skok, ovo odavno nije vidjeno, znaci stvarno nova tehnologija, napokon su napravili nesto vredno paznje i nesto zbog cega ce u buducnosti manje da nas boli glava, jer iskreno mislim da nece moci igre tako lako da prevazilaze te nove kartice, bar u pocetkuSve u svemu nova i mnogo naprednija tehnologija, za razliku od poluresenja koja smo vidjali prethodne 2-3 godine.
moracu ojacati nosace za plocu na kucistu :d ...treba spakovati ovo cudo ....a tek sli ..uh uh :wall:
Najbolji??? OCAJAN JE!!! Nepregledno, bez i jednog grafikona, tabele, gomila brojeva, uzas jedan. Pravi primer kako ne treba pisati review.
I ranije su bile te price pa ljudima radile high end karte na Chief-u od 360W, a svi pricali kao ni ne pokusavajte, bice dovoljna od 420W kvalitetna napajanje, a vec sa 500W ce moci i SLI da se gura verovatno, ali za nas smrtnike jedna kartica ce biti vise nego dovoljna, i to neki 8600 LE sa mogucnoscu otkljucavanja ili nesto tako...
Ma bolje cekati pocetak jeseni i uzeti 9600GT a bice i DX11 karta ili cekati 2010god i uzeti 15600GT koja ce biti DX22 karta ili cekati da se ponovo rodimo pa da igramo igre u 22. veku.:d :d :dOva filozofija mi se svidja!
Cekati pocetak proleca i uzeti nesto kao 8600GT!
Ja sam za.I to iz jednostavnog razloga cena ce 100% biti prihvatljiva a drugo to ce biti DX10 karta!
Ma bolje cekati pocetak jeseni i uzeti 9600GT a bice i DX11 karta ili cekati 2010god i uzeti 15600GT koja ce biti DX22 karta ili cekati da se ponovo rodimo pa da igramo igre u 22. veku.:d :d :d
Izbacio test, jos jutrosNego jel se zna kad da očekujemo Maxu da nam da review na Benchu? To je jedini sajt koji gledam oko HW-a tj mrzi me da čitam gomile tekstova na engleskom![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari