Šta je novo?

stigao GeForce 8800 (GTS i GTX), DX10

Tako nesto,Flight.
Znaci frekvencija cipa ne zavisi samo od proizvodnog procesa vec i od drugih faktora.Uostalom i danasnji procesori se izradjuju slicnim procesom proizvodnje kao i graficki cipovi (90 nanometara) pa imaju daleko vece frekvencije.
Po meni je ovo najveci novitet i napredak kod G80 i verovatno pocetak mnogo visih frekvencija i za graficke kartice.

Sve u svemu, poslednji put kada sam hteo da upgrade-ujem grafiku, ja se lepo predomislim i kupim stvarno dobru biciklu, sto bi i svima vama (i nama) preporucio (finansijskim smrtnicima), duze traje, zdravije je i lepse, a na kraju krajeva vrlo prakticno, znaci bicikla!

Ja sam se bio odlucio na tu varijantu i ukrali mi ga :(
Od tad vise ne razmisljam o tome,graf. kartu nemogu da ukradu :)

Danas sam dobio informaciju od lika koji je PR za ASUS, za Srbiju, i rece mi da Asus sprema AGP DX10 cudoviste sa nazivom 8800GT AGP8X 667Mhz...Prodaja te kartice krece u toku bozicnih praznika....i onda posle neko prica kako je AGP mrtav...eh boze...

AGP ?!? pa koji procesor ce to da iskoristi ?!? nesto ne verujem u taj info... a i ako je tacan onaj ko kupi apg nije bash chist :d

AGP ?!? pa koji procesor ce to da iskoristi ?!? nesto ne verujem u taj info... a i ako je tacan onaj ko kupi apg nije bash chist :d

Uzmes neku 865PE plocu, ubodes u nju C2D E6600, 2GB DDR400 i vozi misko!

Poslednja izmena:
Čisto oko te priče za Chiefa, kad sam zakačio 6800 i A64 na 360W DF Chiefa, krenuo je da brlja i ubrzo ispustio dušu (kod ortaka, srećom ;)), so, ili Chief sucks (ili konkretno taj moj primerak) ili 360W nije bilo dosta već za tu mašinu. A za ovu kartu jedino mogu da kažem da je bacanje para ako čovek nema C2D i neku aždaju od monitora koja će da prebaci 1900x1200, za sve ostale niže rezolucije je glupost davati pare kad i ove ostale karte rade solidno. Ostaje ograda da će uskoro (hmmm...) krenuti DX10 igre koje će da spuste frame rate i na ovoj karti kad je nagaze novim efektima tako da bude neophodna već za 1600x1200, a pogledajte koliko je samo dobar 20+" LCD koji to tera... Sve u svemu, lepa kartica, al' traži bar još toliko para za upgrade ostatka mašine da bi ispunila (opravdana) očekivanja.

sry za off ali ja imam ch360w gura bez problema c2d 6600 malo ocovan, 2gb, 3x sata, tv tuner... isto je bilo price da treba pakleno napajanje ali eto radi...

nije cist ako ces ti da mu kupis c2d procesor i pci-e graficku. A ako nemas takvu nameru,na zalost zivimo u ovoj usranoj rupi od zemlje zvanoj kostunicaland pa u skladu sa tim nisu svi u finansiskoj mogucnosti da prelaze na novu platformu

a informacija o AGP 8800GT je 150 posto tacna,a uskoro ces to i sam videti. A vec postoje asus maticne ploce koje se prave za c2d procesore i agp slot. cena ove graficke ce biti u comtradeu 360 eura i stize 24. decembra.

Ukoliko sam dobro shvatio DirectX 10 donosi manju zavisnost GPU-a od CPU-a. Da li će to biti osjetno i da li će DX10 kartice dobro raditi i sa slabijim CPU-ovim?

Ukoliko sam dobro shvatio DirectX 10 donosi manju zavisnost GPU-a od CPU-a. Da li će to biti osjetno i da li će DX10 kartice dobro raditi i sa slabijim CPU-ovim?
Ne... to je stara prica i uvek ce mnogo toga doprinositi da bude uglavnom suprotno...

Baci pogled na review, u visim rezolucijama je sve jedno koji CPU imas. A dok ne stignu DX10 igre tesko da ce neko moci da predvidi kako ce onda stajati stvari.

Izbacio test, jos jutros ;)

Video, pročitao, odustao od kupovine :)

Nego koliko troši ova karta?
Max je napisao(la):
GeForce 8800GTX kartica zahteva 30 Ampera na dve 12V grane (po 15A na svakoj)
Laički gledano ovo je 360W (30Ax12V=360VA=360W), ali onda u tekstu dolayim do drugog dela.
Max je napisao(la):
GeForce 8800GTX može da povuče oko 140W „struje” (do 165W u „peak”-ovima)
Sad mi to malo nije jasno. Da li je došlo do greške ukucanju (posle nekoliko dana nespavanja, igrajući se na pomenutoj karti :)) ili karta troši "samo" 165W.

Neo, jedna stvar su zahtevi, a druga je realna potrošnja. Nvidia za 8800GTX zahteva napajanje koje to može da isporuči, a testovi pokazuju koliko kartica realno troši. Gainward pravi 8800GTX koji je na PCB-u sličnom kao onaj za GTS model, koji će imati čak i bolju naponsku jedinicu, ali najbitnije - jedan 6-pinski konektor.

dakle bice i gtx u normalnoj velicini zbog koga ne mora da se uzima neko abnormalno veliko kuciste?

Sto odustao... slabe ti performanse? ;)

Ma jok, nego je na red došla apsolventska ekskurzija, tako da sam odustao od kupovine za komp. Tako da kad stavim na papir šta mi je draže: tamo neka ultra mega giga kartica, ili eksurzija sa ljudima koje znam od malih nogu u belom svetu.........Zaključak izvucite sami.
A i da sam odlučio da uzimam, mislim da bi sačekao da ATI (AMD) da neki odgovor, ili da se cene malo stabilizuju. Mada koliko i vidim trenutno nemam potrebe da menjam trenutnu karticu, pošto sam ja prezadovoljan sa njom.

....šta mi je draže: tamo neka ultra mega giga kartica, ili eksurzija sa ljudima koje znam od malih nogu u belom svetu.........Zaključak izvucite sami..

Kartica?!
Pa njih gledas od malih nogu?

Paaa...ima i ljudi koje neznam od malih nogu. A i iskreno po meni je ***** svako ko nije išao na ekskurzije (a imao je sredstava). Nekako mi je draže da obiđem sever Italije (Milan), Francusku (Nica, Kan, Pariz), Španiju (Nou Kamp), nego da kupim karticu za koju bi morao da uzimam i novo napajanje (predpostavljam) i to sve bi me koštalo više nego cela eksurzija i plus ću kupiti novo biciklo :)

a ovaj, sta ti onda radis na ovom forumu :d

jel ima negde podatak kolika je ukupna duzina kartice

10.5 inča GTX, 9 inča GTS.

Ma jok, nego je na red došla apsolventska ekskurzija, tako da sam odustao od kupovine za komp. Tako da kad stavim na papir šta mi je draže: tamo neka ultra mega giga kartica, ili eksurzija sa ljudima koje znam od malih nogu u belom svetu.........Zaključak izvucite sami.
Pametno razmisljanje. Narocito ovaj drugi deo, iz narednog posta:

A i iskreno po meni je ***** svako ko nije išao na ekskurzije (a imao je sredstava). Nekako mi je draže da obiđem sever Italije (Milan), Francusku (Nica, Kan, Pariz), Španiju (Nou Kamp), nego da kupim karticu za koju bi morao da uzimam i novo napajanje (predpostavljam) i to sve bi me koštalo više nego cela eksurzija i plus ću kupiti novo biciklo

Mada koliko i vidim trenutno nemam potrebe da menjam trenutnu karticu, pošto sam ja prezadovoljan sa njom.
Ma joooook... vreme je opasno nagazilo :) (vidis da i ja imam isto to, doslo vreme da se menja :D)

Ja sam zasad zadovoljan (s'obzirom da sam prešao sa 6600GT tek pre neki mesec dobra je) :) Još nisam naišao na igru koja mi seče, tako da sve je ok.

26 cm duga?! To nesto kao AWE32 :D

Poslednja izmena:
http://www.guru3d.com/article/Videocards/391/27/

"Overclocking, it's not supported at driver level with the current driver revision. First off you'll find very little (well not one at all) pre-overclocked GeForce 8800 cards in the stores. NVIDIA has set a restriction to SKUs (Stock Keeping Units) like XFX, BFG, EVGA, etc. that they can not (pre)overclock the cards anymore. Too many 7900 cards have been returned (RMAed) resulting in loads of damaged products and thus overall costs and loss. NVIDIA will allow overclocking though at the time of this writing it was not available in the driver."

Hmm da o ovome mi je pricao drugar koji radi kod njih na timingu, znaci bio je ozbiljan(cudi me od njega) :)

Ko o čemu ovaj Filipenko o dužini. Neko bi rekao da je opsednut :d

U svakom slučaju, evo vam lep prikaz, na vrhu je X1950 XTX, pa 8800 GTS pa 8800 GTX. Lepo se mogu uporediti dimenzije. U svakom slučaju tek treba da dostignu Petera Northa, o Lexingtonu ili Mandingu da ne govorimo :zgran: :D

Prilozi

• xfx8800_04l.JPG
    xfx8800_04l.JPG
    165.3 KB · Pregleda: 143
Pervertu matori, sve me više podsećaš na nekog lika iz Saut Parka...:D

Vrh Dno