Šta je novo?

stigao GeForce 8800 (GTS i GTX), DX10

Vader

Čuven
Učlanjen(a)
05.06.2001
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5700X, Arctic Freezer 34 eSpord Duo
Matična ploča
Gigabyte Aorus Elite V2
RAM
Corsair Vengeance LPX DDR4 32 GB
GPU
AMD 6700 XT PowerColor Red Devil
Storage
980 Pro 2 TB + 970 Evo 1 TB + WD Red 4 GB
PSU
Adata Core Reactor 850W
Kućište
NZXT H7 Flow Black
Juče objavljeno na Tom's Hardware, info, testovi, poređenja:

http://www.tomshardware.com/2006/11/08/geforce_8800/

Jedna slika o ovoj malenoj kartici, našao sam je na drugom forumu :)

dscn0300gw3.jpg

Najbolji??? OCAJAN JE!!! Nepregledno, bez i jednog grafikona, tabele, gomila brojeva, uzas jedan. Pravi primer kako ne treba pisati review.

Jesi li mozda pogledao drugu i trecu stranu reviewa, ili si se zadrzao samo na prvoj?
http://www.digit-life.com/articles2/video/g80-part2.html
http://www.digit-life.com/articles2/video/g80-part3.html

OK, mozda nema bas mnogo sarenih i ulickanih grafikona na koje se klinci pale, ali su svi znacajni podaci tu, u par grafikona i mnostvu tabela. A review ima masu stvari koji drugim review-ima vec po obicaju fale, kao sto su detalji o samoj tehnologiji i implementaciji (posto je ovo "prva lasta" u DX10 "jatu"), informacije o CUDA SDK-u (za fiziku i jos sto sta, kazu G80 brzi od C2D preko 10x u matematickim proracunima), poredjenje kvaliteta anisotropic filteringa, itd...

Jesi li mozda pogledao drugu i trecu stranu reviewa, ili si se zadrzao samo na prvoj?
http://www.digit-life.com/articles2/video/g80-part2.html
http://www.digit-life.com/articles2/video/g80-part3.html

OK, mozda nema bas mnogo sarenih i ulickanih grafikona na koje se klinci pale, ali su svi znacajni podaci tu, u par grafikona i mnostvu tabela. A review ima masu stvari koji drugim review-ima vec po obicaju fale, kao sto su detalji o samoj tehnologiji i implementaciji (posto je ovo "prva lasta" u DX10 "jatu"), informacije o CUDA SDK-u (za fiziku i jos sto sta, kazu G80 brzi od C2D preko 10x u matematickim proracunima), poredjenje kvaliteta anisotropic filteringa, itd...

Jesam i idalje imam isto misljenje. Vise mi se svidja na www.techreport.com ili na www.vr-zone.com

Najbolji??? OCAJAN JE!!! Nepregledno, bez i jednog grafikona, tabele, gomila brojeva, uzas jedan. Pravi primer kako ne treba pisati review.

Pitam se sta li si ti gledao.
Review je odlician,definitivno jedan od najboljih.

Da li je moguce da samo meni nije bitno kakav je review? Ljudi, kartica je monstruozna, a sposobnost pisanja reviewa je vrlo diskutabilna stvar...

Onaj na Guru-u3d je solidan. Kartica deluje monsturozno, nadam se da ce cene ostalih Nvidiinih kartica da se smanje..

Poslednja izmena:
Meni je bio jako interesantan 'cpu scaling' sa reviewa. Bar za sada necu morati da menjam citavu konfiguraciju, samo graficku :). A dok stignu DX10 igrice, skupice se i za quad core :)

Kakve cene....hmmm...zanimljivo...naravno, u Americi. Sada mi javio drugar sa Floride, u Best Buy-u i Circuit City-u

- 8800 GTS - 380 dolara
- 8800 GTX - 580 dolara

Znaci, kad dodje kod nas, za 20ak dana, nadam se da ce 8800GTS biti 420-450 eura, a 8800 GTX 550-600 eura.

Ortak je kupio jutros taj 8800 GTS i veceras ce mi javiti utiske...Do sada je imao 7600GT.

Poslednja izmena:
@mikelebg26:
A da li je u cenu koju si izracunao ukljucena carina, PDV i marza?

Ma on je kupio to tamo za kompjuter koji tamo koristi, nece donosti u srbiju.
Javio mi je utiske, i kaze da mu sa ovom grafickom kartom uz procesor D820 i 2gd ddr 2 ram, Splinter cell Double agent , call of juarez, oblivion, sa svim opcijama na MAX radi kao podmazano, bez i jednoj jedinog problema....znaci, zverina nad zverinama....verovatno cu za mesec dana i ja jednu 8800GTS da uzmem kad je ovako jeftina...

Nego, ima li neko informaciju kad ce to da stigne u nase krajeve? Znaci uzimam necu da pitam posto je (ne mogu da verujem da ja ovo pisem).

Pa za one koji imaju kintu, ove cene u Austruji su prihvatljive...Kad bi imao lovu "pucao" bi na ovu 8800GTS - 450 eura...
Iskreno, ja sam mislio da ce u evropi ove kartice biti i preko 500 eura!!!

Ala ce sada poceti 7900 i 7950 da padaju sa cenama, katastrofa...evo vec u Imtelu 7950 GT je samo 305 eura....

Smejurija nada smejurijama!
Zadnja karta iz high klase koju sam imao je 7800GTX i kada sam probao zatim 7900GTX u igrama i utvrdio da nema Bog zna kakve razlike odustao sam bar na neko vreme shto se tiche VGA kartica.Isto mislim i o 8800GTX - ne vredi te pare.Ovako mozhemo do u nedogled.Damo za doplatu 100 ili 200 eura i onda za 2 meseca karta padne isto toliko u ceni jer se jeli najavljuje XX00 serija koja ce biti je li 35 miliona puta brzha,bolja,veca ....Treba naci meru a ako se igra WOW kao shto ga moj sin igra dovoljna je i VGA karta srednje klase.

Jel mogu ja da pitam jedno "amatersko" pitanje?
.....
Posto vidim da je izgleda ovaj 8800 stvarno neki bum, jel moze neko ko je proso recimo od GF 256GTS pa recimo redovno menjo grafike kako je islo (GF2,3,4.....) da mi kaze koliki je ovo objektivno "bum"?
Znaci 7600GT vs 8800GTX bi bilo kao GF2 vs GF4Ti? ili GF4Ti vs GF6600?
Ili recimo sa 5900 na 7600?
Dal me neko razume sta ocu da kazem?
Pitam zato da vidim sta je bolje, uzeti malo kasnije za mesec dva neki 7950GT ili strpeti se i cekati pocetak proleca i uzeti nesto kao 8600GT?
Ili mozda cak i 8300Gt bude bolji od 7600GT?
Malo zalud, al me bas interesuje jos neko misljenje.
Kad se uzme u obzir i kvalitet 2D slike o kome svi pricaju...itd...itd

Ala ce sada poceti 7900 i 7950 da padaju sa cenama, katastrofa...evo vec u Imtelu 7950 GT je samo 305 eura....

Ne zaboravi da je to crappy Club-3D, tako da to i nije neka niska cena, 7900GTO sto moze da se nadje za 250e je jedina 79xx kartica za koju bi se moglo reci da je ispod cene s obzirom na performanse i klokove.

Poslednja izmena:
.....
Posto vidim da je izgleda ovaj 8800 stvarno neki bum, jel moze neko ko je proso recimo od GF 256GTS pa recimo redovno menjo grafike kako je islo (GF2,3,4.....) da mi kaze koliki je ovo objektivno "bum"?
Ili recimo sa 5900 na 7600?
Dal me neko razume sta ocu da kazem?
Pitam zato da vidim sta je bolje, uzeti malo kasnije za mesec dva neki 7950GT ili strpeti se i cekati pocetak proleca i uzeti nesto kao 8600GT?
Ili mozda cak i 8300Gt bude bolji od 7600GT?
Malo zalud, al me bas interesuje jos neko misljenje.
Kad se uzme u obzir i kvalitet 2D slike o kome svi pricaju...itd...itd

Ova filozofija mi se svidja!
Cekati pocetak proleca i uzeti nesto kao 8600GT!
Ja sam za.I to iz jednostavnog razloga cena ce 100% biti prihvatljiva a drugo to ce biti DX10 karta!

.....

to bi bilo kao da poredis babe i zabe posto je 8800GTX DX-X kartica, a 7600GT DX9.
Razlika u arhitekturi je drugacija. A definitivno je mnogo jaca...

to bi bilo kao da poredis babe i zabe posto je 8800GTX DX-X kartica, a 7600GT DX9.
Razlika u arhitekturi je drugacija. A definitivno je mnogo jaca...

Ja i jesam u svom postu poredio babe i zabe
tj npr Ti4200 vs 6600 i slicno, ne pitam ni za tehnologiju ni za shadere itd.....za to me bas briga nego da li je prelazak sa 7 serije na 8 tako dramatican kao se sto se prica, a meni se cini da nije, uostalom da nije bilo Dx9.0 Ti4200 bi preziveo jaaaaaako dugo.

cemu ovo?
na osnovu jednog iskustava ili?
moje sve kartice od 5900xt pa na ovamo, 6600,6600gt,
(bio je tu i jedan gainward 6800le,odlican mod)6800gt
sve cub 3d, plus cimer koji je imao isto 6600 i sad ima 6600gt,
i jos dosta likova kojima sam preporucio club-3d,
nisu imali nikakvih problema
plus sto je oc odlican za svaku.

nije ni moje iskustvo veliko ali sve kartice su odlicne

Poslednja izmena:
Crkla mi do sada dva kluba, jedan 9700Pro AIW i jedan 6600GT, zaobilazicu C3D kad god mogu.

e ***, nemas srece ili nesto trece :)

Nazad
Vrh Dno