ne smejem se microsoftu, niti google-u, pa necu ni apple-u. koristio sam win godinama, linux takodje, sada eto koristim osx, svaka platforma ima svoje pluseve i minuse i trenutno, osx, za mene ima najvise pluseva. Da li sam ja ***** zbog toga? ili imam pravo da izaberem apple proizvod a da me ljudi ne okarakterisu kao takvog?
da li je, po vasem misljenju, uopste moguce da se neko racionalno odluci za neki Apple proizvod? ili je on automatski pukao/poludeo/poglupeo?
Naravno da može. Ja lično ne bih preporučio ni jedan Apple proizvod u ovom trenutku, jer jednostavno ne vidim mnogo smisla u tome, za pare za koje kupiš Mac-a možeš sastaviti bolji hackintosh, gejfon je samo za visoki high-end, gejpod danas nema mnogo smisla više, dok gejpad nikad nije ni imao smisla. Ali potpuno razumem ako neko ko hoće da isproba nešto drugačije i proba Apple ili ko je već navikao na Apple proizvode i ima viška para hoće da nastavi da ih kupuje, vidim dosta logike u tome. Problem je u dve grupe Apple korisnika:
1. Fanboji, ljudi bez života koji leče svoje komplekse kroz obožavanje firme umesto funbalskog kluba. Nema ih mnogo, ali stalno dižu galamu, pričaju budalaštine i idu normalnim ljudima na jetru, pa se čini da ih je više.
2. Ljudi koji jednostavno ne znaju, njih je mnogo više. Oni poveruju marketingu i budući da se ne razumeju, ne razmišljaju dalje. Curica mi recimo pre neki dan kaže da je razmišljala da kupi iPhone, pitam je zašto, pošto nikad nisam primetio da je interesuje tehnika. A ona kaže, pa znaš, ima taj market sa koga možeš da skidaš aplikacije, ima navigaciju, puno tih nekih igrica.

Možeš misliti kolike je oči otvorila kada sam rekao da to ima i moj telefon od 150 evra. Sad inače treba da mi dođe, pa ne mogu mnogo da se raspisujem ovde.
To što kažeš Apple lider, sve oni pokreću, pogledaj ovako, oni su sada u SAD ono što Ameri zovu household name, njima se veruje i to je to. Vidiš kako se kovacm već popalio na eksterne kutije za grafičke karte, čovek ladno ne zna da je to postojalo još kad sebe, ali da nikad nije steklo popularnost jer je bilo skupo, a tržište za njih malo. Sad kada Apple digne prašinu oko toga, te kutije ima da budu još skuplje, ali će se prodavati jer je Apple rekao da su cool, njima se veruje. Deset godina postoje tableti, skoro nikom nisu trebali, onda dođe Apple i kaže da su oni u stvari cool. Tako to ide u IT-u danas kada su se računarski uređaji spustili u neuke "mase".