Hvala svima na trudu. Ima logike u ovome sto Gedza prica. Mada opet, nisam ni toliko mlad niti imam vremena za pravi skolski razvojni put.

Zvucnike vec imam, neplanirano su uleteli i dao sam neki kraci opis u prvom postu, tako da bih zeleo da sto vise iskoristim njihov potencijal od metar i nesto

. Ok znam znam da nije velicina najbitnija (ima nesto i u tehnici

, zvucnici su stariji od 15 godina ali drajveri izgledaju kao da su juce iz fabrike izasli. Ne znam koje su jacine ali na jednom zvucniku imam 2 drajvera a cini mi se da je jedan od 50W pa sad koliko je to ukupno - ne znam kako se racuna, niti koje pojacalo/risiver da ujurim.
Prvenstveno mi je bitno da imam sto bolji STEREO zvuk. Vec sam rekao da nemam vremena za pravi razvojni put, svestan sam da sta god da uzmem, verovatno ce postojati nesto bolje sto sam mogao, samo bih ovim zeleo da tu verovatnocu smanjim na sto manju meru. Tudja iskustva mogu da budu korisna, jer ste vi vec prosli taj put pa osecate sta je kvalitetno a sta ne. Stvar je i u ukusima sto kaze gedza, ja ne trazim neku perverziju niti planiram da preglasno slusam muziku, vec samo da pustim omiljene dzezerice, funk, soul, regge, instrumentale i klasiku, zavalim se u fotelju - i uzivam. Naravno, ne bih se bunio ni da pogledam koji HD film, ali to mi je drugi prioritet.
Tako da Gedzo (ili bilo ko drugi), ako imas vremena mozes mi napisati koje je tvoje iskustvo u razlici stereo zvuka na AV risiveru, u odnosu na stereo (risiver ili pojacalo)? Verovatno ce mi sto vise iskustava pomoci da steknem neku sliku, a posle je sve na meni. Da li je kvalitet zvuka toliko kvalitetniji uopste na pojacalima u odnosu na risivere? I da, ukoliko imam stereo risiver/pojacalo, da li je moguce HD sliku pustati preko plejera na tv, a sa risivera/pojacala stereo zvuk?
hvala svima
ps. najradije ne bi gnjavio ovoliko, ali nisam uspeo na netu da nadjem neko uputstvo na ovu temu