Pa ne nuzno. Recimo, sportske igre sa normalnim komandama mogu biti u potpunosti portovane na prenosne konzole. RPG naslovi sa dobrom pricom takodjer mogu biti na handheld konzolama. Competetive FPS ili racing naslovi mozda nisu za handheld platforme, ali jeste sve ostalo. Ne vidim razloga da ne postoje ni MMO naslovi gedje su danas svi na netu. A opet nije problem sto su neki naslovi arkadni vec sto tu nema kvalitete arkadnih naslova kao na ostalim platformama.
A handheld konzole su gaming on the way sto nije nužno = arkadne 5min-gameplay igre. Stanje jeste sada takvo ali ne mora da bude i zato na mobilnim platformama nema core igraca niti gamerski portali i youtuberi ne daju paznju mobilnoj platformi.
Dok sam radio u drugom gradu, vikendom sam putovao po 2 sata "tamo-vamo" i u tih 4 sata putovanja svake sedmice bi mi slicna konzola bila spas. Ovako, sa trenutnom ponudom igara na telefonu, kako sam rekao, nisam na telefonu niti jedne igre imao. Slusao sam muziku i dosadjivao se.
I da, ova gore kritika, kako su prenosne konzole mrtve. Nintendo 3DS je krajem prošle godine biljezio prodaju od nekih 60 miliona prodatih konzola. Kak oje to mrtva platforma. Vita dosta manje, nekih 12-13mil ali je u japanu vita koliko znam bila uspjesna i tamo i dalje izlaze pojedini naslovi.
Handheld ima mjesta na trzistu samo treba adekvatna podrška.
Ovaj gore projekat, handheld koji moze gurati steam naslove koji su odgovarajuci za specifikaciju, kupujem. Postoji more kvalitetnih indie naslova koji nisu zahtjevni.