Šta je novo?

SteamOS

Ma nema veze sa jezikom. Ja npr uglavnom idem na quicksave a i vecina mojih. Tu može doći do problema sa pregazenim pozicijama vrlo lako

Nemoj tako, sad vec preterujes. Nemoguce je da ti je jedini sejv u igrici quicksave, prosto nemoguce.

Takođe. Većina današnjih igara ionako sama čuva poslednju poziciju za profil igrača koji je trenutno igra, tako da uglavnom nemam ni potrebe da ručno snimam bilo šta.

http://games.benchmark.rs/games_vesti/prvi_pogled_na_valve_steam_machine_i_steam_controller

kakvi carevi, dali mašinu na test, i ona je odma otvorena, i pokazano je sve, ps4 i xbone se kriju ko zmija noge. kontroler je rasparčan, sve je dostupno, svako može da vidi. kontroler se prodaje odvojeno, moći će bilo ko da ga kupi i poveže na pc. stvarno bih voleo da priča uspe.

edit: i još jedna lepa vest: http://hardware.benchmark.rs/hardware_vesti/developeri_usvajaju_amd_ov_mantle_api

kako bih voleo da ms pukne skroz što se gaminga tiče i na pc-u i na konzoli.

Poslednja izmena:
Odlično su ga upakovali, svaka čast :)

Da li je neko primetio koja im je serijska oznaka kontrolera? :)

kakvi carevi, dali mašinu na test, i ona je odma otvorena, i pokazano je sve, ps4 i xbone se kriju ko zmija noge. kontroler je rasparčan, sve je dostupno, svako može da vidi. kontroler se prodaje odvojeno, moći će bilo ko da ga kupi i poveže na pc. stvarno bih voleo da priča uspe.

Otvoren Xbox One:
http://www.xbitlabs.com/news/multim...hotos_of_Hardware_Inside_Xbox_One_Emerge.html

http://games.benchmark.rs/games_vesti/prvi_pogled_na_valve_steam_machine_i_steam_controller

edit: i još jedna lepa vest: http://hardware.benchmark.rs/hardware_vesti/developeri_usvajaju_amd_ov_mantle_api

a sta je problem da se odsrafe i otvore xbox/ps4 ili njihovi kontroleri?
zar se i kontroleri za ms/sony konzole takodje ne prodaju odvojeno?
a steam konzola i jeste pc, zasto ne bi mogao kontroler da se poveze na pc? :) malo objektivnosti ako je moguce

Stvari izgleda neće biti onakve kako sam se nadao. Ekipa iz engadgeta kaže da je SteamOS krajnje ogoljen, da u ovoj fazi izgleda isto kao Big Picture Mode i da osim Steam klijenta ne može da pokreće nikakve dodatne aplikacije. U prevodu, nije zamena za Windows 8 ili bilo koji drugi punokrvni OS. Tako da ću ja iskoristiti najavljenu mogućnost da se SteamOS igre puštaju kroz bilo koji Linux i koristiti neku od distribucija ali ne i SteamOS.

Stvari izgleda neće biti onakve kako sam se nadao. Ekipa iz engadgeta kaže da je SteamOS krajnje ogoljen, da u ovoj fazi izgleda isto kao Big Picture Mode i da osim Steam klijenta ne može da pokreće nikakve dodatne aplikacije. U prevodu, nije zamena za Windows 8 ili bilo koji drugi punokrvni OS. Tako da ću ja iskoristiti najavljenu mogućnost da se SteamOS igre puštaju kroz bilo koji Linux i koristiti neku od distribucija ali ne i SteamOS.

ma sta ce ti full os, ko to jos koristi, ovo je ono sto smo cekali, pc u dnevnoj sobi, konacno :troll:

Meni je bitnije da krenu sve igre da se prave za Linux...

Paničite previše, rekli su da odavno da će terati druge aplikacije, verovatno nisu dotle došli u razvoji. Ovo zvuči isto kao što masa ljudi na netu paniči u vezi toga da je controller na slikama nije bežičan, iako su rekli 100 puta da kada dođe do komercijalne proizvodnje da će biti bežičan. :)

A to da je UI prilagođen dnevno sobi, to je i očekivano. Ja sam čim je steamos najavljen na način kako je to učinjeno, ovde i napisao da očekujem da će UI u potpunosti biti namenjen TV-u, drugačije ne bi bilo ni logično. Za radnu sobu, naravno neka linix distribucija.

Panici nema mesta s obzirom da je konkurencija nikakva. Ne sećam se kada je bio bezvezniji launch konzola kao što je to ove godine. Valve treba da debelo zabrlja, u svim ostalim scenarijima baciće konzole u zapećak.

Tek što je komedija ona dole tema (samo čitam, nicht komentarišem više), ehej igre na popustu za 15 evra uz preplatu juhu :D

valve samo da najavi sad hl3 da izlazi, već bi oduvali ovaj launch "next-gen" konzola

Pa to, samo što mislim da će negde sledeće godine pasti najave tri igre, među njima i HL3. Mada kakva je situacija i najava GTAV next gen za njihov SteamOS bi bila dovoljna u ovom momentu.

Jel se zna kolika će biti cena ovog ultra Steamboxa što ima Titan u sebi? Bilo bi jako kul kada bi neke mašine sa GTX760 stvarno koštale kao konzole. A koliko vidim po cenovnom ratu između AMD i nV, to uopšte nije nemoguće.

Poslednja izmena:
Molim BOGA da naprave Half Life 3 kao ekskluzivu samo za SteamBox, i pored toga da igra bude totalna revolucija kao sto je to bio prvi Half-Life. :smoke:

Ni meni se ne svidja ono sto sam procitao na engadget.
Fali sekcija u big picture gde bi se nalazile ikonice za razne programe.
Nije dovoljno imati samo browser pored igara, fali teamspeak, fali file manager, player za muziku i video...
Ali dobro to je jos uvek neka beta verzija i vremenom ce i taj SteamOS dobijati nove mogucnosti.

Nije da bih pruzio podrsku da se instalira bilo sta ali kako ce valve imati svoj repo za update tu bi mogli da ponude i proverene verzije ovih sitnih programa...

A možda žele da nateraju softverske kompanije da ubace programe u steam store, to mi je sada palo na pamet, to bi bio dobar potez za valve i povećao bi njihovu snagu i zaradu, ali loš potez za potrošače ako bi terali sve da idu preko store-a.

Molim BOGA da naprave Half Life 3 kao ekskluzivu samo za SteamBox, i pored toga da igra bude totalna revolucija kao sto je to bio prvi Half-Life. :smoke:

To se nažalost neće desiti, juče sam negde pročitao izjavu čoveka iz valve-a koji je rekao da neće koristiti princip ekskluziva da bi naterali ljude da koriste steamos, tj. da je njihova želja da ljudi mogu da igraju igru na platformi na kojoj žele da igraji, bio to steamos, windows ili mac.

To se nažalost neće desiti, juče sam negde pročitao izjavu čoveka iz valve-a koji je rekao da neće koristiti princip ekskluziva da bi naterali ljude da koriste steamos, tj. da je njihova želja da ljudi mogu da igraju igru na platformi na kojoj žele da igraji, bio to steamos, windows ili mac.

Ne bih rekao da je to nazalost, bolje da imaju takvu politiku. Dosta je sto konzole kolju jedna drugu sa ekskluzivama, pa sad jos i Nvidia sa Gsync, Shadowplay, Physx, a AMD sa Mantle, True-Sound, itd. To vise steti industriji i korisnicima, nego sto pomaze.

Pa više bi pomogli industriji kada bi ljude i razvojne timove na silu odvukli sa windowsa, a kada bi valve to uradio sa svojim igrama, svi bi morali pratiti :)

Pa ne bi to bio monopol, pošto bi te igre mogao igrati i na drugim linuks distribucijama, ne bi bio prisiljan na steamos.

a sta fali ovako mozes da igras na winu, macosu, linuxu? pa je na developeru izbor da pravi igre za koju hoce platformu, a na tebi opet da biras sta ces i za sta da kupujes
i najbolje jos da cu da imam linux za steam igre, nesto drugo za origin, trece za uplay...

Pa to je u proteklih nekoliko godina u Americi popularno, kupis i Xbox i PS3 da mozes igrati sve ekskluzive. :p I ljudi misle da je to dobro za kupce...

Vrh Dno