- Učlanjen(a)
- 16.12.2001
- Poena
- 1,020
a sta fali ovako mozes da igras na winu, macosu, linuxu? pa je na developeru izbor da pravi igre za koju hoce platformu, a na tebi opet da biras sta ces i za sta da kupujes
i najbolje jos da cu da imam linux za steam igre, nesto drugo za origin, trece za uplay...
I povrh svega da kupuješ mašinu sa Titanom da bi na njoj držao Linuxoliki OS koji pokreće 1 aplikaciju (Steam klijent) a "sigurno će razviti još par" (verovatno one što imaju smisla samo u USA).
I dalje ne vidim kako je ovo za mene kao korisnika bolje da držim pod televizorom nego da samo kupim Steam kontroler, i dodam ga postojećoj mašini koju već imam pod televizorom, na kojoj bi bio instaliran Steam klijent i pičim igre koje mogu da se piče uz zilion aplikacija koje Win nudi. Na Windowsu. Ili bilo kom drugom OSu koji bilo ko koristi na svom računaru koji je i do sada držao pod televizorom. Šta je to što će mi SteamOS specijalno doneti da trebam da Windows (ili bilo koji drugi OS) zamenim njime, u kome mogu da radim još milion stvari na kompu pod televizorom, i samim tim ima mnogo bolju vrednost, izuzev da leči moje frustracije Microsoftovim politikama...Ljudi se stalno lože na "može da uradi", dajte da prvo vidimo šta će dobro da radi.
P.S. vezano za gornje komentare...naravno da HL3 neće zaključati na ovu platformu, pa nisu oni toliko ludi da pucaju sebi u nogu. A oko developera i razvoja igara za Linux, mislim da užasno precenjujete Valve-ove sposobnosti, ne samo na planu novca, već na organizaciono-infrastrukturnom planu. Sve će da poleti razvoj za Linux, kako da ne...Meni sve ovo deluje kao još jedna komplikacija formule gde svi ionako teže da svedu priču na najmanji zajednički sadržalac, i gde će zapravo da najviše izgube adopteri. Voleo bih da se varam. OUYA priča na malo višem i ozbiljnijem nivou.
Panici nema mesta s obzirom da je konkurencija nikakva. Ne sećam se kada je bio bezvezniji launch konzola kao što je to ove godine. Valve treba da debelo zabrlja, u svim ostalim scenarijima baciće konzole u zapećak.
Tek što je komedija ona dole tema (samo čitam, nicht komentarišem više), ehej igre na popustu za 15 evra uz preplatu juhu![]()
Ti ne bi voleo da postoji redovna mesečna pretplata na Steam od 4 evra, koja bi ti donosila 5 dž igara mesečno (Free, bez doplate nakon tih 4 evra), i povrh toga da igre koje inače koštaju 25-30 dolara plaćaš 15, igre koje koštaju 10 da plaćaš 6, najnovije naslove 35 umesto 45 i tako dalje, nevezano za Steam akcije? Da Steam to ponudi, smesta bih se pretplatio.
Poslednja izmena: