Šta je novo?

SteamOS

Stvarno to bi bilo sjajno kada bi omogućili, makar sproveli da radi samo u lokalnoj mreži :)

Mislis omogucili svim igraonicama i LAN party zurkama da koriste jedan jedini account? Naravno, Gabe ce odmah da prione na posao.

cek, zar ovo nije trebalo da bude, ti nekom dozvolis da igra neku tvoju igru, on je igra, ali ti za to vreme mozes da se logujes na svoj nalog i igras ostale igre? kao recimo nekada kada si mogao cd sa igrom da das ortaku da se igra, pa ti ne igras posto je kod njega cd :) ali igras nesto drugo

cek, zar ovo nije trebalo da bude, ti nekom dozvolis da igra neku tvoju igru, on je igra, ali ti za to vreme mozes da se logujes na svoj nalog i igras ostale igre? kao recimo nekada kada si mogao cd sa igrom da das ortaku da se igra, pa ti ne igras posto je kod njega cd :) ali igras nesto drugo

Naravno da ne

Ljudi grešite mnogo u pristupu, jer njima nice cilj da prodaju što manje kopija, nego što više.
Tako da te snove koje imate su za njih noćne more, i samim tim neće se nikad desiti.
Vrlo je jednostavo, dok ti ne igraš ništa na svom nalogu, neko drugi ko ima pristup jednoj od 10 mašina(stim što na tim mašinama si morao da se uloguješ da bi je dodao na listu) koje si dodao na listu može da pokrene igru iz vaše baze

Poslednja izmena:
zato sam ja rekao da ovo nije ništa posebno. ja svoj acc mogu da dam bilo kome da igra igre na njemu ako hoću. pogotovu mogu porodici da dozvolim...

Ipak je ovo mnogo zgodnije. Ne daješ nikome svoj password. Taj drugi može da ima svoje igre koje igra kada se ti igraš, a može da igra tvoje kada se ti ne igraš.
Imate posebne profile i snimljene pozicije u igrama, kao i achievement-e.

ma šta bre po zakonu nije dozvoljeno. ja igram torchlight2, i samo ustanem sa kompa, odem da igram basket. sedne moj brat (bilo koji drugi član moje porodice) i nastavi gde sam stao. šta tu ima neko zakonom da mi zabrani? šta tu nije dozvoljeno?

Kako god. Ovo je u svakom slučaju zgodnije, pogotovo ako svako ima svoj računar.
Pošto ništa ne košta, a samo može da bude korisno, ne vidim čemu hejt.

Lol, sta je ovo?

Lol:

Winter_2004_DreamHack_LAN_Party.jpg

Naravno da ne

Ljudi grešite mnogo u pristupu, jer njima nice cilj da prodaju što manje kopija, nego što više.
Tako da te snove koje imate su za njih noćne more, i samim tim neće se nikad desiti.
Vrlo je jednostavo, dok ti ne igraš ništa na svom nalogu, neko drugi ko ima pristup jednoj od 10 mašina(stim što na tim mašinama si morao da se uloguješ da bi je dodao na listu) koje si dodao na listu može da pokrene igru iz vaše baze

pa onda ovo i nije nešto iskreno. realno ako mi je steam ukljucen 24/7, taj neko kome sam "dao" neke igre ih onda nikad nece ni igrati :)

trebalo bi da pocnu da se malo menjaju zakoni da iste stvari koje su vazile za stare igre na diskovima, muziku na kasetama... vaze i za ove digitalne distribuirane igre/ili cd igre za koje moras da imas posle neki nalog... da mozes da ih prodajes, ili das drugarima da igraju, ti tada ne mozes da igras naravno. to sve verovatno moze da se ubaci u ove drm gluposti

Pa i ja sam ulogovan 24/7 na Steam, ali praktično trenutno ne igram ništa od stotinjak igara koje imam tamo (igram skoro isključivo WoT).
To znači da neko drugi može da se igra za to vreme, jer to što sam ulogovan ne znači ništa, igre se za njega zaključavaju samo dok se i ja igram.

Izvinjavam se, zaboravio sam da je moja krivica za nedostatak prevoda internacionalnih termina. Da sam samo stavio LAN zurka, onda bi verovatno bilo LOLOL PA 'DE TI MLADICU IZLAZIS SUBOTOM NAVECE...

lol otprilike.

lol pass za steam sa brojem kreditne kartice ne dam nikom, ni najrodjenijem :) drugarima bih rado podelio nalog da igraju kada nisam tu a nisam cesto tu, tako da za mene je ovo feature

ovo i nije namenjeno za mladjeg brata koji seda za komp kada ti ustanes (mada ja ne bih ni mladjem bratu ostavi osvoj nalog) :D

Pa ti nemoj da ostavis broj kartice na nalogu. Ja dajem svima nalog i nisam imao problema.

Ma ignoriši.

Oni nista ne donose tom delidbom. To je moglo i pre, das drugu korisnicko i sifru, on se uloguje i kad ti hoces da igras njega izbaci i to je to. Bilo bi super kada bi kao Blizzard sredili da mozes da igras vise igara na jednom nalogu. Stavise kod blizzarda mozes igrati i istu igru u vise instanci(ako imas vise kljuceva od te igre vezanih za jedan nalog).

kako nista? ne moras da dajes svoj user i pass. zamisli nas 3 igra skyrim, ne znas ni gde si ni sta radis. jeste da mozes snimiti poziciju ali je isto tako onaj moze pregaziti svojom. ovako svako ima svoju statistiku za igru koju igra.
u svakom slucaju lose nije a ne gubis nista

Upravo to. Meni itekako znači. Mogu recimo klincu drugara da dam da igra moje igre kada se ja ne igram.
Ne pada mi na pamet da nekome dajem svoj user i pass.

Moja braća će ovo mnogo da koriste :)

Pa stoji, nisam davao igre nekome ko ne razume engleski dovoljno dobro da mi overwrite-uje save-ove(ovo kazem bez imalo sarkazma, stvarno bi bio problem da sam davao nekoj deci). U tu svrhu moze da posluzi.

Nazad
Vrh Dno