- Učlanjen(a)
- 09.01.2011
- Poena
- 585
Ni mene ne dotiče mnogo, jer bez Prozora ne mogu. Pa ako nešto ne radi ili radi loše na Pingvinima, tu je M$
Ali lepo je videti da se radi
Od Windowsa mi muka kao od repriza Zikine dinastije.
Mint i Debian sam koristio, obe volem.
Gledam RX560 ili 1050/Ti.
Neće okruženje uticati na perdormanse u igrama, idi na ono koje ti odgovara
@toxic
Ako koristiš Mint 17.3, RX 470 i otvorene drajvere, onda me i ne čudi
Za nove generacije (GCN 1.2 i novije), ko neće vlasničke, mora da juri nove Mesa i Kernel verzije. Idealno neki rolling distro. Ili Ubuntu 16.04 i amdgpu-pro.
Mislim, Phoronix koristi Polaris karte i rade prilično dobro (kolko to može na Linuxu)
Kod mene na Archu otvoreni amdgpu driveri na GNOME-u u igrama ne rade nikako (u ETS 2 gledam frame po frame), a na i3wm bolje, ali i dalje slabo. Compton ugašen i opet isto, vidjeću da nisam šta propustio.
@dolmen, na Manjaro + i3wm, kako ti radi steam? Gasiš li ti compton ili neki drugi menadžer?
Arch + LTS Kernel + Gnome3 + Nvidia 384.98 Proprietary Driver
Dota2 (Vulkan)
Doom3
CS:GO
Doomsday Engine
D2XL
Sve radi bez greske i fluidno.
Citam sve ove probleme koje imate i ne mogu da verujem da toliko problema ima sa AMD drajverima. Stvarno padam u iskusenje da pozajmim neku AMD graficku i uzivo vidim o cemu se tu zapravo radi. Ja razumem da su drajveri losi, ali da su bas toliko losi, to mi ne ulazi u glavu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari