Šta je novo?

Starsector

arcibalde

- Test subject -
Učlanjen(a)
30.08.2010
Poena
455
Za pocetak oficijalni sajt: http://fractalsoftworks.com/

What will you discover in the ongoing development of the world of Starfarer?

Single player, gritty, dystopian sci-fi setting
Classic top down gameplay style enhanced by modern technology
A procedurally generated sector of the galaxy, seeded with well-known core worlds and factions
Develop your character into a hot-shot pilot, a cagey admiral, an industrial magnate – or anything in between
Outfit ships with your weapons of choice and add hull modifications to create crushing tactical combinations
Explore hundreds of star systems to find habitable worlds, rich resource deposits, and lost technology
Assemble a large, powerful fleet or a finely-tuned task force with hand-picked officers and crew
Cripple core world supply lines to cause chaos and create easy prey for piracy or bolster the rule of law and try to reverse the sector’s descent into anarchy
Impact the fate of the sector with your decisions and leave a permanent mark in the world

Za one koje mrzi da citaju to mu dodje ko nekakav hibrid Space Rangers-a sa mnogo dubljom i kompleksnijom mehanikom, odnosno to mu dodje kao X3 sveden na jednostavni gameplay i interfejs. OK, ok, SADA NIJE kao x3 ali po onome sto pise bice.

Znaci ako zelite da istrazujete svemir brodom (ne fajterom vec pravim pravcatim brodom a kasnije i nekim debelim kapitalcem) da maltretirate il branite one slabije il ubedjenije da zavodite red il strah i trepet da idete solo ili sa omanjom flotom da ih opremite oruzjem boljim il losijim i ostalim dzidzabizdama izbor je vas. Ako zelite ovako nesto onda je ovo igra za vas.

VAZNA NAPOMENA! Igra je u alpha fazi ali za razliku od nekih drugih igara (jel neko vrisnuo SotS 2 :zgran:) potpuno je igriva ALI samo pojedinacne misije, kampanja jos uvek nije implementirana. Na pocetku misije dobijate vec namestene brodove i nista na njima ne mozete da menjate ni oruzje ni opremu. Ovo ce se promeniti naravno ali je trenutno tako. Igra moze da se moduje i vec postoje neki modovi za nju koji su naravno u vidu misija.

Sto se osecaja dok igrate tice on je jednostavno (moje skromno misljenje) fenomenalan. Iako imate pored broda kojim komandujete i druge brodove vecinu vremena ne vodite racuna o njima. Sistem komandovanja tim brodovima osmisljen je tako da se u osnovi oslanja na AI koji se u pojedinim trenutcima mora korigovati ali ne predstavlja nista obavezujuce. Jednostavno zadate im pocetne komande i pustite ih da ih izvrsavaju onda u zavisnosti od toga kako se situacija odvija izdate nove komande. U prvoj misiji izdao sam ukupno tri komande. Dve na pocetku, da se zauzmu dva objekta, i jednu pri kraju da traze i uniste neprijatelja.

Trenutna verzija je 0.35a a sledeca je 0.5 i u njoj ce da bude implementiran jedan zvezdani sistem u kome ce igrac moci da se bori, prodaje zarobljene brodove, leveluje kapetane, oprema brodove, trguje itd.

Kada izadje igra ce kostati ~20$ a ako je sada pre orderujete kosta 8,30e.

Eh, i za kraj video Cinicnog Britanca. Uzivajte

lici dosta na space pirates vs zombies , ili kako se vec zove... ali izgleda jako zanimljivo

Deluje jako zanimljivo :)

lici dosta na space pirates vs zombies , ili kako se vec zove... ali izgleda jako zanimljivo

Samo lici ali ovo je daleko kompleksnija igra. Kada da dignes stit kada da ga spustis, koju stranu broda da okrenes (hull=hp, armor=prepreka za dmg stit=prva linija odbrane) Ceo brod je izdeljen na kvadratice, svaki kvadratic ima odredjenu vrednost armora (verovatno je ista kolicina armora u pitanju) tek kada je armor uniste pogodak ostecuje hull, sto znaci da kada vam neko gadja konstantno istu stranu broda pokidace vam tu armor ali ako mu okrenete drugu stranu broda morace opet da vam nagriza armor pre nego sto krene da vam ostecuje hull.

Oruzija se mogu stavljati na AUTO pucanje, pa ne morate da brinete o fajterima, raketama i torpedima posto je to gotovo nemoguce pohvatati na vreme po ekranu.

Odavno nisam video ovako kompleksno jednostavnu igru kao sto je ova :d

odlicno, jedva cekam :)

valjda ce imati kakvu takvu pricu, zaplet i atmosferu

Malo mi je teško sada da se naviknem na sistem gde se brod ne okreće ka kursoru... mnogo sam igrao SPAZ :p
U svakom slučaju jako zanimljiv koncept, mada nisam još sasvim siguran kako će ga implementirati u open world okruženju.

Bice sandbox sistem, pricu cete stvarati sami. Naravno postoji lore koji objasnjava sta i kako ali ako sam ih dobro skontao nece biti neke striktne quest linije koju igrac mora da sledi. Implementirace ga kao Heroje 1/2/3/4/5/6, znaci, postvoje dva pogleda, strategijski kojim se krecete po mapi sistema i takticki (to je ovo trenutno sto se vidi u gameplay-u) koji nastupa kada hocete da se boritie protiv nekoga. Samo za razliku od Heroja sve ce biti real-time. E sada, pitao sam ih tamo da li postoji mogucnost da na strategijskom nivou naletite na fajt i da se onda umesate, posto bi to bilo prilicno super al jos nisam dobio odgovor. Nadam se da se te bitke izmedju AI-jeva nece zavrsavati trenutno vec da ce trajati malo duze.

U februaru stize verzija 0.5a u kojoj ce igrac moci da se krece sa prodom po jednom zvezadnom sistemu. Tu ce i da se bori itd. U igru ce biti ubaceni Ordinance Points ili tako nekako. Uglavnom svaki brod ce ih imati i postojace "stvari"koje ce moci da se kupe i nosice odredjenu vrednost tih OP-a. Pa tako kupite pojacanje za armor koje donosi 400 armora ali smanjuje mobilnost za 20% i vredi 5 OP-a. A kasnije ce ubaciti i sisteme. Sistemi predstavljaju ""sobine", koje brod nema, pa tako imate da kupite afterburners, koji kada se aktiviraju ubrzavaju brod preko njegove maksimalne brzine itd.

jel se mora uzeti preorder da bi se igrala alfa.skinuo sam igru ali mi trazi serial :(

Pa sada mozes samo da igras misije a one predstavljaju samo oguljeni borbeni aspekt igre. U principu to sluzi da se naviknes na kontrolisanje broda odnosno da vidis sta sve neki brod moze ili ne, mada opet u punoj verziji igre ti ces sam da opremas brod sa oruzijem i drugim dodatcima... U principu ovo ti je kao nekakav tutorijal da se upoznas sa borbenom mehanikom kao i sa vrstama i velicinama brodova i njihovim ponasanjem, oruzjem itd.

sandbox XD

dosta mi je sendboxa do kraja zivota :)

ne znam bre, ali nesto mi 2d (pod 2d mislim da je sve u jednoj ravni) u 2012 previse old school...
:)

ne znam bre, ali nesto mi 2d (pod 2d mislim da je sve u jednoj ravni) u 2012 previse old school...
:)

Meni iskreno ne smeta. Fajteri su kvazi 3d posto mogu da lete iznad brodova kao i raketice. Brodovi ne mogu da lete jedni iznad drugih. Ako su ti se svidjali Space Rangers-i ovo je igra za tebe. U principu jednostavnija postavka sveta (2D) omogucila je devovima da naprave izuzetno kompleksan AI, posto ima manje varijabli koje se uzimaju u obzir, AI je u ovoj igri jako *******.
Novi update donosi skills tako da ce to predstavljati pocetak ubacivanja rpg elemenata u igru. Ja sam odusevljen. Legla mi je ko budali samar :d A da Alex, glavni dev je odlucio da malo nadopuni upravljacki interfejs tako da ce se sada komande moci izdavati kao i u klasicnom RTS-u, ok ne bas na isti nacin ali bice moguce zaokruziti vise jedinica i izdati im nardjenje/zaduzenje... Mada treba videti kako je to odradjeno.

Na kraju krajeva sve je stvar ukusa. Pogledaj jos koji video ima ih bas mnogo... Po trenutnoj ceni od 10$...

Nikako da stignem da ponovo probam ovo, a čuči mi original na disku...
Pored WoT-a, Civ 5 i novog XCOM-a, praktično ne stižem ništa više da igram.

Sacekaj da izadje 0.54a.

LOL tek sam sada video. Jel moze neko od modova da promeni naslov topica u STARFARER (sada je netacan naziv Starferer)

Poslednja izmena:
Igra je preimenovana u Starsector DA LI BI NEKO OD MODVA MOGAO DA PROMENI NASLOV TEME U:

Starsector (formerly Starfarer)

I dalje je odlicna. Ima gomile modova koje je cine jako zanimljivom. Jos uvek se sve odigrava samo u jednom sistemu i jedini aspekt igre, koji se trenutno moze iskusiti, je borba, koja je odradjena fenomenalno.
Sa Alex-om (dev igre) se moze normalno razgovarati, cova uvek odgovara na PM (meni se nije desilo nikada da mi ne odgovori sta god da sam ga pitao) i atmosfera na forumu je super. Ima jako puno judi koj hoce da pomognu u vezi svega. Ko nije isprobao neka proba obavezno i dalje kosta 10$ sto je apsolutno smesno.

sjajna igra! i ovako poluzavrsena zasluzuje lovu :)

jedva cekam full

jel ima neki demo ili warez verzija, da probam prvo? ne dajem unapred pare vise ni za jednu igru :)

ne verujem da je batalio pogotovo ne tek tako, prepodne je forum radio sasvim normalno

Ma nije ja samo paranoisem, evo ga radi opet. Znas kako je isuvise je dobro da bi bilo istinito pa gledam uvek najgore, *** navika :)
Nego G!!! zar ti nisi nesto bio kao u fazonu:"Meh Starfarer, meh" :p

G!!! Si ti probao moje modove???? M?! :d

Poslednja izmena:
nikako nisam bio meh, bio sam meh na sandbox fazon, ali posto ce biti kampanja sasvim je to druga prica

tek sam pre neki dan poceo da je pikam i polako igram, nemam pojma nista ali se uigravam

na momente mi deluje poprilicno konfuzno i gotovo neverovatne price sta se sve moze uraditi samo sa jednim brodom u floti lol

primam se ja na svemir/brodovi/mikromenadzment fazon :))

nisam probao modove, daj predloge :)

Poslednja izmena:
Davacu ti linkove za modove i samo kratko objasnjenje, za detalje procitaj na samoj stranici moda tamo sve pise detaljno.

Sada sledi besramna samo promocija :)

1. Vanilla addon. Moje cedo. Ubacuje nasumicno nove varijante u vanilla kompozicije flota. To znaci da ti nece uvek doci isti Hound vec ce nekada imati needler, nekada Mauler, nekada Railgun itd. Idealno za one koji vole da igraju vanilla igru ali zele vise razlicitih varijanti protiv kojih se bore.
http://fractalsoftworks.com/forum/index.php?topic=4605.0

2. Relics. Jos jedan moj modic. Ovaj ubacuje dve frakcije. Elders, imaju samo ogromne brodove i Purifiers imaju 3 broda u svakoj klasi sem kapitalnih, kapitalne nemaju uopste. Nisu neprijateljski nastrojeni prema igracu tj. moras da ih napadnes da bi ih naljutio. Purifiers imaju svoju stanicu gde prodaju svoje oruzje i svoje brodove.
http://fractalsoftworks.com/forum/index.php?topic=1558.0

3. Uomoz's Corvus. Kompilacija puno modova. Sistem ima hrpu novi frakcija, i uvek ima sta da utepavas. Dobijas gomilu novih brodova i gomilu novih oruzja.
http://fractalsoftworks.com/forum/index.php?topic=1799.0

4. Ironclads.Ogroman mod. Neki Rus ga radi. U pitranju je totaln konverzija, a to znaci da mozes imati samo ovaj mod aktivan i nijedan drugi. Ima hrpu brodova oruzja svega, otpuno je razlicit od vanille. Kada ti dosadi vanila probaj ovo.
http://fractalsoftworks.com/forum/index.php?topic=431.0

E sada ima jako puno drugih modova, ima i onih koji menjaju sve zivo. Moja preporuka, je da probas Uomoz Corvus, ako zelis paralelno sa njime mozes da ukljucis i Vanilla addon i Relics, radice sva tri moda zajedno. Kada to izgustiras onda mozes da krenes dalje sa eksperimentisanjem :)

Za pocetak ti savetujem da igras samo vanillu, bez icega. Kada pobedis Hegemony Defense Fleet kvalifikovao si se za igranje s modovima :) tj. imaces dovoljno znanja da znas sta je sta, sta kako funkcionise itd.

Poslednja izmena:
auh sjajno, nisam znao da je modding toliko popularan u jos zvanicno nezavrsenoj igri :)

zasto ne bi likovi kickstartovali i zavrsili igru u nekom konkretnijem roku ? meni se bas igra kampanja

auh sjajno, nisam znao da je modding toliko popularan u jos zvanicno nezavrsenoj igri :)

zasto ne bi likovi kickstartovali i zavrsili igru u nekom konkretnijem roku ? meni se bas igra kampanja
Nece Alex. Covek ima neki svoj tempo, dao je otkaz na stalni posao i potpuno se posvetio ovome. Jako je metodican ima zacrtan cilj i pici ka tome. Meni iskreno odgovara, pravi je iz ljubavi, posvecuje paznju detaljima i igra je jednostavno receno, genijalna. I kosta smesnih 10$. Stvarno je greota ne kupiti je. Ne pamtim, ma mislim da nijedna druga igra nema ovakav osecaj borbe.
valjda ce otici na kickstartr kada bude imao vise sadrzaja, verovatno kada dovrsi Industry skill granu i kada ubaci trgovinu i druge zvezdane sisteme.

Ono sto mi je jedna predivna osobina kod ove igre je to sto mozes, bukvalno, da ubacis brod koji si nacrtao u igru. Znaci san svakog deteta koje crta brodice u skolskim sveskama i zamislja kako se bore. :D

E da, evo ti lista svih modova :)
http://fractalsoftworks.com/forum/index.php?topic=177.0

Nazad
Vrh Dno